Не искам да бъда като баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам да бъда като баща си
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2906 пъти
Баща ми не е много добър човек. Не че е убиец или нещо просто не се държи добре с майка ми и аз съм тоя които постоянно я гледа как страда. От малък винаги си повтарям че никога няма да стана като него. Но колкото повече пораствам толкова повече започвам да откривам прилики с него и това все повече ме плаши. При всяка моя постъпка се чудя, така ли да направя и повечето пъти само защото баща ми прави така аз не го правя. Не знам какво да правя. Мисля постоянно за това и започва да ме хваща страх да не полудея от тези раздвоявания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 957cd40a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш да станеш като него, защото ти и той сте двама отделни човека.
Имал си лош пример пред себе си и си осъзнал, че това не е правилната посока. Явно е че се опитваш да не я следваш, така че не виждам къде е проблемът...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8018270b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм в подобна ситуация. Още от малък не живея с баща ми, виждахме се често, но живеехме отделно. В него виждах, а и продължавам да виждам, много черти в характера и постъпки, които намирам за абсолютно неприемливи. Например неговият пословичен инат, който минава всякакви граници и сякаш го прави, за да дразни другите, а не за да отстоява позиция. Това не е само мое мнение, всички около него го виждаха. Има много неща, които ме дразнеха - отношението му към хората, тоталната му незаинтересованост към мен и живота ми (не живеехме заедно и не го интересуваше къде и какво уча, какво правя, как живея, имам ли нужда от нещо), егоизмът му - както казах не се интересуваше от мен, а при всяка наша среща говореше само за себе си. Има още много неща, нека спра до тук.

Та това, което искам да ти кажа е, че и аз поякога усещам как постъпвам точно като него и това ме плаши. Знам как изглежда той отстрани, знам че това, което прави не е правилно и си мисля, че аз, без да искам, в някои моменти, се превъращм в негови копие. Съветвам те да се опитваш да не повтаряш неговите грешки, знам че не е лесно, но това е правилния избор. Нека неговите грешки бъдат пример, който ти няма да следваш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bbc99cee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има такъв момент. Човек попива поведението на родителите си и в един момент започва да ги имитира, даже и когато никак не иска. Просто има подсъзнателни процеси, които не можем да контролираме. Виж, това не е нещо страшно, не се плаши. Щом убежденията ти са напълно различни, дори и да правиш някои неща като него, все пак поведението ти ще съответства на ТВОИТЕ убеждения. Пък и едва ли всичко, което той прави, все е лошо. За щастие, освен подсъзнателното, ние имаме и открито съзнание, което можем да контролираме. Няма основание за притеснения.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 999fa3f3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Основателно се притесняваш - "попиваме" черти от нашите родители, независимо дали искаме или не. Но всеки избира дали да потисне този пример, който има от родителите си, и да покаже положителната си страна. Всеки носи добро и зло в себе си. Това е част от същността ни. Просто избери да покажеш доброто.

п. п Представяй си какъв искаш да бъдеш, а не какъв НЕ искаш да бъдеш. Има огромна разлика. Ако нямаш цел, нямаш и път.

Фортуна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker