Тя умира пред очите ми, а аз нищо не мога да направя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя умира пред очите ми, а аз нищо не мога да направя
преди: 10 години, 13 дни, прочетена 2726 пъти
Не търся съвети, просто ми е много криво и си мисля, че ако си излея душата, ще ми олекне поне малко, доколкото е възможно.

Баба ми е в болница за сравнително лека операция на жлъчката. Но днес стана нещо, което не съм очаквал. Още преди операцията ми се обадиха, че и остават максимум 2 дни живот. Просто бъбреците и отказали и не може да се направи нищо. Въпрос на време било да почине.

Като чух това, ми стана адски гадно. Веднага тръгнах към болницата. Но по пътя ми заседна една буца в гърлото, едва си поемах дъх, ръцете ми трепереха, погледът ми се замъгляваше. Помислих, че трябва да спра, за да не направя катастрофа, но се овладях, а и трябваше да стигна час по-скоро. Как стигнах, аз си знам.

Влязох при нея и какво да видя. Нищо общо с моята баба. Адски шок! Нямаше я онази борбена и силна баба. Тялото и беше немощно като жив труп. Нямаше сила дори да се усмихне, но като ме видя, очите и светнаха. Не можеше да говори, дори едва дишаше, но очите и казваха всичко.

Прегърнах я може би за последно. После видя и дъшеря ми, очите светнаха още повече. Обадих се на баща ми, който е в чужбина и с който никога не са се разбирали. Обасних му и сложих телефона на ухото на баба. Тя не говореше, само слушаше. Но очите и казваха всичко, искаше да го прегърне и види на живо за последно. Той и поиска прошка, даде и на нея.

Тя от няколко дни не е яла, пие по малко вода със сламка. Пред мен и махнаха системите и казаха, че утре или вдруги ден ще умре. Почувствах се толкова безпомощен, тя си заминава, а аз се чувствам виновен, че не мога да и помогна.

Най-жалко ми стана, доктора като каза, че ще умре в мъки. Опитах се да се направя на мъж, но сълзите изведнъж избухнаха, дори и сега очите ми са пълни.

Искам само Господ да и отнеме душата възможно най-безболезнено. Толкова искрено го искам това от Него. Толкова ми се искаше да можех нещо да направя, но не ми остава нищо друго, освен да се моля за душата и.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 дни
hash: 94590e0079
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма бог. Освен това всички хора умират в мъки, защото еволюционно погледнато, да се създава механизъм, който да намали или спре болката на умиращо същество, няма съществено значение за оцеляването на ДНК. Такава система би била загуба на ресурси. Тъжно, но факт.

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: 4d8df14bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чак и на мен ми стана тъжно за твоята баба. Съжалявам за загубата ти, но ще трябва да я преодолееш. Баба ти ще бъде добре на другия свят, уверявам те!

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: 6ad8a95c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Авторът до 1

Не знам дали има Бог, но като се прибрах, започнах да се моля с най-отвореното сърце, на което съмспособен. Същата нощ баба ми живнала и бъбреците и отново започнали да работят.

На другия ден бях смаян като я видях да говори и да се усмихва. Питах доктора и каза "Нямам обяснение, това е първия случай в 30 годишната ми практика спрял бъбрек да започне да работи". А наистина беше сппрял, защото катетърът и беше празен, а същата нощ изхвърлила 3 л отрови до сутринта. Направо чудо!

В началото докторът си мислеше, че е временно, но състоянието и вече втори ден е все още добро и той каза, че най-вероятно вече ще оцелее. Не знам Бог ли кой помогна, но определено стана чудо.

Сега отово и сложиха системите, които и бяха махнали, и за сега макар да не е в цветущо здраве е много по-добре от тогава и най-важното вън от опасност.

Сега най-важният въпрос е дали ще успее да укрепне достатъчно, че да и се направи операцията, което окончателно ще я излекува. След десетина ще разберем.

Ще продължа да се моля на Бог.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 дни
hash: cff30a98d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Нищо не можеш да направиш - няма как да извървиш пътечката вместо нея. Аз самата загубих баба си миналата седмица - много ми липсва и винаги ще бъде така. Не е вярно, че няма незаменими хора - мястото на хората, които обичаме винаги ще си остане празно. Но аз вярвам, че нищо ни свършва с физическата смърт на човека и че един прекрасен ден тя ще ме посрещне отново.

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: 67e723d742
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Браво! Продължавай да се молиш на Бог и Той винаги ще ти помогне! Бъди сигурен!

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 дни
hash: 8cf87fe3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, авторе! Много се радвам, че се оправя баба ти. Може би не молитвата като "молитва", а енергията и обичта, които си й изпратил са помогнали. Наистина вярвам, че позитивнатта мисъл е голяма сила.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 дни
hash: bae2fd1cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не забравяйте, че прошката е огромна сила, този случай го доказва. Не случайно в църковните празници има ден за прошка. Ако обърнахте внимание, майка и син дълго време не са се разбирали, дано поне не са се карали, но идва един ден момента да се сдобрят, и именно това е божията сила, че е вразумил човека. Аз мисля, че тези вълшебни думи на прошката правят чудеса. Аз съм го изпитал върху себе си. Скарахме се жестоко с колега, казахме си тежки, оскърбителни думи, дълго време не си говорихме, а работехме на едно работно място, разбирате трудната ситуация. Ходех на работа без желание, при мисълта, че ще бъдем 8 часа заедно, организма ми почти не функционираше, както е при бабата на автора. Един ден не издържах, обърнах се към колегата и му се извиних, поисках му прошка, на което той отвърна със същото. Неговато състояние е било същото като моето, и той е живеел в мъка. От момента на прошката, аз се преродих, прероди се и колегата, олекна ми на душата и тялото ми живна, идеше ми да литна. Мисля, че това се е случило в душата на тази жена, бабата на автора. Тя се е почувствала много щастлива, че са се сдобрили със сина си, а това е най важно за една майка, именно това й е дало сили да живее, и то щастлива. Хубаво е да се живее така, че да не се налага да искаме прошка, но, няма безгрешни хора, затова Господ е сътворил прошката, защото знае, че всички сме съгрешили с нещо, затова ни е дал и ден за прошка. Хора, не злобейте, прощавайте си, живота е кратък, изживейте го щастливи!

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 6ad8a95c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отново съм автора. Току-що се върнах от свиждане и бях изненадан колко по-добре изглежда. Дори и аз не съм очаквал. Всеки има правото да вярва и да не вярва, но аз за себе си вярвам, че Бог се е отзовал на молитвите ми. Всяка вечер, докато заспивам си се моля и представям, че и пращам енергия и че с всеки ден става все по-добре. И наистина с всеки изминал ден изглежда видимо по-добре, дори днес си изглеждаше почти като преди да влезе в болница. Баща ми беше пратил пари за погребение, а те ще отидат за възстановяването и. Какво по-хубаво от това? !

Не мога да опиша чувството да виждаш с очите си как пред теб става чудо.

Не съм религиозен ни най-малко, дори на църква не съм ходил и не съм кръстен. Не гледам и на молитвата в религиозния аспект, а просто като на енергия. Разбрах много неща от това си преживяване.

Мисля, че отчаянието е сила, стига да се насочи в правилната посока. Безнадеждността означава да спреш а се надяваш на парите си, на ума си, на красотата си, на способностите си, на лекарите. Загубилият тази надежда започва да се надява на нещо друго.

Но това отчаяние не трябва да се првръща в депресия, да не парализира твоето аз, а да стане движение към Бог. Точно затова когато човек е отчаян, казва най-качествената си молитва, защото той вече е пробвал всичко и НЕ ЗНАЕ кое ще му помогне и казва „САМО ТИ, Господи, знаеш“.

Мисля, че не е необходимо да си отчаян, за да казваш добра молитва. Мисля, че е въпрос на опит да се научиш да отваряш сърцето си толкова качествено като след правилно насочено отчаяние.

Друг важен момент според мен е да я казваш с убеждението, че го заслужаваш. Аз така се молих:
Нищо и никой друг не може и не знае как да помогне, само Ти знаеш. Помогни и, тя заслужава да живее още.

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 94590e0079
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 1: Радвам се, че се оправя. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6ab2cfac33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кви са тия доктори, да знаят, че баба ти ще умре днес след два дни и те да не направят нищо по въпроса. Е такива бора само в българия има, никаде другаде, много съм разочарован.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker