9-годишно момче, вманиачено на тема "отлични оценки" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

9-годишно момче, вманиачено на тема "отлични оценки"
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3024 пъти
Здравейте, моя син е 3-ти клас. Един месец след започване на училище, усетих промяна в него. В един момент за него беше най-най-важното да има отлични оценки, но всичко това е придружено със страхотни притеснения от негова страна, не можеше да спи, сякаш и пулса му се ускоряваше. Спря да се усмихва, стана раздразнителен, сприхав. Почти не общуваше с децата. Как ли не му говорихме всички/ние с баща му, баби, дядовци/, той седи слуша внимателно и казва.... "не за мен по важно от всичко е да имам 6-тици". Ходих при училищния психолог, жената ми обърна внимание и каза че, може би идеята му е натрапена от човек който е авторитет за него. Всички знаем, че той на дядо си думата на две не цепи, решихме, че е той, но пак ударихме на камък. Ходих и при друг психолог каза ми, че може да навлиза в пубертета, тогава децата изпадат в крайности. Сега като чу, за срочните оценки, нещата станаха страшни, изпадаше в страхотна паника. Само като се сетя, че идва края на 1-ви срок, трески ме затрисат. Устата ме заболя да му обяснявам, че хората не сме идеални, не е фатално човек да сгреши. С баща му си издирихме старите си бележници да види, че и ние сме имали лоши оценки. Никога, никога не сме му се карали за оценки, не сме му правили забележки. Не искам детето ми да се тормози за такива неща, та той е дете трябва да мисли за игри и забавления не само и единствено за училище.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: b103763ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай се да разбириш кой го е наплашил така. Да не е някой учител? Защото явно наистина някой му е втълпил разни глупости, че ако има оценка различна от 6 ще стане нещо лошо. Горкото дете!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 77b089610f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не го насилвайте, щом е амбициозен и за него оценките са важни, нека си го изживее този период - ще му мине. Не го потискайте това нещо у него, защото така само ще го загнездите в подсъзнанието му. По-добре е сам да си го разбере и да си осъзнае, че човек понякога греши и че няма нищо лошо в това.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d341d64336
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Опитвали ли сте със спорт.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1da8183e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам защо е такъв, но трябва да отстраните проблема. Не казвам да ходи само с 1 тетрадка и химикал да изкарва двойки, но ако продължава така, през всичките му ученически години ще му викат зубър, смотан и тн.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dac7bf788d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Проверете дали не е свързано с някое момиче. Децата от малки започват да се увличат. Аз на неговите години бях същия заради момиче от съседния клас но при мен беше по различно, спрях да ям и припадах по коридорите. На какво ли не сме готови за да привлечем вниманието на даден човек.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d7eac7d0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вас пък това ви е притеснението има деца дето не пипват учебника, а родителите им се побъркват вие се притеснявате, че учи..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c74ecc49a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извинете, но как е възможно да допуснете дете в 3-ти клас да се тревожи за оценки. Във 3-ти клас нещата са страшно лесни, едва ли има дете което да не може да се справи с тях, не разбирам защо детето ви е толкова уплашено от лоши оценки. Кажете му, че в 3-ти и 4-ти клас са най-лесните уроци, а по-нататък той ще порасне и характера му ще се прояви - ако е перфекционист не се опитвайте да го промените.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fed1ced193
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Такъв вид психоатаки е натрапена от авторитет.
Първоначално Вие решихте, че е дядото и щом разследвахте, че не е той се отказахте от друго разследване на друг човек. Нима детето ви няма допир с други хора освен вас и дядо си? Може това да се дължи на коментар на учител или съсед.
Този страх от провал така или иначе е натрапен, няма как детето да си измисли, че от днес най важното за него ще са шестиците и петица е нещо много лошо.
Седнете и поговорете с детето защо то мисли така оставете го да говори, да ви обясни. После седнете и вие му кажете какво всъщност са оценките, покажете му в бележника му писменния вид на бележката, съгласете се че шест е отличен, но и че пет е "много добър" и четири е "добър". Също му обяснете какво означава думата училище и от къде идва. Това е място където децата се учат, да бъдат добри, да натрупат знания и съвсем не е място за многознайковци /отличници/, ако децата знаеха за отличен няма смисъл да ходят на училище.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f289d25d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз на право убивам за такива родители като вас :Д В 8 клас съм в най- елитната гимназия в града ми и уча за 1ва година немски. Наистина попринцип езиците ми вървят доста, но с този немски не можем да се разберем :Д Всяка седмица правим контролни и т. н и и имам тук там по някоя 5-ца или в най- лошия случай 4-ка, повечето се старая да са 6-ци. Знам, че за да го науча трябва да се скъсвам от четене, както и аз го правя- от 7 дни в седмицата аз уча всеки ден поне по 3 часа. Наистина ми е адски трудно, но родителите ми не могат да го разберат- постоянно искат само 6-ци и направо се побърквам. Ако изкарам по- ниска оценка започва викане, наказване и какво ли не.. Направо вече със страх им казвам оценките си и щом ще правим контролно получавам нещо като нервна криза- започвам цялата да треперя.. Иначе и аз предполагам, че някои му е казал, че е двойкаджия или нещо от този сорт и за това да иска да получава само високи оценки.. Просто намерете начин да поговорите с него, да му обясните, че оценките не определят знанията и т. н.. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cce92e2f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като порасне още малко, едва ще изкарва тройки в у-ще. та, нека сега да учи колкото иска детето, не му се карайте :D.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b6d35ba33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Когато бях на неговата възраст бях по същия начин. Още ми припомнят как във втори клас, когато получих първата си двойка (и последната) майка ми и баща ми не можеха да ме успокоят цяла седмица. Два дена след, това с брошура на училища Европа за курс по английски език в ръка, помолих майка това да ми е подаръка за Коледа! Такова чудо като мене още нямаха в родата. Никой от семейството ми никога не ми беше казвал каквото и да било относно оценки, но просто характерът ми е такъв. И до ден днешен си е така и не е отминало. Цял живот съм била пълна отличничка и бях сред първите в курса си. Никой не ми е викал зубър, напротив... а и да са ми казвали, явно не съм обърнала внимание. Да си ученолюбив от ранна детска възраст е подарък, това е нещо за възхищение. Аз също съм се стресирала, но като поотрасне ще му мине. Просто го подкрепяйте в това което прави. Това е най- добрият начин да му помогнете.
От един 30 годишен Зубър

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 91e679c55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ахаа.. аз съм 5-ти клас.. в начален етап без да уча имах само 6.. а сега.. оставете го.. не е хубаво да се вманиячава но по-добре да е такъв след 4-ти клас.. тоест тогава да учи здраво че аз вече 1 месец от 2 месеца и половина на училище съм болна ии.. толкова изпуснах че двойките ще валят

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 01d8ff832c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От кое село произлизате, че да считате амбицията за нещо лошо?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker