Българина е научен като няма пари да няма любов, да няма приятелство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Българина е научен като няма пари да няма любов, да няма приятелство!
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3807 пъти
Колко от семействата имат проблеми помежду си, заради това, че в даден момент от живота си няма пари, или защото в даден момент, един от семейството е останал без работа в даден период в живота си. Защо подяволите трябва парите да водят целия ни живот? Като можем да си позволим много неща сме добре и сме щастливи, а като се наложи да се посвием, всичко изстива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: b8a23a1d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш до някъде право. Не случайно има поговорка „Когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца“
У нас проблемът е, че нямаме социална система и когато човек остане без работа, той практически овисва на шиите на своите близки. Гадно е просто. Ние не сме готови да плащаме високи данъци и изобщо данъци, затова така ще си остане системата. Вместо да мрънкаш, вземи и търси решение - РАБОТА. Бъди мобилен и бъди готов да напуснеш семейното гнезденце.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9e6cab5545
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Българина не е виновен, никой от чужденците не би издържал на това натоварване, което го има върху българина.
Първо 50% от населението не работи, трябва да се издържа и храни от работещият близък. Обаче работещият, вече над 20 години, взема мизерна заплата, която не достига дори за лична издръжка на самия работещ.
Приятелството ок, но за да излезеш с приятели трябват пари, не можеш да задължиш приятелите да седите само на пейката пред блока, като пенсионерки клюкарки, само защото ти нямаш пари. Семейните приятели пък за да ги поканиш на едно гости, да се съберете, слагането на маса за 5-6 души ще ти коства най малко 60лв, затова се отдалечават и семейните приятели се канят по рядко и намалят като бройка.
Така че българиня се е свил според обстоятелствата, не знаеш, не си виждал колко е ларж българина, когато има пари. Но политиката на държавата 20 години, така го е настъпила по връта, че няма как той дори да посрещне госта си с пита и мед както е по традиция.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 52ccc80159
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Сто пъти по-добре е да нямаме социална система, отколкото държавата да прибира половината ни доход за данъци и осигуровки, с които да храним циганите и демотивираните да работят заради високите данъци и гарантираното им оцеляване. Пази Боже и в БГ да стане като в Германия или Скандинавия. Дано циганите да се изнесат да паразитеят там, а кадърните хора в БГ да работят повече за себе си и по-малко да внасят в общата бездънна каца.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ba316e23b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бъди... бъди.... бъди... все трябва да бъдеш нещо, но не и себе си. Нали точно това е питането на автора - а който не успее да бъде "мобилен" какво трябва да направи? Вероятно да се гръмне и да избави останалите от себе си? Нали в това се състои проблема в България - не можеш просто да бъдеш себе си, да правиш онова, което да ти се отдава добре и при това да живееш прилично. Като не си себе си дали пък можеш да бъдеш мъничко щастлив, ако ще и да си много успял? Законите на джунглата властват тук с пълна сила - просто оцелявай. Какво значи мобилен? Да имаш чудесна професия като лекарската, например, но да ти се наложи да работиш като финансист? Който не се справи с финансите - за нищо не става.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 158fe672eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Донякъде си прав, донякъде- не. Повечето скандали стават, не защото някой от семейството е изгубил работата си, а защото я е изгубил и не си прави труда да намери нова. Имам много познати около мен, които са в това положение. И съвсем нормално е работещия да създава проблеми на половинката си, точно защото е мързелив/а.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c4ff86d14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано не смятам, че проблемът е в парите, а в това на каква база се гради една връзка. Всички знаем за връзките, при които един човек се събира с друга заради материалната облага. Когато човекът не може да я осигури, връзката приключва. Има и други връзки, които не са базирана на толкова меркантилни основи, но все пак са си по сметка. Например виждаш, че не обичаш човека срещу теб, но ти е приятен, а и печели добре, а и се държи добре и решаваш, че това е добър избор. Да обаче, когато бедността почука на вратата този човек не е толкова стабилен, безпаричието и зависимостта го карат да бъде по-нервен, неспокоен и не толкова лъчезарен и съответно причините заради, които ти си тръгнал с него изчезват. Тогава има два варианта - или да го оставиш, защото вече не можеш да се залъгваш защо си с него или за прекараното време заедно си се привързал към него, разбирате се и решаваш, че ще преодолеете кризата заедно, защото си открил, че и други неща ви свързат. Има и други връзки, които от самото начало са си стабилни - има хора, които започват една връзка и с течение на времето двамата се развиват, имат свойте силни и слаби моменти и тях такъв проблем не би ги обезпокоил.
Аз даже съм била свидетел на обратния вариант при едно семейство близко на моето. Мъжът и жената докато не бях толкова добре материално бяха много стегнати и сплотени с цал да се преборят, а сега като имат доста пари децата им не могат да си ги разделят - все единя бил получил повече и т. н. А като нямаха какво да делят, нямаха и проблеми. Всичко е много индивидуално, но смятам, че липсата на пари са една от причините за раздяла, но не единствената.
Ана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0f0913922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Българинът просто е грандоман, не всички, но голяма част от хората са такива. Само тук можеш да видиш аномалии от рода на: цял месец на хляб и маргарин, но в кръчмата сметка от 100 лева; заплата 400 лева, но телефон за 1 500 лева; кредити за сватби и абитуриентски балове и какви ли не още глупости. А и доста от хората са заедно не от любов, а поради взаимна изгода. Свърши ли изгодата, приключва и връзката.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0c4183f0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Ние не сме готови да плащаме високи данъци и изобщо данъци, затова така ще си остане системата. Вместо да мрънкаш, вземи и търси решение - РАБОТА. Бъди мобилен и бъди готов да напуснеш семейното гнезденце. "

Ако бях Карлос Слим или Бил Гейтс, аз лично щях да съм готов да плащам високи данъци, защото нямам алчността на някои богаташи. Нашите псевдобогаташи дори не могат да се навият да не укриват данъци, защото не схващат, че това е и тяхно задължение - парите не ги правят свръххора. Както бедният трябва да плаща данъци, така и богатия! Това спъва страната ни повече от "нежеланието" на бедните да произвеждат отнякъде пари, за да покриват богатите. С настоящите пари средностатистическият българин едвам покрива разходите си и за по-високи данъци просто не може да му се говори!
Колкото до другият ти съвет към автора - отиваш на трудовата борса и там се започва: интервюта за работа на определено време, но се оказва, че те търсят например финансист или застраховател, а ти не си учил това. Кой ще се сети да помисли къде те изпраща? Само биеш път, за да те отрежат и то с основание! И тук не говоря за някой, който може само да чисти улиците, а за хора с компютърна грамотност, езикова такава и дори магистратура - да не кажеш, че не са учили достатъчно през живота си! После се явяваш по някоя програма и преди интервютата виждаш как един от кандидатите си гука с някой от по-висшестоящите (после разбираш кои са тези двамата). Познай кого назначават? Гукащият си! Накрая от борсата решават да ти погодят любимия си номер, защото иначе ще трябва да признаят безсилието си да ти намерят работа - след месеци викане на една и съща дата за подпис рязко изместват датата напред с поне седмица и проверяват дали ще се усетиш навреме. Та какво казваш за мрънкането на безработните хора? Сигурно предлагаш да обикалят от врата на врата и да питат дали има работа, защото нямаме функционираща трудова борса и държава, която мисли за народа си.

Авторе, зависи от човека. Ако си свикнал да се свиваш, не би негодувал, докато свиването не стане прекалено дори за теб (всеки си има жизнен минимум, под който не е готов да пада). Ако си свикнал да се шириш нашироко, тогава и най-малкото свиване те кара да се готвиш за подобие на Френската революция, защото твоят минимум е по-висок от този на по-горния. Иначе казано - зависи на какъв човек ще случиш: такъв, който е живял доста бедно или такъв, който е бил в нашенското подобие на средна класа. Ако пък си с богат такъв, той няма да е навит "да те финансира" - има пари, но обикновено смята за свой дълг да ги стиска до гроб и да харчи предимно за себе си, защото те се изсипват от небето в джоба му (нали е богоизбран? ). Пожелавам ти късмет с намирането на мовек, който е свикнал да се "свива"! Само така парите няма да са велик проблем за вашата връзка. И дано ти да си толкова разбран по тази тема, колкото е нужно! Защото у нас е популярно крадецът да вика "Дръжте крадеца! ". Т. е. възможно е проблемът да се окажеш ти, а не човекът до теб. Преди да се засегнеш, ще ти го докажа: един на всеки 10 коментара в Интернет си признава, че има сериозни недостатъци. Това значи, че обществото ни трябва да е пълно със светци. Но вместо това навсякъде виждаме тяхната противоположност. Разбираш ли защо съм мнителен към думите на хората в Интернет?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 913950e7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   какво до някъде - човека е на 1000000% прав
аз с моята годеница нямах проблеми - наскоро се поохарчих към 4-5 000 лева дадох за ремонт у нас и малко
е имало недостиг , но не сме останали без пари
И веднага ми заби ножа в гърба - понеже ме знае , че за момента нямах възможност - избяга при сестра си
Обвини ме че съм некадърен и неспособен и избяга
Край все едно 6 години не сме били заедно

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 947f8696d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Има го и тоя лаф, както спомена Номер 1. Когато бедността влезе през вратата, любовта излиза през прозореца, и да ви кажа тези неща ги възприемам вече, защото... След като ти не можеш да живееш нормално, да си осигуриш нормалните нужди за месеца било то храна, ток и евентуално някое удоволствие какво те грее тази любов? Какво ти пука? Ми нищо! Ти нямаш какво да ядеш. Не можеш реални "човешки нужди" да си покриеш, а си тръгнал любов да правиш. Е нема любов бате. Циганите са така. Това ме подсеща за едно интервю на един ром преди време "нямам пари за ядене, ядеме само мляко и хляб... ама от сутринта като го вдигам до обяд не го свалям". Е не бива да е така... Верно си е сега, че има хора, които се мъчат и без пари живеят. Но защо трябва да е така? Това, че ги има въобще не означава, че е правилно ;) нали така?

Но това, че означава, че оправдавам жените, които гонят мъжете или чичковците с пари!!! Не ги оправдавам и са ми противни такива същества. Да си паразит. Да не те интересува нищо. Да смучеш партньора си под едни фалшиви чувства и фасони. Да си на гърба на някои богат мъж. Да не искаш да постигнеш нищо сам. Това са голям процент от момичетата/жените днес. Сори, но ми идвате в повече мили дами от този калибър :).

За всичко си прав авторе, за Всичко!!!

Големеца, 20

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ee77f4327
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е то зависи за какви семейства говориш (с какви доходи). Я пробвай ти да живееш на една заплата (600-700 лева, че има и доста по-ниски) като отглеждаш две малки деца или като издържаш студент, или като трябва да помагаш и на възрастните си родители примерно... Така че няма смисъл да отричаме очевидното - парите са важна част от живота ни. И на мен мн ми се иска да си остана идеалистка и да не мисля за такива неща ама е невъзможно. Няма как да си щастлив без пари и то не е само в наше време така и преди е било така. И нямам предвид да си заринат в пари и съответно всичката власт и привилегии, които ти носят те, а елементарни неща - като да не се тревожиш как ще изкараш до заплата и дали ще ти стигнат парите да си платиш тока. Даже и здравето ти зависи от това дали имаш достатъчно средства или не - ако, както голяма част от пенсионерите се лишаваш от храна, живееш на тъмно и студено и не можеш да си купиш лекарства - надали ще си щастлив/а, пък ако ще сто човека по сто пъти на ден да ти казват, че те обичат.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c382202bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Като няма пари, няма приятели, защото няма какво да предложиш на отсрещната страна. Ако нямаш пари за едно излизане, ако нямаш за кафе, в един момент ще се окажеш сам. Хората сме роби на парите в този век, и ако нямаме поне прилични доходи, се оказваме сами или с един, двама истински приятели, които са с нас въпреки всичко. Когато нямаш пари, си изнервен, защото удоволствията на живота се заплащат, а ти не можеш да вземеш нищо от него. Затова най добре е човек да търси как да печели добре, но парите да не са самоцел, а средство за покриване на основни нужди плюс някой и друг лукс. Само наивниците могат да твърдят, че може да си ок без. пари. Не може

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a604a6cd21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Завзема ни материалното. Всеки втори е с по два смартфона в джоба, а нямаме два лева. Живеем от заплата на заплата, ако има такава или както автора/ката се изрази се "посвиваме"
докато има налице някакъв доход. И май вече вместо да мислим за хладилника, повечето от нас мислят как да си изплатят кредит, да изтеглят нов, готови сме да работим без осигуровки и по 13-14 часа, само и само да угаждаме на разни търтеи... Преди нямаше магазини и толкова стока, а имахме пари, сега има всичко, а няма пари за тези неща и ние сме готови да робуваме на дяволски интереси, само и само да градим егото си с парите.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5ad8457c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Защото хората се озлобиха. Станаха алчни. Егоисти. Това е истината. Всеки гледа да те прецака, всеки завижда.
За жалост новото поколение от малко се възпитава така.
Ще става по зле.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0f0913922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Получава се така, понеже много връзки се градят на изгода, а не на чуства. Пък и по мои наблюдения българинът е беден за много, не за малко. Наистина има бедни хора, които няма какво да ядат, но те са тези, които най-малко се оплакват. От друга страна познавам доста хора, които постоянно реват, че нямат пари и са много зле, а погледнеш ли ги, получаваш съвсем друга представа. Някак си не се връзва да имаш по две коли, няколко апартамента, маркови дрехи от горе до долу и да продължаваш да цивриш за пари.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: df2dcec1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   като почнете масово да оплювате "българина", започвам да мисля, че по форумите пишат масово французи и англичани! стига сте плюли митичния българин, всички сме такива! ако мислите, че другите нации са съставени от високоморални и етични алтруисти, дълбоко се заблуждавате.
да, светът е материален и парите са необходими, за да си осигури човек поне приличен жизнен минимум. да, това, което описваш, до известна степен е нормално. ако имаш достатъчно пари за приличен живот, нормално е да си много по-спокоен и отношенията в семейството да са много по-хармонични. но ако ти си скъсваш четирибуквието от работа, а половинката ти дреме вкъщи пред компютъра, няма да ти е приятно.
все пак за да живееш, се налага някой да ти осигури необходимите средства - родители, половинка и вярвай, понякога това дотежава. опитай се да си намериш работа и да си осигуриш поне известна самостоятелност.
Ж42

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: bc6bb1b201
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Зaвиси колко време тоя някой остaнaл без рaботa, рaзчитa че ей тaкa със свивки и от трудa нa другият ще се оцелявa някaк.
Товa се случвa, оцелявaне! И aко нерaботещият не си дaвa твърде зор... е, то пък рaботещият имa пълното прaво дa изтръскa от гърбa си... ненужното.
Имaше едно приятелско семейство, мъжът кaто остaнa без рaботa, не сaмо че не си търсеше( aйде бе, нямa дa им блъскaм зa 500 лв) a семейството се свивaше дори зa ежедневнaтa му бирa в квaртaлнaтa кръчмa.
Aз бях от първите, които" зaритaхa женaтa в зaдникa".
Попитa го нaпрaво: смятaш ли дa рaботиш въобще, дa търсиш.
Отговор: aaaaaaa, кaто рaботех, злaтен бях, сегa съм клекнaл и вече не стaвaм, тaкa ли?
Не е проблемът, че е клекнaл, a че предпочитa дa пълзи нa чужди рaзноски, но не дa стaне.
Меркaнтилнa ли е женaтa, че го зaрязa?
Не, увaжaвa себе си!!!

Колко време се " свивaте" aвторе и зaщо? !
Тaм имaш отговорът, ти си знaеш дaли искaш дa го видиш.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0369f25280
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторката до номер 18, винаги има зависи в отношенията между хората. Вярно, е че за някои за им е по -добре, да не си търсят работа, ама като нямаш работа, няма всеки ден да пиеш бира. На някои им е по-трудно да се изправят, но не е невъзможно. Всяко нещо има граници. Аз също останах без работа, но не съм спирала да търся, но нещата не бяха по-добре през това време, сега, когато работя сякаш нищо не е станало. Но мислих, че когато двама души са заедно, би трябвало да си подадат ръка в труден момент, а не обратното.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c60c7c1110
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Дефинирай "липса на пари". Ако не си ял от 2 дни, е малко вероятно да си весел и щастлив. Ако в стаята е -3 едва ли ще е много по-забавно. А ако имаш една тениска, но я пазиш за да излезеш, защото нямаш пари за едно пране - колко красив ще бъде живота тогава...
Пирамидата на потребностите на Маслоу е добър показател. Не можеш да си лишен от възможността да задоволиш базовите си потребности, а да търиш "любов" и подобни работи.
Друг е варианта, че има доста объркани хора. Ако си беден, на ръба на оцеляването, и видиш човек с нова кола, то знаеш, че той не е гладен и има дрехи, може да излиза по рестранти с приятели, ходил е на екскурзия няколко пъти през последната година. Колата е само крайната точка. Но се получава едно заблуждаване. Някак си приемаш, че именно колата и новият телефон са хубавите неща. Все пак те са признаци на добър жизнен статус, значи те носят щастие... И като се почне една - и милионни не стигат за да те задоволят тогава...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 947f8696d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Донякъде парите са важни, но не в този смисъл да имаш скъпа къща или скъпа кола... и да чекнеш всяка мастия, а да си осигуриш минималните неща - основните.. а именно сметки за месеца, храна, лекарства ако има нужда примерно, да си излизате да пиете по нещо на някое заведение след работа с мацката примерно.. Ей такива простички неща, които не изискват да си богат. Тоест да имаш за ядене, да имаш за сметки, да имаш за някои лев за някои неочакван проблем примерно ако ти се развали автомобила не да чакаш няколко заплати, че да го поправиш, да излезеш да пиеш по нещо с приятели/приятелката си.. и това е. Ето това е важно. От тази гледна точка са важни, защото ако не можеш това да си позволиш.. ем сори ама няма кво да правиш при девойките ако нямаш 5лв за едно кафе да седнеш.

Дразнят ме хора, когато кажат.. ама те не са важни въобще. Ееем добре, нека да нямаш и 2 лв да излезеш една Фанта или едно кафе да изпиеш, да нямаш самочувствие пък нека да не са важни.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0f0913922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ами авторке, направи си сметка какъв човек имаш до себе си, щом когато работиш всичко е розово и обратно. За мен бюжетът винаги трябва да бъде общ, независимо кой колко изкарва. Най-нормалното нещо е, когато единият остане без работа, двамата да се свият за известно време, докато нещата се нормализират, без да има някакви големи сътресения. Тук обаче много зависи колко "безработен" е всъщност безработният. Примерно има хора, които работят по 1-2 месеца и се махат понеже все нещо не им харесва, после 1 година търсят работа. Други пък си стоят вкъщи с години, защото "няма" подходяща за тях работа и т. н. При такива случаи и аз съм съгласен, че няма много място за търпение. В крайна сметка, като видиш, че не можеш да намериш желаната от теб работа, започваш следващото, което най-много те удовлетворява. Нищо не пречи търсенето да продължи и докато работиш. Аз например работих почти 3 години на място, където тъпченето на хората и прецакването бяха закон. Естествено през цялото време търсех други възможности, без да се примирявам и накрая ми се отвори добра възможност.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 280248c6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До н 20 от 18. Рaзбирa се, че трябвa дa си подaдaт ръкa, винaги когaто не е възползвaне.
Честно си признaвaм, че aко нa мен сaмaтa ми се случи дълго време дa се свивaм, a мъжът ми не " смъкне" мaлко нивото и дa зaпочне кaквaто е дa е рaботa, зa дa подпомогне семейният бюджет.... е, ще се ядосaм и много. Сегa слaвa богу сме ок, но имaше време когaто се чудих дaли дa не си зaврa дипломaтa.... някъде, докaто ходех извън рaботaтa в офисa, вечер дa чистя ресторaнт.
Искaм дa кaжa, че в подобни трудни временa, двaмa трябвa дa се подкрепят дa, но трябвa и дa допринaсят кой с кaквото може, a не сaмо кaквото му се искa.
Предполaгaм че, си сaнтиментaлнa ромaнтичкa, която постaвя емоционaлните нaд физическите нужди.
Злaтнaтa средa... е еднaкво отношение към двете.
Не бързaй дa съдиш строго, опитaй мaксимaлно реaлистично дa погледнеш нa нещaтa. Нaй- лесно е човек дa си хвaне куфaрчето и пътят! Но изхождaйки от товa, че ромaнтичнaтa ти предстaвa нaдделявa, ... дaй си още еднa възможност дa погледнеш през неговите очи и възприятия.
Aко пък вече нямaш доврие в този човек....
Но aко съм прaвa в преценкaтa ми зa теб, определено другaтa половинкa трябвa дa е по- прaгмaтичен, реaлист.
Инaче милa.... обичaм розовите листенцa, но не стaвaт зa ядене!
С нaй- добри чувствa ти пишa товa, нaдявaм се че нямa дa го приемеш кaто aтaкa.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 77424d496e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Случващото се е съвсем закономерно, като моментното състояние на държавата ни. В момента функционират и са печаливши само фирми, които са във вид на пирамида. Печелят тези, които дават най-големите рушвети, правят най-големите простотии и откриват най-големите дупки в закона. Така много кадърни мъже, които са образовани, морални и точни остават без работа и се се самобичуват чудейки се къде са сбъркали в живота си, че положението им е такова. Истината е че без пари човек не може да се развива, не може да разгърне потенциала си и не може да се наложи в своята област.
От друг страна тези които са "актуалните" на деня, предимно имат мазен, брутален и нелицеприятен вид и характер и те точно за това са пробили в страната на абсурдите.
От там момичетата е логично да си падат по тях, тъй като виждам че във фейсбук всяка втора е качила на корицата си снимка на лъскава кола, лъскави обувки или някое скъпо бижу. Самите жени не целят да се реализират, тъй като и там единствения начин да пробиеш е с дупе, било професионално или в личен план.
Така че изводи няма да правя, само ще дам прост пример:
Един комшия, който прилича точно като Коко Динев е най-големият плейбой в региона и по него въздишат всички жени, от най-"моралните", до най-пробивните. Къща на 4 етажа, с 2 басейна, 8 спални, 5-6 коли на стойност няколко милиона и няма красавица от региона, която да не е "нощувала" в неговата къща, тъй като ми е през двор и се случва да виждам хранилките покрай басейна. Като се появи в заведение всички имат страхопочитание към него, колко "стойностен" човек бил, колко бил добър и мъдър.
Много си харесвах едно момиче, което се отличаваше от тълпата силиконки със доброта и свенливост, доста време нямаше приятел, слушал съм я да казва как била над материалното изобщо жена мечта. Поне така мислех докато не я видях и нея във въпросния двор по монокини, даваща всичко от себе си за порция жълти стотинки или кръгче в някоя скъпа кола.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0f0913922a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Номер 25, прав си за много от нещата, но не всичко е чак толкова закономерно. Вярно, държавата е в дълбока дупка и корупцията е огромна. Тук обаче не говорим за супер богати хора, а за обикновения човек, който си изкарва парите с труд. Кифлите, които гравитират около подобни богаташчета са ясни на всички и даже не си заслужава да ги коментираме. Пък и не очаквай една жена да ти каже, че е курва и търси пари. Всички твърдят, че са честни и морални.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 947f8696d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Принципно е така за парите, но и не е така. Имам предвид... Как да го обясня. Аз съм съвсем нормално момче, УЧА, не работя и имам по няколко лева на ден, но пак излизам с хубави момичета, някои от които се возят в готини коли.. визирам една конкретно, която се вози в спортни колички и гледа пичовете с пари.. Възбуждали я, ОК :). Но ме търси и ме занимава в момента това момиче. Тя много добре знае, че не работя, че нямам пари (имам колкото да изляза днес да пия нещо в някое заведение) и е наясно, че не мога да я разкарвам, не мога да я черпя, но все пак ме търси и излизаме. Не знам как с тава това. Дори си пускаме и интимни бъзици, лафчета.. това онова, но все пак проявява желание към мен. Не знам дали от гледна точка да ме ползва, когато батковците ги няма, за да има с кой да излезе, или моята компания и е приятна... но имам не един и два такива случай.

Много е относително както се казва.. и има пичове без пари, коли и мотори, които пак си лягат с разни такива префарцунени манекенки и много трудни, и много извисени, и дето много гледали парите. Всичко съм виждал и продължавам да го виждам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker