Брат ми се изнася, заради нашата котка?!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми се изнася, заради нашата котка?!!
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4444 пъти
Моля администраторите да публикуват това, колкото се може по-скоро, защото днес брат ми иска да се изнесе заради нашата котка! Имаме котка вече пета година, мъжка е и от там идват повечето ни проблеми. Обичаме си го, аз най-много. Но замирише ли му на друга котка става опасно. Миналата година аз се прибрах и мирисах на друга котка, нашата заставаше в бойна поза 3 дена, мяукаше ме, а опашката му ставаше огромна. Снощи брат ми (12 клас е, ако има значение) се прибра, докато спах и се е съблякъл и е отишъл до банята, а когато се върнал котката почнала да го мяука, ушите му се дръпнали назад и застанал на задните си крака. Котката събуди всички ни, и сега когато се върнах от училище видях сака му и той ми каза, че ще се изнася. А аз не мога нищо да направя по въпроса, защото съм малката му сестричка само на 13, която не може да го спре. Изнася се да спи другаде през нощите. Не е точно бягане, но бил намерил някакво "помещение". Каза, че не иска да живее повече със котката ни. Той няма пари, храна, нищо! Ходеше на работа но го уволниха!!! Каза, че няма да се прибира да спи тука, докато котката не изчезне, което е невъзможно, а не мога да кажа на нашите!! МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 8e9c022cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обрязване и Кастрация на котката!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 02fe5baad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еаги хората. Голям мъж е брат ти... от един котарак се плаши...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5abf158d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Номер две егати мисленето. Ще глвдам кефа на животното за сметка на спокойствието на някой който обичам. Шута и през терасата. Не е въпрос на страх, човека може да му е неприятно, а и страх да е, как няма в моя дом да треперя и да се съобразявам с не кой да е, а една котка. А смятай, ако имам малко дете и му се слъчи нещо! Егати котката всички й кузитуват и се съобразяват с нея...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 69e3155297
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, да изгони животното заради брат си? ! Аз няма да позволя такова нещо да се случи на моята котка ако бях на мястото на авторката. Пука ми дали имам брат и дали напуска, котката за мен е по-важна! Да си гледа работата, толкова години съм отделяла за котето си.

От едно момиче, които обича само котката си и тя е мъжка :*

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc66dacf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   И аз се чудя защо има толкова много бездомни животни навън..

Защото когато в семейството искате котка, би трябвало всички да сте съгласни с това решение, независимо дали преди сте гледали или не.
Това е животно, а не играчка и заради брат ти е много вероятно скоро да лети между кофите за боклук..

А за това че брат ти не искал да живее с котка.. хаха и той като огладнее ще се върне не се притеснявай..

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4acbfc3743
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До Номер 1,
Защо пък ти не се кастрираш и обрежеш първи?!

До Номер 5,
И какво тогава? Да изритат животинчето навън след като вече 5 години го гледат?

До Авторката,
Сигурен съм, че ще намерите начин да се оправите с котето и с брат ти без излишна кръв :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 42d1c6de72
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, напълно е възможно котката да изчезне! Но ако в твоето семейство обичат котката повече от брат ти, тогава най-добре го оставете да си тръгне. Никой не е длъжен да търпи дразнещи го животни заради другите.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2d9b7c6ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Имам чувството, че половината от коментарите по-горе са на напълно безчувствени! Какво означават неща от сорта на: "такива шутове ще яде", "шут през терасата" и куп подобни глупости. Вие хора ли сте или някакви хищни и безскрупулни създания? ! Проблемът НЕ Е в котката. Тя има своите биологични нужди! Това е инстинкт, но май повечето са прекалено ограничени, за да се замислят ЗАЩО прави това, което прави, не, те бързат да бият "шутовете". Просто, както каза номер 1, обрязване и кастрация и проблемът е РЕШЕН! Какви шутове, какви изнасяния, какви драми! Брат ти пък вместо да бърза да се изнася, да ПОГОВОРИ с вас и да се опитате да решите проблема като големи хора, а не като някакъв си тийнейджър, който изведнъж решил да си вдигне чукалата и хоп, да си се изнесе!

Мая

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0792dd8fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРКАТА: Благодаря много за коментарите, но искам най-напред да се обърна до номер 7. Наистина ли би предпочела да оставиш твоя кръв да се измести от дома ти, заради котката?
Към номер 5 : Момчето ми нищо не си разбрал. Всички мъжки котки са такива. Надушат ли разгонена женска котка и ако и те са разгонени става много страшно. Нашата котка пък никога не дращеше другите само мене, защото аз си играех със него. Той бягаше по-скоро. Ние не бихме си "пребили" котката, та какви стопани ще сме ние? Или пък да му бием шута и през терасата. Все пак животното е свикнало всичко на готово, а квартала ни освен че е бъкан със много кучета и котки, има и много коли навсякъде. А нашата котка просто няма да оцелее. Цитираш ме - "няма да се прибира да спи тука, докато котката не изчезне, което е невъзможно" - под това имах предвид именно, че не е редно никой от двамата да се изнася. И само да ти кажа, че ме подценяваш, защото аз обичам брат си ужасно много. Да, както и родителите ми. За заключването: Той не млъква никога! Хленчи и плаче, за да му отворим, дори да е цяла нощ. За балкона-ти не си наред ние живеем толкова на високо, а той обича да ходи по парапета, както и в съседката. Брат ми няма психологични проблеми, той е нормален тийнейджър, който стой на компютъра си по цял ден, като всички други и играе международни игри.
Към номер 8: Разбери няма да си хвърлям котката.
Към номер 3: Котките не са гадни същества :) Просто зависи каква порода е(моята я взехме от улицата, когато беше мъничка), както и неговия характер. Като гледам и ти не си цвете за мирисане :)
Към номер 1: да и аз мисля че трябва да го кастрираме..
Благодаря на всеки един, от полза сте ми. Но така и не разбрах какво да кажа на брат ми.. докато сега ви чета коментарите през вечерта, него го няма.. Е както казах, не го видях за последен път, но..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 755b15b5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не можеш да кажеш на вашите? Какво по-точно? Че брат ти ходи нощем да спи другаде? Значи него го няма по цяла нощ и те не знаят? Не ми се вярва. Или не можеш да им кажеш, че брат ти ще напусне дома ви, ако котката живее там? Че той утре може да каже, че ако не му купят самолет, ще "избяга" от вкъщи. Или пък може ти да го дразниш и да не иска да живее с теб.
Брей! Ами, ако ТИ кажеш, че ще избягаш, ако котката я няма?
Съветвам те да кажеш на вашите какво се случва и им кажи, че много си обичаш котката. Надявам се, че ще спрат психоатаките от страна на брат ти!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4acbfc3743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Брат ти няма ли си отделна стая, където да може да бъде сам на спокойствие (от котки, родители, сестри и подобни)? :) Аз моята котка не я допускам до моята стая колкото и да си я обичам. Навсякъде другаде, но не и в моята стая.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e36ebe0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Явно някои хора обичат животните повече от хората. Тъжно, но факт. Е нека катката се гружи за теб и да ти помага.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4aff216125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Съгласна с 11!
Иначе, признавам... отначало ми стана малко смешно от тази "грандиозна" драма :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2d38f92fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Кастрация е решението.
Мъжките котки стват нетърпими като пораснат и търсят женски. Половия нагон е страшна работа. Ако го изгоните навън може да оплоди някоя котка и после и малки котенца ще щъкат наоколо и ще ви е жал да ги хвърляте някъде и тях... е така стават много уличните котки.

Ние имаме женска и я кастрирахме когато беше на 5 месеца-така ни препоръча и ветеринарния лекар. Стана спокойна и няма риска да забременява от улични котараци. А иначе те нямат чувства като хората -в смисъл да искат да стават родители, така, че това няма значения за тях.
Кастрирайте го да е тих и мирен.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: afb9151ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Голяма драма, а се решава с една проста медицинска интервенция.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c47bcccf9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ами кастрация естетвено. Не мога да разбера какъв ви е проблема. Ако поставяме животните преди собствените си роднини, какво да кажа...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2d38f92fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз не искам да имам котка. Но мъжът ми и най -вече дъщеря ми искаха. Не можах да излеза на глава с тях и ми домъкнаха едно коте, което вече е голяма котка. Женска е и я кастрирахме и за разгонването нямаме проблеми. Но иначе-навсякъде нейни косми понеже е дългокосместа, а за ноктите да не говорим. Как например да спася кожен диван от котешки нокти като някой път дори случайно само да си покаже повече навън ноктите и драскотините са налице. Ами като иска и да си точи ноктите, тогава... ами найлоновите покривки по масите. егати и животното-разсипа ми мебелите.
И какво сега аз трябва да треперя и да я гледам сакън да не почне да ми дърпа по мебелите и леглата. Заради една котка, че всеки момент може да пощурее и да си покаже ноктите, та да ми оскуби мебелите... едва я понясям. Имаме двор и като съм сама в къщи я изнасям да ходи навън. Най-добре би било изобщо да не влиза вътре в къщи. Не ми трябва котка, ама изобщо. За какво ми е. Ето за това се караме с моя мъж. Колко пъти му казвам да я маха тая котка някъде. Не искам и с нея да се занимавам и да ми опъва и тя нервите заради ноктите си.
Според мен куче или котка не е добре да живеят в жилището на човек, да споделят една и съща жизнена среда защото то е животно иска да тича, да хваща, да драска... да не говорим за грижите около храната или котешката тоалетна, че и това иска грижи и мирише. И за какво ми е всичко това.... Нямам нужда да гледам животно, ама изобщо. Ако зависеще само от мен отдавна да съм се оттървала от това същество.
Спомням си едно време на село баба ми не пускаше котки вътре, даде им храна и ги държи навън-там да живеят и да хващат мишки, а не да и се мушат вътре и да я гледа и нея.
Те са хищни животни и повече ще има файда да са навън по двора. Хайде де- ще ми се завира тя тука вътре!!!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 68e591ae6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   №21, има си специални драскала за котки - свикват само там и никъде другаде не го правят. Но вие сте закъснели най-вероятно. Купете драскало, спрей за привличане и няма да имаш проблем. Много сте интересни такива хора, които не обичате животните - очаквате да се държат едва ли не като хора и при най-малкия проблем овиквате пейзажа!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 391f28fa26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Най-вероятно котаракът е много агресивен, защото сега е размножителния сезон, за това за да си нямате проблеми, както са казали и другите преди мен, водите го на ветеринар, кастрират го, нито е толкова скъпо, нито пък е опасно за котарака и си решавате проблема. После само трябва да го храните по-малко, че кастрираните мъжки имат склонност да надебеляват много. Баба ми гледаше два мъжки в малък апартамент и точно за да си няма проблеми всяка пролет, на всичкото отгоре съседите имаха женска, ги кастрира и двамата и проблемът беше решен.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2d38f92fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До н22 от н21

Знам го това драскало-скрачинг пост му викат. Имаме и такова ама ти да не мислеш, че само там драска и си точи ноктите и другаде никъде.

Аз въобще не очаквам да се държат като хора-нали за това съм писала, че са и си остават животни и след 10 г пак ще са си животни със същите потребности и инстинкти на животно. Ако е дете ще порасне и ще поумнее и ще почне да разбира и т. н. ама животното си остава завинаги животно.
И какво викаш, че за най-малкото овиквам пейзажа ли? Ами ела да видиш освен всичко друго, че и тапетите в стаята за хранене са одрани и разкъсани като в цигански катун и да е само това...
Пак казвам, че аз никога не съм искала да имам котка. Мъжа ми и дъщеря ми в комбина я домъкнаха и за това са ни разправиите в къщи. Заради нейните поразии се караме с мъжа ми постоянно. Не мога да приема и да се примеря с това положение. Не искам да живея с това животно. Може да седи на двора, а не в къщи. Аз котка не ща вътре, ама.... мъжа ми....
Сега да се разведа ли с него заради котката?

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 75a14cb13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   №24, да, моята котка, си точи ноктите само на драскалото. Можеш да си спестиш как му викат, щото слабо ме интересува как му казват на английски. Искам да кажа и това, че котката беше намерена на улицата и е на около две години. Но явно си е била домашна котка, която изобщо нямаше нужда да се учи на нещо. Никакъв проблем нямаше нито с ходенето до тоалетна, нито с това къде да си точи ноктите. Беше й показано и толкова. Но котките са различни, както и хората. Ако вашата котка не подлежи на приучване, може би е добре да си стои само навън. Не мисля обаче, че ако котката се държеше прилично, ти нямаше да имаш нищо против. Ти просто не обичаш котки. И наистина съм на мнение, че трябва всички вкъщи да обичат и да искат котката или кучето. Иначе става като у вас. Има ли един като теб, нещата стават кошмарни!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2d38f92fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   от 21/24

Както казах имаме двор и изнесох храната, леглото и тоалетната на котката навън в една малка оранжерийка метър на два. Сложих всичко това вътре, топличко и е там. И така от два дни котката си живее навън и нямам проблеми. Излизам да и сипвам храна, да я видя и т. н.
Ще си остане така поне в пролетно-летния сезон. В къщи е спокойно и стреса от съжителствуването с котка го няма. На мъжа ми и дъщеря ми не им липсва вътре, а и са заети и почти не се сещат за нея... така, че временно си реших проблема.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6717689efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Как не смееш да кажеш на вашите?
Поговорете. Котарака естествено, че ще се разгонва, това му е природата. Така го мъчите. Най-добрия вариант е това, така ще се успокои. Щом не му се подсигурят нормалните неща се кастрира, тогава няма да е така, няма да има желание. Но Аз съм против кастрацията на животни.
Казваш, няма да оцелее навън, поне ще е свободен да си намери женски и няма да се мъчи.
Момиче, Вие го мъчите, намерете му женска, дори да е само да го пуснете на нея (ако е разгонена). Нямам предвид да. си вземете женска у дома, а намери начин да се срещне с други котки.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 95968ce405
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   и моята котка като й замирише на друго един път отивам да се изсера в тоалетната и оная ми скача да ме хапе, беше разгонена Нон-стоп

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker