Обмислям развод.Моля дайте ми съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обмислям развод.Моля дайте ми съвет!
преди: 10 години, 10 дни, прочетена 3314 пъти
Първо искам да помоля админите да ми одобрят историята и моля за прошка за правописните грешки, тъй като в момента съм на улицата и пиша от телефона си.
Историята ми е следната... Жена съм между 20 и 25. Както се подразбира от заглавието съм омъжена и се двуомя за развод. Като за начало, съпругът ми е 9-10 години по голям от мен и сме женени от 4 години, а от 6 сме заедно. Напоследък ми се струпва мното и съм на прага да си изпусна нервите. Откакто сме заедно все се държи като свободен и се скита по дискотеки, барове и прочие. Отначало беше ужас! Постоянно пиян и с бивши някаде. Сега вече е горе долу улегнал, но колко? Е явно не много за да съм отчаяна и да пиша тука. Иска да имаме дете, а е супер безотговорен. Сега вече не пие твърд алкохол, а бира 5, 5 промила алкохол. Само, че вчера преля чашата.
Откакто сме женени живеем в чужбина. Горе долу си устроихме живота, само че за това време моя задлъжня много на държавата. Винаги съм гледала всичко да е наред, да му плащаме колкото мога задълженията. Цялата домакинска работа се пада на мене, че и на работа ходя и вече се чувствам похабена. Намерихме си много хубава квартира и искахме да я наемем, а моя точно тогава или по-точно сега намери как всичко да срине в земята. Аз кътам парите и мисля как да изплатим задълженията и да хванем нова квартира (, защото имаме проблеми със старата и трябва да се махаме), а той постоянно си купува маркови дрехи. Вчера не ме взе от работа и трябваше да се прибера с влака. Моя го нямаше до 20:00 часа, а като се прибра, си е взел ракия и се налива до незнам колко си часа. Аз съм задремала до 3:00 часа. Стреснах се и гледам, че го няма и него и колата. Сетих се да си проверя портмонето и установявам, че ми е взел всичките пари (300-400 евро) и кой знае къде е. Аз за квартирата съм скрила пари ама нашите задължения какво ще правя и пари за храна до края на месеца? Сега в момента е 17:14. Преди 1 час му звъннах и какво излиза? Още е пиян някаде и преспокойно си яде чорбица! Отчаяна съм. Все по често се питам как да постъпя. Той живее ден за ден, а аз трябва всичко да мисля. Заради него сега ми режат и повече ддс и не печеля много! Не мога сама да плащам всичко. Искам целодневна работа да си намеря, но все пак е трудно. Аз кътам всеки цент, докато той си живее. Боли ме много, но все по- често мисля за раздяла. Моля за мнения д%D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 дни
hash: 6545b69991
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ето това е резултатът, когато хората се женят млади. Разведи се с него, намери си някой по-млад, с който да прекарате живота си заедно. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: df2b1f93b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Чакай сега малко, нека изясним нещо.
Ти си тази която си го е избрала такъв, той не се е променил.
В същото време се сещам за поне 10 скромни момчета около 30-те, които работят, седят си в къщи, не пият, не кръшкат, а искат просто някое свястно момиче, само че нямат късмет или не ги забелязвате, защото не викат най-силно, не чупят чинии по таверните, не се правят на големите плейбои и не ви тормозят.
Авторке, всичко което ти се случва е закономерно и сама си го предизвикала, този твоя си е такъв, ама ти не само си била с него, ами и си се омъжила за него.
Та кой е за бой?

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 32ce384a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами явно раздялата ти с него е наложителна стъпка. Идеш ли за съвет при адвокат, няма да те върнат. Въпроса е как ще му сервираш на твоя новината, ако окончателно го решиш. Внимавай ако е перманентно пиян, да не те удари или да те изхвърли. Ти казваш, че храниш семейството ви. Ами този търтей докога смята хем да те "смуче" за пари, хем да не ти е опора за нищо. Помисли си също дали ти му даваш нещо повече от пари. Сигурно нон-стоп работиш и даже не ти остава време за ласки, а ако твоя си е все навън, незнам и как ако поискаш и ти ще получиш ласки от него. Явно е изчерпана връзка/брак това. Пусни го на воля, поне като не ви свързва вече ежедневието ви, можеш да продължиш някак нормално напред, млада си, не се попилявай с тая хаймана, той няма да се превъзпита, а ти винаги ще си лошата за него, така че дейтсвай.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 дни
hash: 9e1569b69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарежи го! Трябва да мислиш и за себе си. Предполагам, искаш да живееш нормално за в бъдеще, с деца и съпруг, който се грижи за теб, а не обратното. Със сегашния ти няма да имаш нищо от гореизброените. Разведи се с него, прибери си парите, намери си стабилна работа и заживей сама. А любовта сама ще те намери ;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 79f9a72e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво има да му мислиш. Определението ми за щастливо семейство и това, което ти описваш са диаметрално различни. Не мисля, че ще става по-добре, разделяйте се и никакво дете. Това ще му даде основание да те дои още много време. Ти си знаеш, но според мен се махай от него.
S. A. D.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 дни
hash: bfa3c30d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Дърпa те по нaдолнището... в блaтото, този твой съпруг. Ти сaмaтa си знaеш, че без него ще си по- добре. Действaй, докaто съвсем не си се скaпaлa психически. Действaй, докaто още имaш силa, нaдеждa, цел. Зaщото, aко продължaвaш тaкa, скоро ще остaнеш без нищо, без себе си дори.
Aко него го нямa в животa ти, нищо нямa дa ти пречи дa " полетиш ".
Не го жaли, той не го прaви, ти зaщо? !
Нямa дa ти пожелaвaм успех, зaщото ЗНAМ, че отървеш ли се от боклукa, рaзчислиш ли го от животa си, нямa дa имaш нуждa от моите пожелaния.
Хвaщaй " метлaтa " и всичко излишно, ВЪН ОТ ЖИВОТA ТИ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 дни
hash: d698aed09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката...
Темата ми я бях писала преди около 2 седмици и забелязвам, че чак сега е пусната. Както и да е. Новата квартира не я хванахме и си останахме в старата. Може би не съм се изразила правилно, тъй като пишех от телефон и бях ужасно обърката. Той работи и изкарва 3 пъти повече от мене, с което искам да кажа, че в момента той ни издържа. Аз си смених данък номера за да печели той повече, а аз и без това не работя на пълен работен ден, поне от мене по-малко да режат. Проблема ми е, че е безотговорен и като има проблем прибягва към алкохола, вместо да го решим двамата. Навремето се задължи към различни предприятия, заради хора, които смяташе за приятели и роднини и сега се опитваме да се отървем от бъркотията. От последния път не е вкусвал алкохол, но все пак пак ще се напие някога. С ръка на сърце мога да кажа, че не ми е изневерявал, че ме обича и се грижи за мене, но понякога се държи като дете!!! Незнам как да го направя по-отговорен и да го откажа напълно от алкохола. Някои хора ми казват, че като забременея и родя ще се оправи... Но дали?

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: d4e4b179d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам в коя държава си, но в повечето страни има оргазнизации, които помагат на жени малко или много в твоето положение. Свържи се с тях за съдействие. Както горе някой е писал, трябва да внимаваш да не пострадаш физически.

 
  ...
преди: 10 години, 9 дни
hash: e14fab5e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Развеждай се, намери си някой, който да те оценява :-)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 дни
hash: 42e016d4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момче на 16.

Развеждай се, кво го търпиш...?

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 дни
hash: 4540c90a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Какво очакваш да ти се каже? Съвсем ясно е, че трябва да се разделите. Търси си такъв на твоите години и не мислете за дете, докато не навършите 30.

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: dad1fe2744
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отглеждаш си паразит. И не само, че си го отглеждаш вече толкова дълго време, ами и не се решаваш да действаш в правилната посока, която ще те измъкне от кашата, в която си. Благодари, че нямаш дете все още, защото ако смяташ, че сега ти е тежко, тогава съвсем ще се скапеш. И не само ти, а и детето ти. Действай бързо, докато това все още не се е случило ( не си забременяла). Когато си вътре в нещата и не можеш да погледнеш трезво отстрани на картинката, положението изглежда много трудно и нерешимо. Знам от личен опит. Погледнеш ли отгоре на нещата ще видиш съвсем ясно какво точно трябва да направиш.

Търпях един подобен на твоя близо 3 год. Само, че не бяхме женени, а аз бях по-малка от теб тогава. Давах му пари, понеже не работеше, а беше на 22, млад, здрав мъж в разцвета на силите си. Даваше ги за трева, пиене, сладки неща и кафета. Аз на 17 год. възраст вече работех, докато учех предпоследна година в средното у-ще. Висеше на гърба на майка си, която едвам смогваше да свързват и двата края. Забърка се с дилърите от Поморие, имаше да им дава пари - тогава пак аз го спасих, като му дадох уж "назаем". Дори не живеехме заедно. И това, което ти разказвам са само малки капки в цялото море от издънки.
Когато чашата ми преля окончателно и му теглих една здрава майна, не мога да ти опиша какво чувство на лекота и освобождение изпитах. Все едно дишаш напълно различен, чист въздух от този който досега си поемала.

Затова - ДЕЙСТВАЙ! Не си съсипвай живота, нервите, здравето, психиката и бъдещето с този. Събери смелост и направи онова, което знаеш, че е най-правилното за теб в този момент. Не го съжалявай - той ще намери друг, към който да се прикрепи и да смуче, от теб е взел достатъчно.
Не се оставяй да те разубеждава, моли, настоява, ако ще и на колене да ти падне, и ти и аз знаем, че това ще бъде само цирк, който временно да ти замаже очите, до следващия път, когато нещата ще се повторят. Не си позволявай да влезеш в омагьосан кръг.

Мисли позитивно, устремно, колкото и да ти е трудно сега, и предприеми първата крачка, тя е най-трудната. Веднъж започнеш ли и набереш "инерция" така да се изразя ще ти бъде много по-лесно.

Дръж ни в течение на нещата и успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 дни
hash: b23304e525
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На 16 съм но мога да ти дам полезен съвет понеже майка е разведена с татко и беше с такъв като съпруга ти той пиеше пръскяше беше ужасен като вземе парите само се въртеше около нея после затъна в задължения тя мо ги плащаше тя опитваше да оправи всичко но той само алкохол и насам натам прахостникът никога не му пукаше за нея сега след като след 7 години се разделиха всичко е чудесно нaмери човек който я цени помага просто и сама разбра че няма смисъл да е с такъв човек той никога няма да се промени по добре разведи се остави го и си почини гледай себе си ще срещеш човек който наистина ще те обича и няма да страдаш така ти си жена и трябва да те уважава да се грижи за теб такъв човек не може да имате бъдеще само проблеми и ще се изтормозваш това не е живот махни се от този човек не е за теб :) ти се опитваш а той пиене и излизане този човек няма да те направи щастлива той няма да се промени като четох все едно майка го е писала просто като те слушам искам да ти си помоля да го оставиш той не е човек просто остави го разведете се и помисли за теб пожелавам ти да си много щастлива заслужаваш го след този тормоз :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: b734067c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Развеждай се, баси боклука. Ама къде си била в гъбите като си се женила? Той не е станал така от вчера. Жените се за някакви "много готини пичове", а после какво да правим? !

 
  ...
преди: 10 години, 8 дни
hash: d05fba7cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ако нямате дете, не го обичаш и би искала нов живот, зарежи го. Ако имате дете, обичаш го и искаш да го промениш мъжа ти, постарай се още.
Избирай, имаш шансове.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 дни
hash: 121ed448eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 1, не е до жененето в млада възраст, а до мисленето и някакви комплекси явно. Имам позната на близо 40 години се вкара в подобен капан, само че тя и дете му роди. Бебето на няколко дни и с температура, таткото по кръчми с приятелки. А си го познаваше от години, че е такъв.

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: f3c0ee7a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   съпругът ми е 9-10 години по голям от мен??? !!!???

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 5afad342da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   бий му шута :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: 9eda7de86c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Разведи се! Пожелавам ти да си намериш някой свестен мъж като мен. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: ffffd2122b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Щом обмисляш развод, значи половината решение е взето. Остави чувствата и сантиментите за друг път (защото вече не работят) и го реализирай тоя развод. Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 дни
hash: d9586cbcaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ти решаваш какво искаш повече - него или нормален живот. Аз мога само да ти каже, че той най-вероятно няма да се промени. Също така мисля, че при евентуално дете ще стане по-зле - той ще се чувства още по-свободен да прави каквото си иска, без да се съобразява теб, защото ти щеш - не щеш ще бъдеш вързана на гледаш детето вкъщи без особен избор. Тогава той може дори да стане много груб и да ти натяква, че нямаш къде да ходиш без него и той едва ли не е големия мъж, който с всички сили се трепи да си издържа семейството. Детето може и да започне да го дразни и ти покрай него, защото вие ще бъдете една пречка за неговото безгрижие и пълно щастие. Дано да греша, просто такива наблюдения имам върху подобен тип хора.
За сведение и аз съм с подобен тип мъж, само дето не изчезва посред нощ без предупреждение. Знам, че никак не е лесно да се вземе решение в подобна ситуация - дълга връзка, на пръв поглед няма сериозни проблеми, изглежда сякаш един ден всичко ще се изглади с един сериозен разговор и така времето си минава... Но ти имаш и повече причини за недоволство - да излиза по нощите с бившите си... това е малко прекалено. Защо не си вдигнала скандал още при първа подобна проява?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 102a6e4b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Бягай от него веднага без повече да му мислиш. Той щом досега не се е променил тепърва няма да го стори. Слава богу че още нямате дете. Аз съм в подобна ситуация само че с дете и при мен мърдане няма а ти имаш избор. Гледай да се разведеш преди да те е вързал с дете защоро после ще ти е много трудно. Казвам ти го от личен опит. Разбере ли че искаш да го оставиш най-вероятно ще започне да те моли да не го правиш и ще ти сваля и звевдите ор неберо. За нищо на света не му вярвай. Даже и да сам да си вярва няма да го постигне. За семеен живот са нужни разумни здравомислещи мъже още повече ако съдават и деца, той самият е дете нищо че е на тия години. Каквото и да ти обещава прави и казва бягай. Дори и много да го обичаш пак бягай И без това твоята любов никога няма да бъде оценена. Този тип мъже търсят мама само когато за момента са сами или мама да им сготви даде пари и тн. Женят се за да може на сигурно да си задуволят секс нагона когато няма с кого друг. Ако искаш да си в ролята на мама безплатната компаньонка и забавлението му докато не си намери друго забавление стой при него в противен случай бягай! Той ще иска да те задъжи само заради горните причини но не те обича. ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА РИ ПРИЧИНИ НИЩО ОТ ТОВА ЗАТОВА СЕ СПАСИ! Подписът и развода с нищо няма да попречат на бъдещето ти, но ако родиш дете от този човек и ти и детето ти ще бъдете нещастни докато мъжъти си живее досегашния живот и му дреме на пуловера. Хората се събират за да бъдат и двамата щастливи заедно с децата си. Това зависи от техния избор. Избери да бъдеш щастлива но с подходящ партньор! Но за да го постигнеш първо се разведи с този ти знаеш какъв но не и човек който те обича. Аз веднага бих се развела но за съжаление при мен вече е късно заради детето. По не за него моя горе-долу се грижи но твоя е много по-зле. Моя обикаля по цял ден по приятели пръска голяма част от парите си за глупости и се прибира само да се наяде наспи и да се скара за някоя глупост с мен само и само да си намери повод пак да излезе навън с приятелите. Отдавна вече не го понасям, ати се опитваш да понесеш много повече от това а нищо не те задължава да го правиш. Зарежи го и бъди щастлива докато още можеш!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 2b18334e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Зарежи го, върни се в България докато е още лято и има работа (ако 400 евро са ти всичките парички, то у нас можеш да изкарваш повече) и веднага се развеждай, ако имаш брак НЕ ПРАВИ ДЕЦА! Да живее човек в чужбина си заслужава само ако имаш поне 2 пъти по-висок стандарт, а такива паразити и ненормалници не разбирам къде ги намирате просто.
Успех

П. П. Имаш ли пари за билет обратно изобщо? Ако нямаш - хвани нещо негово (лаптоп, телефони) и го шитни в заложна къща!

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 028b7e45c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Момиче, искрено те съжалявам. Ти очевидно си попаднала на този безотговорен егоистичен използвач. Запомни че хора като него, никога не се променят. Ако ти харесва сегашният ти живот с него, стой там. Ако аз бях на твое място, щях да бягам веднага, колкото по-надалече, по-добре. Не се опитвай да го съжалваш, защото на него изобщо не му пука за тебе. Ако останеш с него, рано или късно ще се депресираш и разболееш. Хубавото е че нямате деца, защото тогава живота ти щеше да е истински кошмар. Щом като заплатата ти там не е голяма, по-добе ще си в Бългаия. Аз също живях в чужбина и им опитах "сладостите" на западняцте. От миналата година съм си обратно в България и живота ми тук е сто пъти по-щастлив. В края на краищата, живота си е твой и ти трбва да си решаваш сама. Само запомни че колкото по-дълго стоиш с него, нещата не само че няма да се оправят но ще стават и все по-зле.
Желая ти успех и всичко най-добро!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 2b18334e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторке, ти си мазохист (чета какво си писала под 7). Стои си, но дете само не прави от този човек.
Не се сърди, но си прибързала с брака, а колкото до живота в чужбина - не се справяш, защото си зависима от един алкохолик, което в България е трудно да се случи, най-малкото ще имаш родители и приятели да ти помогнат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker