Новата жена на тате - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Новата жена на тате
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3500 пъти
Пиша тука по-скоро да си излея гнева или да споделя както се казва, откото за съвет или помощ. А и проблема ми не е некъв от световна величина и прочие.
Моята майка напусна мен и баща ми преди години, замина за чужбина, май се ожени там и така си и остана. Не съм я виждала от много дълги години. Тате беше съсипан тогава и аз правех, каквото мога, за да му бъда опора. И така онзи етап отмина.
Но преди година-две той срещна една жена. Тая има две деца - момичето е на 12, момчето й на 16 и нещо. И преди известно време се нанесоха вкъщи. "Да си бъдем едно голямо щастливо семейство като в скапан, сладникъв филм на Дисни!!! " Бля-бля.. :@
Малката постоянно слуша някакви ш*бани чалгии и припява на ония силиконови кози Андреа, Преслава, Азис.. Постоянно! И има един такъв лигав глас, с който постоянно вика "Маамооооо, дай ми тва, дай ми онова, купи ми тва, купи ми онова" Малка кифла! Много е дразнеща, гледа надменно и си мисли, че е мис Вселена. Да, може и да се хареса сред извънземните, но ако й чуят гласа ще я хвърлят в някоя черна дупка!
А пък "новото ми прекрасно братче" ми се прави на.. и аз не знам на какъв. Мисли се за много по-голям от мен. Учим в едно даскало и там ми се прави на "бати" пред другите. Страшно ме нерви понякога! Най-лошото е, че се опитва да сваля най-добрата ми приятелка и това ме вбесява!!! Навлиза ми в личното пространство, хване ли дистанционното няма пускане и както и да се опиташ да му го вземеш не можеш!
А пък майка им се опитва да бъде МОЯ майка. Толкова ли е трудно да разбера, че не ми е майка и няма да ми бъде! Мазни се и се прави на света вода не напита. Прави се на перфектна.
Обаче най-много от всичко ме дразнни следното: Например онзи ден прибирам се репетиции и тая ме пита с мазен тон за пред баща ми "Как мина репетицията, мила? " МИЛА ЛИ? ! Като й казах "НЕ е твоя работа", баща ми ме изгледа строго. После си разменихме още няколко реплики и като казах "Виж какво, защо просто не си затвориш устата и не ме оставиш на мира" тате ми се скара, че "ми е много голяма устата" и ми заяви, че съм наказана. :@
Друго, изкарах двойка на един тест по биология и тате пак ме наказа, не излизах цяла седмица никъде и не ми позволи да ползвам компютъра ми, докато не науча всичко, което не знаех по биология, после даже ме изпитва! ОБАЧЕ, когато мамините дечица на оная вещица изкарват слабите оценки на тях никой нищо не им казва. Особено малката. Тя изобщо не е*ава да учи и никой не я наказва.
Или пък за вечерния час - аз закъснея, тате ме наказва, те закъснеят - тате само им се кара и им казва "Под този покрив има правила, които трябва да се спазват", ама не ги наказва както мен!!
Като "обидя деликатните чувства" на пришълците търпя лекции или наказания. Не е честно! Къде е справедливостта, питам аз? !
Исками се да си поговоря с тате и да му кажа, че си искам стария живот без тях, но оная е все покрай него. Искам да го питам защо аз като сгазя лука ме наказва и си "търпя последствията от действията ми", а нейните деца биват само "скастряни"? ! Нали сега им се води.. родител..
Като в началото на учебната година дъщеря й се беше чупила от даскало с приятелките си и ходили по кафенце, това онова, демек направила 5 неизвинени и майка и получи бележка, че детските й са спрени за следващия месец. Скараха й се, така де - майка й й крещеше повече, тате беше по-мълчалив. Ама си остана с крещенето и кухите заплахи на майка й. И естествено, ако аз бях направила така щях да бъда наказана. Най-малкото нямаше да видя пари дълго време.
Та къде мамицата му е справедливостта? ! Тате ме възпитаваше да се боря винаги за справедливостта и да отстоявам позициите си, никога да не се отказвам.. Сега всичко това ми се струва тъпо!! Как да се боря, като дори не мога да си поговоря с него вече!! :@:@:@
Мразя ги тия и гадните им, дразнещи навици и тъпата чалга и това, че си мислят, че сме "семейство"!! :@ Agh, fucking dumb-asses!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1fbc7fc43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако махнеш лошия език от речника си, ще бъдеш много добра. Татко ти те обича и държи да се изградиш като личност. Той също има право на щастие и си е избрал жена, но държи на теб много по-вече от колкото си мислиш. Трябва да намериш начин да приемеш доведените деца на жената, с която живее баща ти. Още по-вече, че тя е мила с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12633791f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има една проста причина на всичките ти въпроси - баща ти те обича и го е грижа за теб, а той не е баща на тези две деца. Жената на брат ми има син от първия си брак и живеят заедно. Като изведа племенницата ми и детето й от преди това, винаги повече се карам на племенницата ми, въпреки че не мога да си кривя душата повече я обичам - все пак кръвта вода не става. Просто еднакво им купувам играчки или сокчета, но както ти се изразяваш сгазили момчето ука може и племенницата ми да го относе. Може да попиташ дали е справедливо? Не е, но такава е действителността - едното е твойто дете и можеш да му се караш, другото е чуждото дете и ако му удариш два шамара дори и да живеете заедно ще изглежда, че го правиш, защото не е твойто дете и не го приемаш и не го обичаш наравно. Просто колкото и да са близки тази жена и баща ти, колкото и мило и любезно да се държи с двете други деца, колкото и да ги приема и да изпитва привързаност, те пак не са му деца и не може да се държи с тях като с такива - има някаква граница, до която той може да се намесва във възпитанието им. Това дали те имат хубави оценки или бягат от уличище е въпрос, който майка им трябва да реши и е правилно баща ти да не се меси във взетите решения, защото накрая той ще е виновен, ако каже нещо. От друго страна ти си неговото дете и може да бъде и по-строг с теб, защото вярва, а както виждам от написаното с право, че това е за твое добро. Бащите винаги са по-строги, явно майка им е по-мекушава и не може да се справи с тях и затова им се разминава. Аз все пак смятам, че ти си в по-изгодна позиция - баща ти като гледам иска от теб човек да направи, а това не става като за всичко ти угажда и като сбъркаш те оставя да ти се размине.
Иначе бъди малко по-толерантна към жената и се опитай да бъдеш по-мила. Трудно е за един човек на 20, 30, 40 или 50 години да бъде сам - вески на този свята има нужда от някого, с когото да сподели проблемите си или да води разговор като възрастен с възрастен. Като станеш на 18-20, а и по-рано ще викаш защо нямам гадже, ако нямаш такова. Но и един човек на 40-50 има нужда от някого до себе си. Трудно е особено за един мъж с дете да живее сам - ти можеш да помагаш в домакинството и т. н., но е друго да си има жена в къщата, както е друго да има мъж в къщата. Радвай се, че си е намерил някоя, с която да се разбира - не е нужно ти да я харесваш, за да бъде той щастлив. Просто изградете едни нормални приятелски отношения. Силно се съмнявам тя да иска да ти бъде майка както ти се изрази - просто може би иска да сте приятелки. На дали дори с хората, с които си просто позната, а не близка, се държиш така - какво е това нещо: "не е твоя работа", "защо не си затвориш устата". Това не е нормално поведение и надали е казала мила, за да ти се прави на мила - не всичко се върти около теб и баща ти, а просто, за да има мир в къщата. Мислиш ли, че на нея й е лесно да дойде и да има едно дете, което постоянно и се репчи насреща и едно нормално здрасти не казва. Сключете мир - тя не ти се меси, ти ги оставяш на мира с баща ти и говорите цивилизовано. Разговор тип здрасти, как си и т. н. не значи, че ти е майка. В крайна сметка тя не те е попитала нещо лошо, нито ти дава акъл какво да правиш, нито ти се кара все едно ти е майка както разбирам.
Радвай се, че баща ти е някого - след някоя и друга година ти ще излезеш от семейното гнездо, ще създадеш собствено семейство, а ти искаш баща ти само за себе си и след години това като стане той ще остане сам самичък и ще му е по-трудно да си намери някоя, а това е егоистично.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ecdd1855ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз мисля, че излишно се напрягаш и правиш напук. Бъди по-смирена и се опитай да приемеш жената и децата й такива, каквито са.

Не си мисли, че на баща ти му е лесно. Сигурно не смее да наказва чуждите деца, но нали виждаш, че и на тях се кара? Защо го саботираш, защо му уронваш авторитета и не го зачиташ?

Жената се опитва да се държи добре с теб, защо не й позволиш? Какво толкова ти е направила? Ако не се интересуваше от теб, пак щеше да си недоволна. Толкова ли е трудно да се усмихнеш, да кажеш- "репетицията мина добре". Не е толкова трудно човек да се държи нормално и човешки. Така ще покажеш на всички, че си по-дисциплинирана.

Представи си докъде може да доведе това лошо отношение и това напрежение, което изкуствено се създава? Не пишеш, че не ти дават пари, че няма какво да обличаш и т. н. Тогава защо не положиш и ти някакви усилия. Дъщерята слушала чалга- е, и? Защо не се сприятелиш с нея, пусни й песни, които ти харесваш, говорете за изпълнителите, които ти обичаш. Баткото се правел на отворен, свалял приятелката ти- е, и? Няма ли право да харесва, когото си иска?
Жената не ти е майка, но се държи добре с теб, извинявай, че го казвам, но твоята майка къде е и защо тя не е до теб сега? Уважавай хората, да не мислиш, че им е лесно с трима тийнейджъри, всеки с претенции и проблеми? Сама казваш, че се прави не перфектна- значи полага усилия да бъде такава. Ти какви усилия полагаш?
Разберете се с момчето ти кога какво искаш да гледаш и той какво следи по ТВ и готово. Но ако му правиш напук и го дразниш, само защото са във вашата къща, не е редно според мен.
Гледай себе си и преди да видиш треските в чуждото око, виж клоните в твоето.

Овладей гнева си и не се товари излишно, защото така се озлобяваш, а това няма да доведе до нищо хубаво.

Не приемай написаното от мен като упрек, а като съвет, какъвто ти не искаш, но не пречи да помислиш по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 99fbdfc8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   мило момиче не се нерви така остави ги и послушай номер 1 какъв хубав съвет ти дава. просто не трябва да обръщаш внимание на това което се случва ако не можеш да ги приемеш не знам какво стана с теб сестра ми никога не се държи така ако е ядосана само казва 1 обидна думая иш точка но аз не мога да се карам с нея напред и горе глъвътъ

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c9bcd491e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А ти на колко годинки си?

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ddb3d214e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Яко те тресе пубертета. Наш семеен приятел така накрая изгони приятелката си да живее на квартира близо до жилището му и не вярвам да изкарат дълго така.
Аз също съм втора съпруга, но от самото начало стана ясно, че децата му ще останат при майка си. Ти нямаш майка и въпреки това се бунтуваш срещу единствената жена, която малко или много я е грижа за теб.
Мисля, че ревнуваш баща си от децата ?. Свикнала си като само дете да си винаги в центъра, да получаваш всичкото внимани и си страхотен егоист.
Сега не го осъзнаваш, но много добре ще ти се отрази, че имаш вече брат и сестра. Сега ще трябва да се съобразяваш, а това ще ти е много добра подготовка за живота, вярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7b2d7d9956
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не че не искам да те подкрепя, но все пак ти си дете на баща ти и той всичко това го прави за твое добро. Децата на "новата жена" на баща ти са перфектния пример какво щеше да се случи с теб ако не беше строго вэзпитана, а ти не искаш това, нали? !

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cc1faa1f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Я стига се превзема и я карай по-спокойно! След като искаш да поговориш с баща си не виждам къде е проблема да му кажеш, че искаш да говориш с него насаме. Със сигурност ще намери начин и време да си поговорите на 4 очи. Ами я си помисли, че може да решат да си имат бебе - ами тогава... Мога още много да пиша, че съм втората съпруга и аз и имам в наследство двама сина, които живеят с нас. Имали сме трудни моменти - безспорно, ама страшно много ме уважават и ми казват мамо. Мислиш ли, че на тях им е било лесно, а на мен....? !

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 677b497777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, и аз не вярвам да ти харесат съветите тука, обаче хората наистина ти казват умни и верни неща. Сигурна съм, че за теб ние тука сме някаква "паплач", дето не разбира колко си нещастна. Ти просто ревнуваш. А когато ревнува, човек губи представаза реалността. Не споря, че нещата, които си разказала не са верни. Но твоят поглед върху тях е ужасен. Родната ти майка те е захвърлила и пет пари не дава за теб, а чуждата "вещица" се опитва да се държи добре. На всички ни тук е ясно, че животът те е прецакал, че ти се иска да си имаш майка(твоята) и татко и нормално семейство, но понякога не става така, както искаме. Това не значи, че трябва да тормозиш с претенциите си най-близките си хора, още повече, че е ясно - имаш грижовен баща. Абе... хората по-горе са ти казали всичко. Ти просто си малка и не разбираш сложността на взаимоотношенията в такава ситуация. А пък имаш самочувствие, че разбираш. Ужасният ти речник с нищо няма да промени нещата, по-скоро настройва всички против теб. Напълно прав е бил баща ти, когато те е изгледал строго и ти е казал, че ти е голяма устата. То това си личи и през мониторите, няма нужда да те познава човек, достатъчно е само да прочете думите ти. Не се опитвай да диктуваш живота на възрастни хора и ти да определяш как е правилно да постъпват. Най-добре ще е да потърсиш общ език с децата на тази жена, поне доколкото е възможно. Да, не ти е леко, но злобата ти ще влоши положението ти още. Наистина е в повечко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6cd04fd9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много си се надъхала нещо. Ти не позволяваш на доброто да влезе в теб. Промени си мисленето и нещата ще се пооправят. Това с тези смесени бракове не е лесна работа. Децата страдат. И ти страдаш в момента, но не тази жена е виновна за съдбата ти, а родната ти майка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ee4498b09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, авторката съм :)
Съжалявам, че написаното от мен е толкова грубо, онази вечер бях доста ядосана, понеже се сбих с доведеното братче - той ми удари един шамар с опакото на ръката си, следователно аз откачих, фраснах го с юмрук в лицето, разбих му носа, после ме събори на земята, той ме удряше, аз го дерях и хапех. Ощо взето - аз излязох от боя със синини и болки тук-таме, но той пусна кръв! Тате беше на работа тогава, само майка му беше вкъщи, разтърва ни, накрещя се, каза нещо от сорта на това, че вече прекалявам, че трябва да свиквам с мисълта, че вече не съм сама в тази къща и че трябва да се съобразявам с тях, а сина си пита добре ли е, много ли го боли и т. н. Разбирам я, че й е син, но защо не попита кой започна караницата, боя и кой е виновен. Автоматично реши, че вината е в мен, това ме вбеси. Колкото моя, толкова и негова беше вината - плюс, че той пръв започна да ме млати. Аз само се защитих. На никое копеле няма да дам да ми посегне безнаказано!

Изпрати ме в стаята ми, закани ми се, че "Като се прибере баща ти, ще видиш какво ще те прави", а аз просто не живеех в кожата си в този момент. Наистина ги мразех точно в онзи миг. Като се прибра баща ми, чух как тя му казва "Най-после се прибираш, усмири ***, днес разби носа на ***, да видиш само как го е изподрала и изпохапала, сякаш е диво животно.. Скъпи, изинявай, че ти го казвам, но трябва да направиш нещо, поведението й е отвратително"

И кво, естествено пак назаната ще съм аз.
Баща ми дойде ЗАЕДНО С НЕЯ при мен, пита ме "Наистина ли си разбила носа на ***", беше много ядосан и раздразнен, а когато е такъв принципно не смея много-много да му се обяснявам и като казах "Да, ама.. " се започна конското. Както казах, не смеех да го прекъсвам и да му се репча, така че не се оправдавах. Е, накрая ми каза "Или ще се извиниш и ще започнеш да се държиш както трябва, или ще си наказана за дъъълго време".

Е, как да не съм ядосана след такъв скапан ден. Останах си в стаята, още по-раздразнена и от преди, псувах всичките до девето коляно, направих се на заспала, когато ме викнаха за вечеря и така в 3-4 часа през ноща, реших да си излея гнева в този сайт. Пак съжалявам за грубия си език.

Вчера не се прибирах целия ден, а вечерта като се прибрах тате привика мен и "брат ми" и вече спокоен попита какво е станало. Алелуя! Можех да кажа каквото си беше. Казах му какво стана. Казах "И аз имам вина, но той ме удари пръв". Показах синините, той показа следите от моите зъби и нокти. Абе, личеше си колко го ядосахме с опавданията си и намерението да изкараме другия по-виновен. И накрая, о, сладка справедливост, баща ми се обърна към доведения "бати" и му каза "За почти 15 години не съм я удрял нито веднъж, каквото и да е направила". At least, damn it! И така, наказа и двама ни, ама не ми пука, че пак съм наказана, поне получих малко справедливост!

П. С. Майка им ме дразни с това "мила", защото след онзи ден така както ме насади пред баща ми и изобщо не попита чия е вината, ми се струва по-фалшива от всякога!! И всъщност не ги мразя, бях ядосана затова го написах. Дразнят ме, да, но не ги мразя.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 677b497777
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 9. Няма угодия и това е! Ако жената на баща ти те ругаеше от сутрин до вечер и те наричаше всякаква (защото такива случаи са МНОГО), щеше пък да кажеш "Как не намери една мила дума за мен. " Това, че те нарича мила е знак, че все пак търси някакъв начин да се сближи с теб, при това, по човешки. Твоята злоба и инат са обясними, но ако продължаваш така, нищо добро не те чака. Очите ти сега виждат само кога и как те пренебрегват, защото са отворени САМО за това. Ако се опиташ да бъдеш по-човечна може доста повече да постигнеш и да бъдете добре всички. Държиш се като малко дете, само и само да привлечеш внимание върху себе си и да задоволиш егото си - да накажат доведения ти брат, да злепоставиш жената на баща си, а да видят всички колко си онеправдана, как несправедливо се отнасят с теб. Много си прозрачна и това отстрани изглежда много грозно. Няколко пъти може и да успееш, но в крайна сметка и на баща ти ще му писне и реакцията му никак няма да ти хареса (от думите ти разбирам, че е много умен и даже мъдър човек). И тогава пак ще запищиш в нета колко са несправедливи всички към теб. Верно, че си малка, но опитай се да смениш гледната точка - от злобата към добротата и търпимостта и за теб ще настанат други дни. С омраза и злоба никой не е спечелил. Не ти вярвам, че не ги мразиш, защото омразата ти блика от всяка дума.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 519e036a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Скъпа, колкото и да си свикнала до този момент да разполагаш с баща си, приеми, че и той има право на личен живот. Вие с останалите двама младежи в къщата в един момент ще си хванете чуковете и ще изчезнете от този дом, а тези двама хора явно правят сметка да си карат старините заедно. Не правете така, че да им втръсне от вас прежедевременно и да се отдадат изключително един на друг, а грижата за вас да е досадно задължение, което да нямат търпение да свърши.
Намери сили да понесеш ситуацията с мисълта, че е временна, че един ден ти ще си имаш свой собствен живот и няма да ти пука какво точно се случва в тази къща. Баща ти е строг и взискателен, защото му пука за теб и иска да ти даде един добър старт в живота. Но това ще го оцениш след време, сега няма как с фуния да ти го налеем в съзнанието. Ако изобщо обичаш баща си трябва да се радваш, че след годините самота сега е щастлив. По-доволна ли щеше да бдеш, ако той е самотет, нещастен, пропил се, съответно безработен, жалък неудачник и т. н.? Приеми тази жена с всичките й негативи, ако искаш да имаш баща, защото, повярвай ми, ако трябва да избира между собственото си щастие (най-накрая след толкова години) и твоите глезотии - изборът му няма да е в твоя полза.
А ако искаш да се отървеш от тази менажерия - учи здраво, както държи той, вземи добро образование и се отдели да живееш сама (можеш едноврпеменно да следваш и да работиш, защото ми звучиш като интелигентно, макар и озлобено момиче). Бъди умна и добра с НЕГО и с НЕЯ - само тогава той ще ти помага и пак ще ти е опора.
Мой близък приятел изгони ревнивата си и разглезена дъщеря (на 23 г. ) на квартира, защото му втръсна до смърт от глезотиите й и казва, че от 23 години не се чувствал по-лек и свободен и че съжалява, че не го е направил още като е навършила 18 години. Сега живее с втората си съпруга и са много щастливи (тя също имала син, който живее отделно с приятелката си).
Така че не си изнасилвай късмета и не мисли, че на твоя баща нервите нямат предел.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 70383a78d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много добре те разбирам защото и аз съм била в подобна ситуация и така... Първо в живота честно няма, второ играеш по техните правила с цел техните камъни по тяхната глава. За съжаление си в неизгодната позиция, но ако ме послушаш ти гарантирам, че ще заемеш основната. ситуацията е следната те са с едни гърди напред защото имат родна майка която ги защитава и им гледа интереса, а ти не. второ баща ти като всеки мъж е по-глупав и се ръководи от нея. още повече ти събушдаш омразата му като оговаряш на "любимата" му. Това ти е основна грешка защото като не се контролираш още толкова доказваш че тя е права и губиш позиция а точно това е целта и за да загубиш връзка с баща ти и по-лесно да бъдеш прецакана по сякакъв начин. търсейки справедливост ти работиш срещу себе си. И така с техните камъни по техната глава. какво трябва да направиш. Колкото и да ти е неприятно започни нейния театър отговаряш и се държиш както и тя особедно пред баща ти. Така после тя като те черни за да всява омраза той няма да и вярва. Стани милото момиченце на тати. Изпълнявай колкото можеш очакванията му. Така вместо да те мрази и да те отхвърли за да приеме чужди деца той ще те обикне е ще спечелиш още една позиция и ще започнеш да постигаш целите си. Мъжете обичат да им се угажда, угаждай му за да ти огажда и той. прекарвай максимално време с него. станете ли прекалено близки ще можеш ти да манипулираш нещата. Ако успееш да си изиграеш картите можеш да се отървеш от цялото нежелано семейство. Ако можеш опитвай се да създаваш дразги но без ти да излизаш виновна. Разделяй и владей! За съжаление си попаднала на използвачка с две лигавчета които в крайна сметка ще разорят баща ти и теб. Така че действай! И точно тук честността ти няма да помогне, А хитростта и гъвкавото отношение към баща ти. И помни този път не използвай истината защото тя ще ти навреди и ще докара единствено умразата на баща ти към теб и тогава ти ще си тотално губещата в собствения си дом. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f7fc425c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До авторката

Ситуацията ти не е лека, предвид положението в което принудително си поставена. Разбира се, че имаш право да бъдеш с баща си и без намеса на други хора, които чувстваш чужди, но... (няма да говоря против баща ти, майка ти или мащехата ти)... трябва да намериш сили и търпение да приемеш нещата - те не зависят от теб. Виждайки всичко това пред очите си, се постарай да разбереш, че при повторни бракове особено след разводи, най - уязвими са децата. Извади си заключение за собствена консумация, какво не трябва да правиш, когато ти създаваш семейство един ден. От тая житейска грижа можеш да се поучиш и да изградиш добродетели както за себе си, така и за другите около теб(един ден собствените ти деца).

Старай се да не осъждаш другите за греховете им, нито подражавай на поведението им. Добродетели за човек са: целомъдрие, лишение, щедрост, трудолюбие, търпение, добродушие, смиреност и др. Грехове са: похотливост, чревоугодничество, алчност, леност, гняв, зависничество, горделивост и др. Модерния свят не учи хората на вяра в Бог, и затова хората пренебрегнаха Божиите правила. Ето точно такива недоразумения и проблеми е визирал Бог, когато е издавал законите си. Всички заповеди са в Библията, ако те интересува чети.

Но все пак, не отвръщай зло за зло. Както не ти харесва поведението и агресивността на доведените ти брат и сестра и държанието на майка им, ти не правиш ли същото което и те? Покажи им, че медала има и обратна страна. Бъди искрена и естествена, не агресивна, бъди смирена и с добри намерения. Вярвай, това е голяма сила. Който може да владее себе си, уповавайки се на Бог, няма от какво да се страхува или притеснява (просто защото Бог действа вместо теб), а Той знае кое е справедливо и кое не и въздава възмездие.

Бог ни учи да мислим първо за другите, после за себе си, така че отдай приоритет на доведените и ще видиш, че ще имаш повече разбиране в къщи. Може и те да се променят. Не искай на всяка цена да си печелещата страна, защото това води към допълнителни проблеми и погибел. Също не се и огорчавай, а приемай нещата каквито са, все пак живеем в света на злото. Доброто и истината предстои да дойде, но ще дойде само ако има някой да прави добри дела. Ако всеки прави само лошо идва погибелта.

Имаш нужда от житейска мъдрост - учи се!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7c05200b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей, аз съм на 14 и бях в подобна ситуация като теб, само че аз нямах доведени братя и сестри. Първо искам да кажа, че съм страшно съгласна с №16. Аз честно казано използвах подобна стратегия. Майка ми е в чужбина и много рядко я виждам. Както и да е, аз намразих на баща ми приятелката откакто я видях, толкова изкуствена, направена, просто фалшива и отвътре и отвън. Тя естесвено пред баща ми ми се мазнеше, а като го нямаше ми хвърляше злобни погледи. Отначало и аз точно като теб й отговарях, но усетих, че по този начин все аз излизам виновна. Затова примерно като ми предлагаше да ми помогне с домашното и казвах "Да, добре, ето погледни го, че аз нищо не разбирам" при което тя го взе и го гледа 10 минути след което го остави и баща ми й каза "Добре, защо й предлагаш да й помогнеш като не можеш? " и оная пак ме изгледа злобно. Винаги пред баща ми й правех комплименти колко добре изглежда, държах се страшно мило. Тя отначалото също го правеше, но след това започна да се дразни и изнервя и няколко пъти се е заяждала с мен, при което баща ми естествено ме защитава, аз фактически нищо не бях направила, просто се държах много добре. Баща ми се гордееше с мен, а онази така се ядосваше, че умея да контролирам ситуацията. Така де, тя дълго не издържа и си тръгна след няколко неприятни за нея случки и сега баща ми си има много по-свястна приятелка, която наистина обикнах. Успех ти желая и послушай №16, ще има резултат наистина!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a5250bdc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Кой все пак е №16?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker