Мисля, че емигрантството не е за мен, но все пак имам нужда и от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мисля, че емигрантството не е за мен, но все пак имам нужда и от съвет
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 4479 пъти
Моята история е следната: през 2009 г. съпругът ми замина в чужбина за да ни издържа, защото аз останах без работа. Това му е второто заминаване-първото беше за 8 мес.през 2008г.и когато се върна първият път за коледа 2008г. уж окончателно още на втората седмица започна да казва и показва ,че предпочита да е там.

Лятото на 2009 нямаше проблем-пращаше пари, говорехме си нормално. От известно време обаче иска и ние с децата да ходим при него-но подозирам, че го иска не защото му липсваме или нещо подобно, а защото като семеен ще си уреди живота по-добре.

Аз обаче не искам, защото децата са малки и трудно бих свикнала, с две думи емигрантството не е за мен. А и в момента имам възможност да започна малък бизнес, за да не разчитаме само на него. Направо не знам какво да правя-той няма да се откаже, ще продължи да ме натиска да ходим и сигурно няма да стигнем до консенсус, а не искам да си развалям семейството, обичам съпруга си. Имам нужда от съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: 21ae492607
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисли за себе си, а за децата си. И аз бях против, но когато видях Лондон си промених мнението. Нямям търпение мъжа ми да събере пари, за да ни издържа поне 6 месеца и заминаваме с детето при него.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5df2272a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На два пъти бях в това положение и жена ми отказваше да дойде, да не се отдели от полата на майка си. Само че тук всичко върви надолу, нашите авери са в чужбина със семействата си и живеят добре / милионери не са станали / и от известно време моята се усети и заприказва колко ще е добре да се махнем оттук. Само че вече времената и там са други, ние поостаряхме, други дертове се появиха и баба остана с пробитото корито. Другото е, че така разделени не сте семейство и подводни камъни ви чакат безброй.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 648786e30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Заминавай при него :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a9e6170cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И ние сме като вас самоче ролитени са сминени,и моя съпруг е в чужбина,и той така се пребира само за нова година,сега пак замина тази раздяла направо ме убива за 2009 бяхме разделени 7 мес.имаме 2 деца,и почнах десе замислям какво семейство сме той там а ние тука,казах му да идваме и ние аз го искам а той не иска.мен пък тука неме топли искам да съм там искам децата да учат там там според мене е по хубав и по спокоен живот,явно ти неси била на вънка затова така мислиш,аз съм била преди 4г.забременях и се върнах тука за което сега съжелявам то при всекие така единпът като излезе човек на вънка тука него свърта,но аз ако бях на твоето място щях да замина незнам дали някой ден ще бъда,но тайно се надявам.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: cca2eb52a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти била ли си там, където той работи, за да разбереш какъв е животът там?
Обичаш съпруга си, ама то това не е любов, ако искаш нещо, което устройва само теб. Ако го обичаш, ще искаш да си с него. Другото са сметки, не знам тях ли наричаш любов.

Има и нещо много важно в друг план- децата ще имат нужда и от баща си. Не забравяй това...
Ако продължаваш да се опъваш като магаре на мост, ще подтикнеш съпруга си към ''наваксване на пропуснатото'' и лесно може да намери друга жена. Не бих го упрекнала- не е длъжен само да ти праща пари, а ти да не се съобразяваш и с едно негово желание. Тогава бракът ти отива на кино... Той като сам мъж би намерил друга жена, но теб не те виждам без паричките от чужбина и с 2 малки деца как ще се справяш тук. Трудно ще намериш мъж и който с двете ти деца да те вземе.... Изобщо- мисли, но НЕ само за себе си...Защото имам точно това чувство, че се съобразяваш само с теб самата.

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e8c9b3d772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Къде да заминете? Коя страна!? Всъщност където и да е ще сте по-добре. Тръгнете пролетта. Ние направихме грешка и тръгнахме през октомври. Не се дърпай, малък бизнес в БГ... нали големите мутреси веднага ще те глътнат,да се страхуваш за децата си... Тръгвай, където и да е! Той е съпруг и баща, щом ви иска и ви вика... значи го е обмислил. Облагите няма да са само за него... Успех! и Пиши къде сте!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5d7a467b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Животта зад граница не е лесен никак , но е по-лесен когато всички са заедно . Децата имат нужда , както от майка , така и от баща . Така , че помисли добре не само за себеси , но и за децата си.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 82cda7b2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз си мисля,че ти просто не понасяш мъжа си,така ти е добре,нали?Хем да ти праща парички,хем да не си ангажирана с него и оправданието ти е,че му гледаш децата.Аз не мога да си представя мъжа ми да го няма толкова време,ще понеса тази раздяла единствено ако знам,че един ден и ние ще сме при него.Не и се отивало....Знаеш ли колко жени искат да са на твоето място

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: cb1f335681
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От авторката до №10:Коя си ти , че ще ме съдиш и ще казваш как во искам,какво ме устройва и т.н.Гледай си работата и не съди за хората по себе си , след като не ги познаваш. И умирай от яд , че не си на мое място. На всички други-благодаря Ви за полезните коментари,защото ще ми помогнат да взема правилното решение,а именно-че семейството ми е на първо място и трябва да сме заедно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ef1b81bd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11, не съм № 10, но мисля, че щом пишеш тук трябва да очакваш и коментари, които не ти харесват. Все пак е хубаво да видиш гледните точки на повече хора, а избора в крайна сметка ще си е само твой, защото и живота ,който живееш си е твой. Съветите са си съвети, но ако избереш неправилния, нали не мислиш, че тоя, дето го е дал, много го е еня за теб. Пожелавам ти успех.

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 82cda7b2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авт. на ном.10
Извинявай,но ти започваш изповедта си с това,че ти си останала без работа и съпругът ти е заминал за чужбина да ви издържа,после лятото на 2009 сте били добре,защото ви е пращал парички,и сега когато е дошъл момента да сте заедно,ти подозираш,че като семеен ще си уреди живота по-добре и затова ви иска там.ТОВА СА ТВОИТЕ ДУМИ!Личи си кой на кого държи в това семейство!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: fde183adc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не я критикувайте така няма да и помогнете, мойто мнение е иди, аз бях там и живота наистина е по-добър отколкото в бг, а и си длъжна да го направиш иначе ще се разделите и децата ще страдат, той щом си го е навил на пръста да живеете там, няма да можеш да го разубедиш, по добре ли щеше да е ако не те беше поканил да отидеш с него, много мъже си намират други жени в чужбина и създават семейства, така че иди, ще свикнеш с чужбината......

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 4ee03ad014
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Бил съм в чужбина повече от 3 години.Не си струва, защото никога няма да станеш като тях.По-добре забрави въобще за чужбина и свържи живота си само с България.Направи така, че да се оправиш и тук.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a7c4fd1817
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Истината е , че трябва да се пътува... но е скъпо и невъзможно като план. България ще ни липсва където и да сме, защото там няма да бъдемникога у дома си ... много е странно усещането - очуждаваме се от българите и ги намразваме като гледаме на какво положение е страната ни , но като не си я оправихме, ще живеем в държави, които хората са успели да си ги уредят.

Семейството е важно , но има едно НО- има ли любов или я няма????
Ако отговорът е НЕ... или НЕЗНАМ.. никога не заминавай, защото последиците са ужасяващо траги4ни...
Казвам го от опит.. стига се до самоубийства и .. какво ли не

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d6bd56beab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Заминавайте с децата в чужбина при вашия съпруг. Там животът е по добър

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f7f8a33999
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке все пак били уточнила за коя държава става въпрос, защото има значение. А колко големи са децата ви? И колко време стоиш сама с децата в БГ.... Какво имаш в предвид като казваш "че го иска не защото му липсваме или нещо подобно, а защото като семеен ще си уреди живота по-добре. "Как ще се уреди по добре като семеен-в какъв смисъл....

Иначе от страни погледнато е най-добре да си до мъжа си, а децата до баща им. В това спор няма. Ти обичаш ли го все още? Или те интересуват само парите, които праща. Как изтърпяваш с години да сте разделени-това е кошмарно за една връзка. Не е работа той там сам, а вие сами тука...
И аз съм била година и половина сама с децата в БГ и знам какво е. Едва издържах така. И аз много се чудех дали да заминем, но не си е работа да живеем разделени-семейството трябва да е заедно и сплотено. За мен семейството е преоритета в живота ми, а не бизнеса и кариерата... Иначе не е лесно в чужбина(в Англия съм аз), но то къде ли е лесно вече. Иначе материално живеем по-добре и стандарта ни на живот е по-висок в сравнение с това как сме живияли в БГ. Липсват ми някои неща-храна, приятели и други. Но плюсовете са повече от минусите. Аз свикнах, а децата отдавна се интегрираха и живота ни е no-уреден и спокоен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker