Пак тези свекърви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пак тези свекърви
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2833 пъти
Здравейте приятели, пиша често в сайта за съвет от вас. Построихме си нова къща с мъжа ми. Децата ни са големи и самостоятелни и много не се вълнуват от новата ни придобивка, защото е на село, а те нямат желание да живеят там. Идват да видят докъде са стигнали нещата, харесва им, но не се месят в това как да изглежда и какви да са мебелите например и така.

НО ЕТО, ЧЕ СЕ ПОЯВИ СВЕКЪРВАТА. И се започна: стаите да са големи, масата да е за повече хора, колко легла и къде да имало, какъв цвят да са стаите и какво ли още не. Дойде от село и започна да навива мъжът ми, той веднага почва да ме увещава какво да направим и се оказва, че това са нейните желания а не моите. Докато разбера, че сме започнали някакъв разговор относно подробности около къщата и вече сме се скарали.

Като я няма, се разбираме и стигаме до правилното решение, но дойде ли МАМА всичко се обръща с краката нагоре. Не искам къща по нейните стари тертипи и разбирания, искам да направя нещо съвременно и модерно.

Моля ви дайте ми съвет как да се отърва от това зло. Нямам нищо против нея, но е много властна и обсебва мъжът ми, вкарва му някакви супер тъпи идеи и скандала с мен е готов, защото аз държа на своята си позиция.

Като се има предвид, че сме хора на 45г. става още по смешна картинка. Виждам се в чудо. не искам да се карам с любимия, защото заедно сме добър тандем и се справяме добре с живота си, не искам и да се конфронтирам с майка му, защото съм възрастен и улегнал човек и някак си не ми прилича.

В дадени моменти се хващам как изпитвам неприязъм към нея за това, че се вре навсякъде. Притеснявам се, че много искам да я поставя там където и е мястото, но последиците пак ще са за моя сметка. Пишете ми какво мислите, пък дай боже някой да подскаже някоя идейка как тарикатски да се отърва от нейното вмешателство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 97bfb4feca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто я постиви на място таркитаски. Кажи й нещо тип "Мила примерно Елена, много държим на мнението и знаем, че възрастните имат повече опит в много неща и ще вземе под внимание съветите ти. Но времената се променят, както и това, което е било модерно на твойте младини, сега не е актуално, затова ще попитаме и по-младите и други познати за съвет и ще вземем само най-добрите идеи - все пак е хубаво да черпим знание от много източници. Не се сърди, ако не изпълним всяко твоа желание, новсе пак ние ще живеем в нея и е важно на нас да ни е удобно, а и къщата ще я оставим на децата и затова за нас е важно да я направим модерна и практична, така че и на тях да им е приятно да остават при нас. "
Един вид просто казвай й колко й цениш мнението и колко е важна тя и бъди мила с нея, но вмъквай, че въпреки това е добре да чуете и други мнения и на вас да ви харесва на първо място. Казвай ги тези неща пред мъжа ти, защото тогава тя просто няма да има избор освена да се съгласи с теб и ако се скарата тя ще е виновната. Все пак ти й говориш мило и любозно и тя, ако се закача явно тя търси скандала.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 07b0afb4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи ето какво мисля: ако свекърва ти има пръст чисто материално в тази къща, ще има право и да се вре. Не казваш как стои въпроса - ако вие с мъжа ти я правите на ваш терен с изцяло ваши средства, няма право да казва каквото и да е, няма думата. А ако сте оплетени материално с нея, ще се бърка, няма как.

Затова като искаш да си независим, трябва да си материално независим. Свекърва ти ще живее ли в тази къща? Ако да, тогава :(((( няма начин да избегнеш да се бърка във всичко. Вие с мъжа ти трябва да сте си отделно семейство, със свой дом на свой терен, тогава само ще има разбирателство и хармония.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7879b3b9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз ако съм на твое място бих я сложила на мястото и веднага, това си е твоята къща с мъжа ти, а не нейната, каква е тя, че ще ми казва аз какво да правя в собствения си дом. Казваш и, че винаги приемаш съвети от нея и опита и, но и кажи, че ти си тази, която ще взема решенията. Изобщо не се чуди и говори с нея, но преди всичко гледай да не стане така ще да си рече, че я гониш, защото тогава скандала с мъжа ти ще е много сериозен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b501acaa05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако тя няма финансово участие в къщата и казваш или да трае и да живее на лукс или ще я изпратиш обратно на село където и е мястото да се разпорежда на животните. Лошото е ако има финансов дял. Тогава и отделяш часта която и се полага и останалото си го правите по ваш вкус. И няма да и траеш изобщо. На мъжа ти ще кажеш че ако иска да си запази жената и да му е спокойно в къщи крайно време е да престане да слуша мама!
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ea9b8e4310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ей не мога да повярвам, че мъже на години поставят маминка пред собственото си семейство. И моите родители ми помагат за къщата, която ремонтирам в момента, но някой ден(дай Боже) намеря момичето си и започнем да боядисваме и купуваме мебели само да си оторят устите и да и казват кое как и какво да купува така ще ги резна, че няма да им се вярва просто.
Кажи му на мъжа ти, че искаш съвременно устроена къща не такава от модерния социализъм. Предполагам това е стила на дъртата. По кой начин ще я разкараш си е твоя работа, но ТРЯБВА да го направиш. Не си длъжна да и търпиш вкуса от миналия век. Постави я на мястото и. Не е редно и нормално изкукал бабушкерник да нарежда на зрели хора какво да правят.
Сещам се когато баба ми изръси, че пази чергите в гардероба като се оженя да ми ги подари да си ги постеля в къщата. Брррррррр
Дръж ни е течение вярвам, че ще успеем да осигурим добра тактическа подкрепа за да покажем на мамето, че каузата и е изгубена.
Мисля, че съвета от коментар номер 1 добър като за начало.
УСПЕХ!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4a58ad7bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мъжете държат на майките си Много повече отколкото една жена на майка си. Годините нямат значение, мъжете са готови на всичко за тях! Така, че ако има и финансово участие мааалко е по трудно. Пробвай със съвет №1. Не ругайте дъртите- и вие ще станете такива еййй номера на горе. Всичко трябва да се постига с дипломация- особено от страна на жената, докато сте заедно с мъжете си. А ти, авторке, както и аз сме от друго поколение и разсъждаваме по друг начин, не както младите сега, на тях сега им е лесно и не търпят много другата половинка- без значение дали е жена или мъж. Други разбирания са ни насадени на нас /на 47г. - съм/ Трябва да лавираш- ти знаеш как, не че аз много го мога де. Трая трая пък спретна такъв пожар, че после съжалявам. Най- важното е да умееш да запазиш самобладание. ЕЙЙЙ, завиждам на майка си- страхотно се разбираха с баща ми и до ден днешен плаче за него /от 5г. баща ми почина след операция/ но тя с памук вадеше душата чу, докато тя каже а- баща ми завършваше азбуката, но аз не успях така да се науча, а баба ми и тя имаше страхотно семейство с моя дедо- страхотно! Дедо ме беше строител и работеше МНОГО, а баба ми е работила по полето, тя си ходеше по почивки, а той винаги на Велинград- така казваше, когато ще работи и прави покриви на някоя къща. Та наистина страшно се обичаха и слушаха, страшно и двамата починаха в рамките на 6м. Никой не успя да прежали другия. Та жени гледайте себе си, за да ви уважават- Никой не обича слугини, а още по малко ги уважава! Успех и послушай №1

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker