Гранолом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гранолом
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2734 пъти
Здравейте! Като за начало не пиша тук за да бъда упрекната от вас.. Да малка съм за такива проблеми (17 год), но страха от зъболекари си е страх и не мога да го превъзмогна.. Проблема е, че имам гранулом (много ми е развален зъба има гной ( не много ) страх ме е да ида на зъболекар ) искам някой който е имал подобно нещо да ми разкаже по- подробно.. боли ли самото лечение.. изобщо всичко.. попринцип като попадне храна в зъба не ме боли, не е особено чувствителен, но от 1 ден насам много ме боли дори не знам къде.. може и да не е зъба може мъдрец да ми расте нямам си на представа.. и все пак мъдрец да е зъба ми трябва да се лекува нямам страх от стъргане на кариеси за такива неща ходя, скоро нерв ми вадиха като ми беше умъртвен зъба с арсен заболя ме малко но смятам, че е нормално.. та гранулома предполагам е доста по сериозна и не мога да ида.. за това моля някой наистина подробно да ми обесни :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: e076b11316
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здрасти, аз за съжаление имам такъв опит, макар че ходя често по зъболекари.

Лошата новина е, че зъбът ти е умрял - т. е. ти нерви там нямаш вече и не зъбът те боли, а гнойта натиска венеца много силно отдолу - не се вижда, но е въпрос на време да ти се надуе цялата буза, а това случи ли се, то ти тогава си за клиника и операция - цепи се венецът и после се шие.

Лечението иначе изобщо не боли, защото ти нямаш нервни окончания. Дори е много приятно, без майтап, защото практически веднага се чувства облекчение, когато зъболекърят отвори зъба и почне да изкарва гной и мръсотии. Много ще се учудиш, но като почне да бъженика с машината, ти нищо няма да чувстваш.
Малко неприятно е само като почне да се ръчка по каналчетата, за да се изчистят, но пък ВЕДНАГА чувстваш, че ти олеква и болката намалява.
Лечението е много дълго - при мен беше 6 месеца и понякога пак се стига до вадене на зъба.
Ходи се на зъболекар в началото по 2 пъти на седмица, после веднъж на 2 седмици и накрая веднъж месечно, докато зъбът се изчисти. Лечението не е евтино, но не е по-скъпо от 300-600 лв, които се плащат разсрочено (всеки път).
Задължително си изчисти основно зъбите при зъболекаря и си оправи другите зъби, защото щом на 17 г. имаш умрели зъби и такива проблеми, скоро ще си на протези. Познавам момичета на 25 г. с ченета.
Когато един зъб ти извадят, почват и останалите да се клатят. Един качествен имплант струва 3000 лв.
Решавай - или сега на зъболекар, или на 25 без зъби

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b006838d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Имала съм. Боли много. Първо страх не страх-отиди на зъболекар! Има два варианта. Или ще ти го умъртвят или ще го вадят. (зависи доколко е развален самият зъб). Боли изчистването на зъба, но винаги можеш да попиташ за упойка. Едва ли ще ти откажат. И гледай като го оправиш, да не се оставяш с грануломи. Ходи на зъболекар поне 1 път на 3 месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9939062b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако наистина имаш гранолом задължително трябва да идеш на зъболекар, защото ще става по-зле. Да ти разкажа аз как си патих от един зъб миналата година и за това за да не стигаш до там, върви докато е време.
Значи заболя ме зъб на който си имам пломба и си реших, че нещо си внушавам, обаче в един момент болката стана нетърпима и отидох на зъболекар, оказа се, че пломбата ми е много стара (това ми е една от първите пломби, май от 4 клас си я имам) и под нея е започнала някаква инфекция и после да не ти разправям какво ходене по зъболекари беше, каква болка (ядеш и плачеш), какво чоплене, какви лекарства, какви снимки и какво умъртвяване на нерви падна! За това по-добре да идеш един път и малко да те заболи, отколкото през два дни да си на зъболекар и буквално да ти текат сълзи от болката от очите, ама да нямаш избор. Спасиха ми зъба, не го извадиха, ама аз си знам какво преживях и честно не го пожелавам на никого!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker