Свекървата в по-лош вариант - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървата в по-лош вариант
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2812 пъти
Здравейте на всички любители на този сайт, чета редовно вашите истории и много често срещам драми за това, че млади семейства са принудени да живеят със родителите си. Особено проблемите със свекървите са почти непреодолими и предпоставките за това са липсата на самостоятелно жилище. Съчувствам на всички, които са имали лошия късмет да се потопят във вихъра на лошите отношения със свекърва или тъща. Искам да ви кажа, че има и по лош вариант от традиционния. Като не искате да търпите свекърви ще се изнесете при първия възможен случай самостоятелно, но кажете ми как аз да постъпя. Имаме самостоятелно жилище със съпруга ми. Децата ни са големи и са си отделно и хоп СВЕКЪРВАТА се намести да живее при нас. Никога не съм живяла със свекърва, винаги съм се спасявала сама. Това чудо няма изтрайване, реши не само да се присламчи, но поиска и пълно обслужване, пране, готвене, чистене, рум сервиз. От този момент нататък всичко освен МАМА остана на втори план. Живеехме си страхотно, в уют и разбирателство, но това време отмина. Караме се заради капризите на МАМА, съобразяваме се с желанията и нуждите на МАМА, всичко което сме придобили с къртовски труд и лишения се ползва от МАМА. Донякъде ги оправдавам и разбирам когато в къщата и влезе друга жена с различни навици, но сега разбрах, че съм се заблуждавала. Някои за да се отърват единственото което трябва да направят е да живеят на друго място, а аз как да постъпя. Да изоставя домът си и да изляза на улицата. Няма къде да отида, а и този дом сме го градили без ничия помощ. Приготвях го и го преустроявах ако децата ми се оженят и имам внуци, за да ги посрещам, но сега всичко отиде по дяволите. Тази жена превзе дома ми, семейството ми, традициите и комфорта, който бях създала. Да пази господ и да варди, аз също трябва да стана свекърва и то три пъти. Да не се заричам, но никога няма да живея при децата си и да ги притеснявам. За тази цел има старчески домове. Никой не е длъжен да ни гледа и търпи. Аз съм щастлива когато децата ми идват на гости на празниците и това е. Всеки си има личен живот и води битка за него. Само като си помисля, че някога мога да изпростея до там, че да опропостя живота на нечие семейство на децата ми по този начин изпадам в ужас. Никой на нас не ни е длъжен и ние на никого не сме длъжни. Поздрави на всички и много успехи в живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: dcd0e56675
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, твоята история е много позната на всички на твоята възраст.
Моята майка също за малко да завърши така, но с наша помощ оттърва кожата.
Майката на баща ми е с труден характер. Обичам я, баба ми е, никому реално не е направила нищо, но в селото си е известна интригантка. Иначе е честна жена и не е участвала например в масовите кражби през кома, после в масовото присвояване на земя в селото... , но просто е нетърпима за повече от 3 дни. На третия ден просто трябва да си далеч.
Цял живот тази жена се опитваше да раздели нашите, отказа се, когато вече бяхме порастнали. Здрава е, но е вече на 90 години и реши, че е време синът ? да я гледа. Държа да подчертая, че тя никога не е помагала на нашите по какъвто и да е начин...
Миналата година реши да изкара зимата само при нашите, изкара точно 1 месец и на втория майка каза, че е готова за развод просто. Ния я подкрепихме.
Знам, че е тъпо да се говори за развод на тези години, но представете си следващите 20 год. така?

Тук идва въпросът - помагала ли ви е тази жена материално и при гледането на децата ви? Ако го е правила, то ? дължите все пак нещичко. Нашите са решили да наемат гледачка, но баба не иска. Не си мислете обаче и вие за старчески дом, в България не ми е известен нормален такъв, но ако може да си го позволите, наемете едностаен апартамент наблизо за нея - синът ? може да ходи да я посещава, но тя да няма право да идва в дома ви.

Ако мъжът Ви не се съгласи на някакво нормално решение, заплашете го с развод и бъдете готова да изпълните заканата си. Не драматизирайте, няма да останете на улицата. В случай на развод апартаментът се продава, вие получавате половината пари и все ще стигнат за една гарсониерка. Не вярвам обаче да се стигне до там. Колкото до майка - ние напълно я подкрепихме и тя действитлено щеше да се разведе. Това са златните ви години, не позволявайте на никого да ви ги отнема!
Иначе, не ви трябва голям апартамент за посещения на децата ви, има и хотели. Аз никога не ползвам жилището на нашите като съм на гости - винаги сме на хотелче, а и като разведена жена можете да посещавате децата си, за 1 човек място винаги се намира, да не говорим, че на вашите години е пълно с разведени мъже и вдовци и по принцип картите се раздават наново - има и мъже с къщи, големи жилища, защо не? Мъжте на 50 са в най-готинката си възраст за една сериозна връзка, знаят какво искат и могат да предложат много на една жена. Аз на ваше място не бих се поколебала - изгледали сте си децата, нямате вече дългове и не сте вързана за нищо...един живот имате, не позволявайте на тази жена да ви го вгорчи. Ще съжалявате за всяка изгубена годинка!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db9ccfb15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почерпи я с чай от татул или й сготви гъбки.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6094cce185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Как така свекървата -ХОП се е наместила да живее при вас. Без да е поканена, без никакви предварителни разговори с мъжа ти, без нищо и то в жилище, което не е нейно. Тя досега къде е живяла, защо не си стои там. Не може ли сама да се оправя. Или е дошла само за зимата и напролет ще си ходи. Малееее, съчувствам ти. Ти тъкмо си си изгледала децата и всяко си е поело пътя.... сега да се мъчиш с това чудо на главата. Най-добре е да говориш с мъжа си-тя да е отделно и да наемете жена да ходи от време на време там.
И моя син се изнесе наскоро -иска да си живее отделно. И чувам, че щерката казва на дядо си( на свекъра) по скайпа, че батко и вече не е тук и че махаме тапетите и ще правим ремонт на стаята му. И той вика:"Аааа, стягайте я, че да дойда аз там. "Хич не ми е трябнал си викам аз, ами добре, че сме далече-в чужбина сме, та да не довтаса без покана, че какъвто е нахален, ще ми стъжни живота направо. Бяха дошли с жена му за две седмици тук-то не спря да мърмори и командва кой какво да прави, да се навира в хладилника, да има претенции за храна, за това и онова и като се просне в хола пред телевизора и никой не може да диша от него. Преди години, когато живеехме в БГ, за 2 години се наложи да живеем заедно ама то беше ужас -той все да е център на внимание, стои до късно в хола и ние не може да се видим с мъжа ми, все иска той да се налага по всички въпроси, без някой да го е питал, всичко иска да знае и навсякъде си вре носа. Беше ми изтъркал тефлоновото покритие на една тенджера, че му се видяла малко черна, ама до блясък я изтъркал.... да се смееш ли или да плачеш. И даже един път го "хванах" да стои зад стъклената врата на хола, която е преходна с нашата спалня когато вечерта вече си бяхме легнали, явно да подслушва дали правим секс... ами отвратително е. Аз като, че ли усетих нечие присъствие-станах, тихо на пръсти отидох до вратата на хола и светнах изведнъж лампата. Той се стъписа зад стъклото, беше по пижама и бързо се шмугна в стаята си. Почувствах се толкова гадно и тоя човек така ми падна в очите. Дори не можах да го попитам какво прави тук... Ами нали Мара Подробната трябва да знае кой какво прави и т. н.
Изобщо комедията "Том, Дик и Хариет" в български вариант.

Аз от сега съм казала на мъжа ми, че баща му е с труден характер и не искам да живея с него заедно по никакъв повод. Да си прави сметката.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 559a98c285
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помоли я да се изнесе и то безпрекословно.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: adeae97f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нашите се разведоха поради същата ситуация. Казвам ти от личен опит, вариантите са два - или тя се маха или ти. Просто съм преминала през всички стадии на тези отношения, и знам докъде води всички. Добре, че децата ви ги няма, защото и те щяха да пострадат от всичко, както се случи при мен. Вариантите са - или да и наемете квартира, ако няма къде другаде да живее, или ти трябва да се махнеш, защото това не се търпи. Майка ми се разведе от тоя тормоз, а тези свекърви са много упорити и си искат като че ли нарочно да вгорчат живота на жените на синовете си. Щом вече напрежението е започнало да се натрупва, това е лош индикатор. Наистина обясни му на мъжа ти как се чувстваш и всичко останало, но ако не стане не знам как би търпяла ти всичко това. Кофти е че си вложила в дом толкова много, и при майка ми беше същото и после да не можеш да му се насладиш и да живееш спокоен живот. Наистина надявам се да успееш да разрешиш ситуацията по положителен начин.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7775b7b25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много гадна ситуация. Говори с мъжа си и му кажи да избира. Ако избере майчето, му връчи поканата за развод. Това е единственият ти вариант, иначе ще търпиш дъртата скочубра и ще ти съсипе живота. Мисля си все пак, че той няма да я предпочете

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker