Има ли надежда? Проблемите със съпруга ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли надежда? Проблемите със съпруга ми
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2449 пъти
Здравейте, искам да споделя един доста наболял за мен проблем. Надявам се, да има някой в моето положение и да ми отговори адекватно. С мъжа ми сме семейни от 22 години, имаме една дъщеря на 18години. От самото начало на брака ни мъжа ми винаги е пътувал по корабите, не крия, че съм от Бургас. В началото на нашата връзка съществуваха различия в характерите, но когато човек е влюбен малко обръща внимание на това и така с времето до днес тези различия са причина за предстоящия ни развод.

Винаги той е печелил парите в семейството, а аз съм решавала кое какво ще бъде докато го е нямало, когато е тук всичко решава той. Към детето никога не е имал особено отношение или да е показвал любов и привързаност, дори повече е имало ревност към мен от собственото му дете. Не знам дали правилно ще ме разберете, винаги съм искала второ дете и въпреки 4 бременности той не пожелаваше да се продължат и ме подтикваше към аборт.... за него било по важно аз да съм била добре тъй като самите бременности в началото не протичаха добре, а той болен човек не можел да гледа... Сега, когато имам нужда от пари за лекар не дава, има специално отношение към лекарите-били мафия, ако вече се влоши положението ми едва тогава щял да реши дали да ходим на лекар.

Така се държи и към детето, когато има нужда от лекарска консултация. Трябва да го лъжа за да даде пари за нещо друго и аз едва тогава да ги използвам по предназначение. Лъжите стават много, сякаш самия той ме принуждава да го лъжа защото не би приел истината на дадената ситуация. Не обича да се събира с никой, не дава колата си, иска да живеем по неговия начин на живот, защото той давал парите. Явно театъра, които се е налагало да играя ми е омръзнал и вече почти няма за какво да си споделяме.

Той се интересува от слънцето, морето, разходки в градината, всичко което ние му споделяме го натоварвало и ставало дума само за пари. Аз съм на 42, детето е плътно зад мен, но така ли трябваше да се получава, че всичко което съм градила сега трябва да изоставя и да почна отначало защото решението му е твърдо за развод и то по взаимно съгласие, принуждава ме, защото иначе щяла съм много повече да загубя като помощ занапред.

Дъщеря ни била вече на 18 и сама можела да се оправя, а той щял да и помага, той сега почти не полага усилия да разговаря с не, а представете си тогава когато няма да е с нас... Имали шанс отново да бъда с този човек, защото въпреки всички различия не мога да си представя живота без него -навик ли е това или страх от бъдещето???
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 69e68dfc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако попиташ някой психолог, като какви се определят хората който избират да имат само едно дете или въобще да нямат такова въпреки, че са здрави и могат да имат колкото си искат деца, той ще ти отговори че тези хора са егоисти защото не искат да споделят благата на живота си с другите. Струва ми се че просто няма какво повече да ти казвамти си прави изводите и си решавай.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88a6977de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката към 1:
Благодаря за отзива ви, това за егоизма съм го чувала и от друго място, само да добавя, че към мен се е отнасял идеално до в момента в който съм го слушала и изпълнявала желанията, не съм осъзнавала, че съм губила себе си по този начин. Най големите ни проблеми винаги са били свързани с детето, много неща съм скривала и премълчавала за да не се стигне до бой и наказания. Той самия е израснал в такова семейство, в липсва на любов и разбиране, само шамари и наказания, че и по големи жестокости. Явно това се е отразило и на него вече като голям и съответно в ролята му на родител, но човек на 20 години{възрастта на която сключихме брак, а той беше на 24} няма как да знае всичко това. Лошо ли е една майка да иска всичко за детето си, най доброто и при условие, че се разполага с пари... всичко съм и угаждала, но когато той е бил на рейс. Тя живее с мисълта, че баща и я мрази, тя не може с него да общува, много пъти аз започвам разговора за да може и тя да се включи, но не се получава. Няма никакъв подход към детето. Ето от снощи вече иска развод по взаимно съгласие, не можел повече с нас, само сме го занимавали с проблемите си, натоварвали сме го, били сме различни и на всичкото отгоре ме съветва развода да е по взаимно съгласие, иначе съм щяла да имам много проблеми и после да не съм чакала нищо от него като помощ за детето... какво ми дойде на главата. Дъщеря ми обвинява мен, че години съм живяла в моя си свят на подчинение и после на лъжи, тя е готова за тази стъпка, но аз не съм.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c4f1b426fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   щом той иска да се разделите, не виждам какво можеш да направиш, щом разговорите не помагат и комуникацията я няма никаква.
опитайте временна раздяла и ако няма промяна, решението е ясно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3b178e8920
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цял живот ли ще живееш в подчинение?
Ти човек ли си или нечий роб?
Очевидно е, че той гледа само себе си и теб, докато му се подчиняваш, ами когато имаш различна позиция от неговата?
Зарежи го тоя и почни на чисто.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88a6977de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   от авторката до номер 3
Съвета ти за раздяла не важи тъй като той пътува и го няма по 4-5 месеца и после тук стои около 3-4 месеца, , , и разделите не помагат. Явно всичко е отминало или както казва номер 4 щом няма полза от мен и имам различно мнение от неговото съм му излишна.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f35d7e9a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен не е навик а точно страх от бъдещето. Ти се плашиш защото парите в семейството ги е носил той и сега те е страх че ще си намериш някоя ниско платена работа и ще снижиш много стандарта. Няма как да чуем неговото мнение, казваш били сте много разделени, имала ли си любовници, да не би той да е знаел за тях и за това да е бил студен към теб? Щом той иска развода значи е твърдо решен. Търси си работа и друго жилище и това е. На 40г си още млада и красива и няма да ти е проблем да намериш любовта отново. Детето ти е вече на 18, няма да ти пречи в новата връзка и ако преоткриеш любовта ще се подмладиш 20г. вярвай ми. А ще ти помага и финансово новия, така, че гледай напред.
М28

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c4f1b426fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 3 съм. тогава щом твърдо е решил да се разведете, не виждам какво друго можеш да направиш. за да спасите брака, както ти искаш, не е достатъчно твоето желание, трябва и той да го иска. да го оплюваме тук дружно няма смисъл, а и все пак знаем само едната гледна точка.
щом твърдо е решил, така или иначе ще го направи и по-добре наистина да е по взаимно съгласие. иначе процедурата е по-бавна, но резултатът е същият.
Ж42

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 52b1c72cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мьжа ти явно е затворен, неконтактен, живее в изолация от света, егоист. И професията му предразполага кьм такьв начин на живот.

Предлага ти развод по взаимно сьгласие. Ами добре... Ти защо не искаш? Какво печелиш като стоиш и тьрпиш това положение. Явно при вас емоцията е изчерпана, привьрзаност няма, нито уважение или симпатия, нито взаимно разбиране и подкрепа, какьв е смисьла да сте заедно и да се измьчвате взаимно.... Между вас няма нищо, което да дьржи врьзката ви жива.
Освен материална полза, това че ви издьржа не виждам какво друго ви свьрзва. Освободи се от тая тегоба, какьв е смисьла да се тьрпи това.

Теб по-скоро те е страх да си самостоятелна, имаш навик да живееш по този начин, чувстваш се по-сигурна и финанасово обезпечена така, защото цял живот си живяла по този начин и едно ново начало те плаши.
Но си мисля, че ще е толкова страшно.
Дьщеря ти вече си е самостоятелна, а баща и ще и помага финансово ако се наложи.
Колкото до себе си, ще си намериш някаква работа и ще си поемаш разноските, какво толкова.


П>С>Да те кара да правиш 4 аборта и да не иска деца.... какво сьрце има тоя човек.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1194d5ca27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към № 1: съжалявам, но не мога да се съглася с изказаното мнение, че да не искаш много деца е егоизъм. Ябълките на едно дърво се различават и по цвят, и по размер, и по сладост и т. н. Едно е да не искаш да споделиш благата си с други, различно е да нямаш много блага и да създаваш нещастници, нали така? Категоричните изказвания си остават прибързани. Мисля, че повече гъвкавост в изразяване на отношението няма да навреди. Моля за извинение, ако обиждам някого с казаното, но никога монетата няма само една страна. Аз не бих родила второ дете, защото нямам търпението и нервите да възпитам две спокойни, кротки, отгледани с топлота дечица. Израснала съм с кавги, бой, ежедневни разправии. Нервите ми са слаби, лесно пламвам. Достатъчно интелект имам и знам, че това е моят голям проблем, с който се боря от години, но 25 години са много повече от допустимото напрежение, злоба и гняв, за да мога в рамките на този живот да се променя напълно. Има много причини един човек да не иска повече от едно дете или въобще да не иска дете. Уважавам правото на избор на всеки човек.
Що се отнася до авторката, моето мнение е, че тя се страхува от бъдещето, а иначе нейният живот (по мои стандарти) въобще не е живот. Кураж! Никой не знае какво го чака, така или иначе. Животът е училище. Когато авторката стане независима, самостоятелна жена със самочувствие, подсигуряваща сама прехраната си (макар и по-оскъдна), тогава ще осъзнае, че онова преди деня на независимостта само е наподобявало живот!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88a6977de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 9 от авторката
Благодаря за коментара тук, вярно е че всеки има право на избор, но когато става въпрос за семейство би трябвало и двамата да вземат това решение. Сега като четях написаното ви се сетих, че мъжа ми са три деца и е израсъл в много кавги и проблеми и упражняване на бой върху тях, може и това да е дало отражение върху избора му за второ дете в нашето семейство. Всичко си идва от семейството, каква основа ще ни се даде там...
А за мен, наистина ме е страх от бъдещето, да изляза от тази зона на комфорт... но може и да не е чак такъв живот както казвате вие... по вашите стандарти... замислих се и върху това... но наистина ме е страх да стана независима... детето въпреки че е на 18 тя си остава дете... и винаги съм давала най доброто за нея

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 88a6977de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   от авторката до номер 3 и 6
Вие сте най близо до мене като усещане и въпреки всичко пак не мога да намеря правилното решение.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b56c593101
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво на номер 6! Към авторката-това е най-точния съвет от мая гледна точка. Жена съм на 44години. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 813fd9d453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря на номер 12
от авторката
благодаря за подкрепата мили дами дори и със съвети това ми е от голяма полза

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker