Дете без любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дете без любов
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 3900 пъти
Минавам трийсетте и все още не съм създала дом и семейство. Преминах през няколко връзки, къде хубави, къде не, но все още продължавам да се лутам. Моята голяма болка е, че все още нямам деца, не защото не искам или не мога, а защото не съм открила правилния човек.

Когато бях по-млада живеех с мъж малко по-голям от мен, нещата бяха добре, но нямаше силни чувства, бяхме понякога като брат и сестра. Към края на връзката се случваше да ми казва, че времето си минава и ми е време да ставам майка, един вид се опитваше да ме "върже". Така или иначе се разделихме. А аз все още мисля, че не съм готова.

В момента имам друга връзка. Думата деца му звучи малко плашеща. По-скоро е на мнение, че трябва първо да си си уредил живота малко или много и тогава да се мисли за деца. Всичко си иска своето все пак.

От друга страна, пък се намеси и семейството ми. Отново със факта, че годините отлитат, и че ако господинът с когото съм сега няма сериозни намерения, /въпросът пак се свежда до деца/, трябва да се замисля дали да продължаваме.

Нима е толкова лесно? Че тогава няма да се обичаме, влюбваме и нуждаем от някого до себе си, ами ще си търсим просто подходящ индивид от който да забременеем.

Исках да ви споделя и да ми дадете съвет. Може би отстрани изглежда нещо глупаво, но аз съм разкъсана на сто страни. Мисля си, че когато ти е отредено да бъдеш майка, то ще бъдеш, независимо дали си на 20 или 40 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: 66c8b8722e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако стане така, че сега забременееш случайно, дори да си мислиш, че още не си готова да станеш майка, или моментът не е подходящ по обективни причини, имаш девет месеца да свикнеш с тази мисъл, да се подготвиш, че даже и да се зарадваш. Майчиният инстинкт ще се задейства, повярвай. Едно по едно, всичко ще се нареди. Но съм съгласна, че решението за бебе не трябва да бъде под натиска на родители и приятели. Тялото е твое, животът ти - твой, ти решаваш.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 469a052624
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е добре да разсъждаваш така.Ами ако никога не намериш човек, който смяташ за подходящ?И в какво се изразява това да бъде подходящ?
Но времето минава и с годините някои неща стават трудни.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a3b3216308
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мило момиче, ако искаш съвет от 47 годишна жена, която е преминала през много неща в живота си - обичана - мразена, желана - отритната, богата - бедна...., прочети моето мнение:
Всеки в своя живот е САМ. Всичко, през което минава в този свой живот е въпрос на някакви връзки - в работата, семейството, децата и т.н. Никой няма да върви до теб до гроб. Но щом една жена усети потребността да стане майка, то трябва да го направи. Идеален мъж няма!!! Особено, когато ти е в къщата. Роди си детенце и грижите около него /за много години напред/ ще те направят истински щастлива и няма да забелязваш това, че мъжът до тебе не е съвършен.
И освен това - едно е да живееш само своя живот, друго е да си родител. Отговорностите са големи, но и радостта несравнима.
Бъди смела! Нерешителността и страха не са добри съветници! Желая ти ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: eddcf3ed3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, това не означава че трябва да си хване някой мухльо и да го влачи със себе си до старини. Компромиси се правят, само ако прецениш че трябва да се направят, иначе губиш себе си.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7be2ca55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Авторката: Благодаря ви за изказаните мнения, но мисля, че сте ме разбрали малко погрешно. Аз обичам човекът с когото съм, въпреки че знам, че не е идеален и че мисълта за деца го плаши. Един ден, ако е рекъл Господ, ще бъдем заедно и ще се радваме на детенце, когато му дойде времето. Въпросът е, че родителите ми ме притискат точно поради тази причина - изчакването на детето. Искат едва ли не, да се разделя с него и да търся някого от когото да имам в най-скоро време дете, защото годините минават, и аз остарявам.

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: fa8ca3265e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз имам този проблем. Но ми омръзна притискането от страна на родители, близки, общество....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 974c9c2cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мъжете е лесно да говорят за времето когато съумеят да напечелят пари, защото могат да станат бащи доста по-късно, отколкото ние майки.
Имам същия проблем, с тази сериозна разлика, че нямам мъж до себе си. Разбирам и близките ти, всички го правят, но се чудя за деца ли ни смятат все още, че ни дават този акъл, който ние отдавна имаме... Все едно ние не искаме да имаме семейство и деца и някой трябва да ни вразуми.
Нямаш гаранция, че ако напуснеш този, няма да намериш някой, който иска да става баща, но не е добър съпруг например.

Единственият съвет, който мога да ти дам, е да противодействаш на натиска според ситуацията и да опазиш това, което смяташ, че си заслужава. Една от добрите страни на това да си на тази възраст е, че отдавна не си в пубертета:)
Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7a82835dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Родители и близки ти натякват с презумпцията, че го правят за твое добро и може би е така. Ако си независима ги постави отсега на местата им, защото ще ти се бъркат и занапред. А щом харесваш човека до теб - действайте, въпреки че той не е идеалният, такива няма, а съвместният живот си е верига от взаимни допълвания и компромиси. Ако се огледаш, ще видиш доста застарели дами и господа, които отдавна нямат претенции / имали са ги в повече навремето /, само че вече нямат и каквито и да е кандидати.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 35e67fc6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Xaxa 7, мислиш ли , че точно това е времето да се доказва пред родители и близки, да извоюва правато си на самостоятелност? Хайде, по-сериозно. Момичето може да е много независимо, може и да не е съумяло да се пребори с контрола на родителското тяло - това няма никакво значение.

Факт е, че е на възраст, в която е наложително да си има бебче. Факт е, че по-стари майки, раждат проблемни дечица, синдроми, аномалии (Да опази Господ!). Не случайно бременността след 35 е паталогична. Факт е, че има човек до себе си, който обаче не е готов за такава голяма стъпка..

Моят съвет е да поговориш с въпросния младеж и да споделиш страховете си отностно едно отлагане на правене на дете. Както той е обяснил, че "първо трябва да устрои живота си " и после да мисли за деца и тяхното отглеждане, така ти на свой ред му обясни, че часовника тик-така. Да побърза с печатницата за пари и да ти каже какви са плановете му. Мъжете все пари правят, България скоро няма да излезе от криза. Освен , ако не е погребален агент (за тях винаги има работа), не виждам как ще натрупа голямо състояние, каквото явно му се иска, за да подсигури семейството си (визирам теб и бъдещи дечица).

"А аз все още мисля, че не съм готова."
Относно твоите съмнения, дали ще си добра майка - ще си прекрасна майка ! Когато видиш това мъничко безащитно същество, се случва една магия, която не би могла да развалиш до края на живота си.
ОТ СЪРЦЕ ти желая УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1fa768189f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Шанс..
Имам всичко..
На 27 съм вече, успях да постигна (материално) едно добро ниво, имам си апартамент, кола, прилична работа...
Лошото е, че постигайки всичко това аз не обърнах внимание на човека до мен и сега съм сам, без жена, дете, семейство...
Не може да имаме всичко на този свят, макар че дете е нещото което исках на първо място ...

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: f81640ff9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10: Това "вече" ме уби!!! Бих си дала единия бъбрек, за да стана отново на 27! Шегувам се, разбира се. Аз съм няколко години по-голяма от теб, омъжена, но с проблеми покрай зачатието. Няма да ти казвам съпругът ми на колко е. Само ще ти кажа, че ти тепърва ставаш зрял мъж и имаш предостатъчно време и жена да обикнеш, и семейство да създадеш!

А аворката..ако е наясно с това какво иска от себе си и от мъжа до себе си, няма място нито за съвети, нито за коментари. Възрастта наистина е важен фактор за жената, искаща да стане майка, и не трябва да се пренебрегва. Та, има доза истина в това, което ти казват родителите ти. От теб зависи и от човека до теб. Ако искате еди и същи неща - направете ги. Ако имате различия - потърсете причината за тях, и я отстранете. Т.е., поговори с приятеля си и се опитай да разбереш защо не желае да имате дете.

Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8764abd4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   E браво на №10 аз съм на 26 и аз загръбих любовта заради образованието, два пъти излизах в чужбина и сега съм сама, хайде да се зимаме :)))))))))))))))

За автораката мисля, че ако съм на твое място няма да се съобразявам с ничие мнение и ще си направя дете и ще си го гледам, а тоя твой приятел е много странен, няма за кога да се чака живота е кратък.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker