Пред дилема - дайте ми съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пред дилема - дайте ми съвети
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1249 пъти
Така. Момче съм на 17 години, живея със майка ми и брат ми. Баща ми почина. Всяко лято работя накъде защото парите не стигат. Тъй като съм от малък град и след като завърших не намерих работа. Майка ми работи във фирма която фирма има почивни станции. Записа ни на почивка за седмица с намаление на нея като работник във фирмата за 7 дни е продържителността. Проблема е там, че оня ден на 19. 07. 2014г. ми се усмихна късмета и ме взеха в хранителен магазин. Проблема или по скоро дилемата е че майка ми държи да съм с тях, един вид като упора а и да почина малко, да това го разбирам, но тъй като наскоро започнах само от няколко дни как може да отсъствам от работа не ми се иска тъй като като съм на ново място и сега навлизам. Днес окончателно и казах че не желая и няма да мога да съм с тях и тя ми е сърдита, аз я разбирам но толкова време съм търсил работа трябват ми пари и не мисля че мога да отсъствам по чисто финансови причини.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: aeb9f57f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък не разбирам как може майка ти да ти се сърди за такова нещо. Вместо да се радва, че си успял да си намериш работа и в бъдеще ще подпомагаш семейството финансово тя се сърди, че няма как да идеш с тях на море. Странно. И не, ако държиш на работата си не можеш да отсъстваш едва няколко дни след като си почнал. Това означава да си подритнеш трудовата книжка и да дадеш ясен знак на шефа си, че си несериозен. За това просто не проумявам как майка ти може да се държи толкова детински. Да, кофти е да не почиваш лятото, ама на всички се случва. Ето и аз няма да почивам това лято, нищо, че работя от години в тази фирма и имам право на отпуска. Ама така се случи, че колежката напуска и понеже сме малка фирма няма кой да работи и ще трябва да се откажа от плановете си, освен ако не стане чудо и си намерим нов колега бързо. Ама не го вярвам, за това съм се примирила, че в най-добрия случай ще ме пуснат за няколко дни през септември, нищо, че по закон ми се полагат 20 дни платен отпуск и че още през януари заявих, че ще ги ползвам пред август. Ама какво да правиш, на работа е така. Понякога трябва да правиш компромиси.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b43825f72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък съм на страната на майка ти. Само на 17 си цял живот ще имаш време да работиш, майка ти кой знае колко усилия е вложила да ви намери начин за почивка, както за евтини места така и за плащането им. И изведнъж ти знаейки, че ще ходите на море, едва ли не мечтата на майка ти, си търсиш работа точно преди това, все едно не знаеш.
Не ми ги говори тея, че всяко лято работиш, а си на 17, най-много миналото лято да си работил, преди това закона не ти е позволявал да работиш и никой работодател е нямало как да те наеме. А дори и сега твоят работодател няма как да те наеме без съгласието на майка ти. Има нещо гнило в темата ти!? !
Бъдещ мъж си, трябва да се научиш да подреждаш приоритетите си. Семейството ти е най-важното, особено ако някой от семейството е положил усилия за де те зарадва е много неуважително да откажеш в последния момент, дори е обидно.
Майка ти се е старала да ви осигури почивката въпреки липсата на баща, а ти! Защо се цепиш от семейството си, щом майка ти е решила, значи така е правилно, не забравяй все още не си пълнолетен и тя е твой настойник, все още нямаш право на самостоятелни решения, дори свързани с твоята личност.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c37833cd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мисля като н. 1.
Н. 2 би имал право за нормално осигурено семейство със среден стандарт. Авторката просточиска да живее нормално, похвално е, че е сериозна, амбициозна и работлива. На 17 г. си достатачно голяма сама да взимаш такова решение, а майка ти да го приеме, ако те уважава

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b43825f72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н. 2 Рядко в България има "нормално осигурено семейство" и докато един младеж /автора е от мъжки пол/ не е пълнолетен е длъжен да се съобразява с настойника си в случая майка си. Автора е непълнолетен и решенията все още са в ръцете на майка му. Ще дойде ден и ще трябва той сам да взема решения, но все още е рано.
И да продадеш семейството си за пари /заплата/ не е похвално. Колкото и бедно семейство да има човек не трябва да го пренебрегва заради работодател. Майката в случая на това семейство се справя някак, дори е успяла да постигне почивка на море, не е ли достойно за уважение това, аз я уважавам, но не разбирам защо синът й не уважава усилията й. В днешно време сама жена да се справя сама при починал съпруг с две деца не е лесно а и на море да ги уреди, какво повече.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 40dc3af68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   номер 2/4, чуваш ли се какво пишеш??? "да продадеш семейството си за пари /заплата/" - ти в ред ли си? авторът гледа да изкара някой лев, за да подпомогне майка си, отказва се от почивката, за да й помогне, защото явно имат нужда, ти го изкара родоотстъпник и предател!? !
в крайна сметка нищо не й пречи да отиде с другия си син, не разбирам какъв точно й е проблемът. и не знам къде прочетохте за море, аз не видях такова нещо.
Ж42

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 19091bf803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По принцип всички сте прави, но едно изречение ми направи впечатление в коментара на № 4: "Колкото и бедно семейство да има човек, не трябва да го пренебрегва заради работодател".

Абсолютно е така. Работата е за човека, а не човекът за работата. Не е хубаво и не е правилно да стъпваме върху себе си, човешкото си достойнство, семейство, деца и близки, само и само да угодим на бесния капиталист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker