Моят малък внук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моят малък внук
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4857 пъти
Дъщеря ми се омъжи рано-на 20 г, но допреди 5 години не можеше да забременее. Страдаше много и с голямо желание осиновиха момченце на 3 месеца от социален дом. Аз и съпругът ми бяхме безумно щастливи, че в домът на дъщеря ми се появи малкото бяло, светлокожо и русо ангелче. Всички му отдадохме любовта си безрезервно. Малкият добро дете. Зет ми подкрепи дъщерята за осиновяването. Неговата майка обаче, макар, че прие факта, направи пред мен някои неприятни коментарии.
Дъщеря ми забременя след това и роди-също момченце. По време на бременността големият ми внук започна да се променя. Говореха му за бъдещото братче, но той се изнерви. Сред раждането на бебето нещата се влошават непрекъснато. Големият ми внук има проблеми със здравето-астигматизъм и далекогледство, и силно ранима психика. Трудно проговори, финната му моторика не се развива според възрастта. Посещава логопед, а в градината го наричат"бебе" и това го тормози.
Зет ми е истерик, дъщеря ми също се промени-стана избухлива. Непрекъснато се караме с тях защото нямат търпение с голямото си детенце. Крещят му, нагрубяват го и го бият. Това отключи у детето агресия-към тях към други деца, които му се подиграват, към братчето. Заработи често срещан синдром при първородното дете-ревността. Водят го и на психолог и на психиатър. Заключението е, че е много интелигетно дете, но с желание за лидерство. Според мен/бивш учител с 25 г стаж съм/дъщеря ми не обяснява на специалистите какво предизвиква в големият ми внук проявите на хиперактивност и инат. Понякога той започна да се държи истерично, но така се държат и родителите му с него.
Живеем едни над други с младите и всичко се чува. Всяка реплика, обида и всеки удар по детето. Понякога ми идва да се обърна за помощ към социалните работници, но зная че само ще навредя още повече на внучето ми. Даже да го изведат от отровната отмосфера, няма да ни го дадат на нас за осиновавяне. А не мога да понеса мисълта, че той отново ще изгуби родители. Никакви разговори с дъщера ми и зет ми не помагат.
Детето започна да употребява обидите които те му нанасят. Отскоро започна да мига непрекъснато с очичкиВ градината трудно се адаптира, в дома си е подложено на психотормоз. Искали "да му избият ината", но с поведението си още повече го нараняват. Не зная какво да предприема. Не детето, а родителите му са за психиатрично лечение!
Може би някой ще измисли начин да помогна на внука си. Той е смисълът на живота ми. Обичамг го и го жаля. ой е мноог привързан към нас-бабата и дядотоНо когато го оставят в къщи често пита"А мама ще дойде ли да ме вземе"У него е заложен страх от изоставяне. Непрекъснато повтаря на дъщеря ми и на мен"Много ви обичам". Как да помогна на детето. Боледувам от сърце и нощем не спя от притеснение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 94fb888cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето затова не се взима така дете,като малко всичко е добре,но като порасне не се знае какъв кукумицин ще излезе.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 567ddd7c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не поговориш с дъщеря ти да вземете вие да гледате това дете? Тя очевидно не го обича съжалява, че го е осиновила, като си го изкарва на детето. Мисля, че може да ви го даде, нали сте на долния етаж.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0d9433d802
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей авторке
Макар да не съм специалист по въпроса, имах същото семеиство със същото разположение на живущите едни над други, с този факт, че не съм осиновен и бях детето в ситуацията. Хората, които ми помогнаха бяха баба и дядо. Всеки възможен момент те ме взимаха долу, дори при голямо нападение над мен баба идваше и казваше, какъв е проблема, дай го долу, аз ще го науча да прави правилно това /проблемното нещо/. Слизахме на нейния етаж и там винаги имаше, топли пантофи, чаша топло какао и приказка свързана с проблема. Баба започваше с това, изтрии сълзите, искам да ти разкажа нещо.
Не можеш да промениш родителите на внука си, да идеш да се оплакваш на социалните по лошо ще стане или само ще ги предупредят и младите ще те намразят и лишат от удоволствието да виждаш децата, или при доказан побой ще вземат, не само едното, а двете ти внучета. Можеш да поемеш пожелание по голямата грижа за големия внук, говори с дъщеря си, кажи й: сега дъще си изнервена имаш много грижи край малкия, пращай големия по често долу, той е по притеснително дете, аз ще го занимавам докато си свършиш домакинските задължения. От там разказвай приказки на детето, нека поне във фантазията си бъде победителя. Нека то разказва свойте фантазии на теб. Стани на детето най-близкия. Научи модерни приказки, нека разказите ти не са скучни бабешки деветини.
Винаги когато не съм бил възпрепятстван от родителите си, съм чакал дядо на стълбищната площадка да си дойде от работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c6283994fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как няма да се оплачеш никъде като те го БИЯТ? По-добре да остане без родители, отколкото с такива. Оплачи се и после се опитай да го вземеш ти! Но в НИКАКЪВ случай не го оставяй там. Ще развие много сериозно психично заболяване!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 47c7163628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте! Много съжалявам да прочета написаното от Вас. За мен да се посегне на дете или да му се нанесе обида е най - големият грях. Присъединявам се към № 3, че Вие можете най - добре да помогнете на детето. Опитайте да сплашите родителите, че независимо, че майката Ви е дъщеря, ще сезирате службите за закрила на детето. Само като заплаха. Говорете и с другите баба и дядо - да повлияят на сина си ако са свестни хора. И вземете детето при Вас. Просто кажете "Теб така не сме те възпитавали, инат не се избива. Вие сте уморени и натоварени с двете деца, позволете да помагаме". Разберете се помежду си, че боят е недопустим. Това е да удряш безпомощно същество, което не може да се защити от по - голямата ти сила, грях е.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a57a4380b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Детето просто се държи в отбранителна позиция, на фона на майката и бащата, които се опитват да го променят и то да им се подчини. Така че "избиването на ината" няма да помогне, а ще загрубее. Според мен дъщеря ти и зет ти съжаляват, че са го осиновили, понеже са си мислили, че няма да видят кой знае какъв зор с детето, но обаче ако беше й нейното собствено дете - вероятно не би било с нищо по-различно от това. Повечето деца се държат така... така че ако тя се нервира толкова лесно, то със сигурност ще види голям зор, когато детето влезе в пубертета. Всички деца стават нервни и агресивни особено в пубертета, така че според мен тя е имала грешна представа за осиновените деца. Едва ли са с нещо по-различно от другите, така че избийте й предразсъдъците, от които страда вашата дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 10a9f3a540
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре де, живеете един над друг, какво ви пречи да вземете голямото дете при вас и само вечер да го връщате долу? Така, хем няма да го е страх, че мама ще го изостави, хем ще е в по-спокойна атмосфера, а не на последно място и зет ви и дъщеря ви ще се поуспокоят, защото "дразнителят" няма да е при тях. Не казвам, че е добре, че му крещят, но от друга страна ги разбирам имат проблемно дете и бебе и в един момент просто нервите им не издържат! Така, че не ги съдете, ами се опитайте да им помогнете с по-голямото дете. След детската градина го вземете при вас, играйте си с него, обръщайте му внимание, нека разбере, че го обичате и ще спре да прави нещата на пук. Аз съм по-голямо дете в семейството и знам колко е трудно да приемеш, че има и друг, който е заел вниманието на родителите ти, но точно в този период се намесиха баба и дядо и ми показаха, че винаги ще ме обичат, че сестра ми няма да ме измести и т. н. и нещата се оправиха.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ed70ddd7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Трябва да върнат детото в социалния дом или да го препратят на друго място. Щом като имат собствени деа, не им трябват чужди... нали след някой друг ден ще се появи майката и ще си имат проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker