Любов или семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Любов или семейството
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3242 пъти
Здравейте! Аз съм 22-годишно момиче (студентка) имам голям проблем с родитителите си. Баща ми работи в чужбина, майка ми е на сезонна работа, а сестра ми е ученичка-7кл.

Макар че съм пълнолетна, майка ми непрекъснато се заяжда с мен-до колко часа имаш лекции, телефона не може да звъни-кой се обажда, когато съм пред компютъра все гледа към монитора, след 20:00 часа не мога да изляза(даже да изляза няма с кого, нямам приятели -това е другия проблем... )и т. н.

Преди 6 години се запознах с едно момче по Skype от Турция и 3 години бяхме много добри приятели (само пред компютъра)и след това предложи и дойде в България да се срещнем. Вече от 3 години сме гаджета, а от 3 месеца-годеник.

Моите родители не одобряват нашата връзка и много тормозят- физически и психически и не знам какво да правя. Ние си обичаме и нямаме намерение до прекраим тази връзка. Искам да се преместя в Турция да живея при него обаче майка ми плаши, че ще откажи мен, никога няма да ми прости;
ще забрани и сестра ми да се види с мен; ще получи инфаркт и сестра ми ще остане сираче и много други подобни приказки....


Ако се преместя в Турция дали наистина ще откаже от мен, дали ще ми прости? :/ :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: cf0820f482
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си на 22 г. и при нормални обстоятелства (ако човекът беше ЕС-гражданин) бих казала, че твоето семейство би следвало да е с любимия мъж, т. е. на 18 г. си станала пълнолетна и имаш право да създадеш свое семейство. Същност любовта ни води до целта на живота ни - да създадем семейство и да се възпройзведем, т. е. така се запазва човешкият род изобщо.
В случая обаче ще подкрепя родителите ти.
За съжаление познавам много подобни на теб наивни жени - не само българки!!! Ти ставаш жертва на лесната стратегия на мъже от Турция и арабския свят да получат виза за ЕС. Познавам много подобни на теб момичета - не само турци това го правят, но и доста мъже от Северна Африка - много от тях дори са вече женени!
Турците в момента МНОГО ТРУДНО, да не кажа НЕВЪЗМОЖНО получават виза за ЕС. Германия например въведе и езикови много строги тестове за виза, какво остава за гражданство, докато у нас много лесно им дават поне лична карта с ЕНЧ, а след 5 г. брак с теб, да не говорим, ако имате деца - постоянно пребиваване и ГРАЖДАНСТВО. България дори дава право на двойно гражданство!
Ти си знаеш, но съм сигурна, че след много кратко време, дори преди да сте ходили реално заедно, този човек ще иска да се ожени за теб.
Родителите ти ги знаят такива работи, чули са, защото на Запад жените вече не им се хващат на сладките приказки, ама хайде - тръгнала си и си троши главата. Ако не ти, друга наивница ще му се хване.
Аз говоря от свои опит - откакто влезна България в ЕС по скайп и фейсбук не мога да се оттърва от „влюбени“ турци, араби и тем подобни. Заради тези досадници съм си блокирала профилите и дори приятели много трудно ме намират. Познавам момиче, което се омъжи за човек от Мароко, който се разведе, разбира се с нея, след като придоби желаната виза и статут. Тя имаше дете от бившия си приятел и въпросният „влюбен“ арабин ? казваше, че била проститутка, защото не била девствена. Прави си сметката...но дори да си зашиеш девствена ципа в Бургас като турските момичета, това не те спасява, защото за тях българките винаги сме п...ки, с или без девствена ципка...и бъди сигурна, той не иска да живее с теб в Турция - иска просто лична карта, за да се чупи на Запад, където го чакат роднини и близки.
Успех
ж. 30

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4213397943
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям първия коментар. Ако се поровиш в сайта, ще откриеш доста жени, пропищели от подобни "влюбени и загубени" господа. Наблюденията ми към семейства от смесени бракове също потвърждават, че ако не 100%, то почти толкова от арабите/африканците, си търсят нашите, защото просто искат да заминат на Запад.
Бъди много внимателна и изобщо не се доверявай на такива. Културата и разбиранията им за жените са още в Средновековието. Да не говорим, че да забременееш и да те остави, ще е най-доброто развитие на историята... Послушай родителите си. Дълбоко ме съмнява тук да има любов от негова страна, само интереси. Не искам да съм груба, но заради такива наивни момичета, ни смятат за лесни ку*ви, които могат да им осигурят билет за по-добър живот в чужбина. Не бъди такава.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 065d7dd2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На 22 си в пълното си право да искаш да създадеш свое гнездо.
Дали родителите ти са прави, не, не мисля така. Те трябва да осъзнаят че ти отдавна си пълнолетен човек и сама трябва да носиш отговорност за действията си.
Че турчето искало виза за европа, както предполага №1 е глупост, ако искаше европейско гражданство щеше просто да сключи брак с някое леко момиче, или "турско момиче от Бургас" а не да се влачи с теб шест години.
А майка ти като те плаши с отказ от теб, се бъзика, всъщност няма правна норма отказване от пълнолетно дете. Ако беше непълнолента да те остави в дом, ама сега няма как да се откаже от теб освен да се опитва да те лиши от наследство, но ти ще прецениш мматериалните неща лиса по важни за теб или любовта. За инфаркта пък да не говорим това никой не си го поръчва, не е по желание.
Спокойно ще дойде ден ще ти прости, тя е майка, ще иска да чува че си добре особенно кат още живееш далече.
За излизането след 20. 00ч мога само да ти кажа, никой в живота няма да отстоява твоите права, ако ти сама не си ги търсиш. Правото ти на личн опространство и време сама трябва да отстояваш. Ако сега се поддаваш на майка си утре и на мъжа си и какво цял живот затворена между 4 стени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8f477c7fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кaк тaкa физически и психически тормозят твоите родители???
Относно момчето, зa 6 год. все трябвa дa си го опознaлa, кaквото и дa кaзвa н1.
Зa ходене нa зaпaд при роднини, нямa нуждa от теб, роднините веднaгa ще му нaмерят булкa нa място, тaкa че не вярвaм, че товa му е целтa.
Винaги бих отговорилa нa подобен въпрос: Естествено, че любовтa!!! Родителите сa родители, но ти трябвa дa продължиш твоя си живот извън тях, по твоя си житейски път.
Имaм обaче зaдръжки относно зaминaвaне зa Турция. Зaвиси къде, имa още мaлки грaдчетa и селa, където сa зaбулени в буквaлният и преносният смисъл нa думaтa.
Aко си в голям облaстен грaд, сa си модерни, дори повече от Бг( тук ще ме линчувaт, но е истинa).
Пък в крaйнa сметкa Турция не е Пaкистaн, aко смятaш, че товa е твоят човек, мaйкa ти ще се примири. със сигурност нямa дa получи инфaркт ей тaкa " по желaние"
При свършен фaкт, нямa нaкъде, едвa ли ще си позволи дa те зaгуби окончaтелно.
Избери щaстието си!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1eee3dab3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ми да ти кажа ако искаш да си с младежа даваи напред. маика ти ще и мине с времето. моя мъж е арабин ма не ще виза за европа не му се ходи твърде. да има такива дето се натискат за виза но има и свесни хора между тях. в интерес на истината не знаеш и не може да си сигурна в нищо те роднини дето са ти близки и цял живот си с тях ти забиват нож в гърба за едно имане та рискуваи ако питаш мен.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 239683cd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен семейството ти ти е натикало в ръцете на този турчин с ограниченията, които са ти наложили. Как може да си на 22 и да не може да излизаш след 8 вечерта и да ги информираш кой ти звъни. Това не е нормално. Вместо да излизаш да се запознаваш с хора и да изследваш света, да откриеш коя си и какво искаш, ти седиш затворена във вас и си точно като в турско семейство. Привлякла си го този турчин, понеже и те се държат по същия ограничен начин с жените там. Недей да правиш тази грешка да ходиш там, защото ще стане от трън та на глог. Там съм била, няма жени по улиците, затворили са ги вкъщи, по заведения и ресторанти работят само мъже. Даже съм питала турци, защо няма жени, а те отговарят, че обичали да си стоят вкъщи - да бе да. Недей да се подвеждаш по турските сериали, дето едва ли не всичко там е розово и жените си ходят с късите роклички и си живеят живота. Действителността е съвсем различна, там ще си още по-ограничена отколкото тук. Това което трябва да направиш е да си извоюваш собствена свобода, да станеш самостоятелна, да отрежеш родителите си и техните ограничения и да започнеш да живееш така както на теб ти харесва. Недей да правиш фаталната грешка за да избягаш от единия затвор, да се набуташ в друг. Помисли добре, сега може да ти се струва, че това е най-добрата възможност за спасение, но не е. По добре помисли как да станеш по свободна, да имаш твое лично пространство, без да ти се месят и след това прецени как ти самата искаш да живееш, а не как ти го налага тоя и оня.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 882f7a2735
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Майката е манипулаторка и чрез вменяване на чувство за вина иска да контролира живота на дъщеря си. Мило момиче, помисли върху това. Следвай сърцето си, а не заплахите на майка си. Дори да се опариш, животът си е твой, тя вече няма право да те контролира. Точка.
ПП: За мен е отвратителна тази черта, родители да вменяват чувство за вина на децата си. По този начин те объркват живота и бъдещето им, карайки ги да се съобразяват единствено с тяхното егоистично желание детето да е наблизо, без значение какво коства на детето това. Такива родители ще те манипулират до края на живота си, карайки те да се чувстваш виновен/на за всякакви неща, за личните им несгоди, самота и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: db9ebdc617
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Млада си и разсъждаваш по детски. Не знаеш ли, как мюсюлманите третират жените си? Със сигурност ще те накара да приемеш исляма, като доказателство за любовта ти. Пълно е с хубави български момчета, защо точно турчин от Анадола?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: db9ebdc617
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Послушай родителите си и след време ще им целуваш ръцете.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4ac2f3d020
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Послушай родители си и го остави този турчин, защото след време ще плачеш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 924e9b91fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Гледай филма "Не без дъщеря ми". Направен е по истинска история. И тогава си помисли дали искаш да се омъжваш са мюсюлманин. Вярно, Турция не е Иран, но колкото и да се правят на модерни в някои отношения нямат нищо общо с европейците. Не знам защо модераторът не ми е пуснал коментара, но още вчера ти писах за моят приятелка, която беше омъжена за турчин и как избяга от там само няколко месеца по-късно, защото "там не било за живот". Та преди да скочиш с главата напред потърси и други българки женени са мюсюлмани и ги поразпитай за живота им. Ако ти харесва идеята да стоиш затворена по цял ден вкъщи и свекърва ти да ти нарежда, ми омъжвай се, но ако си момиче чийто интереси са по-големи от това да прекараш живота си до печката, тогава жестоко ще съжаляваш. Турция не е държавата, която ви представят в сериалите и животът там няма нищо общо с филмите.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f1fff5ba58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И от къде е въпросния младеж-от Истамбул/Анкара или някъде из Анадола. Все пак има значение. Какъв е, що е? Какво е семейството му, с какво се занимават, традициите им, разбиранията им и т. н. Наясно ли си с тези неща?
Колко пъти сте се срещали и на практика ти познаваш ли го добре, за да му се довериш така и да хукнеш натам? ... Всеки родител би се притеснявал за детето си.
Ако си по-затворено момиче, което повече си стои в къщи може би по-лесно ще свикне с техния начин на живот, кой знае? Ако манталитета ти е сходен с техния... ти си знаеш.
Ти явно си много влюбена щом вече сте сгодени... Някой по-горе ти е казал да слушаш сърцето си. Аз бих ти казала да послушаш и разума и трезво да прецениш "за" и "против".
Майка ти се опитва да ти вменява чувство за вина, което е жалко-никой няма да получи инфаркт, това са само отчаяни приказки.. Но аз ти казвам да помислиш много добре и да си предпазлива, да не се насадиш на пачи яйца там и да си дойдеш ревешката с едно-две деца, че после да си чукаш главата. Е, все пак Турция не е Пакистан, Иран или друга арабска страна, ноооо имай едно на ум, че не и Европа.
Ти сега си завърши образованието и тогава виж, ако толкова те иска ще те изчака. А може и да дойде в БГ хем да се поопознае с майка ти и тя да се успокои. Времето ще покаже.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: db9ebdc617
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не мога да повярвам каква каша си забъркала! Помисли си добре относно човекът и страната му. Не съм расистка, но съм много резервирана към подобни връзки. Не ходи в Турция!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4ac2f3d020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Имам позната от турски произход, но родена в България, която е омъжена за роден в Турция турчин. Мъжът и иска да я води в Турция, защото майка му така поръчала. От нея знам, че старите туркини искат жените да са роби на мъжете си в Турция. Тя въобще не иска да живее в Турция, защото е била там и знае, че е лошо.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8e330be3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   На 22 е в пълното право да създаде семейство, но.. Не и с човек, който не е опознала в реалнотта! Не стигат 1–2 срещи на живо. Той й бил годеник от 3 месеца.. Трябва да преживее реални неща с този човек, за да разбере дали е истински!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b3bb38f1a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   АВТНОРКАТА:Момчето е роден в България, но от малък живее в Турция. Аз също съм туркиня. Срещнале сме много пъти вече повече от 20пъти... Запознах и с неговото семейство, ходих веднъж в тях... Хората се живеят нормално даже в по добри условия....

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cf0820f482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Е, Авторке, ако човекът има българско гражданство (ако е роден в България поне има право на такова), то неговият интерес към ЕС-паспорт не е движещата причина.
Иначе ти си прицени, дали го обичаш. Виждали ли сте се реално?
Знам, че е трудно при вас, турците, но защо не поживееш малко с този човек?
Вашите явно се притесняват за прословутата девственост -(.
Голям човек си, решавай! Поне този човек не те иска заради гражданството ти, сигурно знае български език, лесно ще се интегрира. Турция в момента е тръгнала по нанадолнище и не е особено добро място за живот за жените. Не говоря за материалното - може семейството му да не е бедно, говоря за начин на живот, свободи (виж собствените си родители). Ако искаш децата ти да живеят нормално, особено дъщерите ти, още в самото начало кажи на този човек как искаш да живееш и как живееш - например, че не искаш ограничения за дъщерите ти, каквито си ги имала ти. В България е по-лесно една жена да расте нормално. В Турция 75 % от жените носят кърпи, а Ердоган сега натиска за повече!!!! Дори да имаш същия стандарт в Турция, ограниченията накрая ще са много по-големи! Внимавай - има и дискреминация по отношение на българските турци /заради диалекта ви/!!!
Иначе, ако той се съгласи да живеете у нас или друга държава на ЕС като свободни хора, ДА НЕ НОСИШ КЪРПИ, ДА ИМАШ ПРАВО ДА РАБОТИШ и изобщо да живееш нормално - защо не.
Ако ти предложи честен брак, не виждам защо вашите да са били против?
Да не са ти избрали някой братовчед случайно?
номер 1

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f1fff5ba58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Е, щом и двамата сте си турци, а и родителите му са изселници от БГ значи сте си от една общност и няма да имате културни, езикови или религиозни различия.
Интересно в такъв случай защо твоите родители са против него. Може би имат нещо в предвид.... или не го харесват него лично като човек или нещо друго.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e9240f2e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   АВТОРКАТА: Към №25 Родителите ми не го искат защото, че е от далеч и искат често да се видим поне веднъж седмично... А те даже не го познават и не искат, затова че сме се започнали от интернет. Майка ми продължава да ми казва, че няма да идва на свадбата ми, че няма да ми прости и че щяла да се разболее...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f1fff5ba58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Ами тогава може той да дойде в БГ хем да се запознае с вашите, хем може да си намери и работа тук докато ти учиш. Може и да го харесат и да решите тук да живеете. Щом семейството му са нашенски турци и ти туркиня, положението не е толкоз плашещо.
А вие как така се сгодихте без съгласието на родителите и без той да се запознае със семейството ти... не е ли редно и те да дадат благословията си.
От н25

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 07e7843746
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Майката е манипулаторка и чрез вменяване на чувство за вина иска да контролира живота ти

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ffd973962a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Помисли си добре относно човекът и страната му

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker