Проблеми на детето ми с компютъра и учене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми на детето ми с компютъра и учене
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 4358 пъти
Здравейте,
Проблема ми е сериозен, зависи бъдещето на едно дете от нашата страна. Детето ми е първокласник. Откакто е на училище не му пука за нищо... Не учи, не чете, не смята. Има си компютър с обещанието да слуша, но уви бяхме излъгани. Вчера си идва от у-ще и му казвам:
- Какво стана днес в училище?
-Ами, Какво! Нищо интересно- учене, четене имахме рисуване единственото хубаво.
-Ами, какво научи днес? - го попитах аз с надеждата за някакъв отговор, който ще ме накара да се усмихна.
- Че учителката ми харесва директора.
Това беше последното, което си казахме днес. Седна на компютъра.
- Нямаш ли домашно? !
- Забравих го в у-ще...
Изобщо не виждах притеснение в него за забравеното домашно. Събота и Неделя търсих в нета "Как да накараме детето си да учи". Сестра му е 5 клас и каза:
- С удоволствие ще му бъда учителка.
Знаех, че това и е сбъдната мечта, но се случи нещо ужасно. Седна, написа 5-6 думи и каза, че е изморен, но в същото време няма от какво-не се прибира от у-ще... Не разбирах нищо. Пробвах сестра му да направи нещо като малко у-ще вкъщи- пак нищо. Компютъра, това е само него. Направих му Skype и му казах:
- Ще ти го направя, ако обещаеш, че ще учиш!
- Добре мамо, Обещавам!
Само обеща... Това учене ме подлудява. Сестра му е отличничка винаги сяда, учи и т. н, няма от кой да взима лош пример! Моля, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: efeb173a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съжалявай, че си купила на детето си компютър - много е важно за това поколение, но не го използвай като средство за изнудване, а като средство за обучение. Съчетай полезното с приятното. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изтъркай Скай-па на детето, още е малко за такива работи, но може и да е късно.
Има много хубави страници за деца, в които съдържанието се контролира от модератори и например педофили нямат достъп - в скайп всеки педофил може да намери детето Ви. Задълително променете настройките така, че това да не е възможно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО контролирайте скайп, ако не можете вече да го изтриете. Покажете на детето си страници с полезно съдържание за деца и, ако не можете сама, то намерете човек, който така да промени настройките, че синът ви да има достъп само до полезни сайтове. Научете детето си да ползва компютъра като средство за информация.

Колкото до ученето - запишете детето си на занималня, където педагози ще се занимават с него. За 1-ви клас дори е задължителна мисля. Постепенно се въвежда занималня до 8 клас. Нашето поколение знае, че беше добра система за децата, които нямат волята сами да учат.
Колкото до дъщеря ви - в никакъв случай не ? давайте да обучава детето ви. Не може дете да обучава дете, особено по-голяма сестра по-малко братче или сестриче. Консултирайте се с психолог, но и той ще ви каже - няма начин голямата да не ревнува от братчето си, особено при такава голяма разлика. Преди тя е получавала цялото внимание. Човешко е! Сега, ако ? позволите, тя може да злоупотреби с властта си на кака и да подтисне малкото дете. Властта изобщо е много важна за човека и не е случайно, че днес тя иска да става учителка - учителите имат власт. Сериозно не вярвайте, че ще стане...на тази възраст повечето искат да са космонафти, не познавам някой да е станал такъв. Не е случаен изборът на дъщеря ви и желанието ? да „практикува“ над братчето си - да НАД него, защото тогава има ВЛАСТ над него.
Като гледам обаче синът ви не се оставя и инстинктивно съвсем правилно се пази като не играе игричките на сестра си. Може да има игра учител-ученик, но когато ролите се сменят, не когато властта е само у едното дете. Оставете детето си по-добре в опитните ръце на учители-педагози.
Ако искате, играйте вие с дъщеря си и се правете на ученичка и обратното. Сама ще видите, че бързо ще загуби интереса към такава игра, когато вие сте учителят.

Желая ви успехи с децата ви... но намалете малко напрежението - не от всеки става Айнщайн, а и да не забравяме - той е бил двойкаджия в училище!
Детето ви е в ПЪРВИ КЛАС! Защо така сте се паникьосали? Аз в първи клас никога не съм учила у дома, но винаги съм била отличничка. Има деца, които по-бързо се справят с материала. Питахте ли учителите дали имат притеснения относно сина ви?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fe324d5d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички деца, и хора на всякаква възраст са болни на тема интернет. Какво очакваш да ти кажем, няма спасение, светът стана такъв. Все нови технологии се измислят, за да зарибяват хората, и то неща свързани с интернет, социалната мрежа и т. н.
Бих ти препоръчала да ограничаваш "хобито" му. Тоест, ако не си е написал домашното или не си е научил - няма да сяда пред компютъра. А след като го научи - може да го прави, но за 1-2часа например, после пак. Направи режим... де да знам.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3ee6a15816
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!

Хванете се двамата с таткото и обсъдете въпроса. Препоръките ми са по отношение на съдържанието из интернет, до което да има достъп - блокирайте по-известните места, до което не искате да има такъв ;) Не че после малкият няма да го заобиколи ограничението, но поне ще се научи сам на нещо ново, хаха!

Инак по-сериозно - не виждайте пречката, а възможността! Интернет е огромен и желанието на детето да прекарва повече време в работа с компютъра е добре (стига да не виси по 20 часа пред монитора, но това вече е до вас, родителите).

Прегледайте ето този сайт за начало: http://ucha.se/ . Искрено вярвам, че ще намерите доста интересни неща, както за малчугана, така и за кака му (че и за вас :) ). Старайте се да подтиквате децата да мислят сами, вместо да учат дословно, с каквато насоченост е образователната ни система. Дори това да имат лоши оценки не е лошо само по себе си, камо ли в тия класове, важното е да се научат да съобразяват и разсъждават сами, а останалото барабар с високия успех ще си дойде само.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8c7dcba00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Че те повечето деца в Бг са такива, вие да не живеете някъде другаде... А това, че голямата ти е отличничка пък абсолютно нищо не значи... Колко има още много са израстът, изживеят и вкияят...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 41aea044d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Промени настройките на компютъра- има опция за родителски контрол. Трябва да се инсталира допълнително или ако сте на Windows 7 я има вградена и трябва да се активира. Ако не можеш да направиш това, слагаш парола на компютъра и го пускаш, когато ти решиш. Щом отсега виси там с часове и не учи, смятай че нататък ще става още по-зле. Най-добре е да го запишеш на занималня- там поне ще си е направил домашните и нещо ще е прочел. Скайпът можеш до го разкараш. Да не би и фейсбук да има? Интернет е колкото полезен, толкова и опасен и е необходимо говорене за това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0da6de5a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз единственият проблем, който видях в тази история, е провалът ви като родител! Съжалявям, но някой трябваше да ви го каже! Потърсете вината в себе си, а после и в детето и начина, по който сте го възпитали!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Бих искала да ви дам най-правилният според мен начин, събран от моя опит с деца от това поколение.
Реално проблема с неученето на детето, пръво не е внегов, а ваш. Кой се чувства зле от неученето в момента? Не очаквайте от едно дете на 7г, особенно от мъжки пол, да се научи, да учи само, вие сте тази, която трябва да му помогне, да му покаже. Трябва да му се обясни на детето 1. защо се учи 2. как най-лесно се учи 3. каква полза има от ученето 4 колкото по голям е човек толкова повече задължения има. 5. старанието е добър приятел на ученика и т. н.
Голяма грешка на днешните родители е да кажат на детето си, че компютъра е негов. Така оставяте детето, само да решава, кога да ползва компютър, с това си действие в бъдеще ще имате по голям проблем, като игра до 1 сутринта, в последствие спане на чина в училище. Вие сте родителят, отговорността е ваша, вие сте "началникът" у дома. Всичко у вас е ваша собственост дори чорапите на детето ви, не са негови, а ваши.
Не позволявайте на детето поне до 13г възраст, само да взема решение дали да седне на компа. Какво трябва да се научи едно дете: То трябва да се научи да преценява само дали си е свършило задълженнията и тогава да си позволи удоволствието. Вие като родител бихте ли си позволили да не набавите храна за в къщи и да идете на курорт сама? Не разбира се, вие вече знаете, вашите задължения и бихте отишли на курорт, ако сте ги свършили или сте осигурили /заплатили/ някой да ги поеме. Сега трябва да научите и детето ви да прави така. Да си свършва задълженията и да пита вас, за одобрение, дали може да седне на компа.
Разпитвайте какво стана днес в училище? Независимо от това, че отговорът е къс и не ви харесва, след време детето ще се научи да разказва повече и повече. Добър въпрос е "Какво те научи днес, моята приятелка г-жа... " Добре е детето до 4 клас да приема учителката си, като семейна приятелка. Тя е по 6 часа дневно с вашето дете. "Кой урок взехте по мат.. "
С ограничения в настройките на компютъра няма да постигнете желания успех /да накарате детето да учи/, а нали това е целта на занятието. С ограниченията в настройките се постига детето да не влиза в "забранени" сайтове, но то надали на 7 влиза в сайтове, предполагам то играе игри. Да забраните игрите на компютър, също е грешен ход от ваша страна.
Най добре е да научите децата си, да си печелят времето пред компютър с учене. Т. е. 10-15 решени задачи /зависи от сложността/ 1/2 час пред компютър. Гладко прочетен текст от 15 изречения 1/2 час пред комп. 1 страница добре написани букви 1 час комп. С израстването сложноста на задачите и текста се увеличава.
Научете ги още от сега, че всяко удоволствие в живота се поситга с усилие, надявам се сама го знаете. Човек колкото повече усилия положи, толкова повече се радва на успеха си. Щастието е успех в начинанията, научете децата си какво е щастие, научете ги какво е да си щастлив.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: efeb173a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   10 звездички за номер 7!!!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0da6de5a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 7
Ха, благодаря на номер 9!
Искам да отбележа, че от бързане съм написал навсякъде "Ви" с малка буква, но държа да се поправя!
Аз лично бих си отстъпил звездичките на коментар 8, много точен и изчерпателен!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 317a921298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Моята сестра е 2 клас но е прилежна и учи Обаче и тя седи по много на компа веднъж щеше да закъснее и я закарах

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 81e0475e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Остави детето на мира това си е негова работа

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 66a45cec36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравейте от автора:
№12, не е негова работа Моя е

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Вие като родител как търпите това? Много е лесно да му свалите захранваното на компютъра и да не работи, какви са тия работи, децата са ти много малки за да диктуват правилата, пак ако щат после да се тръшкаш. Никакви игри докато не си научат за тяхната възраст 2 часа са достатъчни за да са си научили в вкъщи, но те неходят ли на занималня? Бъдете по строга и не отстъпвайте. Изключете компютърата поне за седмица и ще свикнат, че не може така. Говорете с децата си, защо трябва да учат на тази възраст ако не можете да ги обедите никого няма да можете. Награждавай те осилията им, когато имат хубави оценки да ги водите някъде, да им покажете, че са заслужители. Дете в първи клас ако не можете да контролирате сте се провалили като родител. Всичко е до говорене с децата си. Бъдете малко по строга и ще видите, че ще се получи.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До №15 Извинявам се, може би нямам право да Ви коментирам мнението, но нито е правилно да нападате майката търсеща начин, като я наричате провален родител, нито строгостта е правилният начин за справяне с деца. Ограничаването никога не води до положителен резултат и спирането на захранването само ще навреди на родителя. Детето ще започне да търси друг начин за занимение и това няма да е книга или учебник гарантирам. Ако детето е умно може да измисли толкова неща, че просто ви е малко фантазията.
Особенно за първолаци най-правилният начин да научат нещо е във вид на игра. Добре е детето да знае, че всяка игра си има правила и правилото победилият играч да получи награда половин час компютър е много печелившо за родителя.
Всичко в живота на децата, мили родители е игра възползвайте се да начертаете правилата и да съглеждавате за спазването им. Децата всъщност много обичат правилата и ако има кой да ги създаде и да контролира децата да ги спазват, всички ще са щастливи.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 16 не мисля, че компютъра е начина на живот на толкова малко дете, вместо да играе половин час на него, не може ли половин час да се научи да прави нещо друго. Като моя племеник, които е най-лесно да го оставят на компютъра и да не се занимават, с това проблемите решават ли се? Децата могат да се научат да излизат навън напримен, защото голям процент от тях не са научени. Може да се научи да сглабя конструктор напримен, може да се научи да игра на обикновенни семейни игри със зарчета и т, н.

Неказвам, че компютъра е нещо лошо, но всичко трябва да е в ограничени количества -напрамер събота и неделя може да го оставят да поиграе малко повече или само по 1 час преди лягане. А колкото до по-голямото дете скайпа трябва да е само с родителски контрол и да знае какво е позволено и какво не. Най-добре е майката да следи всичко поне още 2-3 години на дъщеря си. На тези години как изобщо е хрумнало на майката да им прави скайп, можело е да почака поне още 2-3 години. Пълно е с педефили в интернер и е много безотговорно да се позволява такъв достъп. Но всеки сам решава какви са правилата и какви не.
А и до колкото виждам това не е само мое мнение за провала на майката и а на номер 7

Слънчо

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От н 16 до н 17 Не става ти да избираш подаръка на победителя в задачите по твое усмотрение, ти може да мислиш, че играта на не се сърди човече е по правилна, но със същия успех може да му подариш на 7 годишното момче саксия с цвете за рожденния ден. То няма да се старае да решава задачи, ако подаръка, който ще получи като победител е по твое желание. Все едно да те накарам да решиш 10 задачки с идеята да ти подаря чисто нова мотика, колко ти ще се стараеш да успееш в начинанието? Но пра баба ти, преди 60г, би се старала да реши 10 задачки, за нова мотика нали?
Всяка детска игра подготвя детето за бъдещия му живот. Знаете с всяка изминала година компютърът е по важна част от живота на човечеството. Вече почти няма работно място без компютър.
Лошо няма в излизането навън, но погледни през прозореца на кооперацията си колко 7 годишни момченца виждаш да играят вън? Това дете ако излезе повече време навън с кого да играе или просто да седи вън в името на идеята?
Конструктурът и другите семейни игри развиват мисленето на детето, но компютъра го прави по бързо, хем развива мисленето, хем го забързва и не му остава време за "чоплене на носа". Семейните игри не са лошо нещо просто са остарял модел на подгтовка за живота и правилно семействата с малки деца ги намалят като процент от занимавката на децата си.
Сигурно е че вие №17 не сте играли на игрите, които са играли бабите ви и дядовците ви, не искайте от сегашните деца, да играят вашите игри.
Защо да играят стражари и апаши, когато има Rumble Fighter? Мислиш ли че вашите баби и майки не са мислили по същия начин "тези деца защо играят на зарчета, защо не играят на ашик"?
Скайпът е новият начин за комуникация, правилен или не в бъдеще историята ще реши. Тъй като ние съвременниците на началото на скайпа познаваме времената без скайп не можем да вземем правилно решение до колко скайпа е добро или лошо нещо. Педофилите в нета са точно толкова колкото са и навън, не си представяш че в нета са повече нали? Зад всеки педофил в нета, седи жив човек, който може да те срещне и в магазина. Така че лишаването от скайп не те опазва от педофили.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 18 всичко е до това как ще научиш дете си и колко време ти ще му отделящ в игрите и в ученето, колко усилия ще полагащ за възпитанието им. Децата на 7-8 години са като пластелин съдя го от опит. Племеника ми е на толкова и да ти кажа ако има кои да си играе с него няма да играе на компютъра. Но всеки сам решава какво е полезно за себе си и детето си. А колкото да педефилите да наистина в интернет нещата могад да се случат по бързо, защото намират повече смелост от колкото на вън.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Оффф №19 Голям опит имаш, "племенник", няма що!!!
Предлагаш да затворим децата на 21 век, в 20 век, да не ги пускаме от нашето, милно ни, детство! Разбирам, мислиш твоето детство за най-правилно изживяното, но децата на 21 век имат свое си детство и ако ги затворим в нашето ще се чувстват в клетка, златна, но клетка, изпробвана, но морално остаряла.
Децата на 7-8г вече имат съученици (своя си общност за общуване) и ако всички в класа живеят в 21 век, а само твоя племенник живее в 20 век, как ще се чувства той, сега, а и в бъдеще?
Само след няма и 4 години, ще ревне по форуми, "никой не ме харесва" "нямам приятели, момичетата не ме харесват". Съжалявам, но съучениците на твоя племенник, още сега обсъждат компютърни игри в междучасията, а той или седи отстрани срамежливо и жадно слуша, или пита тъпи въпроси, защото не познава в детайли техните занимания, после бива отритнат, като "тъпак" от децата. Никое дете на днешното време няма да обсъжда с него семейните ви игри на "не се сърди човече". Всяко едно дете има нужда от общуване с връстници, каквито и да са те /от вас зависи какво училище сте избрали/. Вас след време няма да ви има, той ще живее с връстниците си. Позволете на детето да живее в собствения си век, защото той ще ви намрази преди да е навършил 14-15г.
Постави се на негово място, ако вашите те бяха оставили да поемаш информация само от тяхното детство? Щеше ли като малка да знаеш какво е "барби", кой е "Кен" ако ти бяха давали само парцалени кукли? Сега си спомни, как в първи клас децата обсъждахте игрите на вашето време. Нима обсъждахте "казанчето ври" (игра от времето на родителите ти, когато те са били първолаци)?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b96951c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   До 20, той ако пише по форуми хептен няма да има приятели. Форумите се смятат за нещо, което само сдуханите използват. Да, нормално е да ползва интернет и това не ми харесва (защото компютърните клубове караха децата да се срещат с други деца, а сега с нета вкъщи висят само вкъщи), но повечето деца използват Фейсбук, а не някакви тъпи форуми. Форумите са демоде.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b96951c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 20 - хубаво компютърни игри. Обаче ако родителят НЕ желае да има интернет вкъщи поради неговият собствен проблем с пристрастеността към него? !

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b96951c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Някои хора явно не осъзнават колко опасна е пристрастеността към Интернет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 20 ако за теб компютъра е бъдещето на детето ти успех да постигне нещо повече от теб в живота,нека пренебрегват ученето и да видим до къде ще стигне и колко дълеко.Едва ли пак децата в 1 клас си говорят само за компютри ,ама както и да е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 21 казвам споделяне в форуми, защото идеята на форума е анонимността, в феисбук няма такава, затова децата се оплакват в форуми. Търсят анонимна помощ за справяне с проблемите си. Комуникацията в фейсбук е нещо отделно.

До 22 Ако родителите не си купят маса за хранене, пак няма да е проблем за тях. Всички в дадената къща ще се хранят "по турски на земята", но дали децата им ще се чувстват добре да говорят за това? Дали ще споделят в фейса си снимка на семейството си хранещо се на земята? Те родителите могат да решат и къща да не купуват и да живеят на палатка край града НО!!! Как ще се чувства детето е важно.

№23 Ако предложението ми за половин-един час игра, като награда, за часове учене, за дете на 7-8г е пристрастеност. То какво ли е вашето стоене в нета по най-малко 4 часа дневно?

№24 Малкото ми дете е 8 клас и ползва компютър не повече от 2часа дневно. Ти в №19 предлагаш пълна забрана на компютъра, лишаване на детето от неговите интереси и задължаването му да играе на морално остарелите игри от твоето детство.

Всички гледате другата крайност прекаляването с компютъра, но Аз това не съм предложила. Прочетете всичките ми коментари преди да нападате неосведомени. Проблемът на авторката е прекаленият компютър и точно аз и предложих да го ограничи до час дневно. Докато коментатор с hash: 12201a1201 предлага изключване на захранването на компютъра.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   от номер 19 до номер 25 не съм казала, че предлагам пълна забрана на компютъра, в друг мой коментар по нагоре съм казала: всичко трябва да е в ограничени количества -напрамер събота и неделя може да го оставят да поиграе малко повече или само по 1 час преди лягане всеки ден. Един час игри на компютара според мен не е малко за толкова малко дете. А повярвай ми тези остарели игри както ти ги наричаш също могад да им се харесат стига да има кой да играе с тях. Според мен също им се харесват, защото имам опит с малко деца.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   №26 Значи нямаме разногласия за един час дневно, защо ли ме нападаш?
Също ти казваш може само събота и неделя, но майката е тази, която трябва да покаже на първолака, че има сайтове добри за първолаци като "аз детето" и други. Ако това отнема неговия дневен час за компютърни игри е лошо, затова ето виж изведнъж станаха два часа дневно, един с мама в "аз детето" и един в личната игра Rumble Fighter.
Наградата от време на компютър трябва да се остави детето да си я ползва както намери за добре. Не става да му купиш на едно момиченце кукла и да го задължаваш да я облича и сресва само по начин харесван от теб, нали?

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   №26 Вярно казваш детето е пластелин в ръцете на родителя, но забравяш, че този пластелин вече си има свой цвят, консистентност, качества, гъвкавост, разтегливост и тн С всеки пластелин не можеш да работиш по един и същи начин, нито да направиш една и съща фигурка, тя ще е различна и ще е изработена според качествата на матеряла.
Родителят е човекът, който насочва детето към правилният път и го оставя да се развива, колкото по голямо толкова по само. Родителят не пази детето от грешки, той само превързва раните от грешките, прегръща дете с наранена душа и до там.
Да предложиш майката да следи на петокласничката си още 2-3 години скайпа, какво означава? Как ще се чувства това момиче в 8 клас на 16г майка му да му следи скайпа? Това момиче само след 2 години ще бъде пълнолетно и как и кога ще се научи да бъде самостоятелно да си поема само отговорност за думите и действията, било то и в нета.
№ 26 Обмисли си начините на възпитание, на погрешен път си с такова възпитание ще създаваш зависими хора. Зависими от чуждото мнение, зависими от родителско одобрение на действията. Хора, които ще се страхуват да застават зад думите си, хора които се страхуват да вземат решения, а камо ли да защитават думите и решенията си.
Куче приучено да ходи по правилният път с тояга, ходи с подвита надолу опашка!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b96951c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   25 е опасна за родител. "децата се оплакват в форуми"
Смотаните деца, да. Готините си имат приятели, с които да говорят за такива неща. Такива като теб правят асоциални аутсайдери които само висят пред компютъра.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9b96951c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   25, детето няма право да публикува във фейсбук снимки на семейството си без разрешение. Като те гледам как разсъждаваш със сигурност пишеш в БГ Мама и там изтипосваш детето си. Никога няма да качвам снимки на детето си в Интернет, че да го гледат непознати!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12201a1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Номер 27 права си, че има и полезни неща от интернет, с които може взаймно и родителите и децата да имат като занимание. И да вярно е че понякога единия час става 2 часа.

номер 28 аз нямам деца, не съм и бременна, аз съм на 20 години и говоря само от наблюденията ми върху деца, с които съм си играла и от мойте връзниции и от мойте родители.. Ако даде господ след 2-3 години може и да имам детенце.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От 25 до №29, 30 И аз това казвам, че дете отгледано със свалено захранване на компютъра става смотано и няма приятели. Никой не говори за прекалено ползване на компютър, но детето трябва да има право на информация и забавление съобразени с възрастта му.
Ще те пита теб 10-14 годишно дете какво има право и какво няма право да качва в фейса, като се видиш някой ден истипосана в фейса пак ще си говорим.
Вие възпитавате аутсайдери с вашето ограничаване граничещо с идиотизъм. Какво възпитава в едно дете следенето, ограничаването, показният страх на майката да не му стане нещо...
А и много грешиш не посещавам въобще "бг мама", защото децата ми са големи, не са бебета. Не знам там да има майки обсъждащи тийн възрастта или качени снимки на 16 годишни деца, а моето малкото е на 16г голямото на 22 и ще е малко смешно да ги кача не мислиш ли? Ако имаше "бг баба" в близките 5-6 години щях да ида там.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f2b783b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   №31 Браво, чест ти прави, че си толкова малка и търсиш, и разсъждаваш, какъв е правилният начин за отглеждане на дете. По принцип точен правилен начин за възпитание не е открит, но със старание и желание от страна на родителите се поситгат доста добри резултати. И щом още на 20 мислиш по този начин, вярвам, че децата ти ще израстнат добри, умеещи и свободомислещи хора.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: da171cea44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Номер 31 до 32 благодаря ти за мнението

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cd2d54c8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Синът ми е на 17. Проблемът при него е че успехът по повечето от предметите е много много лош в сравнение от предните години. Не рядко разговаряме с него по различни теми и това се харесва както на мен, така и на него. Проблемът е, че тази година започна да не учи. Все ми отговаря, чоценките говорят друго. казах му, че ще го лиша от любимите му неща като интернет, ходене в залата да спортува, срещи с приятели и т. н. Отговорът му беше, че не е третокласник за да е наказан. Може би аз съм направила някаква грешка или не! С баща си не обича да споделя, а смен може за всичко, което го интересува. Иначе не е проблемен ученик за друго. Компанита му е добра. Всички от компанията му им е добре да разговарят с мен. Работата ми е такава, че контактувам с ученици. Единственият му проблем е ученето. Дайте ми съвет моля

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2c4c5617ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Докато не си научи не му давайте никакъв достъп до интернет, телевизия и т. н. Като бях малка при мен действаше колкото и гадно да беше. Ако не подейства не плащайте интернета известно време и му вземете лаптопа ако трябва и телефона. Ако сега не си изгради навици за учене няма кога друг път. Мои съученици навремето ги наказваха ако получат лоши оценки или да не излизат или без телевизия и компютър. А се учеха добре.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cff5a610e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Уау, само като прочетох 6-7-8 годишно дете и Интернет ми се завъртя главата. Ама вие сериозни ли сте. Детето едва може да чете и да пише за бога само преди няколко години не е можело да ходи т. н. а вие Интернет. Не случайно facebook е забранен за под 13 годишни ама както сте тръгнали само след година-две сигурно и това ще има. А, вие искате да учи. На 15 съм прекарвам време в Интернет признавам, но това ме шокира чакай аз само преди няколко години бях на годините на сина ви и знаете ли какво правих - четях. Знаех, че Интернет е за големите и сядах за максимум един час и това е когато бях около 9-10 годишна което беше не отдавна. Естествено, че грешката е само ваша вместо компютър които той така или иначе не използва по принуждение и което му разваля очите факт които за толкова малко дете е важен после наистина не аутдсайдер а не знам какво ще направите имам една такава приятелка от 8 годишна е с очила това ли искате 2 часа за дете на такава малка възраст са наистина много. Живей в чужбина и тук е забранено дете под десет години да посещава повече от 80% от сайтовете и с право. Вярно, че е на запад ама моля те авторе помисли над това. Ако ти четеш детето ще вземе пример, ако го караш да играе и на гости дори и със семейни приятелски деца ще вземе пример, ако не не урод ами не знам какво ще излезе. Не знам може би съм малка да давам мнение за децата от ''новото поколение'', но те съветвам да се замислиш над това което написах.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cff5a610e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Уау, само като прочетох 6-7-8 годишно дете и Интернет ми се завъртя главата. Ама вие сериозни ли сте. Детето едва може да чете и да пише за бога само преди няколко години не е можело да ходи т. н. а вие Интернет. Не случайно facebook е забранен за под 13 годишни ама както сте тръгнали само след година-две сигурно и това ще има. А, вие искате да учи. На 15 съм прекарвам време в Интернет признавам, но това ме шокира чакай аз само преди няколко години бях на годините на сина ви и знаете ли какво правих - четях. Знаех, че Интернет е за големите и сядах за максимум един час и това е когато бях около 9-10 годишна което беше не отдавна. Естествено, че грешката е само ваша вместо компютър които той така или иначе не използва по принуждение и което му разваля очите факт които за толкова малко дете е важен после наистина не аутдсайдер а не знам какво ще направите имам една такава приятелка от 8 годишна е с очила това ли искате 2 часа за дете на такава малка възраст са наистина много. Живей в чужбина и тук е забранено дете под десет години да посещава повече от 80% от сайтовете и с право. Вярно, че е на запад ама моля те авторе помисли над това. Ако ти четеш детето ще вземе пример, ако го караш да играе и на гости дори и със семейни приятелски деца ще вземе пример, ако не не урод ами не знам какво ще излезе. Не знам може би съм малка да давам мнение за децата от ''новото поколение'', но те съветвам да се замислиш над това което написах.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 048d100427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Ако сега не му създадете система на учене - няма кога! Образователната ни система е под всякаква критика и ако вие не му дадете необходимите насоки (това включва наказания и всичко друго), той ще стане един обикновен работник в Англия и Германия. Нима някоя майка иска детето и да е мияч, чистач, шофьор или бояджия в Европейските страни.
Щом той ви създава неприятности е крайно време да подходите до по-строги мерки. Кажете му, че има три дни срок да покаже, че има мотивация за учене. Ако не го направи му спирате и компютъра, и телефона и всичко друго електронно устройство. Ще трябва да ви показва график какво е правено днес и какво трябва да се прави утре, точно като на някой малоумен. Вие нямате интерес да му правите гадно, това се подразбира, но това ще му даде един ясен пример как трябва да организира работата си. Един преговор веднага след като си дойде от училище, преговор след обяд и едно препитване вечерта. Кратко, но достатъчно изчерпателно. И така докато то не започне да проявява някакви симптоми на развитие. Помнете - не позволявайте детето ви да плава по течението на нашата мръсна река. Трябва да го извадите оттам, и най-важното - да го обучите как да се измъкне ако сам падне там. Метафорично казано.
Не трябва да възприемате детето си като сладкото ви момченце. Защото утре ще стане една отрепка, която ще лентяйства вкъщи и ще ви бие. А вие предполагам не искате това. Така, че със строгите мерки докато е рано - после всичко е изгубено.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 95086baaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Това дете има ли изобщо контрол от родители? НЕ бих позволила да ми се качва така на главата. Ако иска да получи нещо първо трябва да направи това, което аз искам. А когато изпълни това което искам ще го възнаградя двойно повече от това, което е искало. Обожавам деца, един родител според мен трябва да бъде и строг и добър всичко в граници, но определено родителят трябва да определя правилата, а не детето да го води за носа. Ж. 21

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cbf6f8625d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Номер 38 е права знам че фейсбук е забранен за лиза под 13 години но има лица под 13 които вече имат профил аз си направих фейсбука на 17 и да ти кажа не съм като това дете което е 1 клас аз бях 11тиа сега съм завършил и си цъкам тук там повеето време съм на работа

Миро 21 години

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker