Правилна ли е логиката ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Правилна ли е логиката ми?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2023 пъти
Здравейте! Обвързана съм с мъж, с който ми предстои да заживея заедно. Но опирайки се на опита и логиката си, някои неща ме възпират.

Не съдя никого -не ме разбирайте погрешно. НО, 1во майка му след развода с баща му е живяла с 3 ма различни мъже -сега със 4ти... Сестрите му не спират да изневерява на мъжете си. (те са 2)

И нали разбирате, че той е расъл в същата сред, в която и те... и си задавам въпроса, защо той да е по-различен. И тази мисъл ме плаши.

Нямам основание засега, но семейството му ме отблъсква по някакъв начин.

Не казвам, че моето е безгрешно. Но майка ми винаги е била за пример. Никога (като някои) не е ходила като разгонена наляво-надясно.

А виждам обратния пример у тях.
И се чудя дали той всъщност не е същият? И от това ме е страх най-много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: baa8d3ab27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хх, може би има известна логика, но според мен си предубедена. Може да е имало точно обратния ефект. Пример- бащата на мое гадже беше пияница и всяка вечер е тормозел жена си години наред. Моето гадже не близваше алкохол, казваше, че не иска да става като баща си и че алкохола го отвращава.

Не знам дали има нещо общо, но се сетих за това.

Ако се обичате, заживейте заедно. Няма как да опознаеш по-добре някого, освен като живееш с него. Така ще си отговориш на всички въпроси.

И още нещо много важно- никога не сравнявай неговата майка с твоята или като цяло твоето семейство с неговото. Той не е виновен, не може да си избираш семейството. Избрал е теб, а от теб зависи дали избора е сполучлив.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 69e4294abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не е коректно да го държиш отговорен за постъпките на други хора, пък били те и от най-близките му. вярно е, че възпитанието и средата имат значение, но е важно какъв е той самият. просто се води единствено и само от неговото поведение и отношение към теб.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d034df4473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живял е в тази среда както казваш и е виждал за какво става въпрос. Сега се замисли, че може би се е погнусил от такова поведение и не би искал да хойка като тях, а да не говорим за теб. Можеше да кажеш от колко време сте заедно. Така, че не мога да знам, но прецени ти колко познаваш този човек щом и си се замислила за общ живот заедно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d7362da080
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С тия семейни обстоятелства по-вероятно е да е гей, което би ти дало възможност да видиш някакъв обратен пример.. :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5a1438b239
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Защо даваш твоята майка за пример, тя няма нищо общо с него. По всяка вероятност и за него семейството не е особено свято. Ако и приятелите му не са във сериозни връзки, можеш и сама да си направиш издовите. Съди мъжете по семействата им и най вече по бащите им, защото те от тях взимат пример.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 281f80a1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Възможно е да си права, но също така е възможно и много да грешиш. Наистина всеки на твое място вероятно би се притеснявал от подобно нещо в известна степен, но аз мисля, че ако той не ти е давал поводи да се съмняваш, няма смисъл да се товариш излишно. Хората, които се оглеждат по чуждо обикновено си личат, без значение какво говорят и дали става въпрос за мъже или жени. Действията са най-добрите думи, така че ако се мъчи да те мами, ти ще го усетиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 074f70d665
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Логиката ти е глупава и безпочвена. За съжаление като повечето жени ти трябва преди всичко оправдание за дадено събитие, да си имаш вратичка за всеки случай, което лично мен ме погнусява.

Мога да ти кажа, че доста хора, чиито родители са били порочни по някакъв начин, взимат пример от тях и никога не повтарят грешките им, защото виждат до къде би ги довело това.
Ти ако търсиш логика в този смисъл, вероятно всеки човек по някакъв начин ще бъде потенциална мишена.

Жал ми е за такива като теб, да разсъждават, да анализират нещо такова, вместо сега да си с този същия, който за момента явно се държи добре с теб.
Хората се познават с действията.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 27d2f35e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   авторката:
като цяло, родителският пример дава голямо отражение и възпитанието е важно.
номер 7, логиката ми не е ''безпочвена''. нима възпитанието, което са целили да ти дадат не е дало отражение върху личността ти? едва ли...

и не става дума за никакви ''вратички''.. пълни глупости са това.
става дума за сериозна крачка и обвързване със семейство, чийто други 2ма представители (майка и сестра), са далеч от моралната извисеност.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d034df4473
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе ти с майка му и сестра му ли ще правиш семейство или с сина/брата... Ти ще се обвържеш с него, ще градите семейство с него, не с родителите ви. Разбира се, че възпитанието дава отражение върху човека, но се замисли отново както ти написах по-горе, че твоят човек може би не иска да бъде като тях. Съществуват толкова много семейства, които са дали добър пример и добро възпитание според нормите, а децата им не са попили нищо. Защо не се радваш на щастието си с него? Не си писала за отношението му към теб, явно, че няма защо и явно, че няма да бъде като майка си и сестра си. Защо търсиш обстоятелства, за да го помрачаваш?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker