Как да я убедя да напуснем баща ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да я убедя да напуснем баща ми?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2474 пъти
Ето я и моята история...
Аз съм момиче на 16. Имам страхотна майка с която винаги съм се разбирала, но не мога да кажа същото за баща си. Той е ужасен човек, който винаги и мислил само за себе си. Алкохолик е. Не работи. Той винаги е свикнал някой друг да го издържа.
Но проблема не е в това. За човек който не работи, той трябва да бъде благодарен за това че има кой да го издържа, и да се отнася добре с майка. А е точно обратното. Всеки божи ден прави скандали и то без да сме виновни. Вече съм убедена че той не може да живее без да крещи. Чашата преля когато скандала започна като взе да крещи на майка защо била донесла нож като на масата имало друг. И от там се започнаха обидите и псувните, майка пак се разплака и не издържа и отиде в другата стая. Той продължи и аз му казах да млъкне и че прави винаги от мухата слон. Той ми се ококори и се развика още повече че щял да ме изпъди. Тогава отидох при майка и той ме последва като се нахвърли върху майка и започна да я блъска. Аз се разтреперих цялата и застанах пред майка и му казах да спре иначе ще се обадя, но не казах на кого. Той ми се разкрещя и вика на кого ще се обадиш. Мислех да казвам на полицията но казах че ще се обадя на чичо. И тогава той ме удари. Майка тогава направо полудя. Нахвърли му се за да ме защити и той удари и нея. Успях крадешком да се обадя на една приятелка на майка да дойде да ни вземе. Беше много трудно да си тръгнем защото не ни пускашерно накрая ни изгони. Сега е на село.
След тази случка просто започнахме да търсим квартира. Представям си как най-накрая аз и майка ми ще живеем спокойно след всичките тези години психически и физически тормоз. Просто ако го напуснем ще бъда щастлива. Аз съм категорична в решението си, но не и майка. Много е объркана. Не спира да се ядосва и да плаче как нямало да стигат парите. А всъщност не е така защото тя не е финансово зависима от него. Казва че като сме го напуснели съм щяла да остана без нищо. Но аз ни искам да живея така. Кажете ми не съм ли права? Не са ли здравето и спокойствието на първо място? Много ме е страх пак да не размисли. Кажете ми как да я убедя на 100% че това е най-доброто решение. Защото ако останем предпочитам да не живея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 427b37f375
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти е поредната емоционално зависима мазохистка и не съм убедена, че можеш да ? помогнеш.
Как да я убедиш - ами не я убеждавай!
Кажи ?, че трябва да избира - или ти, или баща ти. Ако не го напусне, кажи, че ще се свържеш със социалната работничка в училището и ще почнеш да си търсиш приемно семейство, дом, в които да живееш.
Това дано я разтърси.
Като цяло, майка ти е зависима от насилника си. Тя цял живот е живяла така и сега умира от страх да живее без тази зависимост. Малко или много е като наркотик. Тя винаги ще си намира оправдание да се връща при него

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0bf029e5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С подкрепа. Тя е от типа жени, които щом ги ударят подават другата буза, но за жалост боя не ги отказва. Тя е просто неуверена и притеснителна, като всяка майка най-много се притеснява за детето си. Е ти си детето и, поговори с нея. Трябва да и кажеш, каквото мислиш. Трябва да я подкрепиш в решението и и да я убедиш, че ще се справите някак.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b3773c8523
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Решението тя трябва да си вземе, ти нямаш право да се месиш. Била си ударена, защото си се намесила, ако не си се обадила на баща си, нямало е и да отиде да удря майка ти, май у вас кашите ти ги бъркаш. Защо мислиш, че са се скарали за ножа, ножа просто е бил последната капка, която е преляла чашата му, щял е да се навика и да млъкне. Аз съм голяма жена и съм наясно, че понякога на човек му кипва и има нужда да се навика, дори и на невинни хора аз също викам понякога. Ако когато съм ядосана и викам на детето за мръсните чорапи хвърлени в коридора, някой се намеси да го защитава аз също може би ще нападна и него и детето в яда си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 90fe313a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3, ти нормална ли си? Много добре е постъпила, откъде накъде ще удря майка й?

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 20eacae4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Я стига, номер 3, явно си голяма жена, но с доста остарели разбирания, бих казала патриархални - може би не е трябвало да се меси, но дори и така да е, той е бащата, не може да посяга нито на жена си, нито на детето си, само защото му е преляла чашата. Караш детето да се чувства виновно, защото заради него е станал скандала - да, бе, да. Понеже според мен майката в момента има психологическа зависимост от мъжа си, въпреки че я обижда и посяга, точно детето може да и помогне да се справи с проблема, заради него би се измъкнала от дупката, в която е попаднала. Какво му е преляло толкова, че жена му работи, за да му купува алкохол, а той посяга на нея, че и на детето си - едно е да се караш, друго е да посягаш да удряш.

А относно въпроса на авторката - подкрепяй я, кажи и, че ще се справите заедно, би предпочела да живеете по-скромно, но да не се връщате обратно в този дом. В краен случай направи това, което съветва номер 1, но наистина в краен случай, това ще и е като шамар и не се знае дали ще се съвземе от този шамар или ще рухне още повече.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 90ad3347b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз не мога да убедя моята майка да се разведе с баща ми. Биеше я, когато бях малка пред очите ми. Това ми нанесе много емоционални травми. Когато пораснах над 20, посегна и мене да удари. Аз му казах, че не съм майка ми да го търпя и бях готова да го съдя, но да го махна от живота си. Сега не искам и да знам дали е умрял. Но майка ми продължава да общува с него, въпреки че не живеят заедно отдавна. А така винаги може да претендира за нещо. И не мога да я убедя да се разведе по дяволите. Как е възможно да продължи да общува с подобен човек, не мога да разбера. А аз съм му кръв, не тя. Аз бера грях. Какъв е тоя мазохизъм, не знам.... ама и мене ще повлече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b3773c8523
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №3
Съвсем нормална съм, понякога за разлика от вас се ядосвам и ако детето ми ми отговаря нагло и се опитва да ми заповядва как да се държа, малко ми трябва за да ударя.
Да, той е баща и не трябва да посяга, точно както дъщеря не трябва да казва на баща си "да млъкне и да не прави от мухата слон", така се говори на връстник, не на родител. Родителите трябва да се уважават и едно дете не може да си позволява да говори на родителя с такива думи и изрази.
Във възпитаните английски семейства децата се обръщат към баща си със "сър" дори у дома, в английския дума за "ти" не съществува всички си говорят на вие. Нашите деца последно време много започнаха да си знаят правата и да пропускат задълженията. Искат европейски права, но задълженията дори по български начин не искат да вършат.
Ако беше моя дъщеря и да ме заплашва заповеднически "спри!!! " "ще се обадя! " "ще се обадя на чичо! " докато до вчера съм й бърсала задника и аз щях да постъпя така и шамарът нямаше да е само един, защото тук наглостта е голяма, заповеди, после две закани.
А ако някога имам разногласия със съпруга си, това са си наши лични отношения и децата не трябва да се месят. Точно както ако 16 годишното ми дете се скара с гаджето и аз не се меся да заповядвам на гаджето. Ако аз съм решила, че ще търпя мъжът ми да ми крещи, защото го обичам примерно, никой не е в състояние да ме навие на обратното и това не ме прави попаднала в дупка. Решенията за брак и продължението му са лични и никой не трябва да се меси дори децата. Детето ми не може да ми заповядва аз кога ще се разведа, кога и за кого да се омъжа.
Нямало е да стигне до удари ако дъщерята си знаеше мястото в йерархията. Да в случая с ударите дъщерята е виновна, а вие точно като майка й я убеждавате, че тя е дете и е невинна. Невинни деца са бебетата, в момента в който може да осъзнава действията и думите си детето вече не е невинно. Ако 16 годишната авторка е невинна, то известният 15 годишен софийски ром с 38 присъди за кражба също е невинен, защо ли съда го е съдил 38 пъти?
В това семейство проблемът е, че бащата е убеден, че за лошото възпитание на детето е виновна майката /което може би е така/, защото го защитава, дори когато е виновно. Детето не е научено да понася вината си, нито е научено, че родителят е по висш в йерархията на семейството и трябва да се слуша а не да се командва.
Ще ви е чудно може би, но имам две деца на 13 и 17 и те никога не са удряни, защото са възпитани от малки.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 34334f0af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   номер 1 виж се само как се изразяваш майка й не е мазохистка момичето иска да я предпази от баща й който я бие и моя баща от време на време като го хващат лудите бие сестра ми но аз търпя пък съм на 19 хха

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 34334f0af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   подкреепям номер 4 момичето и майка й правилно са постъпили към авторката се обръщам правилно си постъпила

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cc5abd21f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:Благодаря на всички за съветите. А за №3, да не се меся сериозно? Значи той ще я тормози и аз ще стоя и ще гледам?? Все едно съм на негова страна и одобрявам това което прави- да одобрявам насилието. Защо си мислиш че той го прави с причина. Той е психично болен, алкохолик. Това че съм се обадила и съм защитила майка си е проява на лошо възпитание така ли?
Явно за теб това което прави е нормално.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b3773c8523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От №7 Авторке
1. Мълчанието не е знак на одобрение. Не си ти тази, която има право да одобрява или не поведението на баща си. Той ти е баща задължително е да го приемеш такъв какъвто е не можеш да го промениш така или иначе.
2. Майка си може да защитаваш, но навън от къщи от чуждите хора у дома отношенията са си техни. Защо си мислиш, че това не е продължение на отношенията от снощи в спалната. Ако снощи са се сдърпали?
3. Специално за теб написах примера с гаджето. Уж за да забележиш грешката си. Ти как би се почувствала ако се карате за нещо с гаджето по скайпа и майката на момчето ти каже на теб "млъкни, не прави от мухата слон" макар тя да не ти е дете ще се ядосаш нали? Ще се ядосаш на гаджето, че е позволил майка му да слуша разпрата ви и на самата нея, че се обажда където не й е работа. Със сигурност ще се развикаш по високо за да защитиш позицията си и ако пак се намеси със заповеди и заплахи би искала да я удариш, нали!!! Нищо, че му е майка.
4. Ако "Той е психично болен" внимавай повечето психични разтройства се предават по наследство. Така, че по този начин наричаш и себе си психично болен.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 40008ad760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Напълно нормална съм си аз. Не съм казала че е психично болен по наследство. Имах впредвид че алкохола го е направил такъв- безмозъчен, човек който не може да разсъждава. ''Не си ти тази, която има право да одобрява или не поведението на баща си. ''- точно аз съм тази която има право. Аз съм му дъщеря, не съм чужда.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7c4234c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   N3 ти не си добре, всеки имал нужда да се навика да се наблъска, детето е виновно че баща му ги бие, ти ако обичаш да те бият ти си намери някой ненормалник да те бие:((((

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: de57b3d036
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ех, аман от безотговорните ви майки. Не е страхотна майка ти, която те е оставила да гинеш в такава среда, при такъв "баща". Никой не може да я накара, иначе досега сто пъти да го е направила, да е махнала оттам, от този баща и себе си, и тебе. Да, мазохизъм е, и да, жалко е и страшно, че за такива жени мазохизма им е по-важен дори от детето им... Търси спасение за себе си, на майка си не можеш да помогнеш, щом тя не иска да си помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ffb39f83d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Кажи на майка си за всичките пъти който той те е удрял, или ти е викал... кажи и всички положителни точки ако се махнете от него, и и кажи че не искаш ти и тя да станете някакви бъзливки само защото не иска да си трънете... все пак ти имаш огромно прави, това много яко бие на детството ти

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9ad2ec2254
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Оххххххххххххх, ето поредния родител тормозещ семейството си. Абе, да вземем да ги запалим ли вече такива?
Момиченце, за съжаление нямаш голям избор, освен да говориш с майка си. Кажи и, че ако се върнете, ще се наложи да се оплачеш в "Закрила на детето", или там в други агенции. Ясно е, че този човек няма да се оправи. Обесни и, че това ти вреди, вреди на здраве, психика, учене. Той и без-това не ви помага финансово, еее ее, туршия ли ще прави от него? Говори с нея спокойно, защото майкати, в момента е доста объркана, всичко и се стовари наведнъж. Това е, което мога да те посъветвам.
Искрено ти желая щастие и УСПЕХ!
"НиКиТа"

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dc862d36c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Моля коментари от тези на номер 3 дори да не се одобряват и публикуват!!! Ясно е, че подобни същества не разбират нищо и са със силно ограничен светогледа!!!
Авторке, майка ми търпя моя доста години и сега, дори когато не живее с него (макар и много близо до него) спомените всеки ден тровят живота й. Няма да описвам до колко здравословни проблеми доведе дългогодишния психически тормоз.

Не се връщайте за нищо на света! Ние зарязахме всичко заедно с него-алкохолика - и апартамент, и дрехи, и лични вещи и абсолютно всичко. Здравето е най-ценно, спасявайте се!

Ема

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b3773c8523
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ема моля да разбереш, че това е сайт в който всеки има право на мнение по зададените теми, никой не те пита дали си на моето мнение и какво мислиш за мен, защото аз мисля същото за теб. Не съм обиждала никой и затова не смятам че мненията ми заслужават неодобрение.
Бягането от проблем не е решаване на проблема, човек трябва да осъзнава грешките си и не трябва да си позволява да ги прави отново.

Продължавам да съм на мнение, че не е възпитано да говориш така на баща си, какъвто и да е той, ти си част от него и това води до извода, че поне наполовина приличаш на него. След като майка ти го е харесала за съпруг, значи и тя прилича на него /подобното привлича подобно/. След като приличаш на тях ти си същият и не може да се сърдиш на един от тях, защото все едно да се сърдиш на себе си. Ако един биологичен родител прави от мухата слон то 99,9% е вероятно и децата му да го правят.

Ако е имало ден в който жена е подписала брак, спала е с дадения мъж и е решила да роди дете, то само това означава, че мъжът има достатъчно добри качества. От там ако същата жена е живяла 10-тина години с този човек и той тогава се е променил значи вината за промяната е наполовина в нея. Понякога не може да се откажем от живота си с даден партньор само заради това, че някога бил ядосан. Затова в №3 пиша че майката е тази, която е в правото си да вземе решение и детето не може да командва /да изисква да бъде прието неговото мнение за правилно/. Да защитаваш единият от родителите си от другия родител е лошо възпитано мислене у детето в съзнанието на едно дете родителите трябва да са равни. В положението на авторката може би и аз не бих могла да преценя правилно ситуацията, защото нашата авторка е манипулирана от майка си. Със сигурност е насочвано вниманието на детето върху лошите постъпки на бащата а лошите постъпки на майката са прикривани и подмазвани.

Животите на детето и майката са два различни живота и всеки пълнолетен е в правото си да взема решения само и единствено за собствения си живот. Нашата авторка само след година и нещо, има право да взема решения за своя си живот, след време ще си направи преоценка и ще види сама, че не е лесно да бъдеш винаги правилно постъпващ и доста често ще се налага околните да й прощават. Тя ще види сама че вината за дадено действие или бездействие не се носи само от единия в семейството.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker