Възход и падение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възход и падение
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2123 пъти
Ще ви разкажа част от моят живот. На 21 години съм роден съм в София в семейство което ми даваше всичко всъщност всичко в буквален смисъл, живея в огромна къща с басейн в престижен квартал. През целия ми живот никога не са ме лишавали от нищо купували са ми всичко каквото поискам винаги имах всичко най-ново, най-скъпо и най-добро, ходех постоянно по почивки в чужбина. Баща ми имаше бизнес, всъщност беше един от най-големите в София в своя бранш. Баща ми не е откраднал 1 стотинка тръгнал е от нулата като е носел на ръка кашони и ги е предлагал на магазините, винаги сам се е борел с живота. Той е най-добрия и честен човек на света, но това му коства много. Никога не съм му казвал колко много го обичам. Учел ме е да съм като него да помагам на хората да бъда честен и почтен и да държа на думата си. Като дете нямахме много пари но всяка неделя той ме водеше на кино или на музей и ми купуваше игра за конзолата. Като тийнейджър бях свикнал да съм с най-красивите жени ходех всяка вечер по заведения с избран кръг от хора. Карах мощна кола и имах само маркови дрехи. С идването на герб и настъпванито на финансовата криза през 2009 нещата започнаха да се влошават тогава наще никога не говореха с мен може би са се опитвали да ме предпазят но аз знаех, че животът ме ще се преобърне. 2010 родителите ме се караха постоянно баща ми не беше същия човек бизнесът се разпадаше от 50 000 лева дневен оборот сега той беше под 5000. Той го прие много трудно но никога не пожела да говори за това с мен. Той е човек който е правел всичко за семейството и нищо за себе си, никога не е имал скъп телефон или маркови дрехи. Никога не е парадиръл с пари и всичките му приятели бяха бедни, всъщност карах по-скъпа кола от него. През 2012 фалира. Започна да пие много а аз не мога да гледам човекът който ми е дал всичко така, затвориx се в себе си и започнах да не обръщам внимание на нищо. Живеех си в моят свят а на него не му обръщах внимание. Майка ми започна да се сваля с някви боклуци, а баща ми не може да направи нищо. Не говоря с двамата от години. Караме се и ги и упреквам за решенията им това са нашите разговори. Обичам ги супер много дори за това че са се борили цял живот за да дадът всичко от което има нужда едно дете но най-вече любов! Никога няма да им кажа колко много ги обичам и какво ми е на мен в душата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7b2fc24605
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, не чакай кой знае какво голямо съчувствие от хората тук - малко хора са виждали 5000 лв. на куп.
Иначе е нормално да има фалити. 2/3 от фирмите не само у нас, но и в световен мащаб фалират в рамките на 3-5 години. Пазарът изхвърля неконкурентните фирми, това е нормален процес, но това не значи, че всичко е свършено.
Сам казваш, че си бил щастлив преди и с по-малко пари.
Ами говири с баща си, разкажи му за това и го успокои, че ти ще го обичаш винаги. Освен това ти си на 21 г., дори да учиш, това не ти пречи да му помагаш. Можете да почнете пак от нулата. Предполагам, че той е в 50-те си години, млад човек - той има опит и познания, ти имаш чисто име (не си фалирвал, можеш да отвориш фирма) и желание.
Пишеш, че живеете в голяма къща - ами подхвърли му да продадете къщата, да платите дългове, ако имате, ако нямате - да почнете на чисто.
Важно е да приемете, че не кризата, ГЕРБ или държавата ви определят живота, а че вие можете сами да се оправите.
Баща ти познава много по-трудни времена, тогава е успял, защо не сега?
Той има нужда обаче от това да чуе, че го обичаш с или без пари.
Иначе, аз намирам, че сте имали късмет да ви се случи това. Сега поне ще видиш кой е истински приятел, коя жена харесва теб, не парите или колата ти, а и е предизвикателство отново да тръгнеш от нулата и да изградиш нещо.
Колкото до майка ти - остави я да се развива. нека се... с когото си иска, ако е толкова повърхностна жена. Ако ти обаче искаш отново с баща ти да сте едно семейство, а и да си стъпите на краката финансово, то трябва да поемеш инициатива и отговорност, да работиш здраво като баща си и ще се оправите.

Където е текло, пак ще тече!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e380bad348
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леко на измислено ми звучи.... 2009 си бил на 16 ако не се лъжа и как я кара тая скъпа кола...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 198aeb2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Годините ми не са реални просто много хора ме познават не е нужно да се знае всичко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 198aeb2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно така, където е текло, пак ще тече!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 198aeb2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не търся съчувствие, просто сайта се казва сподели и споделям.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 540a44757f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5000 лева не са малко пари. Пак можете да изкарате! Ти учи, развивай се. Бъдещето е пред теб. Поговори с баща си и му покажи, че не парите са всичко! :-) Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 79f8a2ea15
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Историята ми мирише на измислена. Няма нищо притеснително да си напишеш годините, никой няма да те познае, дори да си от по-малък град. За мен просто си се увлякъл в съчиненията. Ако пък наистина си по-голям, значи би трябвало да имаш някаква професия и да работиш. Дори да фалира, от такъв голям бизнес не се излиза гол, като пушка. Особено ако баща ти го е изградил сам, без чужда помощ, едва ли е бил толкова глупав да не се подсигури.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 198aeb2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тва е една хилядна от моят живот ще побликувам автобиографична книга когато пак си върна позицията! Не е измислица бях милионер сега съм бедняк, случва се престави си има и богати хора от бг, е когато имах пари не знаех че има бедни хора мислех че всички са като мен... По добре никога да не си имал пари от колкото до паднеш от върха!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5fc9ca9340
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И зaщо не опитaш дa бъдеш поне нaполовинa толковa мъж, колкото е бил бaщa ти? Поне нaполовинa дa върнеш любов, рaзбирaне, подкрепa?? !
Кaкво ти пречи дa си сложиш ръкaтa нa рaмото му и дa попитaш: тaте, AЗ кaк могa дa бъдa полезен, нaучи ме дa бъдa кaто теб? !
Възпитaл си ме кaто рaзглезено дете, покaжи ми кaк дa бъдa мъж!
И нещо още по- лесно: гордея се с теб!
Пишлеме, стягaй си з.... a и потърси нaчин дa се включиш, не в прaвене нa тaкивa пaри, но в подкрепa поне.
Не бъди тaковa... с нaй- близките си. особено с бaщa си, хем прозирa в думите ти гордост, хем открито кaзвaш, че ще се държиш кaто лекенце....
Не искaм дa обиждaм, но ще дойде време, когaто ще искaш дa блaгодaриш, дa си нaпрaвил нещо, .. и може дa нямa вече нa/ зa кого.
Покрaй хиперинфлaциите ония години, когaто нa теб сa ти купувaли гонзолки, моят бaщa получи инсулт и си отиде зa 9 дни.
Нямaх време дa реaгирaм, дa опитaм нещо дa нaпрaвя.
Но му кaзaх, че го обичaм и че ужaсно много се гордея с него.
Сaмо зa товa имaх време...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 198aeb2135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пич каква кола караш?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 206861245c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "от такъв голям бизнес не се излиза гол" - излиза се, особено ако си го градил сам. Хвърляш все повече и повече, за да спасиш онова което ти е носело пари. СЛучва се на хората, които им е провървяло и не са имали проблем с години.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 221338b85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Баща ти е направил каквото е могъл сега е твой ред да поемеш нещата. Не си малък вече, стягай се и си намери работа. Не казвам, че за една нощ ще оправиш нещата и пак ще сте богати и осигурени както преди, но полека лека с много труд ще пооправиш нещата. Баща ти е успял, сам казваш, че е почнал от нулата, защо и ти да не можеш? Да знаеш срамна работа няма. Особено сега в тая криза, всеки се бори с живота и никой няма време да хленчи. За това прави това, което правим всички, работим и оцеляваме и се надяваме, че утре ще е по-добре от днес. И дано един ден си полезен не само на себе си, но и на родители се. Баща ти го заслужава! Направил е толкова много за теб. Обаче с жалби няма да стане! Нали знаеш, земята не ще молитва, иска мотика!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7b2fc24605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, аз ти вярвам, но какво променя това в ситуацията? Малко обаче е несправедливо да се наричаш „бедняк“ при положение, че все още имате къща и оборот от 5 хил. на ден.
Не намирам живота ти по-интересен или по-малко интересен от този на всеки един от нас, дори историята ти е леко банална за повечето от нас, които са се лутали из различни държави, континенти дори, губили са многократно малко богатство, пак са го изграждали, срещали са стотици хора, разделяли са се и така нататък. Ти си още на 21 г. - бъди сигурен, всяка лелка на 60 г. в рейса на градския транспорт може да напише по-интересна книга за живота си от теб.
В момента просто трябва да се стегнеш и да почнеш да си поставяш цели. Богатството и хубавият живот сами по себе си, ако са цел, то често се превръщат в самоцел и никога не можеш да ги достигнеш. Просто прави това, което ти доставя удоволствие, от което разбираш, в което си добър, бъди амбициозен, отговорен към клиенти, работници и така нататък - богатство така се прави.
Баща ти явно не е издържал на страшната конкуренция при свиване на пазарите в условията на криза. Какво научи ти от това? Какво искаш сам да постигнеш в живота? Какво научи от поведението на майка си? Ти какво семейство искаш да направиш, а с каква жена?
Принципни въпроси трябва да ти се въртят в главата за живота.
Вашите пари са били бързо спечелени и също толкова бързо изхарчени, не си наследник на богатство някакво, градено с поколения, на династия от т. н. „стари пари“, това се случва на новобогаташите в 9/10 от случаите и просто си е закономерност. Малко или много твоето семейство сте се хвърлили твърде бързо в дълбоката вода и сте живяли доста време над възможностите си.
Никога, между другото, няма да видиш истински богатите хора, „старите пари“ да парадират с коли, с къщи - за тях такива неща са даденост и дори доста от тях живеят напълно спартански и много ПОД възможностите си.
Помисли си също за момичета и приятелчета, които са се въртяли около теб, когато си имал пари, за повърхностните хора, които са били около теб.
Иначе като човек бил беден, после богат, после пак не толкова богат, си видял, че дребните неща в живота са важните - да отидеш с баща си на кино, един сладолед със семейството в парка, задружие, любов...
Богатите също плачат. Богатството за мен е просто отпаден продукт на успеха. Който се остави да бъде заслепен от богатството често пада от високо, да не говорим, че често няма истински приятели и близки хора, които го обичат не заради парата, а заради душата.
Само можеш да спечелиш от това развитие на обстоятелствата, ти почваш на чисто - дори можеш да решиш, че богатството не си струва, че е по-добре човек да живее на среден стандарт, защото нито можеш да изядеш повече, нито да носиш повече дрехи, нито да караш повече от 1 кола едновременно и да живееш в повече от 1 къща - какво ти трябва същност в живота?
Кой кому е роб - материалното на теб или ти на материалното?
Дали богатството само по себе си е възход и неговата загуба падение или има по-важни неща в живота?
Това трябва да решиш сам за себе си.
ж30

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5bd5f86a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Богат е не този с многото пари, а този, който има много приятели около себе си. Давам всички компютри и телефони, които имам за приятели!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 323d941ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   "Никога няма да им кажа колко много ги обичам и какво ми е на мен в душата. " А ЗАЩО!?? Кой печели от това?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker