От чужбина в България. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

От чужбина в България.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2627 пъти
Живея в Норвегия, вече почнах 4 година, а изобщо не искам да продължавам тука. На 16 години съм. Имам проблеми с майка ми, не се разбираме изобщо. Тя е негативна и винаги намира проблем да се караме. 3 години вече съм тука и изобщо не ми е лесно. Нито приятели, нито езика в училището ми е лесен, нито съм на общително място. Това не ми е мястото, просто ми липсва България, не е въпрос до това колко пари се изкарва там или тука, а до това къде се чувствам. За мене щастието е най-важно. Аз се чувствам нещастна тука. Нашите са разделени, баща ми заминава за чужбина, тя е омъжена за норвежец и няма да мръдне от тука. А повярвайте ми аз повече тука не издържам. Нещастна съм. Тя това не го разбира. Мъжът и вика: Щом не издържа тука и се чувства зле, няма какво да прави тука в Норвегия. Проблема е, че няма при кой да остана в България. Помогнете ми, какво мога да направя и какво да направя, че дори и ако трябва сама да се върна в България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 433b400d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щастието било важно. Сега си на 16 и не осъзнаваш, но после ще се наложи да се издържаш. За целта ще трябва да работиш в Бг. А в Бг работа НЯМА. И да има взимаш 300 лв и умираш от глад. И за кво ти е това щастие като няма да има какво да ядеш. Ще седиш няколко месеца и пак ще се върнеш. Така че стой си там в Норвегия, много хора биха да ли живота си да живеят в толкова уредена страна. Пък и в Бг хората са злобни, завистливи и гледат как да те прецакат.
Ако толкова ти е тъпо там, отдели се от ваште, намери си работа, смени средата, намери си хоби, прави-струвай, но за бога не се връщай, много ще се разочароваш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bf2ead2e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш ли роднини, баби, дядовци? Как така никой не е останал тук? Какво нещо е животът... хиляди момичета биха ти завиждали, биха те сметнали за луда, биха дали всичко, за да са на твое място. Но аз те разбирам и за нищо не те осъждам. Животът в чужбина не е за всеки. Ще се намери начин, щом толкова много го искаш. България е тук и те чака!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e756f1935d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако няма при кого да останеш в България знаеш, че няма как да се върнеш тук. А и Норвежците са студени хора и е трудно да се сливаш с тях, но когато научиш езика им ще ти е много по-лесно да общуваш с тях!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3a66cd4926
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И сина ми беше на 12г като се преместихме в Англия. Но си намери приятели и лека-полека свикна. Като научиш езика вече е по-лесно да общуваш и няма да ти е толкова самотно. Все ще намериш една, две приятелки.
Наистина ли няма при кой да те прати майка ти през ваканцията в БГ. Баби, дядовци, лели нямаш ли, приятелки на майка ти....
Наистина живота е много различен в северните държави:по-затворен, по-индивидуалистичен, по-скучен....
Но ако си ходиш по-често до БГ ще се разведриш и разтъжиш. Иначе е много мъчително.
Говори пак с майка ти. Ако не тя кой друг по-добре би разбрал как се чувстваш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 85d6ba80d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щастието е състояние на духа. Промени начина си на мислене. Излъчвай любов към тях и ще успееш да помогнеш на майка ти да е позитивна. Ако продължават да разсъждаваш по същия начин ще стигнеш дъното, а оттам трудно се излиза. Каква България? В Норвегия е икономически стабилна държава и ще си позволяваш всичко, а в България ще броиш стотинките. Обичам страната, мразя държавата както се казва... Ами ако се върнеш в България и останеш с празни надежди?
Прочети книгата на Луиз Хей мисля, че ще ти помогне да разбереш много неща за живота.
Успех!
Zake

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3d6eb3c27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Говори с майка си след 2 години да започнеш университет в България и тя да го покрие финансово. Ако не иска - потърси си работа в България и излез тук на квартира (като се комбинираш с още хора, за да ти е по-евтино). Успех и късмет, трудно ще е, но щом си такъв човек си заслужава! (казвам го точно като върнал се в България от чужбина, но в доста по-късна възраст).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 326b9d0760
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам на колко години си! Иначе ако може да работиш може да дойдеш в България да бачкаш и да живееш на квартира и съответно да си скъсваш и задника, за да завършиш училище или университет (зависи на колко години си).

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 895179edc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз се чувствам по същия начин, въпреки че вече свикнах и имам цели в живота си които тук мога да ги постигна. На 16 съм и аз (1997) от 2 години съм в чужбина (Германия). Сигурен съм, че в Германия е по хубаво и т. н от Норвегия (не искам да казвам нищо, но ако направя едно сравнение.. разликата е от тука до небето :D без да се засягат емигрантите в Норвегия :) ).. И аз се чувствах ужасно, но благодарение на баща ми (които до някъде ми отвори очите).. сега съм си поставил цели в живота и започвам да градя. Съветвам те и ти да направиш същото.

В Норвегия на дали е толкова лесно, но може примерно да учиш висше в някоя друга държава (в Централна Европа или пък Великобритания.. защо не и САЩ) и да си поставиш някакви цели в живота - както аз имам. И да започнеш да чисто, да си намериш приятелка и да планирате бъдещето си.

Всичко е в твоите ръце.. СЕГА!! Сега ако не се възползваш от това което имаш.. после ще е късно. Знаеш какво е положението в България (надявам се).. ти си решаваш вече какво да правиш и т. н. И аз бих се върнал, но.. просто хората там са.. ужасни ;xx (не искам никой да се обижда или нещо такива, но просто.. много озлобени и т. н) Нека някой които живее в България да ти опише положението, защото аз и сега да отида в България - за мен ще е розово (защото ще дойда с доста пари не, че иначе нещо друго :D )..

Желая ти много късмет.. без значение кой път ще избереш. В крайна сметка.. камъка си тежи на мястото!! Няма как xD!!

Bulgaria < 33!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6e2459da43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Завърши образованието си там и ела тук: ) Кандидатствай в български униврситет, примерно в Софийския. Ще имаш право на общежитие, стипендии, а докато завършиш училище в Норвегия, ще може да се подготвиш (обикновено подготовката за кандидатстване е между 1 и 2 години).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1d99b33b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Почакай още 2 години докато навършиш 18 години. Може би все още не знаеш какъв е живота в бг. Малка заплата, безработица, никак не е лесно в България. И какво от това като си в Норвегия, аз съм в Италия от 5 години и въобще нямам намерението да се връщам в България. Постарай се да научиш езика, намери си приятели, нима ти е по-добре да мизеруваш с една нищожна заплата. Я се стегни.... Ели

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7add26a81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По- добре недей, виж още си дете и преминаваш през тежки години и те ще отминат. Не бързай с решенията, защото после може да съжаляваш! Само те преедупреждавам!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1d75ca1740
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В кои град живееш? Аз също живея в Норвегия и бях по същия начин даже мразех всички и всичко!

Толкова зле бях, че не мога да ти го опиша и изпитвах ужасна болка, България ми липсваше много.

Но сега знам езика, имам приятели, ходя на училище и всичко е окей! Трябва да свикнеш и да си намериш поне 1,2 приятелчета и ГАДЖЕ!!! ако си намериш момче ще научиш езика за нула време. :) И аз съм на 16.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1af8651042
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Връщай се! Зарежи ги тези 300 лева заплата, глупости. За кадърните винаги има хляб, а некадърниците и в България, и в Норвегия няма да прокопсат. От които и да си няма значение, мястото ти, сама усещаш, че е в България.
До номер 12 - ако си намери гадже в България няма нужда учи норвежки език. Всъщност точно това ще дам като мой съвет - намери си българче и няма да си сама.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker