Секцио.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Секцио..
преди: 11 години, 16 дни, прочетена 8608 пъти
Здравейте, аз съм бременно момиче, но съм малолетна, не искам да казвам годините си тук, но ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете с коментарите си. След няколко седмици ще родя със секцио и постоянно чета в интернет статии за операцията. Моля ви кажете ми какво ми предстои, много много ме е страх. В частна клиника съм, но наистина изпитвам голям страх и срам. Не искам да ми слагат катетър и да ми правят клизма, моля ви кажете ми нещо по този въпрос..!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 15 дни
hash: 3fa3cc27f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първо за да се роди секцио трябва или да имаш проблеми с очите или да ти е много висок диоптера. Това не става по желание. За това по принцип повечето жени си разждат нормално. Та... няма значение на въпросът ти операцията е следата. Гледала съм я на клип и много добре съм запозната. Значи лекаря ти разрязва корема на мястото където е самата матка. След, което започва да търси бебето или бебетата (зависи) и като намери ги изважда. После коремът се зашива по специално така, че да не остават белези или това да не повреди някак си на майката. По време на операцията си с упойка и следователно болка няма, но след това вероятността да те боли поне най-малко един месец е доста голяма. Може и да ти се зачерви. Всичко може да стане. Консултирай се с гинеколог, ако е необходимо, но лично аз ти препоръчвам да родиш нормално освен, ако нямаш проблеми разбира се, или не си бременна с три знаци.

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 6e79353389
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А защо не радиш нормално?

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 3c787517da
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   не искам да звуча злобно, но щом си стигнала дотук, някои неща са неизбежни като например катетър, операция, болката след това и периодът на възстановяването. просто се стегни и го изтърпи, тук не виждам какво друго може да се каже. на мен клизма при секцио не са ми правили.
но секциото ще мине и ще замине. за мен по-същественият момент е как и защо си стигнала дотук, направи си правилните изводи, поучи се от грешките си и се старай да не ги повтаряш. какво ще правиш с бебето - ще го оставиш за осиновяване, ще го гледаш ли?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: 8e2bcc3400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Секцио се прави и при положение че плода е по-голям, а таза е тесен и излизането му по нормален път ше е проблемно. Има и други показания... Наистина ли се налага секцио?
За клизмата не се притесниавай-нищо страшно не е, не боли. То се прави и при нормално раждащите. Аз си правя това и в къщи понякога с цел почистване на долната част стомашно-чревния тракт. Целта е да се почисти ректума и дебелото черво от фекалии, така че по време на напьните да не се наакаш на родилната маса. Не боли. Устройството има контейнер с маркуч и наконечник. Водата в контейнера е топла с малко сапун с цел да те разхлаби. Наконечника го намазват с вазелин и ти го вкарват в дупето-това не боли вьобще. Водата се стича в теб докато се поизпразни контейнера и почувстваш, ше ти се ходи по нужда. Ставаш и отиваш до тоалетна-това е.
За катетъра не мога да кажа -никога не са ми слагали. Но доколкото знам ти слагат едно много финно прозрачно маркуче в уретрата.

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: e0a27ddd96
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Като чета горните постове и ми иде да се гръмна! Секцио се прави не само при близнаци, тризнаци и при проблеми с очите. Секцио се налага и при много тесен таз, много слаби тонове на бебето и седалищно предлежание на детето. Моето детенце беше секцио, защото бебето ми беше разположено седалищно. Катетъра е неизбежен. Но не боли когато ти го поставят. По-добре се ориентирай каква упойка да ти слажат. Аз бях с пълна. След секциото първия ден само почиваш. На втория те раздвижва рехабилитатор. Да наистина си боли сикциото, но това е най-вече при сядане и някакво напрягане в коремната област. Минават мед. сестри и бият обезболяващо. Но няма да се притесняваш! Всичко минава и се забравя. Операцията стои по-червена в началото, но след година почва белега да белее и да не си личи толкова. На мен не са ми правили клизма. Важно е след секциото на 2-ри ден да имаш газове или изхождане по голяма нужда. Това е от мен. Дано да съм ти била полезна. Успех при раждането.

 
  ...


...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 916aaf1d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз родих секцио. Няма как без катетър и клизма, но клизма правят и при естественото раждане, така че мисля не минава без тях. Няма нищо страшно, слагат ти упойка и нищо не усещаш. Бебето го вадят бързо, повече време те шият. Възстановяването при мен беше 3 дни, на четвъртия бях много добре, а като ме изписаха почти нищо не усещах, освен, че бях уморена, но това заради бебчето. Не се страхувай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: 1e6eaa16b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз също родих със секцио. И то по желание! ;)
Пълната упойка вече не се поставя за този вид операция (избягва се (. Не можеш да си избираш упойка, анестезиологът решава.
Няма нищо страшно! Дори след това не ме болеше толкова, повече бях изморена. Наред с упойката се поставя морфин за 24 ч., за да не боли след това. Мен ме дразнеха конците, защото ми опъваха.
И аз бях ужасена от мисълта за катетър и клизма.. Има и други подготовки, бръснене и т. н.
Клизмата не е толкова ужасна, каквато си представяш, безобидно е.
А катетера, само като го сложат имаш чувството, че много ти се пишка.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 1e6eaa16b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен бебето извадиха за 5 минутки, с приготовления преди това около 50 мин. и още 40–50 зашиване.
Веднага ми показаха бебето и като го изкъпаха пак.
Много се радвах и забравих за всичко тогава.
Но честно казано, ако трябва пак да гоо преживея, отново ще ме е страх!!! Въпреки, че няма нищо страшно, медицината много напредна.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 1e6eaa16b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   11, 12 н-р съм аз, това е моята история за секциото.
Не се страхувай, като видиш бебето забравяш за всичко!
На мен като ми я дадоха, толкова се развълнувах, че не виждах нищо друго около себе си и за малко да се блъсна с бебето в касата на вратата : д

 
  ... горе^
преди: 11 години, 12 дни
hash: 1e6eaa16b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Вече не режат корема, а много ниско долу. Толкова ниско, че после не ти пречи операцията да си вдигнеш бебето, толкова ниско, че като ходиш на басейн (дори с. бански на половинки) нищо не се вижда!
Пази се от стрии и разширени вени! Аз се мажех с крем на Дева против стрии и с бебешко олио по много!
11, 12

 
  ...

...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 5ba642d1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Благодаря много за коментарите. След като ме изпишат от болницата колко време ще седя в къщи? Кога ще мога да изляза спокойно на вън? Имам съвсем малко стрий две, три чертички. Тялото ми после ще се оправили? До кога ще съм със увиснал корем, страх ме е да не остана така. Моля ви кажете ми нещо и за тялото, до сега съм била слаба и не съм се притеснявала, но сега ако остане така не знам как изобщо ще изляза. Благодаря предварително. :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c8cf1997a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей, мило момиче и бъдеща майка. След секцио по клинична пътека се стои необходимите 4 дни. Навън да излизаш е всичко индивидуално. Мисля, че след месец или 40 дни ще си излизаш спокойно. Както и въпроса с възстановяването на тялото ти. Някога когато аз родих на 40-ия ден бях обула ластични дънки. След 4 месеца си влизах в моите стари дрехи. Правех гимнастика у нас и бебето ми нямаше година, когато ние бяхме с мъжа ми на море. Диети не съм пазила. Желая ти всичко най-най!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a5dd322b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   В секциото няма нищо страшно и още 100 пъти да родя винаги ще е със секцио

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 03411b708a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Душичка :) Всичко ще е наред, не се плаши. Всички хора около теб, все с раждане са дошли на света, не е толкова страшно. Една голяма част - и със секцио. Аз два пъти раждах, но естествено и за секциото не мога да те информирам, но като теб съм слаба - и преди ражданията, и сега, а второто ми детенце е на 9 месеца. Никакви упражнения и режими не съм правила, просто имам такава структура. На втория месец ми се беше събрал корема, а беше грамаден. Лично аз с нищо не можех да търпя да се мажа, но и стрии не получих - обяснението на една поната акушерка беше, че като съм била по - голяма на години, не ми била така склонна към нацепване кожата.... Имам обаче колежка, която доста млада роди, ужасно напълня и се нацепи, но към третата годинка на синчето й вече всичко си и беше ок. Леко раждане ти пожелавам и повече спокойствие и позитивна нагласа!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f9bfa9e1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Вече всичко мина много благополучно. Още на втората седмица след раждането тялото ми влезе във форма. Много ви благодаря. :))))))))

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 03411b708a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Честито! Ето сега започва по - трудната, но и по - хубавата част от майчинството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker