Детето ми ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми ме мрази
преди: 11 години, 20 дни, прочетена 6005 пъти
Омъжена съм от доста време, но по стечения на обстоятелствата здравословни проблеми родих чак на 5 година след брака. Загубих 2 бебета, умираха и никой не знаеше от какво докато една от акушер гениколозите ме прати на изследвания за Анти тела. Оказа се че имам анти-кардиолипин и следващото бебе спасихме. Живо и здраво роди се най накрая. Мъжът ми понеже много искаше дете особенно момче така го гевезеше че се превърна в командос над нас това детенце, а днес 5 години по късно, понеже моята заплата е голяма, Директор съм на една фирма. а мъжът ми се занимава с коли прави ги ударени абе монтьор. Та малкия искаше разни неща и му се купуваше всичко ама баща му му ги даваше ии какво се оказа знаете ли? Детето каза :Не те обичам защото нищо не ми купуваш. Бях потресена... просто той имаше всичко нее лишаван и от родителски грижи, не е тормозен не е бит.. тон не му е повишаван. Събота и неделя сме на вън някъде или на почивка не го оставяме на баби, той и няма сами сме си, имам само жив баща/който е инвалид та се грижим сами за всичко.
Хора боли ме единственото ми дете да ме мрази, като се събуди търси баща си не мен! Съумяла съм да бъда и на работа и при семейството, но нещо не се получи. Въпроса ми е дали не сбърках някъде? Но къде? Трудно преживявам тежката загуба на майка ми но това не показвам държа го в себе си. Лошото е, че не виждам светлина в тунела.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 20 дни
hash: 51bdf12ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не те мрази детето ти, амми по му е угодно да ходи при баща си, че го лигави повече. И с думите които ти е казало, то едва ли влага смисъл. Все единия трабва да е лош. Така, че се успокой, ще мине.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 0c089530e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сподели го с мъжа си имще измислите нещо. Сигурна съм, че той ще се съобрази с теб и ще ти помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 11a17f8bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако искаш поне баща си да обича вземи го потупвай, че ще стане някой глезяк, няма и да ви поглежда. Най-накрая имаш дете - да ти е живо и здраво! Дерзай, направи го човек! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: db1aa2c066
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако е на 5г е нормално да чуваш такива неща от децата си понякога. Когато си по-строг с тях или им се скараш може веднага да чуеш:"Не те обичам", "Ти си лоша" и други такива и да казва, че другия родител който е по-мек и му угажда е по-добър от теб и, че обича него, а не теб и разни такива детски приказки... Те много често си сменят и мнението-ту казват "обичам те" и те гушка, а когато му се скараш или не позволяваш нещо набързо ти казва, че обича мъжа ти, бабата или дядото повече, а пък ти си лоша.
Моя съвет е не го приемай толкова навътре това. А с мъжа ти си поговорете какво и колко и кой да купува, за да става така, че от време на време и ти да му купуваш нещичко, не само баща му. А и внимавайте да не го разглезете с това купуване, че един ден ще ви се качи на главите -ще има само ДАЙ, КУПИ МИ, ИСКАМ и други от сорта. Да не стане така, че да си отгледате малък диктатор и дете, което не оценява нищо, презадоволено. Това си зависи от вас сега. Възпитавайте мъж, а не лигльо и прост консуматор на вещи. Надявам се, че разбираш какво искам да кажа... Това, че е роден след починали деца го прави много обгрижван и му се трепери много явно и аз го разбирам, но не е на добре. Намирай време за него-да му говориш, обясняваш нещата, да четете приказки/истории, каква е поуката от дадена история, колко е важно да е добър, справедлив, състрадателен, помагащ, да ти разказва и споделя неща и така лека полека го отдалечи от консуматорското му желания непрекъснато нещо да се купува, което явно баща му подхранва. За доброто на детето е и да му се отказват някои неща-не е нужно да има всичко, да му се угажда и да се чувства център на внимание. Сега е момента да се започне с формирането на някои морално-волеви качества в детето, които ще са му нужни в живота -не пропускай момента.
Да си родител е изкуство... Успех!

От една майка на пораснало дете-вече млад мъж.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 8043d7d5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е много гадно, аз ако имах заможна майка щях да я боготворя, но моята няма пари. Ако искаш да ми станеш майка, аз ще те обичам много и ще сме си дружки? Иначе според мен баща му явно повече му огажда и го глези и затова повече го обича, нормално е малко дете да се радва на този, който му дава повече играчки. Според мен трябва да говориш със съпруга си и да му кажеш да спре да купува и да видиш детето как ще се почувства гадно, че вече няма не му се ходи по гайдата и ще търси теб. Смятам, че те обича, но говори бебешки приказки. Също така спрете да си харчите парите затова, а му казвайте, че нямате вече и не може, то трябва да се научи да му бъде отказвано. Вие го превръщата в едно ужасно зло, след години ще иска най-нов модел телефон за 2000лв. , кола за 100 000лв. и ако нямате пари кой знае как ще ви заплашва, че ще направи някоя глупост, докато не го получи. Не го разглезвайте така, колкото и да го обичате.

 
  ...


...
преди: 11 години, 20 дни
hash: d586510ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Детенцето е още малко нали? Най-вероятно не осъзнава точно какво казва, не страдай за това. С течение на времето нещата ще се променят и едва ли ще го казва, когато порастне. Децата обикновено имат симпатии към единия от родителите повече. Приеми го като нещо нормално. Всеки етап от живота със своите особености... По въпроса със загубата на майка ти... защо не го показваш? Кой какво печели, като го задържаш в себе си? Чувстваш ли се по-добре по някакъв начин, като не го показваш? Някой медал ли ще ти даде за това? Ако споделяш повече можи би ще ти е по-лесно за някои неща. Знам, че не е лесно да загубиш близък човек, но се радвай на семейството си. Сигурно имаш чудесен съпруг и това малко прекрасно създание. Намери смисъл в това да се радваш на семейството си и да бъдеш щастлива.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: f7c9933443
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не те мрази. Още е малко и разбира само от угаждане. Като навърши 20 години живо и здраво, като започне да мисли, да осъзнава, да взима решения и поема отговорности, после пак пиши.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 47accd71f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Децата са най - добрите манипулатори на родителите си! Детето ти не те мрази, просто е разглезено от бащата и очаква същото от майката.. няма как д ена те обича и аз съм ги приказвала тези работи, но обичам родителите си повече от всичко!

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: ef673f5fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   никога на възпитавай едно дете с пари. Това е като да храниш змия у дома.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: 3cddb9a298
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не те мрази, просто те манипулира за да му угаждаш. Това, че не сте му се карали не значи че сте го гледали добре. Разглезили сте го много. Трябва да го научите, че придобивките(играчките) не падат от небето, ами за тях трябва да е благодарен и да слуша, защото на тия години това са неговите задължения. Явно той се чувства като шефа, а вие сте за да го отглеждате и да му угаждате. Научи го, че за да се радва на някои екстри трябва да слуша и ако трябва, а то ще трябва му се карай редовно.
И да те успокя, много деца го казват на родителите си, но не го мислят.

 
  ...

...
преди: 11 години, 20 дни
hash: aeafe44769
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Да сбъркала си като му угаждаш, така че СПРИ! Правиш лоша услуга и на двама ви. Научи го да си заслужава нещата, както ти си зазслужаваш заплатата. Иначе нищо нямя да цени, само ще иска ще приема нещата за даденост и ще е вечно неблагодарен. Като порасне ще има нещастно семейство защото на никоя не и трябва "мамен синковец"! Казвам ти го от личен опит. Моят баща е възпитаван така и сега аз не го интересувам гледа само за себе си не зависимо че на тия години го уважавам и помагам, мрази баба ми при полужение че цял живот му е поднасяла всичко наготово и дори я гони от собствената и къща защото и нея му преписа и с цялата си наглост казва че сам трябвало да постига всичко. Да не споменавам че почти няма никакви чувства и всичко това от прекаленото сгаждане. Аз също имам дъщеря, наистина много я обичам но всичко по-скъпо което иска я чакам да си намери начин да го заслужи и тогава и го купувам. Не отговарям на га и на т. е не получава нещата на момента. E резултата е че ме обича и ми го казва и когато нищо не е получила и много ме слуша, като не очаква винаги да получи нещо за това. Като ми поиска нещо и казвам че ще и го взема но не веднага. Ако започне да хленчи и казвам че никога няма да го получи ако продължава и държа на обещанията си. Обещала ли съм да купя нещо купувам. Обещала ли съм бой бия. Затова не обещавам често бой. Баща ми никога не ме е глезил, но въпреки това имам повече уважение към него отколкото той към майка си. Е ти сама прецени как трябва да постъпиш, но вземи мерки докато е още малко после децете стават неконтролеруеми. В старанието си да направиш детето си щастливо всъщност му вредиш сташно много. Всичко е от глезенето на детето ти, така че ако наистина го обичаш не му причинявай да стане като баща ми. Когато детето получава всичко с едно щтракане на пръсти то няма как да усети радоста от полученото защшото го приема за даденост.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 75be7cb7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си втълпявай, че детето ти те мрази, а смени подхода към него. Не, не му се карай за щяло и нещяло, не бъди лоша с него, нито пък спирай да му правиш подаръци. Децата освен от глезене разбират и от думи и сериозно отношение, но с любов. Научи го да цени труда ви, парите, всичко, което правите за него. И двамата. Успех и го обичай и то ще те обича.

Боби

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: 4e81c21844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Проблемът ти не е с детето, а с мъжа ти. На твое място бих говорила с мъжа си насаме, докато се изясните, какво точно искате да направите от детето, което имате с толкова усилия. Защото две деца сте загубили не по ваша вина, но това го губите по ваша. В едно семейство, както и в една държава трябва да има закони, които всеки да спазва. Детето е вече на 5г осъзнава, че има закони тоест ограничения, но при вас с мъжа ви законите са различни, наказанията също и то търси удобните за него.
Не е важно само да имаш дете, но и да направиш добър човек от него, което е по сложната задача. Децата по принцип обичат правилата, но при вас има различни правила при единия и другия родител, там трябва да достигнете консенсус. Иначе обърквате детето. Как детето да разбере кое е правилно, като правилата са различни?
Другото което искам да ти кажа е, добре правиш да пазиш детето от повишаване на тон и бои, но детето за да каже такива думи е лишавано от достатъчно прегръдки. Всеки тук ще ти каже че е по добре да разбереш какво е два шамара през живота, но и да почувстваш какво е истинска обич. Купуването не е любов, детето ще оживее и без скъпата играчка, ще е добре и само с две филии лютеница днес, но без искренна прегръдка и целувка по челото раната в сърцето става като яма. Не казвам да не му купувате, а да го прегръщате, когато и колкото може повече време.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: e40f21e827
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   бива ли така!
ДЕТЕ МОЖЕ ЛИ ДА МРАЗИ?
излагаш се...

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 96dd16afce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Малки тиранчета :) Те дори не разбират значението на думата "мразя". Освен, че баща му го глези повече, причината повече да го търси вероятно е поради пола му - сега баща му е пример за него, стреми се да му подражава и да е "голям мъж". Продължавай да го обичаш и му го показвай. Всичко е етап от развитието му, не показвай огорчение. Бъди весела и забавна, той няма да те отбягва. По - зле ще е ако започнеш да го упрекваш.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 76a7224ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Детето ви не ви мрази, а просто се опитва да ви манипулира на тази възраст и само преминава през сложни фази на развитието си. Много би били полезно да помислите за още едно дете, за да не расте само това. Самотните деца са по-често нещастни и с материални неща не можете да компенсирате. Иначе - консултирайте се с детски психолог щом имате средставата. Детето ви си е нормално, това се случва на всички семейства. Не упреквайте съпруга си, че го бил глезил, но вие като двойка се научете да имате и свой живот. Детето ходи ли на градина?
Изпратете го при баба и дядо временно (ваканция). Детски психолог ще ви даде много добри съвети и ще видите, че детето ви не ви мрази. Няма дете, което да мрази родителите си - причините ще разберете при психолога. Консултирайте се и с псхолог за възрастни, защото е възможно Вие да не сте преодоляла абортите и да пренасяте тревожността си и проблемите си към детето. Излекувайте себе си, за да се излекува детето ви.

П. П. Не взимайте много насериозно такива думи. Доста деца дори казват, че ще се самоубият, ако не получат нещо. Това не е сериозно. Синът ви също не мисли сериозно това, но е намерил ефективен начин да ви манипулира.

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 969010bace
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ами възпитайте го и ще умее да цени нещата! Децата от малки знаят, че каквато и беля да направи, пред майката не важи, защото гладно няма да го оставиш, нито мръсно, нито да не му е неугодено. Но така ако продължава, ще ви се качва още повече на главите, докато на 18 не му купите кола и не убие някого или себе си... Така че се осъзнайте малко и разберете, че деца с пари и угаждане не се възпитават! Това дете има нужда да му се говори и обяснява, да се научи, че вие командвате, а не то вас, че не може да има всичко дори да има средства... все още има време да стане човек от него, не го превръщайте в егоист!

 
  ...
преди: 11 години, 18 дни
hash: 740ae00999
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 17-доста силни думи внимавай как говориш? Ти деца имаш ли защото един родител не може да говори така? Децата ги създаваме за да ни радват и продължат наследството. Мъчим се възпитаваме колкото можем но така да говориш на жената не мога да те разбера, за мен един нормален родител не би говорил така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker