Ако това е талант как да го развия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ако това е талант как да го развия?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2853 пъти
Подозирам, че дъщеря ми има музикален талант. Тя е на 2 и още от няколко месечна забелязвам, че има особено развит слух. В смисъл винаги, когато чуе мелодия/песен, успява да я запомни от раз и после си я тананика абсолютно точно при това доста време, след като я е чула. Често я чувам да пее, всъщност това го прави през поне половината ден.

А ако чуе някоя по-динамична песен, започва да танцува и то доста координирано за възрастта си. Дори някои хора са се изумявали. Иначе майка и е много добра танцьорка, така че има на кого да се метне. Макар че аз съм ПЪЛНО ДЪРВО и още ме е срам, като гледам видеото от сватбата си.

Колкото до пеенето в рода ми и този на жена ми нямаме музиканти и певци. Но когато жена ми беше бременна, гинекологът препоръча да и пускам класическа музика, защото това успокоявало плода и развивало слуха и мозъка му. Може би се дължи и на това.

Въпросът ми е, това възможно ли е това да е някакъв талант и ако да - как да го насърча, без да рискувам да се почувства притисната и така да я откажа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: d3bec0909e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато порасне малко я запиши на танци или пеене.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d31ffdfcdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да разбера защо всички родители си мислят, че са родили и отгледали Айнщайн. Който родител да срещна с дете на по 2-3 годинки все обяснява, че детето му еди какво си може, еди що си, а пък е още толкова малък.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: be1fde37ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   До 2

Моето не е хвалене, а искане на съвет. Грешно си интерпретирал поста. Опитах се да бъда максимално обективен и да се лиша от всякаква емоция, за да пресъздам действителността максимално обективно. Ако не можеш да дадеш съвет, поне задръствай сайта с излишни коментари.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 333dfa2624
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Скъпи млад татко, детето ти е като всички останали деца на две годинки. Всички деца на тази възраст тананикът и пеят и танцуват, особенно момиченцата, особенно след като виждат одобрение на действията си в очите и думите на околните.
Тъй като си близък с детето и нямате музикално образование гласът му ти се струва най-хубавата песен на света, за всички истински родители е така. Ще я чуваш да пее още поне 15 години из къщи радвай се на което, докато е време, защото ще дойде и момент да ти писне.
Първите три години и аз се хвалех че детето ми се научи да говори твърде рано, мислех го за айнщайн, щом говореше преди годинката с доста смислени сложни за възрастта изречения. На 2 годинки без звукови грешки пееше Щип щибидитип и имитираше танците на рап дуета. Сега в къщи се чува само Г*** млъкни, Г*** тихо да чуя новините. Детето ми се оказа има мнение за всеки и всичко и обсъжда на глас докато искаш да чуеш новините или някой филм. Имаме дълбоко многословно мнение както за работата на примиерите, така и за работатта на метачите в тая държава.
Може би отглеждам бъдещ депутат, а!? ! И тъй като български депутат не е толкова престижно, поне европейски в европейския парламент. Майтапя се.
Полагам всички усилия да го науча да не си изказва мнението наляво и на дясно, да се самовъзпира, не искам да постигна лаладжия.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6b992f7892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всеки си мисли, че неговото дете е най-добро. Запиши го да танцува момиченцето след време. Най-малкото ще се занимава с нещо. С пеене не го занимавай детето. Щом никой в семейството ви не може да пее има голяма вероятност и то да не може. Най-много да стане като онези, които се явяват по кастингите и врякат, мислейки си, че могат да пеят защото мама и тати са им казали така. Разбира се има надежда да стане примерно рап изпълнителка. Криско, Гери Дончева и други не могат да пеят, а пак правят песни, но няма нужда да записваш детето от малко.

Хубаво е детето да се занимава с нещо. Запишете го някъде, но недейте да го записвате на хиляда места, на които детето дори няма да иска да ходи.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a45588185d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здрaвей, aвторе! Много е хубaво, че се интересувaш дa рaзвивaш тaлaнтите нa дъщеря си, но е мaлко рaно дa се прецени. Възможно е нaистинa дa имa добър слух, но зa дa пее, е нужен и глaс. Продължaвaй дa възпитaвaш у дъщеря си вкус към кaчественa музикa, a кaто порaсне мaлко, можеш дa я зaпишеш нa някaкъв инструмент. Товa ще й е полезно, зa дa я нaучи нa дисциплинa и постоянство. Aко в последствие педaгог я нaсочи към пеене, добре, но зaсегa й е рaничко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3226ebecea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като порасне още малко може да я заведеш при някой музикален педагог да я чуе и да си даде компетентното мнение-има ли слух и глас, става ли за пеене или за свирене на инструмент и какъв и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c22cc5dc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Тя и сестра ми на 2 правеше подобни неща, ама това изобщо не означава, че стана някакъв музикален гений. Напротив, разви се в съвсем друга област. Така, че радвай се на детенцето си, но съвсем не очаквай, че след като пее на 2, на 20 ще е световно известна певица, но ако продължава да се забавлява така на 6-7 вече можеш да я запишеш на курсове и там професионалистите ще ти кажат има ли талант или не. Понякога родителите, заради силната си обич просто надценяват децата си и техния талант и си въобразяват различни неща, които в последствие се оказват съвсем нормални за всяко дете на съответната възраст. За това изчакай и след няколко години я заведи при музикален педагог, само той може да каже има ли талант и дали си струва да ходи на солфеж.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: abe60c969c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ще кажа няколко неща в музиката не всичко е талант! Има си определи правила за да пееш. Не става точно както си го мислите то не става всичко наготово затва го казвам. Централната част от музиката е самия глас, но и правилата в музиката не остават назад. Всеки който мисли, че може да пее без усилия се лъже. Да има хора който още в началото пеят без проблем, но това е малък процент

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker