Как да преодолея загубата на близък? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да преодолея загубата на близък?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3698 пъти
Здравейте, надявам се да има хора, които да ми вдъхнат малко надежда, че нещата ще се наредят..
Преди седмица баба ми получи много тежък инсулт, в последствие получи мозъчна смърт, но сърцето и работеше, но вчера окончателно си отиде.. Много ми е тежко, и мъчно.. та аз предишния ден я видях беше си добре, изобщо никой не е предполагал, че може да се случи такова нещо..

Опитвам се да гледам по-философски на нещата и да давам кураж на майка ми, но и на мен ми е трудно, някакви малки неща и спомени ме сриват.. Още не мога да проумея, че вече я няма, и няма да се върне.. За мен още си е тук.. виждам вещите и, и се опитвам да мисля, че не се е случило.. Мъчно ми е много.. може ли някой, който е изпратил близък човек да каже как го е преодолял.. Колебая се дали да отида на погребението, защото искам да я запомня каквато беше, а не цял живот да ми изниква образът в ковчега... Внушавам си някакви неща, че е на хубаво място, заедно с дядо ми, но ми липсва... Как да се справя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 345317b29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Милата ми. :( И аз все това си мисля цял живот, че няма да преодолея загубата на някой от семейството. И моте баба и дядо са възрасти и все това си мисля.
Не искам и да си помислям какво ти е на теб. Истината е, че всичко минава и времето лекува. Просто един ден ще се наредят нещата, но трябва да мине време. Приятеля ми загуби баща си и с времето свикна и го преодоля. Но беше тежко в начлото.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b81e3c99b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моите съболезнования, съжалявам много, един от най-тежките моменти в живота е да загубим близък! Моята баба също почина скоро, сънувам я много често че е около нас и други неща, тя ми казва, че е мн добре, но мн и липсваме. По принцип никога не съм вярвала в такива неща, задгробни, но сега разбирам, че може би има нещо вярно.
Бъди сигурна, че тя е на по-добро място, вероятно с дядо ти и нейните родители и ви гледа, помага ви. Ще трябва малко време да го осъзнаеш, но майка ти също има нужда от теб, върви на погребението да я подкрепиш и да си до нея в този тежък момент. Има билкови успокоителни хапчета, валериан, едни други малки розови без рецепта, но забравих как се казват - питай в аптеката и задължително вземете, дай и на майка си, на баща си.

Такова нещо не знам дали се преодолява, но трябва време за всичко. плачи, разказвай за баба си, спомняй си я, говори с близките си за нея, изплачи мъката си, не я задържай в себе си, така съм чувала, че е по-добре.

Ако е живяла с вас направете разместване след време, купете нещо ново ако имате възможност.

Ходи на царква и си поплаквай или на гробища.
още веднъж моите съболезнования, желая на цялото ви семейство много сплотеност
Ж, 31

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0b199daa1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,
загубата на близък е най-тежкото. Знам го от личен опит. Аз загубих бащаси когато бях на 7. дядо ми, с когото бях много близка на 12, леля ми и тази година най-добрата си приятелка. Истината е, че още ме боли и наистина ми е много трудно. Но човек трябва да продължава напред. Изживей мъката си и не я потискай, след време болката малко ще намалее, поне ще позачезне шока от това, че повече няма да видиш човека. Кураж! Колкото до погребението, помисли си, дали искаш да отидеш или искаш да я запомниш такава и ще се разстроиш твърде от погребението. То не е за всеки и е тежко нешо. Баба ти знае засигурност, че я обичаш и иска да бъдеш щастлива. Запомни това. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b24b00632c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз загубих баба си преди 2 години и нямах сили да отида на погребението. Тя ме беше отгледала и повечето ми спомени от детството ми бяха свързани с нея. Тежко е и няма как да не те боли от загубата, но с времето ще ти стане по - леко. Мисли си за това, че където и да е тя сега, винаги ще бъде с теб в сърцето ти, а може би те гледа от някъде, от едно по - хубаво място. Няма как да предодвратим смъртта на близки хора, но с времето ще успееш да се справиш с болката и липсата и. Бъди силна и помни, че баба ти никога не би искала да те види тъжна, затова си спомняй с усмивка за нея - това ми го каза моята баба няколко дни преди да почине. :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a271e4696d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зная много е трудно. Дори един предмет, снимка и каквото и да е може да те разплаче. Трудно е дори са се минали 5 месеца на 9 януари ще е половин година... още боли, но трябва да продължиш.... дори не за себе си, а за баба си : )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker