Мъжът ми ме излъга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми ме излъга
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 4157 пъти
Здравейте, отдавна искам да напиша своята история, но все отлагах, до днес.
Преди две години, когато мъжът ми ми предложи брак бях много, наистина много щастлива, но понеже майка му не ме харесва още от секундата в която ме видя (всъщност тя никой не харесва) поставих въпроса за това къде ще живеем. Бях категорична, че не искам да бъда под нейния покрив, защото не исках с възможните ни спречквания да го поставям буквално между чука и наковалнята. Обясних му всичките си съображения и той даде вид, че уважава искреността ми. Каза ми, че ще живеем заедно само докато тя се пенсионира, оставало й да избута учебната година и после щяла да отиде да живее на село. Попитах го тя какво мисли по въпроса, да не стане така, че някаква пикла я гони от домът й, а той ми отговори, че тя сама го била казала.
И така, свекърва ми избута учебната година, но взеха, че увеличиха годините и се наложи да "избута" и тази. На пролет се пенсионира и от няколко месеца постоянно се кара с нас, "ще ви изгоня под мостовете да живеете " са нейните редовни думи към мъжът ми. Тропа с крак като дете, удря с по масата и крещи, че тук й е мястото в града, нямало да си ходи на село. Това едно, другото е, че когато ни мяма постоянно рови в стаята ни, по-скоро в моите вещи. За две години госпожа учителката не е сготвила веднъж, не е хванала парцал, да не говорим за прахосмукачка, не знае как рабори това чудо на техниката.
Аз съм бременна в края на осмия месец и тя продължава да сяда на масата и да чака да й се сложи. Не го правя вече, за това само ме обижда, че съм имала голям корем и никога нямало да го сваля, забременя и те домързя казва. Отвръщам й с хумор, никога не съм я обидила, не съм си и замълчала. Но най гадно ми стана когато каза, че няма да си вземе отпуск след раждането на детето, да съм се оправяла сама както мога. А после твърди не си мислете, че ще си ходя да живея на село, кой ще ви гледа децата на вас.
Припомням на мъжъ ми какво ми е обещал преди брака, моля му се, да се изнесем, а той не дава и дума да се издума. Излъга ме негодника и сега аз трябва да търпя лъдата му и мързелива майка до момента, в който не ми писне и не си тръгна сама с детето.
Моля ви, ако някой знае как мога да накарам съпругът си да се изнесем нека сподели важен опит с мен и ми помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: bb7a54d3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж сега, лесно е да обвиняваш мъжа си или майка му - трудно е да признаес своите си грешки.
Той просто е казал това, което си искала да чуеш. Ти пък си искала да чуеш „Менделсон“, да носиш бяла рокля и да бъдеш съпруга и си ИСКАЛА да вярваш. Кой е толкова наивен иначе?
Нещо повече - усещаш се, бременна в 8-ми месец и то, когато жената ти казва, че няма да ти гледа детето. Шах и мат!
Как мислиш, ти ако беше на нейно място, би ли отишла да живееш на село? Тя си е изгледала детето, има си СОБСТВЕН апартамент, чака сладка пенсия, млада е (ако са вярни сметките ми към 57 г.), защо да ходи на село? Сигурно си живее в града от повече от 25 г., което сигурно е по-дълго от твоя живот, тук са приятелките ?, познатите места, хобита, прислужва ? се, покриват ? се сметките. Да не е луда да ходи да живее на село с учителската си пенсийка. Ти на нейно място би ли отишла на село?
Сега вече си паднала в капана като всяка лакома мишка. Напълно зависима си като ставаща майка от тези хора, ще се съобразяваш!
Когато имаш свое жилище, когато можеш да си позволиш да плащаш наем, тогава ще се шириш по своите правила. Сама си се хванала на хорото - ще го играеш.
И не, не те е излъгал мъжа ти, ти сама си се излъгала. Няма толкова наивен човек, който да си въобразява, че някой ще зареже живота си и жилището си в името на неговото удобство, особено ако този някой е свекърва му и няма и материална изгода от това.
Иначе и тя ще клекне - ще ти помага с децата ти, но ще ти излиза през носа, ще ти бъде натяквано...Мила родна картинка, мила балканска сапунка - прочети отново „Железния светилник“, та ти живееш точно по този начин.
После сама ще станеш свекърва и колелото ще се завърти!!!
Дано поне следващото поколение е по-умно, дано поне те първо да се устроиват, после да се женят, за да се прекъсне този затворен кръг от зависимости, тровещи толкова много семейства у нас!
Авторката е избрала мекото и лекото, вместо да живее на квартира, да спестява за свое жилище и да отложи със семейната академия...сега е време да плати сметките. Безплатен обяд няма!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8a3bcc75fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами щом иска да ти гледа детето ОК, като го родиш и правиш един сгъстен график и почваш постоянно да обясняваш как не се справя с гледането на детето, а ти си намери нещо на половин ден да работиш така хем ще можеш са оправдаваш че си много изморена от работата, ще имаш и някой лев, хем ще имаш време и за детето. Да видиш как ще си подвие опашката и сама ще иска да си ходи ама да не си посмяла да я върнеш, напротив почваш ей домързя те, видя зор и бягаш и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0a5ed34a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Писна ми от такива недоволни снахи като теб, дето си мислят че като се появят и забременеят, хората трябва да си оставят апартамента, да се махнат и да ти се кланят едва ли не. Има много гадни свекърви- не отричам. Но това става когато схана и свекърва живеят заедно. Първо трябваше да поставиш ултиматум на мъжа си да се изнесете и устроите и тогава да забременяваш. Ако сама не мислиш за себе си няма кой. Казали ти две три сладки приказки и ти се хвана, понеже е най-лесния вариант да ти оставят цял апартамент и ти само да се разполагаш. Е да ама ако не знаеш лесното излиза трудно накрая както е станало. Освен това трябва да знаеш, че една жена възрастна много трудно ще си напусне апартамента и ще се махне да живее другаде. Те са много привързани към вещите си, колкото повече оостаряват. Имах позната, която беше лъгана от свекърва си че ще се изнесе от големия си апратемент и ще отиде в по-малкия за да отиде там сина и с познатата ми и децата. Е познай- нищо такова не стана. Това което мога да ти дам като съвет е да настояваш докрай с мъжа ти да се махнете, защото не си прави илюзии- свекървата няма да се махне. Лошото е че си изпуснала момента, защото си бременна и вече с дете няма къде да мърдаш и могат да те манипулират както искат, но ти си дръж на своето. Ако трябва напусни мъжа си и се махни, просто ако не го направиш цял живот ще си живееш със свекървата и ще се озлобяваш все повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 471c9fc7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В отговор на номер 1 ще кажа, че имам собствено жилище, различно от това на родителите ми, така че никой не е гледал лесното.
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f154dd2ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Минала съм през това.
НИЩО НЕ ПОМАГА-освен да обявиш на мъжа си,че ако не се изнесете на квартира ти напускаш.Но трябва да си готова да направиш това.
Ако мъжа ти държи на теб ще те последва.
Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 74c2f99d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм в същата ситуация, и много добре те разбирам. Да, мъжете казват каквото искат да чуем, за да сме спокойни и да ни хванат за съпруги. В допълнение ще кажа че аз се омъжих в зряла възраст и съм била далеч от всички заблуди. След сватбата ни започна е дна луда конкуренция и игра на нерви (от страна на свекърва ми), която изживяваше криза заради това че не тя вече командва, а че е дошла снаха и трябва да се съобразява. То не бяха болести, не бяха кризи, не беше чудо. След раждането на първото ни дете съвсем обезумя. Направо не е за вярване на какво е способна една жена която не може да постигне своето. Но за мое щастие и успокоение донякъде, тя е вече на възраст и може би осъзнава, че ще има нужда от помощ един ден. А и второто ни дете е на път и тя няма къде да ходи освен да приеме положението. И въпреки това все и се върти в ума, че е два ли не съм отишла "за да и взема апартамента и да я изгоня на село". Ама аз вече не и обръщам внимание.
До №1- много строго съдиш авторката. Явно или си мъж или някоя злобна женица, която е на светлинни години от това, което коментира.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c43eb77c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре ли разбрах? Според теб мъжът ти те е излъгал и искаш да те подучим как ти да излъжеш него. Както казва №1 Ти си била лакомата мишка преди две години, сега искаш да излъжеш котката. Хм.
Живеенето под покрив винаги се заплаща с пари или слугуване и нерви. Под мостовете е безплатно, но студено и неуютно. Когато мъжът изкарва парите, а жената е бременна /в отпуск по майчинство/ се оказва, че или той ще плаща с пари или тя с слугуване и нерви. Когато жената веднъж се е съгласила да плаща с нервите си квартира, как да накара мъжът да плаща с пари друга квартира? Особенно като идва и друг голям финансов разход наречен бебе.
Ако мъжът ти изкарва средно месечно повече от 1500лв и си бременна само с едно дете, можете да си позволите да живеете на квартира без чужда помощ и с малко пестене.
Можеш да предложиш финансов план на мъжа си, който да включва всички сметки и разходи според заплатата му и твоето майчинсство и да обещаеш, че ще го спазваш. Като финансовият план не трябва да лишава него от личните му разходи а само да ограничи твойте, защото излизането на квартира е само в твой плюс. Ако се справиш би трябвало да се съгласи. Но с бебе и със сума по ниска от 1300лв месечно, не виждам никаква възможност.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ffa810dd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   авторке, щом имаш собствено жилище, какъв е проблемът? остава само да убедиш мъжа си да се изнесете там и ще бъдете самостоятелни. щом се държи зле с вас, не вяврам да ти е трудно.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c43eb77c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке като си имаш свое жилище, защо въобще си поставила "въпрос на мъжа си къде ще живеете"? Защо въобще се бутате в чуждото жилище докато вашето е празно неразбирам?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1f971869b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми, то затова човек преди да има бебе първо си оправя жилището, работата и връзката. Вие сте избързали и сега се оплакваш тук. Ми, няма как, нали се сещаш. Какво да изгони майка си на улицата ли?

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1f971869b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти си много нагла снаха. Има жилище, момата, а пък се лакоми за това на свекървата. Егати наглостта, да искаш да изгониш жената от дома и.. Мъжа ти ако е умен ще те зареже на мига.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0a5ed34a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да наистина много странна история. Да имаш жилище и вместо от самото начало да отидете там, те отишли при свекървата. Е това честно не го разбирам, ама наистина. Хората които живеят с родителите на някой от двамата обикновенно няма къде да отидат, или нямат достатъчно пари да живеят на квартира. А тя има жилище и седи и мрънка и се оплаква. Какво искаш? Твоето да си седи, а ти да живееш в това на свекъвата ти ли? Нещо не схващам логиката, или просто авторката като видя, че всички са срещу нея, реши да излъже, че има жилище. И пак не разбирам - защо ще кара мъжа си да излизат на квартира, като има собствено жилище? И вместо да отидат там, някакви небивалици се коментират. Абе мътна работа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7ed813a32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Най-добре се изнесете с приятеля ти в собственото ти жилище. В крайна сметка наистина може да не й се живее на село. И на мен преспективата за живот на село ми е неприятна. Все пак не е редно като си поставила въпросът за това къде ще живеете и така да те лъжат. Ти имаш жилище, ама може и да си нямала. А и все пак е много важно и къде е това жилище - в същия град или не? Ако е в същия град веднага се изнасяй от там.
Друг е въпросът, че свекърва ти се опитва да изкара, че едва ли не за вас остава, което най-много мразя във възрастните хора. Кажи си направо: "Не ми се живее на село. Няма да се изнеса. Мое е жилището и ако искате, оставайте с мен, ако ли не си намерете сами алтернативата. " Това е нещото, което нормалне човек ще направи. А не аз седя, ама за да ти е по-добре на теб и то без да те пита на теб как ти е добре. И баба ми е същата - аз за теб го правя без дори да ме пита дали го искам или не и всъщност си е за нея. Не че се сърдя, не ми пречи, ама кажи си, че искаш нещо. Ти ако искаше тя да ти гледа детето, щеше да й кажеш, а и каквото и да си говорим не е мечтата на една жена, когато е в отпуска по майчинство по цял ден свекърва й да е на главата и да й разяснява как се гледа бебе.
Ситуацията ти не е толкова трагнична. Просто се изнесе. Представям тази гледна точка, защото всички отгоре нападат как авторката е виновна, ама тя не е карала свекърва си да й предлага жилището си или като не иска вече да се изнася, да си г окаже направо. Иначе съм съгласна, че докато си в чуждия дом, по нейната гайда трябва да играеш. В крайна сметки тя си е домакинята, а ти си външния човек и нямаш право да й се месиш нито дали ще чисти, нито дали ще готви и т. н. Не е нужно да ви готви на вас двамата, а тя ако живееше сама можеше грам да не си готви. Един вид докато си под нейния покрив, си длъжна да я уважаваш и да й благодариш за това, че ви е приела. Като не ти изнася, се изнасяш, което е перфектният вариант.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ce354288f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Леле, кви коментари! Снахата била нагла, тя искала Менделсон и прочие дивотии. А каква работа има мамата на путьо да се бърка между тях? Наричам го така, защото един мъж на място не би позволил нещата да ескалират дотам. И след като е създал семейство, ще застане зад него. Като не е искал да пуска на мама полата, да не се е женил.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b41edb94c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, защо като имаш жилище сте при свекървата. Защо отидохте там? Няма логика- поне за мен.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 471c9fc7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторката: Поставх въпроса къде ще се живее, защото ме обеждаваше да отдадем моето жилиже под наем, за да може да пести своята заплата за сватбата. Така, че временните мерки се оказаха постоянни. Не ме разбирайте погрешно, аз не искам да изгоня свекърва си от домът й, а да обедя съпрута си ние да се изнесем. Но се страхувам, че няма да стане колкото и лошо да се държи и с двамата.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0a5ed34a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ами щом така седят нещата, знай че мъжа ти е един долен мухлю дето хем те е излъгал, хем не може сам да изкара пари, ами те кара да си даваш жилището под наем, за да можел той да си пести от заплатата. Сори ама си се прецакала с поредния мамин балкански чехлио дето не може сам да се оправя в живота. На него така му е добре, той си е свикнал да си живее с майка си, за теб ще са ядовете, Казвам ти махай се, с дете без дете махай се колкото може по-бързо от тия паразити ако искаш да си щастлива, ще ти съсипят живота. Отивай си в жилището, намери си работа и си гледай детето, а тях ги забрави.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 505d2d02ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Много грозни коментари прочетох, но този към номер 1 ме втрещи. Всеки разбира се има страна, но в днешно време защо тези толкова обичливи "мамита-свекърви" уж ги е грижа за синчетата им, а само себе си гледат, дори нямат свян, не ги интересуват внуците, само за пред хората, не се замислят, че заради тяхните остарели разбирания за живота са се развалили толкова бракове. А нали и те са били снахи и са усетили подобни неща да не кажа и по-лоши, тогава защо продължават да се държат така и да мачкат и само и единствено да се мисли за материални неща, къде изчезна морала ви бе хора. Потресена съм от доста жени на тази възраст, когато децата им искат да създават семейство, а те не спират да бдят, за да всяват интриги!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 023f11964b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, пише се Убеждавам, Убедя, Убеждения. Не че нещо, ама по нивото на грамотност на един човек можеш да разбереш и много други неща, включително и защо си се нахендрила в тая ситуация.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9dcf05c615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Виж, няма да те съдя.
Излъгала си се, замотал те е, била си влюбена...
Сега, когато вече осъзнаваш какво е станало, поправи го.
Радвай се, че не те е накарал да продадеш своето жилище, радвай се, че го има все още.
Дори да има наематели, ти си собственика и ще поговориш с тях и им обясни, че ще си живееш вече в своето жилище.
А мъжа ти щом не те подкрепя, нека да се прибере и да те няма...
Иди си в твоя апартамент, не им казвай (да не помислят, че ги заплашваш).
Мъжа ти, ако те обича, ще те последва!
Поне няма да плащаш наем и нерви. Той каквото иска да прави.
Послушай ме, събери си багажа и отиди в апартамента си!
Пиши какво е станало :(
Mss Sadness, 24.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: dad39f11fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Няма място свекървата вече в чуждо семейство. Знам какво говоря. Ами какъв съвет да ти дам, освен да принудиш мъжът ти да отидете да живеете другаде, ако е подкрепя- лошо, значи е маминино синче. От личен опит знам, че е дна свекърва НИКОГА няма да ти стане майка, може да има и добри хора и съм слушала за това, но аз съм видяла само лошо, та да ти кажа, жалко че ще живееш в този ад. Иначе няма как да я изгониш от нейното жилище, просто се разделете с нея. Пък и едва ли мъжът ти би те зарязала бременна само, за да угоди на майка си. Не можеш да я гониш от домът й, но може да го напуснеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: ebf4185289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Чия е вината няма значение. Вие като семейство - трябва да сте самостоятелни. Тъй като детето и ти сте изключително свързани - ти определяш правилата. Ако мъжът ти си иска да има семейство - трябва и той да иска да си имате ваше място, така че той решава дали ще е част от живота ви. А бабата - след като подхожда егоистично - ще си вижда сина и внука по-рядко. На това казвам аз шах-мат.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cbf803d96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   То и моя така се опита да ме прилъже и то два пъти. От самото начало си живеем отделно и самостоятелно.
Техните заминаха преди известно време в друга държава и той искаше да отидем там да живеем при тях ``докато си намерим квартира``..
Първия път отказах, и той остана в България, обясних му някои неща, въпреки, че не ме разбра.. Сега пак започна да говори, там щяло да ни е по-добре, да отидем при тях за месец и да сме отделно после..
Казах му, че някои временни неща, остават за постоянно, той отново отрече, но не му повярвах и не заминахме.. Дори сега това може да ни коства да се разделим, но няма да отида да робуваме и да ни се бъркат в отношенията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker