Завист.... Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завист.... Как да постъпя?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1746 пъти
Здравейте! Имам един доста голям проблем който много ме тормози и затова ще го споделя. Аз съм момче на 19 години и имам по-малък брат които е на 17 години. С него бяхме много близки и задружни, уважавахме се, помагахме си, но това траеше до преди 2-3 години :( Озлоби се, стана просто отвратителен, все едно не беше същия човек. Винаги съм влизал в положението му. Той е по-затворен няма много приятели и самочувствие, също така има и слаби оценки и е и дебел, само седи на компютъра. Давах всичко от себе си, за да можем да поддържаме добри отношения, ама знаете, че това не може да се поддържа само от един човек. А сега ето и причината на конфликта ни. Имам по-хубави оценки, много приятели и гадже, имам и талант да пея. НИКОГА, ама НИКОГА не съм му го натяквал. Само, че вътрешно ме мразеше и аз го усещах, и ми ставаше гадно, нали аз съм по-големият, аз трябва да му давам съвети и да го насърчавам, но се провалих. Завиждаше ми затова, че имам отлични оценки, завиждаше ми затова, че имам гадже и затова, че имам талант и затова, че съм по-добър в някои отношения, че съм и по-упорит и амбициозен. На скоро се сприятели с едно момче от квартала ни и брат ми сякаш да ми "отмъсти", започна да ми обяснява какъв смотаняк съм бил, че приятелят му бил по-готин и, че аз излизам само с някакви скапани загубеняци. Ама не можете да си представите с каква завист ми го каза. Това продължава вече 3 години. Все се надявах, че някой ден ще се вразуми, но уви. Та кажете ми, как да помогна на брат си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: f7df164278
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, уважавам решението ти, че искаш да помогнеш на брат си. Но в случая всичко зависи само и единствено от него. Трябва да разбере, че всяко нещо изисква усилия. Ти нямаш хубави оценки просто така, вложил си някакъв труд. По-горе спомена, че брат ти е пълен - ами няма как да добие хубава фигура, ако виси само пред този компютър. Трябва да промени начина си на живот. Ако се стегне, ако започне да тренира, да учи, да мисли целенасочено за целите си, не само ще постигне успех в училище, но и ще си намери гадже (: Пак повтарям, че само от него зависи какво ще се случи по-напред в живота му. Ако по някакъв начин успееш да го насърчиш или мотивираш да се стегне, това би била най-голямата помощ (:

Успех!
Ж 19

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b7fbeccc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако може да му ограничиш яденето. Млад човек е, трява да отслабне, за да му се намалят комплексите.
А неговият приятел наистина ли е по-готин от теб?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f7df164278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От номер 1
Нещо, което се сетих - накарай го/предизвикай го да те задмине!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 78be6d398e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ето какъв е моят съвет, избери подходящ момент, нека да е спокоен, в добро настроение, седни до него и поговорете, бъди деликатен, дори той да не бъде такъв, ако той не иска да говорите, продължава да се държи така, обясни му, деликатно, с мек тон, накарай го да почувства, че ти си му приятел, че си му близък, че винаги ще си до него и може да ти се довери, замисли се също какво се е случило преди 3 години, едва ли това се е появило току така, според мен основната причина е, че не си му показал, че той означава нещо за теб, че може да ти каже всичко и да ти се довери, ако му го беше показвал повече, ти щеше да си мн по важен човек за него и нямаше да се стигне до тук, така мисля аз :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker