Брак и деца или деца без брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брак и деца или деца без брак?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2148 пъти
Здравейте!

Имам следният проблем.
С моят приятел сме заедно от близо 4 години, а от 3 живеем заедно. И двамата сме на по 29 години. Обичаме се, има страст и разнообразие. Живеем в собствено жилище, имаме много добри доходи и си позволяваме и допълнителни разходи отвреме-навреме.
Разбира се, имаме си своите трудни моменти като всяка двойка, но като цяло, във връзката ни има много разбирателство. С изключение на една тема: брак!
Приятелят ми от много време насам много иска да си имаме деца, за което аз нямам против, дори вече желая много, но той е твърдо против брака като институция. Не вярва в него. Говорили сме много пъти по въпроса, дали не иска с мен конкретно или попринцип и всеки път казва, че просто за него това е излишна условност, а не че причината е в мен. (държа да отбележа, че преди той да започне темата за децата по никакъв повод не съм му намеквала за такова обвързване, дори преди да заживеем заедно по никакъв начин не съм го притискала на тема брак и деца и тн)

Сега някой ще каже, че си усложнявам живота с това че искам брак, но аз желая да имам свабта и да съм омъжена жена. Уточнявам, че не смятам единият подпис за някаква гаранция или сигурност която ми дава, просто вярвам в това че двама души, ако създадат семейство трябва да са официално заедно. Не искам никой да ангажирам с мнението си, но държа да отбележа, че не е каприз, а просто си е принцип, който си следвам.

В крайна сметка, след няколко разговора напоследък не стигнахме до никакъв консенсус, като единствено му дадох да разбере, че не бих могла да направя компромис с това, че силно искам да имам свое семейство и че едва ли бих си променила мнението.
Реших следващите няколко седмици или месеци, да не кажа и дума по въпроса за да не го притискам и сам да прецени би ли направил компромис за мен, да поразмисли на спокойствие готов ли е за такава стъпка или не. За себе си мога да кажа, че го обичам безкрайно много и искам деца от него и това наистина е най-важното(да се обичаме и да сме заедно), но наистина вярвам че нещата трябва да се случат по традиционният начин.

Разбира се, обмислям и вариант да се разделим един ден, защото за мен е важно и смятам че ако той държи на мен би направил този компромис, но само като си помисля за този вариант и ми се свива всичко отвътре, защото не искам да се стига до раздяла.

Споделям тук, защото се надявам, че някой ме насочи да обърна винмание на нещо, което изпускам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker