Дали съм наранил сестра си психически? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали съм наранил сестра си психически?
преди: 11 години, 6 дни, прочетена 5206 пъти
Здравейте,

това събитие от ранните ми години се връща от време на време и един вид ме преследва. Става въпрос за следното - когато бях около 14, а сестра ми на около 7, един ден бяхме сами вкъщи. Тя искаше нещо да си играем на бой с възглавници и аз въпреки, че вече бях голям все пак се съгласих. По едно време докато играехме, започнах да я гъделичкам и импулсивно ми дойде мисълта да я погъделичкам между краката и го направих (не точно между, а малко по-встрани, но все пак близко). Сещам се че някак ми беше интересно дали ще реагира по различен начин. Тогава тя ми каза "ама тука ми е хубаво", аз се уплаших и я питах учудено "Къде? " и тя ми показа. И това е общо взето... Нищо повече не е ставало, не съм се възбуждал от сестра си или нещо подобно. Обаче самото събитие някак си ме кара да се чувствам виновен и ме безпокои.
Днес имам добри отношения със сестра си, разбираме си и си имаме доверие затова съм склонен да приема, че това което съм направил не й е навредило... Някак си ме е срам да й поискам прошка, защото подобен разговор вече ще е адски странен след като тя е вече почти на 19... И така.. като споделям ми олеква, надявам се да може някой да каже дали това е 'нормално' някак си по време на израстването. Аз лично си мисля, че щом не съм продължил да го правя и съм осъзнал грешката си, всичко е долу-горе наред.. обаче емоционално още не мога да се осъзная съвсем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 дни
hash: 740da58517
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не си наранил сестра си психически. Това, което се е случило е съвсем нормално, случва се в 99% от семействата и хората продължават с живота си. Не е удачно да говориш за това със сестра си, защото тя най-вероятно просто е забравила и ще помисли, че си измисляш или искаш да ? се подиграеш/нараниш. Ти обаче си се наранил психически от случилото се, защото те преследва. Мисля, че е добре да се посъветваш с психолог, защото е възможно това да ти пречи в социалния ти и любовен живот. Ако нямаш проблеми - е, значи не си си навредил.
За информация - съвсем естествено се случват такива неща между разнополовите членове на семейството. Сестра ти е била по-близо до природата си и си ти е казала истината - да, хубаво е да бъде докосвана една жена, едно момиче там, но това не значи, че тя или ти сте изпитвали нещо сексуално един към друг - всичко си е подсъзнание.
Хубаво е, че не си продължил, че си оставил нещата така. Хубаво е и обаче да си кажеш, че това е нормално, неволно при игра и няма от какво да се срамуваш.
Обичай свободно сестра си - тя ти е сестра, плът от твоята плът. Не се чувствай гузен от обичта си, защото връзката ти с нея ще е най-дългата през живота ти. Нищо лошо не се е случило.
П.П. Ако търсиш виновни за случилото се, трябва да ги търсиш в лицето на родителите си, които не са ви образовали сексуално и не са ви били обяснили най-елементарните неща. И ти, и тя сте били на възраст, в която някой вече е трябвало да ви обясни „откъде идват бебетата“. Ако ти си бил просветен от баща си, а тя от майка си в „тези работи“, едва ли щеше да се стигне до този инцидент! Ти щеше да уважиш различния пол на сестра си, вместо да задоволяваш любопитството си - не към нея лично, а към пола ?. Всички НЕпросветени разнополови братя и сестри са стигали до подобни „инциденти“, ти просто си спомняш, защото си бил на 14 г. Дори случилото се е било нормалната реакция на две хетеросексуални НЕВИННИ същества.
И тя е щяла да знае, че е нормално да ? е хубаво, когато се докосва интимно, но не бива да позволява друг да я докосва там на тази възраст. И двамата сте били вид невежи същества - дори нейната реакция е била по-скоро въпрос „защо ми е хубаво там?“ Майка ти и баща ти са се провалили в половото ви възпитание и днес последиците са налице! (натрапчиво чувство за вина при теб). В случая жертвата си ти, не сестричката ти - тя не си спомня и си живее живота.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: f619355087
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че ако говориш със сестра си, ще сбъркаш, защото ще я върнеш към нещо, което тя не помни и което не я е наранило, но ще и покажеш, че ти си объркан и това ще обърка и нарани и нея. Ти със сигурност имаш нужда да обсъдиш това, номер едно правилно те съветва за психолог. И ако по време на разговорите ти със експерт разбереш, че и сестра ти трябва да знае - тогава може и да говориш с нея, но е по-добре специалист да те посъветва за това. За нея ще е изключително шокиращо. НО кой знае, може да станете още по-близки, когато си кажете това и когато го изчистите, дори сам защото на теб ти тежи. Много неща, които ти няма как да ни кажеш тук, трябва да се обмислят, преди да й кажеш - консултирай се с някого, на когото ще кажеш повече.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: d8e288472a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно подкрепям №1, няма защо да се тревожиш. Случило се е неволно, а тя дори не си го спомня. Отърси се от спомена и не се притеснявай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: c3f372cddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И според мен тя вече отдавна е забравила за случилото се и е по-добре и ти да не се тормозиш. Смятам, че повечето хора са имали такива конфузни ситуации я с брат, я с братовчед и т. н., но всички знаем, че това са някакви детски истории и любопитство.
Нелепо е да се тормозиш и да мислиш за това нещо.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: d12a2e0682
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълно споделям мнението на №1

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 дни
hash: aa80e317c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не си я наранил. Според мен се сещаш защото за теб е било еротично изживяване и сега си го спомняш, защото ти харесва. Може би дълбоко в теб искаш секс със сестра си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: b785d0bb60
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мне, не си я наранил никак даже. Тя дори може би е забрявила. Не се притеснявай!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: a223cd3fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   (авторът)
Благодаря ви много за коментарите!

До номер 1 и поддържащите го: Родителите ни наистина са доста консервативни и никога лично не са ми обяснявали за "пчеличките и калинките". Като бях на 12-13 ми дадоха една книжка с обяснения за секса и казаха да я разгледам ако искам и това беше общо-взето. А аз на тази възраст вече бях доста запознат от други източници(приятели, филми) с темата. Дори като имах гадже на 16 леко ми се скараха, защото съм щял да си разваля успеха в училище така... както и да е, не ги виня, защото ако виня тях, трябва да виня и техните родители... баща ми не се е разбирал с дядо си изобщо например.

номер 2: Няма повече в историята, това е. Нито сме имали други такива 'сексуални' изживявания, нито дори нещо подобно. След този случай станах много самосзънателен докато съм около нея и дори малко се отдръпнах при игрите. Просто живея с този спомен..

номер 6: Помня това, че бях уплашен от това, че съм прекрачил някаква граница. Наистина не си спомням да съм гледал на това като на еротично преживяване. Иначе ако трябва да съм честен веднъж имах еротичен сън, в който някак си се намеси и сестра ми, но съм имал такива в които се намесва и майка ми. На сънищата не обръщам внимание обаче, защото съм имал такива и с мъже (хетеросексуален съм), както и дори още по-странни и извратени.

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 7badba5e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момче, забрави тази случайна и съвсем естествена случка. Нищо лошо не се е случило. Успокой се и живей спокойно. Поздравявам те за обичта и загрижеността ти към нея! Ти си най-страхотния брат. Тя е щастливка! Пази я и я обичай винаги и забрави детските лудории, каквито всички сме вършили.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: b3dc63b755
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6, какви простотии говориш!!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 дни
hash: a6b64578e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не говори с нея на тази тема, от нищото ще вземеш да направиш нещо! Нищо не е станало в крайна сметка, за което наистина да се тревожиш... нито си я насилил, нито нищо. Тя е била малка, те първа е опознавала тялото си, не е знаела какво се случва и защо й е хубаво 'там'... така че, случват се такива гафове, спокойно.

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 2c67043873
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съмнявам се, че е забравила, защото аз не съм забравила и понякога ме измъчва "инцидентът" с моя брат, малко по-малък от мен. Наистина ме е яд на родителите ми, че не са ни обърнали внимание да ни образоват. От подобна случка в детството си "страда" и мъжът ми. В никакъв случай не говори със сестра си, най-вероятно ще я засрамиш и може и да се отчуждите. Сега сте големи хора и тя знае, че това е било проява на детски интерес. Не си я нито повредил, нито наранил, нито нещо. Но все пак трябва да знаем, че такива неща не трябва да се случват, защото се помнят цял живот, най-малкото, а не са приятни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: 8473a41eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   (авторът)
Благодаря много и на следващите коментиращи!

Само дано сестра ми не чете сподели :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 12e6686d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хората са различни. Едни са по-емоционални, други са по-рационални. На почти всички се е случвало подобно нещо. Ако си по-емоционален, това би оставило следа с неприятен привкус. Ако си непукист, дори ще гледаш с насмешка, и въобще няма да ти пука.

В случая, авторът ми се струва емоционална натура. Затова случката е оставила следа. За сестра му - не знам. Той си я знае. Ако е като него - най-вероятно и тя се измъчва, ако не е - не се измъчва (но в никакъв случай не е забравила).

Съветът ми е да прецениш какъв тип е сестра ти. Ако е непускист - сподели с нея. Така ще ти олекне. Ако е емоционална като теб - недей и остави всичко на времето.

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: a223cd3fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   (авторът)

15, благодаря за коментара :) Да, на моменти съм доста емоционален, случвало ми се е да изпадам и в депресивни състояния (не само заради тази случка). Заради това със сестра ми в един момент ми мина идеята за самоубийство, което на рационално ниво знам, че е абсолютна глупост, защото дори и да е оставило лоша следа, не е чак толкова голяма че да трябва да се самонакажа по такъв начин. Емоциите обаче не могат да се контролират по такива "разумни" начини и бях 'задълбал', минаваха ми най-различни отвратителни и тотално странни и плашещи мисли. Понякога обаче съм по-рационален, работата ми например изисква доста логическо мислене (свързана е с математика). Иначе, сестра ми май е по-скоро емоционална, но дори и да не е чак толкова като мен, честно казано не желая да й го казвам... Мислех си някой път да й поискам прошка просто за минали събития. т. е. да не й казвам за какво точно, а просто за всички минали неща, които може да са й оставили лош спомен...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 дни
hash: cc78e76d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ама че хитрец - да иска прошка по принцип - мислиш, че ще си измиеш ръцете, но няма да се получи, защото теб те гризе отвътре и ще продължава да те гризе отвътре - не тя трябва да ти прости, а ти трябва да си простиш. Приеми, че някои вини се носят цял живот и не тревожи сестра си - тя може и да е забравила. Помисли, че с мълчанието си по този въпрос ти й правиш добро - по този начин ще изкупиш вината си и ще получиш след време покой по този въпрос.

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 8473a41eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   (авторът)

17, благодаря ти... Може би си прав(а). Честно казано не знам как повече от 10 години живях с този спомен без да ми има нищо и изведнъж просто излезе на повърхността и започна да ме притеснява.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 7266eb812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз съм 15-ият коментиращ. След като прочтох отговора ти на моя коментар, определено мисля, че имаш проблем с емоционалността си. Реално нищо чак токова не се е случило. Но ти го правиш като голям проблем. Правиш от мухата слон. В никакъв случай никой не трябва да те обвинява. Ти също не трябва да се обвиняваш! Пак повтарям, нищо не се е случило. Просто мозъка ти (мисленето ти) си прави номера с теб. И разбира се, не повдигай въпроса пред сестра си.

Решението:
Задължително трябва да посетиш специалист, който да те откъсне от тези ти мисли. Може да се наложи да пиеш лекарства. Но това е напълно в реда на нещата. Около мен имам много хора, приятели и роднини, които имат същата емоционалност. Повярвай ми, за да имаш нормален живот, трябва сам да си помогнеш, като започнеш от специалист (психолог, психиатър). С помощта на лекарства, ще оправиш емоционалността си.

Емоционалното и рационалното мислене са като скачени съдове. И двете трябва да са на 50%. Когато емоционалното вземе връх, рационалното клони към 0%, и тогава започват натрапчивите мисли. Затова винаги дръж рационалното мислене на ниво. Винаги прави нещо, смятай, рисувай, пей, свири, тичай, разхождай се, играй федербал, футбол, танцувай. Всичко е в твои ръце. Така се излиза от тези състояния. С постоянство и ангажираност.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: 8473a41eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   (авторът)
19, благодаря ти за коментара! Да, може би в някакъв момент ще отида на психолог/психиатър. Всъщност преди доста време вече ходих при един, защото имах обсесивни мисли, но от друго естество. Изписа ми валериан и го пих около 2 седмици, но мисля, че самото посещение при него ми повлия повече отколкото лекарството. Просто като някакъв авторитет ти каже, че си "нормален" и спираш да се страхуваш и тревогата спада многократно. Иначе, мислите ми често са някакви свръхрационални. Например, в един момент се чудех защо ако сестра ми е като всички останали момичета анатомично, не чувствам сексуално привличане към нея. Докато ми текат тези мисли съответно текат и "страховитите" такива - "ами какво ще стане ако започна да се чувствам сексуално привлечен от нея? " и подобни. Което пък създава тревога в мен, щото е свързано с инцест. И така нататък... се получава едно кълбо от мисли и емоции, които генерирайки тревога се самоподдържат и единственият начин да ги премахна е просто да си наложа съзнателно да мисля за нещо различно. Според мен проблемът ми е, че мисленето ми е психопатско-доста рационално, а емоциите са ми нормални. Ако и емоциите ми бяха психопатски, сигурно нямаше да имам проблем. ИНаче, затова и правя, както казваш, различни неща, например всеки ден карам колело по много километри до работа и обратно, както и като излизам някъде, също така свиря на китара. Обаче пак като остана някъде сам с мислите си изпадам в някакви обсесивни схеми. Още по-силно ще си налагам да разнообразявам ежедневието си!!! Благодаря ти още веднъж :)

Вече знам, че не е трябвало на 13 да чета Фройд...

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 0b10e0278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравей мило момче. не мисля че си направил нещо толкова нередно!
Всяко момче и момиче от бебета се учат да пипат тялото си, като бебета дори. гледала съм в детската градина как момченцата показваха достойнствта си. А дори съм чела по форумите, ч майки савиждали момиченца да си пипат клитора. А имаше фрапантен случай, в 4 клас 2 наши съученици се бяха обарвали голи, но слава богу, че са били още деца. Учителката ни накара да го рзберем че не е нормално и ги наказа. това не че е нормално, но всички бързаме.
В 4 клас моята братовчедка като си играехме ми каза, че много и било хубаво като натиска с пръстче между краката.
Знаех че е нередно и не го правих, но после само ме накара да пробвам.
Но след като азспрях влезна баба ни и я завари. такъв бой и хвърли, че бая го помнеше. така е като децата не знаят за секса и наистина не бе малка, а около 6 клас. Естествено тогава децата не бяха разгонени като сега, но тя го била чула някъде.
А като малка аз лично исках да показвам на сестра ми как се прави любов-по детски-защото бях точно на твоята възраст и си спомням с много мъка и малко смях, как и казвах, случайно научила че тати лиже мама. Това сега като го каж и ме е срам. Показвах и по бузката как се целуват. майка ни свари и ни нашиба с коприва. Та и между братя се е случвало и между сестри.
Дори една моя съученичка ми сподели, че братовчед и обичал да си играе на криеница като са на гости-и я опипвал- и това вече е ненормално. :)
Спокойно дишаймомчетата в тази възраст са много сексуални, хормоните бушуват, но ти си бил добър и си се спрял!

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 41322c4059
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Няма от какво да се притесняваш и да го мислиш ;)! Понякога такива неща се случват и неволно :).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker