Кога му е времето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кога му е времето?
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 3966 пъти
С приятеля ми имаме стабилна връзка вече повече от година от 8 месеца живеем заедно. Той е на 30, аз на 20 години. Има 11 годишна дъщеря от бившата си приятелка с която са живяли заедно 14 години.

Че на въпроса кога е време да се запозная с малката."Жена му" все вика че е рано малката да знае за изгората на баща си (за да не го намрази). Което не ми се вярва ако и се обясни пък и тя е умна не е на 5. Все пак сигурно вече и за момчета си говорят в училище.

Според вас кога е време да ни запознае - защото ми писна всяка събота и неделя (единственните ни почивни дни) Той да е с дъщеря си а аз си нямам дете и седя в къщи пред компа - ако ни запознае ще излизаме тримата. И тя ще може да идва да спи у дома когато майка и иска да излиза "на лов" тъй като все малката и пречи.

Вика на приятеля ми: - Ти ми остави детето и си намери приятелка, а аз как да си намеря като тя все е с мен. Нормално не може да я помъкне по заведения ако иска да се ..... (сещате се) с някой просто ей така няма как да остави малката и да хукне по дискотеки.Така се изнервя и няма как да поотпусне да се позабавлява и ще я хване критическата от рано. :)) Дайте съвети спешно ми е !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: 029cbf29ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами говорете с приятеля ти, той на какво мнение е?А и да ти кажа честно (не е по темата),той щом има дете с "жена си" и не си поема отговорността за него, може утре и тебе да зареже по същия начин.

А по темата, жена му явно е против тебе щом не дава детето да те вижда. Разбирам, че той не може през главата и да те срещне с детето... говори с него, все пак не може и само каквото каже тя. Но за него си имай 1 на ум.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e136eef50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За какво ти е такъв мъж.. намери си някой, този е радвалина имал е брак вече..

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 9abe8157e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Отдавна би трябвало да те е запознал. Ти си част от живота му. Говори с него.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 617b929011
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До №2 ти на кой свят живееш а? За парви път чета подобно мнение, че разведен мъж с дете бил развалина!? Как е възможно в 21 век да има хора с подобно мислене??? Че то баба ми е по-в час от теб в това отношение. По-добре не давай съвети....моля те!!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 38068eca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ОТ АВТОРА: Хора СТЕГНЕТЕ СЕ. Не ви моля да ме опреквате. Не ви питам да съм с него или да го зарязвам.Аз съм си направила сметка.Просто не мога да намеря информация кога е най-подходящия момент за детето да разбере, че след раздялата на родителите му баща му вече си има нова приятелка. Приятеля ми също иска да ни запознае, но се страхува че още е рано. Затова ме интересува кога детето ще го разбере както трябва кога настъпва момента в който вече не е толкова рано.

И още нещо "Ако няма какво да кажеш по добре мълчи" са казали хората.Няма смисъл да си губите времето да пишете глупости.

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e25b76fa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж, забрави го този човек, не си наясно,че не е проблема кога да се запознаеш,а защо като си на 20 си се хванала с човек с дете? То винаги ще е на преден план, да го знаеш, не че съм против такива връзки, но си много малка и не си даваш сметка колко голяма отговорност е детето и как просто живота ти няма да е като на твоите връстници, ако си търсиш усложнения -давай,но ти си в началото на живота си-започни го с човек с който сте на равни начала,послушай ме,преживяла съм го,никак не е розово...И още нещо-майка ми ми даваше един съвет:не се хващай с човек със жива жена,никога не знаеш как и кога и какво,щом има и дете...,момиченце!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 42012f0ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Въпроса, който задаваш е наистина смислен и се дискутира от психолозите в други страни. Лесно можеш да намериш статии на английски по темата в интернет. Явно не и на български, засега. Ето тук, например има статия на английски:
http://www.divorceresource.co.uk/IntroducingNewPartnersToYourKids.html

Психолозите наистина смятат, че въпроса е деликатен и трябва да се подхожда внимателно към него. Детето не може да свикне лесно с всяка промяна в живота на възрастните и запознаването с нов партньор на един от родителите трябва да става бавно и обмислено. Първо на детето може да се разкаже нещо за този човек и ако то пожелае само да се запознае, срещата да стане в подходящо време и на подходящо място.

Най-важното, на което психолозите наблягат е, че не трябва нуждите на възрастните и удобствета им да надделяват като критерий, а нуждите надетето. Ако, например, не сте сигурни във връзката си, няма смисъл да стресирате детото, а после то да разбере, че новата му приятелка, вече не е приятелка на татко и то също трябва да я забрави. Това може да е много тежко за детето, в допълнене на това, че един развод вече се е стоварил върху крехката му психка.

Така, че задайте си няколко въпроса първо, според мен, и след това решете според отговорите им:
1 - Сигурни ли сме в стабилността на връзката си и взаимните си чувства?
2 - Как ще помогнем на детето да продължи да се чувства обичано и сигурно, вместо застрашено да загуби вниманието на родителя?
3 - За него ли мислим първо или за собственото си удобство?

Успех от мен!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 38068eca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ОТ АВТОРА: на номер 6 мога да му кажа че изобщо не чете казайх вече че тези глупости зарежи го намери си друг и така на татъка да не ми ги говори защото аз съм си предценила вече и каквото и да ми каже си е губене на време.

На номер 7 много благодаря за точно и ясно изразяване и придържане към темата.Наистина и с тезi коментари почвам да си мисля че България си е наистина доста изостанала държава - пример: на запад хората вече се женят с хора от същия пол, а в българия разведен ли е край няма право на ново начало няма право да бъде щастлив това че един. Пък и моя е чист още не е бил женен:))) Аз живот и здраве може да съм му първата съпруга:))

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e25b76fa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката, тук №6, ще те цитирам.: "Аз живот и здраве може да съм му първата съпруга:))", значи искаш брак,а се правиш на много разкрепостена: /цит./" България си е наистина доста изостанала държава", той човека не бил женен, ама има ли дете!!-има, какво че нямал брак, нали живял 14 години с приятелката си, това какво е!!!

Хайде да се върнем на твоя въпрос сериозно, добре те е посъветвал №7, пак си го прочети и добре вникни в това, което ти е писал, и - една проста сметка-с приятеля си имаш 10 години разлика, с детето му-9,т.е. скоро ти си ще си по-близо до детето с разбиранията си отколкото до баща му,или ще се разбирате идеално, или ще се ревнувате като две жени за любовта му,това го имай предвид и ще се справиш ли като "майка"?

За запознанството: първо опознай детето отдалеч, научи всичко възможно за него-за чуствата му към майка му и тези, към баща му, за типа му нервна система, за възможността му да приема или не лесно големите проблеми в живота си, научи как общува с родителите си и с другите си близки и приятели, ти искаш то да те приеме като голям човек или искаш да те приема като своите приятели? запитвала си се сигурно, или си казваш-каквото стане! ама тя е в най-ранимата въэраст, още дори не бих я нарекла тийнейджърка/в английския "тийн" за възраст е след 12/, значи идва най-опасната, дори взривоопасна възраст на бушуващи хормони - тогава почти няма предвидими неща, и ако си си отговорила на въпросите, поставени от №7, трябва ти съвет дори от психолог, трябва ти мнението на учителите, колкото и за нищо да не ги имате, има и училищни психолози, изобщо знаеш ли с какво сериозно нещо ти предстои да се срещнеш очи в очи и да постъпиш така, че да не разрушиш една детска душа, тук не става въпрос само дали има право на щастие един човек,приятеля ти,защото то е ясно-ИМА такова право като всеки друг човек под слънцето та дори и на луната,и думите ти "той е чист,още не е бил женен",звучат по детски,той и да беше имал брак, пак щеше да е чист, но и в двата случая детето го ИМА на този свят!!! Дано намериш правилното решение и всички-детето,ти и баща му/човека,когото обичаш/,да живеете щастливо!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 38068eca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Първо не съм казала, че искам да се справя като "майка", то детето майка си има.Просто ме интересуваше:КОГА Е ПОДХОДЯЩО ДА РАЗБЕРЕ? За да не стане така, че утре да ни види на улицата да се целуваме или прегръщаме или просто се засечем някъде другаде, а тя изобщо не знае за съществуването ми.

Няма ли да е по добре тя да знае (даже и да не се познаваме), че съществувам в живота на баща и. Той не е безотговорен родител.Естественно, че тя е на първо място, но все пак не правим сревнование.Нея си я обича и държи по един начин, а чувствата му към мен са нещо което в никакъв случей не влиае на чувствата му към нея. Немога да разбера защо ме опреквате при положение че не съм питала какво да правя да я познавам или не? Да съм с него или не? Вие ама изобщо не разбирате зададения въпрос. Вече се чудя има ли смисъл да ви чета простутийте при положение че изобщо не са по темата.

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: b5e24db10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз се чудя на мъжа до теб защо все още се съобразява с желанията на бившата си, след като вече живее и държи на теб? Той трябва да реши кога ще ви запознае с детето. И според мен колкото е по-скоро, толкова по-добре. Това доказва колко държи на теб в случая, щом те изолира от детето си.Ти си прецини сама дали е така.Успех.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e25b76fa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До авторката:1-во Збъркала си форума,шо пишеш в "семейство","тийнейджърски"си е твоя сайт/да попиша и аз като теб с малко правописни грешки-с/з/бъркала,ш/щ/о/, но момиче, образовай се преди да научи детето за теб: "естественно" се пише с едно "н", "простутийте"-ако си искала да кажеш "простотия"-сама си пресметни грешките, "опреквате" - идва от УПРЕК, "така на татъка"-нататък-пише се слято, а по темата ти-какво впрочем искаш да ти дадат като съвет-чета и виждам,че освен да пишеш простутий, друго ?? "КОГА Е ПОДХОДЯЩО ДА РАЗБЕРЕ?",-никога, за тебе!!! ако още си любовница на бащата..ЗБОГУМ!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 38068eca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13 НОМЕР ПИСНАЛО МИ Е ОТ СЕЛЯНИ КАТО ТЕБ

към авторката:Спокойно има време когато му дойде времето той ще ви запознае не бързай

МНОГО УСМИВКИ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker