Отбягвам майка си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отбягвам майка си!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2500 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години и от известно време започнах да отбягвам майка ми, защото е алкохоличка. Като малка живеех с нея и всички дни бяха ужасни... няма смисъл да разказвам подробности, защото знаете за какво става въпрос! Цялото ми детство е минавало с нейните пиянски истории и скандали! Винаги, когато баща ми идваше да ме види тя се напиваше и го гонеше. Постоянно ме беше срам от приятелите си, защото те виждаха каква е!
Обикновено когато се напие започва да ме обижда и т.н, а тя пие всеки ден.

В момента живея с баща ми и двамата се разбираме добре! Но когато тя иска да отида при нея през почивните дни и ваканции или когато ми звънне по телефона нямам никакво желание да контактувам с нея и това според вас нормално ли е? И какво да правя в бъдеще с нея..? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: c5d861ba53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи виж гадно е но от 1 страна не трябва да отбягваш майка си защото ти е майка след време ще я търсиш но няма да я има от друга страна ако си човек като мен с различно мислене просто затвори шибания телефон и да не ти пука човек които те е обиждал не заслужава внимание накажия с своето малчание или просто и кажи какво мислиш

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a9977e041a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно нормално е. Не прекратявай контактите си с нея, най-добре ще е да си поговорите и да се разберете да престане да пие. Обясни и как те обижда докато е пияна. Ако е отговорен човек ще се вземе в ръце, ако не спри да и говориш за известно време! :-)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 97a970756f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нормално е. Аз съм така с баща ми. Опитай се да й помогнеш. Аз на баща ми опитах да му помогна, но той не възприема и го оставих да си троши главата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 96810a2143
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че това е нормална ответна реакция от твоя страна, но се чудя дали някога, когато е била в трезво състояние сте седнали тримата като семейство, каквото най-вероятно някога сте били, та да седнете да поговорите какво я тласка към алкохола и дали евентуално не е съгласна да се подложи на лечение. Мисля, че въпреки всичко тя ти е майка и можеш да й дадеш шанс и помощ. Пък вече ако тя ги откаже значи не те заслужава наистина.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: db6989faff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какъв алкохол пие точно? Уиски, водка?

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: edde8affa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом е алкохоличка няма ли да й помогнете да се излекува? Иначе предвид състоянието й е правилно, че не живееш при нея. Също така е напълно нормално и разбираемо да не ти се общува с нея. Тя е оставила трайни следи в съзнанието ти, всички тези "пиянски истории и скандали", които споменаваш са едно лошо преживяване от живота ти, което е естествено да не ти се иска да си припомняш. И все пак се опитай да го преодолееш, каквато и да е тя ти е майка, въпреки че не подкрепям хората, които казват, че какъвто и да е родителят ти най-важното е, че те е създал. Няма значение създал ли те е или не, важното е как се е грижил за теб, дали те е отгледал правилно и дали ти е дал всичко, от което имаш нужда, но щом иска да те вижда, значи тя те обича. Има и алкохолици, които до такава степен пропадат, че съвсем забравят за децата си. Не се чувствай виновна, че не искаш да я виждаш, единствената виновница за това е самата тя.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: eb1d4d84f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си струва да се хабиш заради нея мацка! Ти си на 16 и живота е пред теб, изживей си го истински.. пък нея я остави да прави каквото си иска!!!! Не заслужаваш и ти да страдаш.
М26

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d40f78048c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   аз отбягвах баба си по същия начин дето се води майка на баща ми
никога не я харесвах тая жена макар че ми е баба но много я мразех защото спря да ми праща пари цапаше къщаат тя по принцип баба ми не се подържаше невъзпитана е псува и това го прихваща от другия й син който мие чичо но и той е мръсен.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ce8eda080
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Темата е стара и авторката едва ли я отваря, но може някой друг да има същия проблем.
Нормално е да я избягваш, защото с поведението си тя ти причинява болка. Никой не иска да го боли доброволно, а и това не е зъболекар, че да е ограничен брой виждания и да се знае, че търпянето е за добро.
Алкохолиците са много болни хора и съвети от рода на: кажи и да спре да пие, са несъстоятелни. Не напразно алкохолизмът е ЗАВИСИМОСТ. Такива хора нямат власт над желанието си да пият, те са зависими от нуждата да го правят, нуждата ги ръководи, а волята им е безсилна. Особено при жена трайните отклонения в нормалното поведение са много тежки. С една дума - майката на авторката се нуждае от медицинска помощ и простите и човешки думи, отправени към нея, нямат никаква сила.
Друг е въпросът, че има едно понятие - съалкохолик. На запад хора, живели с алкохолици, посещават терапевт и групи за взаимопощ (Анонимни съалкохолици), тъй като животът с алкохолици води до емоцонални травми.
В този ред на мисли имаме едно, а нямаме друго и в случая майчните грижи липсват, но съдбата компенсира с други неща, сигурна съм :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7fff34426a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Естествено има хора с сходния проблем.
На няколко пъти се опитах да пусна тема но незнайно защо неуспешно? !
Аз я отбягвам одавна, но при мене е малко по инак.
Живеем в един апартамент а тя залоства кухнята, пък аз съм в една стая и там готвя спя си4ко, тя за мене не е добре с главата, мащеха да ми беше нямаше да е така, трябва да говоря с адвокат, няма право да не им дава достъп до общи помещения като кухня, да си залоства нейната стая.
Ами аз ако затворя кенефа.
Ще стане страшно болна жена! Ясно е ще се махам от там...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker