Подтисната в собсвения си дом..... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Подтисната в собсвения си дом.....
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3031 пъти
Здравейте. Ето я и моята история в раздел „семейство”.. Аз съм момиче на 23 години, студентка редовно обучение. Със семейството ми живеем в неразбирателство, в двустаен апартамент, който ни е изключително малък и се бутаме като мишки в капан. Имам по~голям брат, на 30 г. Когато сме си всички у дома, вместо да седнем да си говорим, да се нахраним заедно, да си почиваме пред телевизора, ние не си говорим и се разминаваме по коридора. Няма домашен уют, никакъв просто:-( Разделяме се в двете ни стаи и така постоянно. Не искам да е така, никога не съм си представяла, че ще живея в такова разединено семейство. Постоянно се караме. От 10 години не сме правили ремонт на жилището ни, срам ме е да си поканя приятели вкъщи. Като го повдигна на въпрос следва скандал. И отново сме на същото положение. А аз не каня никого в нас, дома ми не е за пред приятелите ми. Всички те живеят в красиви и уредени жилища. Аз не искам супер лукс, искам да е съвсем нормално и приветливо. И така, след всички тези неща накуп, аз не се чувствам комфортно и страдам. Надявах се нещата да се оправят, но едва ли.... Кога ще стане? ! Та аз пораснах, мечтая за мой дом и семейство. Семейство, което искам да е най~сплотеното и което ще обичам безкрайно много и ще го казвам и показвам. Замисляла съм се да се изнеса от вкъщи, но нямам тази възможност, нямам пари. Не работя, защото не мога да си намеря работа, особено като разберат, че съм редовна студентка... А имам висше образование.. И какво от това? ! Работа си намират връзкарите, но това е друга тема. И така, аз съм страшно наранена, депресирана. Нямах мечтаната детска стая преди години, сега нямам силна опора в семейството ми, с изключение на майка ми. Исках просто да споделя, тъй като няма на кого да кажа тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6fbe8cfe73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо не разбрах- имаш висше образование ИЛИ си студентка? Не може и двете едновременно! Освен ако не ти е поредното висше, но на 23 е малко вероятно...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0878efea77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е тя - мила родна картинка. Такъв е животът в днешна България. Описваш живота на 99% от българските семейства. И само една алчна шепа богаташи вилнее необезпокоявана и тъне в лукс. Жалко... Има начини да избягаш, но все е свързано с пари. Дано да намериш начин.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a3ce602192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изнасяй се!!! Бил съм точно в твоето положение и друго решение нямаш повярвай ми!!! Първо си намери работа даже и редовна студентка пак може да си намериш... пускай постоянно СВ-та и ще видиш, че даже и да отнеме време все пак ще стане след това си намери приятелка или приятел за съквартирант и се изнеси... ще почнеш сама да се бориш със живота и след време като погледнеш на зад ще разбереш, че си направила най правилната си стъпка в живота която ще ти помогне много да се реализираш и да изградиш семейството което искаш... нищо не губиш, но ако не го направиш ще станеш и ти на 30 и ще си живееш още с вашите и тогава ще осъзнаеш колко много си пропиляла, но вече ще е късно!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d8a4c95cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, авторке правиш няколко грешки в изказванията си сигурно и в мислите си.
Първо домът в който си в момента не е твой, а на родителите ти. Праватат ти да се разпореждаш и да даваш мнение как да се живее в него са силно ограничени, защото отдавна си пълнолетна.
Когато не можеш да съзадеш свой си дом и си зависима от това да живееш в дома на родителите си, ще се наложи да се съобразяваш с техните правила.
Не е правилно от твоя страна да командваш в дома на родителите си, кога да правят ремонт за да ти е удобно на теб, какъв уют да поддържат за да ти е приятно.
Правилата на живота са такива, или си създаваш свой дом като си стегнеш дупето и миеш чинии, защото все още нямаш висше, или се свиваш в гнездото на мама и се нагаждаш според условията.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0332e0ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И в моето семейство е така. Но аз не отдавам кой знае какво значение на тези неща. У нас сме свикнали да не си говорим много. И ядем в различни часове. Това да сядаме на масата заедно и да почнем да ядем заедно... Няма такова нещо. Затова винаги си ям в стаята.

Ж16

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 191f8998d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, наясно ли си със приходите и разходите на семейството си? Защото ако двамата ти родители взимат общо към 700 лева, а издръжката на семейството им излиза 750, няма от къде да се вземат пари за ремонт.
Брат ти едва ли ще помогне с пари, защото днес ги възпитаваме в егоизъм.
Но все пак родителите ти, ти плащат сесиите, хранят те, обличат те и ти дават джобни. Това явно за тебе не е героизъм, те просто са длъжни.
Освен това ако беше седнала на кухненската маса да ги попиташ спокойно позволяват ли им парите, да направят ремонт, нямаше да се налага да пишеш тук. Щяхте да се изясните, като едно истинско семейство.
Всеки обича хубавото, никой не е безразличен, когато влезе в един магазин за строителство и обзавеждане.
Но ти ги представи като изостанали умствено хора, които дори дома си не могат да уредят.
Не всичко опира до желание, а и до възможности.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0332e0ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 1: уча магистратура вече

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0332e0ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към номер 4: Нима мислиш, че се опитва да командвам в жилището, което според теб не е мой дом? ! На кого тогава е? ! На комшийското дете ли? ! Това, че съм пълнолетна, не значи че вече не мога да живея с родителите си, в собствения НИ дом. Идеята за ремонта е обща, но все не се осъществява поради финансови или други причини и все се отлага.... За разлика от някои хора, аз нямам необходимите възможности да се изнеса от дома. Просто споделих моята история. И нима мислиш, че е правилно да оставим нещата такова, каквито са, вместо да го оправим? Нека си върнем нормалните отношения, тогава ще се върне и домашния уют...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd448fd119
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Работа си намират връзкарите? Вечното оправдание!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5787c58500
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вземи си завърши първо следването. После ще си търсиш работа. Като я намериш, ще си работиш, ще си посъбереш парички и ще идеш на квартира. Ще си я избереш такава, каквато ти харесва. Като понатрупаш стаж, може да имаш право и на кредит и тогава ще си вземеш свой дом-малък да е, колкото можеш да си позволиш, но ще е ТВОЙ. Тогава, пиле, прави ремонти и каквото ти душа иска.
Апартаментът не е твой наистина-не е на комшията, но не е и твой. На родителите ти е-толкоз. Те са в правото си да го ремонтират, да го продават и каквото си искат. ТЕХЕН е. А и наистина, доходите на всички ни са ниски, едва оцеляваме, пък те ти плащат следването и тн, да не повтарям номер 6, че е много прав.
По-дълго време от теб знам какво са лоши битови условия, неремонтиран дом, стари мебели и прочие. Дори сега живея в недобри условия... стара дограма, един бойлер, водата не стига за всички, от заплата до заплата кретаме със заеми... Ами какво да направя? ! Едно със сигурност-да има в дома ми обич и разбиране, мъжът ми да е добре, децата и те. Другото все някога ще се нареди. Не живей само за дограма и мебели, пък и за приятели-ако те уважават, ще разберат недостига на средства и ще приемат дома на родителите ти такъв, какъвто е, засега.
И ние вкъщи не ядем заедно често-всеки е хукнал, тича и работи нещо и нанякъде, синът ми също, ангажименти, дъщеря ми е на училище.. Времето и парите вечно не стигат. Караме се, разбира се-няма пари, различия в характерите, но като цяло се уважаваме. И това е най-важното.
Но без да работиш и ти няма как да стане. Само с искам и с мечти не. Малко ми звучиш наивно и се рееш в облаците и въздуха според мен, пиле... Пътят ти го казах в първия абзац.
Ж46

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d8a4c95cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От №4 Авторке това е домът на родителите ти, не е твой дом. Точно както панталона на баща ти не е твой панталон, така и жилището му не е твое. Можеш разбира се да живееш при родителите си, но трябва да се задоволиш с предложените ти условия, а не да правиш скандали за подобрението им.

"От 10 години не сме правили ремонт на жилището ни, срам ме е да си поканя приятели вкъщи. Като го повдигна на въпрос следва скандал. И отново сме на същото положение. "
"Идеята за ремонта е обща, но все не се осъществява поради финансови или други причини и все се отлага. "
Караш ме да открия приликите ли, еми няма такива? !? ! Говориш за обща идея, която при обсъждане води до скандал!? !? Може би за цвета на латекса се карате!?
Какви по други възможности имат другите, че ти да нямаш същите? Имаш по големи възможнвости млада си, здрава си с висше образование си, какво ти липсва, та да си вземеш живота в ръце?
Оправи нещата, но в своя си собствен дом.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0332e0ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А що се отнася за приходи и разходи.. да, знам какви са. И тук не става дума за егоизъм спрямо мен. Ние не сме бедно семейство, просто по някой път съм на мнението, че парите не се влагат в това, което е по~нужно. Иначе не бих повдигала въпроса. Нр сме и от богатите.. някакво средно положение. Драги читатели, наясно сте че няма как да изпиша всичко тук, което в много случаи остава неразбрано и изкоментирано грешно. Аз взимам стипендия, с която покривам до определен момент дневните ми нужди от пари, плащам си сама телефона. Бях започнала и работа на хубаво място, но от там ми казаха, че няма как да продължа да работя и уча, и си тръгнах.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0332e0ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към номер 9:Знаеш ли, че аз си търся работа от 4 години? ! Сервитьорка, продавачка и т. н. Нещо, с което да започна просто.. и все удрях на камък. Може би нямам късмет.. знае ли човек. И ето първата ми работа беше наскоро, с така наречените връзки. Но ученето явно пречи на всичко при мен:-( Колкото и жалко да звучи

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 56750c4716
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не може постоянно някой за нещо да ти е виновен/няма работа защото... , не е уютно у дома защото... /Първо помисли върху позитивизма си, а след това обвинявай пряко или косвено някои за своите желания и лични неуспехи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker