Дъщеря ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми.
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2565 пъти
Като за начало ще помоля да публикувате историята ми. Благодаря!
Та, дъщеря ми е различна от нейните връстници. По цял ден си седи в стаята, гледа анимета и слуша рок. Това е по цял ден като изключим сутрините, когато тича навън. Няма приятели, нито гадже, а е на 16. Живее в свой, измислен свят! Всичко сме опитвали, но тя е упорита и не ни слуша.
Дайте ми съвет, моля ви! И не ми казвайте нещо от този род:"еми ти какво искаш да пуши и пие ли? "
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5ce65f0317
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като тинейджър бих казала, че е напълно нормално това. Все пак ние сме в една възраст в която сме мн трудни за разбиране, особено от вас родителите. Аз имам една такава приятелка, в момента е на 17 още слуша рок и гл анимета, обаче е социална. Опитайте да поговорите с дъщеря ви, помолете я да ви каже какво обича да прави извън рока и филмите. Ако трябва сменете училището, за да се социализира. Колкото до гадже има време, моята приятелка е на 17 и сега работи по въпроса. Успех от мен! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 13c3eedf6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами и аз съм малко такъв за това може би мога да ти помогна. Не гледам анимета де, а постоянно играя игри или гледам филми на компютъра. Но щом сутрин ходи да тича едва ли е толкова зле, поне не се е занемарила. Каквото и да и кажете няма просто да излезе и да си намери приятели и гадже. Вече не знам какво разбираш под "свой измислен свят" затова не знам какво да ти кажа за това.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8e73022c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Оставете я да си живее както иска, нали всеки има пражо да избира какво иска, с времето нещата и интересите се променят...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 989271a548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дъщеря ти е нормална. Всеки си има особеностите. Защо изобщо искаш да я променяш. Рокът е свестна музика, не развратна чалга, аниметата са на мода. Детето спортува даже. Просто не разбирам от какво не си доволна! Има асоциални хора, с времето може да реши друго. Забога- сега е тийнейджърка и вместо да ти побеляват косите от това от кого ще забременее и дали ще се прибере изобщо, ти си тръгнала да се притесняваш от спокойствието си.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fc3887a311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто приеми, че хората са различни. Едни предпочитат шумните компании и дискотеките, други предпочитат да си четат нещо в стаята и спри да се тревожиш. И аз бях като дъщеря ти и нашите едва ли не насила ме караха да се обадя на някоя приятелка, че да изляза малко от вкъщи и какво, пораснах и в университета си намерих и приятели и компания, а по-късно и мъж и сега съм щастливо омъжена. Така, че това, че дъщеря ти не се държи като типично момиче на 16, изобщо не означава, че в бъдеще няма да има и гаджета и приятели и че ще остане сама.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eb6c0b4147
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми ти какво искаш да пуши и пие ли?

Остави я на мира, достатъчно голяма е, за да знае какво и храесва. Тепърва и предстоят студентски години, нови запознанства, любов и т. н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1cddaf65c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По стила на писане имам чувството, че историята е измислена или поне преиначена. Една зряла жена никога няма да напише "анимета" и "еми ти какво искаш да пуши и пие ли? " Само дето не е написано "кфо" вместо "какво" и "хей" в началото.

Младежите на тази възраст намират себе си и поставят на изпитание обществените норми, за да се убедят, че не са случайни. Така че това е нормално.

Ако пък има проблем в отношенията и с другите, това, че вие не се сещате за какво става въпрос, означава, че няма комуникация между вас. Не е достатъчно да кажеш на едно дете "намери си гадже, излизай по-често" и "как мина в училище днес". Бъдете приятелки, споделяйте си, не критикувайте, изградете си доверие. На тази възраст е малко късно вече, трябвало е да пробвате много по-рано, но все пак опитайте.

Ако имаше комуникация, нямаше да има такива проблеми или поне щяхте да сте наясно с тях, а не да питате чужди хора, които не познават момичето и само ще гадаят.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 65864685db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като братовчед ми гледа наруто и се филмира, но има приятели и не седи по цял ден в стаята си.. Като порасне още малко ще и дойде акъла.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 53540fd6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. Ако искаш дъщеря ти да те слуша седни и поговори с нея. Кажи й че искате да преминете на следващо ниво. То е приятелството. Недей да и повишаваш тон нищо което може да е отблъсне. Поговорете си какво ще рави след като завърши училище. Попитай я дали харесва някое момче/момиче. Все нещо което да я предразположи и да стопите леда. Но ако се държиш като родител-дете никога няма да ти обърне внимание. Кажи и че вече е поранала и е станала голяма да взима живота в свой ръце и да си понася отговорностите. Това е. Може би това е нейният идеал в живота. УСПЕХ!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1cddaf65c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От номер 8

Ама нека това сприятеляване стане малко по-естествено и ненатрапливо. Ако е изкуствено, ще го приеме като съжаление или досада и ще се дръпне още повече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1960096af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо чудно че се изолира от такива глупави родители.
Повечето родители биха дали всичко, децата им да са като вашето дете. Сигурно биха искали да не ходи по момчета и да си ляга с който им дойде, писнало им е да слуша чалга и да пушат цигари, а вие се оплаквате от такива неща.
Вие сте глупави родители, което е много-по лошо от кофти компания.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f321fcb0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не, за мен хората не са глупави родители. Не може на 16 да се изолира от света. И какво, аз като съм на 16 и почти не се прибирам в нас, да не би да съм развалина - закачам се с момчета, но не се целувам или спя с всяко едно от тях, слушам всякаква музика, абсолютно всякаква, не пия и не пуша, имам свестна компания, нищо, че съм в малък град. Според мен и тя донякъде е попаднала на новата мода - да се изолираш от света, да гледаш само телевизия и да седиш на компютъра, защото "всички били идиоти", да споделяш разни картинки "не съм анти социален, а анти идиот", да се депресираш, често и да си агресивен без причина, в някои случаи тези, които й робуват на модата слушат разни депресарски групи като Bring me the Horizon, Asking Alexandria и подобни, пък си въобразяват, че имат всички проблеми на света, почват да се режат, да пушат трева, после и други наркотици в някои случаи, измислят си, че са бисексуални, хомосексуални... Мечтаели били да са като някакви от картинки, които имат флешове, които им разкъсват ушите направо, с много обеци, изгорели и грозно подстригани коси.. Ама добре, че и това момиче чак до там не е стигнало. Според мен всичко идва от това, че тя няма желание да се промени. Не знам и аз точно как да се създаде това желание у нея... може да седнете да поговорите с нея, да я водите някъде, да види просто, че реалния свят е по-хубав от тъпите анимета и компютъра.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7e1e797a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Някои родители не знаят какво искат. Ако детето играе на компютъра - защо не излиза да спортува? Ако се занимава с гаджета - защо не отделя повече време за учене? Примерно.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7647a855d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Напълно съм съгласна с номер 13.
Аз съм малко по-голяма от дъщеря ти и не бих се съгласила с повечето мнения тук. Всяко момиче (и момче) на нейната възраст трябва да има някакви минимални контакти и да е социална. Не е нормално по цял ден да гледа анимета и да слуша рок, защото един ден ще и се наложи да излезе сред нас - "чудовищата с развален живот" и няма да знае какво да прави и как да се държи в елементарна ситуация. Хубаво е да комбинира ученето с излизанията с приятели и хоби. Аз в летните дни почти не се прибирам в нас и съм съвсем нормално момиче, имам си приятели и обичам да се забавлявам с тях, но не съм някакъв парцал. Не ми е приятно, че ще ти го кажа, но щом тя е толкова упорита и затворена ще ти е трудно да я изведеш от това състояние. Може да и предложиш да излезете по магазините, на кафе, да се поглезите в някой козметичен салон. Не я познавам колкото теб и не мога да ти дам повече съвети, но опитай с тези. Мога само да ти кажа като момиче от нейното поколение, че ако продължи така в бъдеще ще и е трудно да общува с хората.
Айде, късмет :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fc2e9ea902
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз бях антисоциална.
Социализираха се чак когато започнах да работя (слава богу, в тинейджърска възраст).
Не е нормално, после имаш проблеми с приспособяването.
Внимавай дъщеря ти да не започне да клони към депресии, апатия или анорексички състояния.
Иначе не знам какво може да я извади от това състояние, очевидно е, че тя си е интроверт.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d33d96e7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Напълно нормално е. няма да е нито първата, нито последната по-затворена тийнейджърка. В никакъв случай не е единствената, и аз на 16 никъде не ходех, само си стоях в стаята и правех каквото си знам, , даже да тичам , не ходех.
Тя е аутсайдер, бунтар! Един ден ще се гордееш с нея! Заляга ли иначе на уроците?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cf33025db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз по цял ден играя компютърни игри и гледам анимета/ютюб и дори не излизам както тя прави, за да тича. Имам 2-3 приятеля, с които рядко излизам. Та с тези предварителни обяснения бих искал да споделя, че като дете на нейната възраст и с подобни занимания най-много мразя нашите да ми се месят. Не я определяй като различна от връстниците й, защото има много други като нея.

(и да - много по-добре си е от тези които са всеки ден пияни-заляни по чалготеките)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 50b8458047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Виж сега, това не е нещо лошо, за което човек трябва да се притеснява. Не всеки човек трябва да има приятели, да ходи по дискотеки, купони, ресторанти и т. н. Ти знаеш ли, че дори и най-общителните хора и тези, които знаят по мякакъв начин да привлекат вниманието на другите имат най-много колкото броя на пръстите на едната ръка приятели/ки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 18267eae8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ще се оправи не бойте се

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker