Моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за съвет
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2196 пъти
Здравейте пише ви отчаяна жена и майка. На 35 години съм женена съм от 16 години и имам дъщеря, която е на 14 вече отдавна навлязла в пубертета, но вече става нетърпимо и непоносимо опитвам се да се справя и да я разбирам, но аз в тинейджърските си години не съм се държала така. Та ето и от къде идва проблема дъщеря ми е 1, 63 висока и е 60 килограма просто понапълня и аз и обяснявам, че това е от пубертета и че трябва да намали някои храни, а също и да спортува, защото на нейната възраст има много енергия, която трябва да се изразходи, а със седенето пред лаптопа това няма как да се получи. Аз като жена се грижа доста за себе си и спортувам народни танци и често ходя да тичам на стадиона въпреки всичката работа, която имам намирам време за себе си, за семейството, за грижи в къщата, да готвя, да чистя. Старая се да се обличам добре винаги съм се интересувала от мода, обичам да пазарувам, да се контя както всяка жена не смятам, че една жена трябва да се зарови във домакинска работа и да не полага грам усилия за себе си. Вся пак и ние сме хора. Храня се здравословно 1, 75 съм висока и съм 63 килограма. Често викам дъщеря ми с мен на разходка, кафенце, да обиколим магазините, филм нещо някъде да излезем двете. Ок това е лесното излезем и като се приберем вкъщи едни сълзи един рев, че тя била грозна ходели сме били по улицата всички ме зяпали, обличала съм се била провокативно не можела да приеме майка й да излежда по-добре от нея, но аз не смятам, че изглеждам по-добре тя е млада и толкова красива не мога да разбера как може да си мисли, че аз вече дето гоня 40-те се опитвам да бъда по-добра от нея. Днес отново се скарахме, че роклята ми била къса, което естествено не беше така, каза също че се срамува от мен. Не мога да я разбера много ми е мъчно, че детето ми изрече тия думи не разбирам с какво толкова я засрамвам всичко й давам за всичко и е угодено, не я ограничавам от нищо, а получавам такива думи в замяна. Баща и аз се спукваме от работа, за да има всичко, което пожелае всеки месец се купуват нови дрехи, които дори не носи и после ги прехвърля на мен да ги нося. Нося ги да, защото все пак са се давали пари за тия парцалки и после ми казва, че се опитвам да я засенча. Като дойдат приятелки вкъщи и някое друго момче момчетата били питали що майка й била толкова яка и че съм била само за секс. Абе някакви такива извратени неща от пубери.. Е аз какво трябва да направя сега пак е сърдита до одеве и се молих да дойда с мен до магазина да ми помогне да напазаруваме храна нямала да дойде само да се излагала с мен. Моля съвет аз ли греща?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: e1dd8044ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дъщеря ти се чувства пренебрегната от мъжкото( а може би и от женското) внимание. Аз имам с 2 години по- голяма сестра и знам какво ? е. Разбрах, че това е един вид проверка на приятелството и любовта и че моите приятели са ми истински, защото не се лепнаха за сестра ми, а тя е по-"яката" от нас двете.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7e1e4d0c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тийнейджърски вълнения, нищо ново. Като мине 19-20, ще и мине.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 103470ea12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Aз нямaм дъщеря, но относно видa ми, имaх проблеми със синът ми. Не мaлко негови съученици пострaдaхa от него, зaрaди подмятaния. Дори не съм се обличaлa/ държaлa провокaтивно. Обикновено костюми, aко с полa, дължинa до коленете, но...

A инaче могa дa се изкaжa кaто дъщеря нa много крaсивa мaйкa. Нa възрaсттa нa дъщеря ти се чувствaх неловко от товa, че постоянно я зяпaхa мъжете, подсвирквaния, бибиткaния... После, мaлко по- голямa, когaто търсех себе си кaк дa изрaзя, искaх дa бъдa крaсивa кaто нея, но рaзличнa по мой нaчин. И товa ме обърквaше още повече. Все си мислех, че никогa нямa дa бъдa толковa хубaвa. Много се гордеех с нея, но също и зaвиждaх донякъде зa внимaнието. Мисля, че се е усетилa, зaщото имaхме " женски рaзговор".
След него долу- горе ми се изясни рaзликaтa момиче- женa, интересът нa противоположния пол към двете по рaзличен нaчин и ме убеди, че " тепървa рaзцъфвaм и ще бъдa толковa крaсивa, че ще си гълтaт езиците, мъже и жени при видa ми";))))
Мисля, че първaтa ти грешкa е дa и нaпомняш зa килогрaмите и, некa сaмa се aмбицирa. Не мисля, че трябвa дa променяш визиятa си, но също ми се струвa, ( дaно грешa) че срaвнениятa ги прaвиш всъщност ти. В смисъл, че не се държиш кaто 35 год. мaйкa, a кaто пубертет нa годините нa дъщеря ти.
Мисля, че ти хaресвa дa... изглеждaш по- добре от дъщеря ти и тя усещa товa.
Зaтовa поговори с нея, но кaто мaйкa с дъщеря тийнейджър!
Но, не дa и подкопaвaш още повече сaмочувствието, a дa и го " погaлиш".
И сериозно(? ) носиш дрехите нa 14 год. си дъщеря? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9f38a94279
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, има нещо много странно във взаимоотношенията ви. Мисля, че по някакъв начин ти като майка създаваш някакво чувство на ревност или съперничество у нея. Може би е най-добре да се консултирате с психолог.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1024e79771
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пфф, сигурен съм че си супер-гадже, а дъщеря ти е патладжан, пълен с кисело зеле.. Ако и характерът й е такъв - да забрави някога мъж да я погледне.

Ако всичко, което разказваш за себе си е вярно, то ти си жената-мечта.

Иначе тенденцията е страшна! Нацията загива, загнива... Изглежда идва времето на циганите..

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1140abac5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не грешиш... освен, ако разбира се роклите ти не са твърде къси. Но едва ли. Аз имам подобен проблем, но в много по лека степен. Нямаме такива истерии, но сълзите в очите и ме разбиват. Когато отидем в някои магазин да пазарим дрехи тя се хваща за сто дрешки, но в никоя не влиза. Или влиза, но прелива. А на мен ми е мъчно защото и аз минах през това. На тази възраст искат да блестят, да са неповторими. А гадния пубертет се гаври с телата им. Та... казва мамо пробвай и ти нещо. Аз сега доста отслабнах и каквото и да облека всичко ми става. Е мъжете не се обръщат след мен. Аз не се обличам секси, по скоро спортно и доста семпло... Но ето тогава идват сълзите и. Спомням си, че едно време и аз така ужасно ревнувах от майка ми. Бях една тлъста дебелана. А тя мъничка, руса, синеока, кокетна. Шиеше си красиви дрехи. Шиеше и на мен, но аз бях такава бъчва, че се ядосвах като видя как ми стоят и ги късах. Как помагам аз на дъщеря си? ! Ами повтарям и, че е много, много хубава. Казвам и да си хапва любимите храни, но рано през деня, за да ги изразходи. И освен това да изхвърли хляба от менюто. Като каже, че иска да се разходи с приятелки я подстрекавам -отивай, отивай ходете колкото можете повече това е изразходване на тлъстинки. Щото не мога да я навия да спортува.... Карам я да си оправя винаги ноктите да си подбира дрехите да се грижи за кожата си. Уча я да се грижи за жената в себе си. Да не се намрази, да не залитне в хранителни разтройства. Да си обикне тялото и да се погрижи за него така както направих аз. Уча я да си слага дискретно спирала и не спирам да и казвам -колко е красива косата ти, колко дълги мигли имаш, каква си ми висока като тополка. То се киска с глас на всички тия приказчици, но виждам как и грейват очичките като и го казвам. Бъдете до нея дори да се търкала по пода и да ви обижда. Пубертета е тежко нещо за крехката момичешка психика. Нали се сещате... дебелааа съъъм, грооозна съм, плоска съм, пъпчива съм, гъзъ ми е огромен, никои не ме иска, никои не ме харесва ще си умра дествена.... Поправете ме ако бъркам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката- Номер 3 нося ги , но само в нас дори до магазина не излизам с тях извинявай, но защо да не ги нося ? При положение,че давам луди пари за тия дрехи и тя идва и ми казва не ги искам ти ги носи. Аз си имам мои дрехи с които излизам навън и те не са провокативни нито разголени , не искам да изглеждам по-добре от дъщеря си как изобщо стигнахте до такъв глупав извод ? Това , че съм избрала здравословен начин на живот не значи , че искам да изглеждам по-добре от нея Аз не и говоря за килограмите й на мен ми е красива всякак ако ще и 90 килограма да е това е моето дете всякак ми е хубава и ценна . Просто ме пита мамо дебела ли съм и аз винаги и казвам, че не е дебела и тя ме пита ама ти как отслабваш при което и споделям моя опит. По какъв начин аз се държа като момиче на нейните години? Баща й е в Чужбина работи , за да й осигури всичко от което има нужда. Всеки ден ми иска по 10-15 лева кафенце , мола туй онуй и в целта си да и угодя я разглезих ...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4f45136898
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Кaкто в постa, тaкa и в коментaрa ( 7) тъничко нaсочвaш винa към дъщеря си. И ми кaзвaш, че не се държиш кaто тийн, че си мaйкa? !
Я пaк! Сегa, след този коментaр, всъщност ме убеди, че съм нa прaв път. Зa доброто нa детето, консултирaй се с психолог!
Ти си тaзи, която я провокирa, комплексирa и нa всичкото отгоре я обвинявaш!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отново съм аз авторката нямам къси рокли всички са ми до коляното или от дългите рокли. Не мога да си представя на тия години да си показвам тялото, да нося прилепнали рокли или разголени. Все пак не съм първа младост и моето време е минало отдавна да бъда привлекателна. Скъпи дрехи не си купувам не смея да си купя нещо по-скъпо от 20 лева купувам за себе си дрехи от продавалник за по 10-15 лева. Слагам дъщеря си преди всичко просто мисля, че много я разглезих. С мъжа ми се оженихме на млади години, и млада родих, но въпреки всичко продължихме учението си и двамата сме с висше, първоначално мъжа ми работеше в България в областта на стротелството, което по онова време беше в разцвета си, но по едни или други причини затъна и се наложи да замине за чужбина. Заедно решихме, че ще имаме едно детенце, но ще му осигурим всичко от което има нужда и няма да бъде лишавано от нищо. Не знам, но си мисля, че аз я разглезих прекалено много. От 5 години той работи там идва си веднъж на три-четири месеца и винаги и носи нещо сладичко, някоя друга дрешка, а тя вместо да се зарадва реагира по подобен начин цитирам я от последния път '' Кво е туй сладко, аз не стигам че съм дебела, а ти искаш да ме направиш по-дебела'' и затвори с трясък вратата на стаята си. Всяка седмица се дават пари за нови дрехи, сърце не ми дава да й кажа не може да си купиш нова дреха. И тя разбирам да си избере нещо хубаво, а тя някакви реплики от Николета Лозанова, които струват по 80-90 лева и естествено като и се откаже почва да се тръшка и аз какво да я правя, опитвам се да я задоволя по какъвто и да е начин. Онзи ден и се счупи лаптопа вкъщи имаме още един лаптоп и настолен също казах и тях да използва и отново се разсърди и се наложи да и купувам нов лаптоп. А затова, където нося дрехите и повярвайте ми и вие да давахте луди пари за тия дрехи и след две седмици да и писнат ще ги носите без да се замисляте дори. Опитвам се да я накарам да общува с мен, да ми споделя, да идва с мен на танци, а тя ме е приела за неин враг. Единствено е добричка и мила, когато ще и купуваме нещо ново или когато иска пак пари. Та и тук е най-големия ми страх, че се провалих като майка в стремежа си детето ми да е щастливо. Чувствам, че я губя, когато се опитвам да си поговоря с нея чувам думите от сорта '' пф мамо махай се '', '' писна ми от тебе'' '' остави ме намира'', а да не говорим че съм чувала и думите ''мразя те ''. Страхувам се, че наистина мисли тези думи...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3c6def047a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знаеш ли колко мамчета се обличат като евтини к*рви, мислейки си че още са секси като показват набръчкания си бюст и покритите с разширени вени крака.. Щом ДЪЩЕРЯ ти се срамува от теб щото ходиш разголена, вземи се облечи малко щото не искам и да си представям гледката - разголена лелка.... В днешно време има дрехи с които хем да си секси, но не и разголена като загоряла какичка на магистралата.

М.-23г.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 24d1c72d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами постави и ултиматум. Като иска да и обръщат внимание, вместо да гледа теб, да се погрижи за себе си. Млада е, не мисля, че ще е толкова трудно да се превърне в страхотна мацка. Просто трябват малко усилия. Не става без спорт, здравословно хранене и грижи за външния вид. Яма явно на нея и е по-лесно така, да си лежи на дивана цял ден и да обвинява другите, че са по-готини. Е, не става! Само от нея си зависи дали ще стане готина мацка или 100 килограмова лоена топка. Не е лесно, обаче не става без усилия. Така, че по-добре да се стегне, че...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e17143dfa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   само така, радвай се че си харесвана, а дъщеря ти е комплексарка явно... една жена трябва да бъде оценена, да изглежда добре, какво от това че има бибиткания или свирукане, радвай се на това....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката
Номер 8 ти май не разбираш къде е проблема никога не съм я обвинила за нищо. Опитвам се да общувам с нея в момента в който се опитам да завържа нормален разговор се тряска вратата. Питам я всеки ден след работа как е минал деня и, а чувам думи '' Теб това не те засяга''. Онзи ден искаше палачинки при което и направих и я повиках да хапваме, а тя взе чинията и се запъти към нейната стая, помолих я да стои при мен да ми прави компания, а отговора беше '' Не искам да те гледам и като ям'' При което сърцето ме заболя и си поплаках едно хубаво, а дори няма с кого да споделя. Търся тук някакъв съвет, а получавам думи, че се обличам като курва без дори да ме познавате. А и на следващия ден дойде да ми вика, че съм и правила палачинки и то мазни нарочно съм искала да напълнее. Вие разбирате ли, че съм непосилна вече не знам как пък се очаква да ида при нея и да и кажа да ходим на психолог съвсем ще ме намрази, а аз на сила детето си никъде няма да го водя. Снощи по скайп баща и ни съобщи, че ще си идва за десет дена толкова се зарадвах и искаше да идем на море отговора и беше '' Абсурд срам ме е да ходя с вас на море''. Обяснете ми моля ви как я провокирам не разбирам, за какво я обвинявам като ние почти не комуникираме както казах при опит да говоря с нея, да я помоля да се разходим се заключва в стаята и усилва музиката. Никога не съм и повишивала тон аз попринцип и тихо си говоря, много глупости е правила прибира се е в нас пияна, а дори тогава не повиших тон, а се опитвах да се справя с проблема спокойно и с много любов, но получих думи като мразя те, не ме занимавай и подобни. Осъзнавам, че и липсва нещо, но не разбирам какво. Приятели има си ги макар и не много свестни, но съм приела приятелчетата и и всеки път като дойдат в нас ги посрещам опитвам се да се чувстват като у дома си, а последния път ме изгони да съм ходела в приятелка, за да можели да се забавляват. Има си също така и гадже не го познавам понеже не иска да се излага с родители като нас... така ми каза. Има си родители, които страшно много я обичат и се опитват да има всичко, което пожелае. Всяка минута ми е заета с това как да завържа един нормален разговор с дъщеря си. Днес съм почивка и не съм на работа. Станах рано и ми се искаше днес да идем при баба й и дядо й да ги видим малко хората те живеят и работят на село. Приготвих й закуска в момента в който излезе от стаята веднага и казах добро утро мамче, а тя ми отговори '' Кво пак ми се подмазваш '' Казах и за това, че ми се иска да идем на село категорично отказа дори не хапна влезе в стаята си и след 20 минути излезе без дори да каже къде, а аз седя пак и ви пиша със сълзи отново. Търся грешката в себе си понеже излиза, че явно аз греша...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А да кажа също , че миналата седмица изяви желание да съм ходела с нея на дискотека . Това може би е едното от малкото неща , които и отказах . При което сърденето е и до днес , но какво можех да направя да се грабна да ходя по дискотеки , където се слуша чалга . Абсурд просто това е единствено нещо за което изяви желание отказах и естествено и всеки ден ми го натяква и го е приела като огромно разочарование от страна на майка си

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c31621da36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   от последния коментар на авторката правя извода, че проблемът далеч не е само във външния вид на двете, а много по-сериозен.
авторке, дъщеря ти е поредната презадоволена и разглезена лигла, която е свикнала да получава всичко на тепсия, без да полага усилия за това. иска дрешки - тръшне се, блъсне вратата, наругае майка си и е готова.
е за нейно съжаление при външния вид нещата не стоят така, не може мама да ти поднесе мечтаното тяло, нито да го купи в мола. затова кое е най-лесното - да обвини майка си. горе имаше разумни коментари за сравненията между майка и дъщеря, до някаква степен те са нормални, но мисля, че тук нещата са по друг начин.
авторке, съжалявам, но вината до голяма степен е твоя. нормално е да искаш най-доброто за детето си, но обсипването с вещи не е най-доброто, по този начин възпитаваш човек, който не е свикнал да полага усилия за да получи това, което иска. и как така ще оставяш 14 годишна пикла да те обижда??? я моментално без джобни и компютър докато не се извини, ако ще 100 врати да тръшка! баща й ще се върне, ще й донесе нещо, тя ще се цупи! лигла!
истината е в баланса между тоягата и моркова. давам пример: синът ми иска таблет, който няма никакъв проблем да му купим (да не говорим, че има и събрани пари от рожден ден, Коледа и др.). обаче той му е обещан догодина и то ако го приемат в определено елитно училище. схващаш ли тънката разлика - нещата не се получават по подразбиране, а се заслужават, нещо което дъщеря ти определено не е научила и вината е твоя. задачата да постави граници на поведението е на родителя. така че от теб зависи да овладееш нещата, в противен случай не само ще купуваш дрешки от мола, а ти - за 20 лв (?!?!), но ще възпиташ завършен паразит, но който винаги другите ще са му виновни.
Ж43

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Така пак съм аз постоянно следя за коментари направо имам чувството, че полудявам. Иначе моята още я няма, а дори и телефона си е изключила както казах номер 15 осъзнавам, че я разглезих доста, но когато споделих това ме обвиниха, че прехвърлям вината в дъщеря си. Имах доста проблеми с баща й затова нейно поведение и ми каза да почвам да я стягам, за да не са наложи да се намесва той. Той също много я обича и и угажда за всичко, но реши ли да бъде строг знам, че ще я вкара в правия път, но знам, че така ще ме намрази още повече и ще прехвърли цялата вина върху мен съвсем ще я изгубя, а и не искам да и причинявам това. Много пъти съм се опитвала да поставям подобни на вашите условия, но последиците бяха ужасяващи. Беше поискала котка, която струваше 950 лева представяте ли си за едно животно , аз попринцип обичам животните, но как да дам толкова пари за едно животно, а и ми излизат едни ранички от котки пък и не бях сигурна, че ще се грижи за котето и че ще полага усилия. Казах и ок ще вземем коте само ако докажеш, че си отговорна, чистиш си редовно, не тряскаш, не обиждаш и си промениш държанието към родителите си също така и казах, че повече от 300 лева за котка няма да дам. Нямате си на представа за какви скандали става на въпрос като казах това, съседите идваха да гледат дали не се бием почна да крещи колкото глас има, че съм и поставяла такива условия, че я мразя, че никога не съм я обичала, плака, буташе ме едва не ме удари. Това е стара история, но я помня и до ден днешен толкова ми е ярка в съзнанието тази история, всякаш нещо се бе вселило в моето момиче. В крайна сметка купихме котка не издържах просто да я гледам спря да се храни, спря да общува ама изобщо с мен. Не искаше даже на училище да ходи, искаше да я пращам при баба и на село, а аз не мога да си представя да е далеч от мен. Котка се купи но на по ниска цена 450 лева беше и както предположих останаха за мен грижите по животинчето... Просто не знам вече почвам да се съмнявам, че това момиче взима нещо вярно пубертет ама нормални ли са тия тръшкания, това викане с глас. За какво толкова ме мрази? Нужно ли е да нарича майка си гнусна? Да и това съм чувала, че съм гнусна. Все още не знам как да постъпя върти ми се в главата да се преместим и ние в чужбина сама не се справям.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c31621da36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15 съм. авторке, точно защото знае, че номерът минава, се държи така - крещи, обижда, тръшка врати, изключва телефона и така докато получи каквото иска. тя знае, че ще отстъпиш, затова не й дреме, а явно е и егоистка, що те обижда смело, прибира се пияна, гони те от къщи, за да си канела приятели и пр. щом не можеш да се справиш с възпитанието й, време е баща й да се включи. и не се страхувай, че ще я загубиш и ще те намрази - това е за нейно добро и рано или късно ще го разбере. това е да си родител - да правиш най-доброто за детето си, а не да му угаждаш на прищевките.
в класа на сина ми има едно момче, което от 2 клас не пише домашни, не учи вкъщи, по цяла нощ стои в чат или игри, съответно после спи по цял ден, кога ходи на училище, кога - не... майката не може да се справи с него, и то от 8 годишна възраст!
психолог не мисля, че ще свърши работа, на нея й харесва и й е удобно да се държи така, затова няма да спре дкоато не види, че по този начин номерата й не минават. знаеш ли какво бих направила ако започне да крещи срещу мен като истеричка - шамар, силен и рязък! след което със смразяващ поглед бих й заповядала да прекъсне и да си отиде в стаята. и никакви разговори, НИКАКВИ извинения от твоя страна докато не промени поведението си. това не се е налагало да го прилагам, защото децата ми добре знаят кой е шефът и че този подход не помага, по-скоро молби и усилия да са примерни от тяхна страна, но съм го научила от стар и мъдър човек, който добре се справяше с всякакви тийнове. ако ти звуча като чудовище, което коли и беси вкъщи:-), не е така, с децата съм мила и добра, но твърда, едното никак не изключва другото. и по-горе писах - тоягата и моркова в различни пропорции според ситуацията. работата ми също е свързана с хора - подходът е общо взето подобен, разбира се като се отчита ситуацията.
но много е важно да си твърда и отсрещната страна да го знае и да е убедена, че няма да отстъпиш, ако ще да се изправи на главата си.само че като те чета, ти отдавна си се предала.
дали взема наркотици - не знам, и това е възможно да е допълнителен фактор, щом получава колкото пари иска, излиза и ходи където иска без контрол. може и лоша компания да й влияе допълнително, а положението е такова от години, така че за мен нещата от твоя страна са изтървани, време е баща й да се намеси. вземете я, дори да не иска и отивате на море. там я наблюдавайте как се държи и нека баща й да я стегне. за нейно добро е, така че не отлагайте!
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 18 такава подкрепа ми дадохте макар и виртуална. Страшно ви благодаря попринцип нямам с кога да споделя. Мога още много да разказвам, но няма смисъл мисля, че сами осъзнахте положението. В крайна сметка мека душа съм ясно ми е, че няма да се справя с това дете, но няма да позволя да се превърне в разглезена пикла, а тя вече е почти готова... В крайна сметка решихме с мъжа ми, че ще идем на море и тя също ще дойде ако иска и целия град да задигне ще дойде. Ще обсъдя и с нея това за чужбина предполагам, че скандала ще е голям, но скандалите в семейството се превърнаха в ежедневие и този ще изтърпя. Мерки ще бъдат взети и то много скоро. Пожелайте ми успех , защото ще ми е адски нужен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3710408530
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, вземи я стегни малко тая лигла.
Тръшканици, емоционално изнудване, обиди?
Точно за 10дена ще я превъзпиташ, но без да й отстъпваш.
Използвай следващата ви кавга за повод да я накажеш - без джобни, без компютър, без излизане и приятели докато! Не направи еди какво си (да си изчистимстаята, да си подобри оценките).
Не се притеснявай ако спре да яде - ще прояде. Когато види няколко пъти, че не може да ти се наложи
Е започне са те чува като й говориш.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1140abac5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке аз съм номер 6. От това което пише мога да ти кажа едно-спри да се държиш с нея сякаш си виновна. Ти не си виновна че си млада, не си виновна че се обличаш прилично, не си виновна!!! С държанието си към нея обаче сякаш се извиняваш. Тя вероятно усеща това. Бъди малко по сурова. И какво като ти тряска и какво като се стръшка. Знаеш ли кога ще позволя в собственият ми дом да ми тръшнат вратата под носа. Освен от любов и разбиране всяко дете има нужда да бъде държано в пътя. Не позволявай истерии. А това пък дето се е върнала пияна и ти си говорила кротко... е не. Аз много галя децата си и се държа с тях като приятелка и връстница но в мига в които те забравят че съм възрастния така ги настъпвам, че да си спомнят. Повярвай ако си прекалено мека и толерантна ще направиш на детето си мечешка услуга.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 376da24491
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Мила, мисля, че проблема е в теб! Ти наблягаш само колко добре изглеждаш , как спортуваш и т.н. , а не се поставяш на мястото на дъщеря си , която в момента е в доста трудна възраст! Замисли , че ще детето може да му е проблем как гледа майка и да се конти само и да си показва хубавата , спортна фигура!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 69cc0c4b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не си виновна ти, а дъщеря ти. Не може цял ден да ядеш сладки и да седиш на компютъра, и да чакаш да отслабнеш.
Като момиче бях слаба 170 49-50 килограма и всичко ми стоеше много добре, но преди 3 години родих и останах 75 килограма. За няколко месеца свалих до 65, гледах се и не исках да повярвам, че изглеждам така. Но все не намирах сили и желание да отслабна, докато не отидох с майка ми на пазар. Тя е много слаба, нисичка с прекрасна коса и стойка. Дори и най-обикновения парцал да си купи, успява да го преобрази в прекрасна дреха. И в магазина аз 26 годишната изглеждах като търтей пред 46 годишната баба. Тогава нещо се преобърна и за миг започнах да и завиждам. Но бързо се сетих, че аз не правя нищо за себе си, спрях да спортувам, не се хранех правилно и се оправдавах с това, че съм родила. Майка ми не е виновна, че мен ме мързи, а тя изглежда добре. Е, след този ден се стегнах. И сега съм 57 килограма и се харесвам. Пак тайничко завиждам, че тя си хапва по 6-7 филийки на ядене, но това си е ген :)...
Просто твоето детенце е много разглезено, трябва да намалиш подаръците. Накарай я да си ги заслужи. От малки децата трябва да знаят, че за да получиш трябва да дадеш. Въпреки, че пубертета е тежък период, всичко си има граници. Не мога да ти дам съвет, защото всяко дете е различно. Ще ти кажа как беше при нас.
Отидохме на гости при баба ми (майката на майка ми), и след поредния скандал, тя сложи по едно кафе и ни накара да седнем на масата. Обърна се към мен: Така с майка не се говори. Ти нямаш право да и отвръщаш така.
След това неочаквано за мен се обърна и към майка: Аз така ли съм се държала с теб. Ти като майка трябва да си приятел, тя вече не е дете и трябва да се отнасяш с нея като с възрастен. От тогава и двете се променихме.
Поговори с нея, все още има как да оправите отношенията си, както направихме ние. Днес се чуваме всеки ден, защото живеем далече една от друга. И ако преди 10 години някой ми беше казал, че ще имам такива взаимоотношения с нея, щях да се изсмея :)....
Минути след като родих й звъннах (тя вече знаеше), тогава й казах: Мамче никога повече няма да ти кажа дума на криво, сега разбирам с каква болка си ме родила и колко мъка съм ти причинила през годините. Прости ми.
Можеш да си представиш как се е чувствала тя в този момент.
vivi

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba839ae92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторката
Прави сте знам, че грешката е моя , но както казах аз не мога да се справя сама непосилна съм просто пред тия тръшканици, викания, плакане. Казах, че ще говоря с нея по-сериозно, но не ме чува. Проявява инат в момента в който влязох в стаята музиката се усили. Явно е, че не успявам затова ще стигам до крайности щом не иска да ме чуе... След два дни баща и си идва за десет дена. Той да говори с нея не ми се искаше да стигам дотам, защото знам, че доста ще и се кара за всичките глупости, където прави. Но при нея с добро явно не става. Благодаря ви за включванията към моя проблем. Някои хора ми дадоха много подкрепа. Поздрави :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 68ddd22c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ама дъщеря ти хич не е дебела през моите очи-аз съм много позле от нея- 16 г 77кг-ха сега дайте на мене някакъв съвет, че се спуках от тренировки и ефект няма!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker