12-годишната ми дъщеря - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

12-годишната ми дъщеря
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 5077 пъти
Пише ви майка на 40 годишна възраст, скоро 41. Имам дъщеря на 12 години. Няма претенции - отлични оценки, грамоти, възпитана, помага ми в домакинството, мила и любвеобилна, може да играе волейбол, федербал, наскоро 11-годишния ? братовчед си купи тенис ракета и играят на стената - за пръв път много добре се справя и за един ден задобря.

Сигурно прекалено много я хваля, но на никого всъщност не го изтъквам. Моите колеги например доста хвалят децата си, но аз предпочитам да не се хваля много много. Дъщеря ми винаги се е стремяла към идеалното, но и за мен няма нужда от нещо повече.

Но ми е болно.. Болно ми е, че дъщеря ми е самотна и много чувствителна. Баща ? много ? се кара, винаги намира причина. Той не се кара, но говорейки вика и тя в повечето случаи не го чува и почва да плаче, защото ? се карат. Самотна е, преди много искаше да сме заедно и да играем на разни игри, но аз изморена от работа и ? отказвам а сегаа... вече спря да ме вика за нищо, предлагам ? но тя казва : "Не си ли изморена от работа? ".

Въпреки прекрасната си фигура и спорта + здравословното хранене (имам предвид, че не мазни храни и не ходи по Мак Доналдс и т. н. ), тя седи много време на лаптопа. Намерила си е интернет приятелка и от около година се познават. Говорят си по скайп, скоро една от тях мисля, че ? се води най-добрата ще идва да живее в нашия град и си планират среща.

Единствено тогава я виждам да се смее на нещата, които си пишат и само тогава е радостна. Решихме с мъжа ми да я проверим и ? взехме лаптопа. Тя ни питаше защо, ние ? казахме че просто така сме преценили. Затвори се в.. тя няма стая, затвори се в спалнята и много ни се разсърди. Били ? единствените приятели там... Съветвам я да излиза и да се запознае с други деца, не че има с кого де.

Има някакви седемгодишни има и други по-големи от нея с две години, но сякаш са 12 години по-големи - така се държат. И в училище си няма приятели и плаче вкъщи, казва че никой не я харесва а тя се опитва да се сприятели. Не знам дали е в нея причината. В училище има едни момичета, които ? завиждат защото е единствената умна в класа и пускат разни лъжи и искат да я бият, тя иска да се самоубива ии... изтекоха ? очите от толкова плакане, мъжа ми ? се кара да бъде по-твърда но става още по-зле с неговите съвети. Не защото тя ги изпълнява, а защото така я разстройва още повече.

Има една приятелка от родния град на мъжа ми, съседи са с баба ?, леля ?... абе семейството което е в един апартамент. Бабата, лелята, двете дъщери и свакото. С това момиче се познават от 6 годишни, момичето е родено съвсем в края на годината и е можело да се падне в годината на дъщеря ми но ето че сега е с година по-голяма от нея или поне така се води. По характер са си еднакви. Миналата година се запознаха с едни големи момчета и понеже през учебната година дъщеря ми не може да е там и приятелката ? с тях играе и с някакви други момичета, които на мен са ми доста неприятни... Цяло лято седи вкъщи, а попринцип цяло лято е там.

Тя каза, че няма желание, че тя(приятелката ?) се занимавала само с момчетата и нямало смисъл. Отидохме последния ден от юли месец. Имахме планове да остане до начолото на септември, но бяхме там 1 седмица и се върнахме. Момчетата не я искат, бият я, обиждат я, приятелката ? не го забелязва и дъщеря ми реши че само ще й е по-гадно. Лошо ми е като гледам дъщеря ми да седи затворена вкъщи и самотна пред тоя лаптоп. Имам много за приказване, но на никого няма да му се четат дълги романи.

И последното. Напоследък казва, че искаш вуйчо си (брат ми) и вуйна ? са родители. Те обичали сина си повече, отколкото ние с мъжа ми - нея. Или пък постоянно се оплаква, че едно време като ни давали апартаментите с брат ми аз съм избрала по-малкия, а за него и семейството му останал големия, с хубава гледка на висок етаж и обзаведен (попринцип аз като дете с него и моите родители живяхме в къща, но след като ги събориха се преместихме в апартамент и точно този горе беше нашия и в нашата стая сега живее моя племенник и почти целия апартамент си седи както си е бил защото мебелите си изглеждат нови, може да има само малко ремонт на шкафове и диваните в хола и банята естествено има малко промени. Брат ми строи и майстори какво ли не и може да се каже че всичко ново е построено от него).

Да, сега дъщеря ми си няма стая но сме ? обещали някой ден да ? направим. За жалост тя не знае че просто този ден може и да не дойде, тъй като само аз работя и всичките ни пари отиват за храна и теглим заеми заради сметките. Еее, благодаря на всички които прочетоха историята ми.

Посъветвайте ме за дъщеря ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 70a0e1e3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако беше такова момииче каквото ни я описа, защо не я харесват и я бият? Страхотна фигура, най-умната в класа :D, спортува. Ти за това я хвалиш тук, защото няма как да видим, ама пред хората, които ви познават не.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4c6384d521
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Голяма лигла е за да се оплаква от апартамента.
Иначе няма какво да обвиняваш 13, 14 годишните, защото на 13 години има един психологически скок и момичетата почват да се свалят с момчетата, да се гримират и т. н.
Сигурна ли си, че не е направила нещо в училище? Може да е много затворена, може да е досадна, може за външни хора да изглежда надута и т. н. Рядко всички момичета в класа не харесват дадено момиче ей така, за кеф. Все трябва да има една нормална.
Като цяло всеки има подобни проблеми, аз също съм на 12 и имам такива проблеми. Но детето ти ми направи много негативно впечатление с мрънкането си, аз не бих направила такова нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 344d40c021
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Като за начало и върни лаптопа. Как може да я лишиш от единственото нещо, което и носи щастие в този живот?

Никога не и търси ти приятели. Ти не я познаваш толкова добре, колкото ти се струва. Тя ще си намери сама.

Ако има интереси към тениса, запиши я на курс задължително.

Баща и да започва работа, а не само да дава съвети и да лентяйства.

Излизай с нея по женски по магазините и фризьорските салони или където там ходят жените.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4c6384d521
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм момиче и съм малко по-голяма от дъщеря Ви. Нито един приятел ли си няма в училище? Това да си нямаш приятели не е нормално. Та аз не мога да издържа и един ден без да изляза с някой. Това да стои цял ден на лаптопа не е никак хубаво, но от личен опит знам, че ако и го вземете ще стане нещо подобно- да ви се разсърди. Ако ходи да спортува там приятели няма ли си? Аз също спортувам и съм приятелка с абсолютно всеки. Деца на вашо приятелско семейство? Просто трябва да си намери приятели, защото това изобщо не е нормално..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5f8dd3e58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Много дълго бе... то половината е излишно... и никъде в тоя роман не спомена с колко стаи разполагате. Съветвам те това "някой ден" да е колкото се може по-скоро. Дъщеря ти има нужда от лично пространство, а и дори да има приятелки да си ги покани в нейната си стая. Аз като бях малка също исках да имам стая, даже не моя, а да я деля със сестра си. От 4-стаен апартамент, нашите една стая не можаха да ни направят и умирахме от яд, много е гадно и още ме е яд, че така постъпиха, а вече съм на 26. И защо като виждате, че се усмихва и е щастлива на лаптопа, сте и го взели? Нима постоянно седи на него? Щом е отлична ученичка, си е заслужила правото. А и ако ви притеснява нещо, си има програми за родителски контрол и ще знаете по всяко време какво прави на компютъра. А с мъжът си можеш да говориш да е по-спокоен с нея и да не и повишава тон за щяло и нещяло. Аз от думите ти разбирам, че детето е изрядно във всичко и много добро и заслужава подкрепата на родителите си.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката : В училище със всички е в приятелски отношения, но няма най-добри приятелки. Тя ми каза че всички са на групи и тя не е в нито една от тях, защото групите са три. Миналата година имаше голям скандал за нещо, което се било случило отдавна та даже тя не помнела и си го е измислила едно момиче и са я искали да я бият защото това момиче било най-известното в класа. Сега в 5-ти клас, който завърши се запозна с едно момиче много приятно станаха много добри приятелки, но накрая стана ясно че е много подло дете. Бъхтя се от сутрин до вечер за мизерната заплата. Куриер съм.. заплатата е написана три пъти по-голяма от тази която ми дават в действителност. А за мъжа ми не казах положението - на 57 години е, много е запазен и младолик (заради ген в неговото семейство, изглежда доста млад.. ее аз изглеждам по-стара от него защото съм съсипана от работа). Преди няколко години имаше животоспасяваща операция и не можеше да работи и получаваше пенсия. И още получава, но скоро я спират. Работи инженер, управител е. Намира обекти, занимава се с договорите. Ама те неговия "екип" понеже дълго не работеше и сега мъжа ми е сам и не се намира работа. А аз нямам пари да запиша дъщеря си нито на спорт, нито да я водя да й купя нещо.. Чувствам се много зле така, другите родители могат толкова неща да си накупят на децата а аз..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5892d82abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вижте сега извинявайте ама вие да не мислите лошото на дъщеря си как може да и вземете лаптопа връщайте го щом това я прави щастлива аз съм на 9 аз ли ще Ви наливам мозък мъжа Ви я да почва да работи защото скоро ще се занулите дъщеря Ви не е пленница и аз съм като нея, но не разбирам много от спорт нека прави каквото иска не може вие да и казвате какво да прави с кога да се занимава и запознава чакайте малко вие откъде накъде сте го взели това решение само ще я съветвате правете с нея нещата които тя харесва налейте малко мозък и на мъжа ви тя е самотна и ще Ви кажа защо всички я бият и не искат да и бъдат приятели те си мислят така:Вижте я тази зубарка тоест искам да кажа, че и завиждат няма да казвате на дъщеря си какво да прави имайте предвид, че и аз съм така майка ми се прибира и казва, че е изморена а аз искам да си играем и като стана нейната възраст сигурно и аз вече няма да моля майка си за внимание трябва спешно да се сближите с дъщеря си ясно нямате обаче никакво време

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a092718c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Определено звучи като разглезено момиче, щом се оплаква за апартамента (а вече е на 12 и разбира). Също така вероятно изглежда прекалено надута и има нарцистични наклонности (т. е. светът се върти около нея) и затова не може да се свърже добре с другите деца.

Това не го казвам, за да я обидя, защото аз самият на около 12-13 год. възраст бях доста надут, например отлично се справях в даскало и се чувствах някак си "над" другите, което всъщност по-късно вече осъзнах, че изобщо не е така, защото интелигентността в даскало има много малко общо с това дали ще се реализираш добре в живота. И не в България, а навсякъде.

Така, решението според мен както вече казаха е да я запишете на курсове, баща й да спре да й крещи, а да я окуражава да прави полезни неща. Ако се разстройва прекалено лесно много е вероятно да й липсват микроелементи (децата с ADHD имат недостиг на магнезий например и в много случаи при приемането на достатъчно магнезий се оправят).

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aa2567b0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Авторке, децата могат да бъдат много жестоки. Била съм като дъщеря ти и разбирам, как се чувства. Скъсвах се от рев сама вкъщи и се чувствах като най-самотния и неразбран човек на света. Достатъчно е дори това, че е отличничка и че не разполага със средства и да е малко по-свита и добре възпитана, за да я отхвърлят и изолират. Малко неуверена да се чувства другите ще го усетят и ще го използват срещу нея. И тя постепенно става недоверчива и необщителна - затворен кръг е. Недейте поне вие да и триете сол в раните и да и държите сметка, защо не е като другите деца. Още по-малко пък да и подбирате приятели.
Решението на проблема е единствено смяната на средата. При мен се решиха нещата, когато след седми клас ме приеха в елитна гимназия и се преместих - средата и хората бяха много по-толерантни, никой не обиждаше на зубър, защото реално всички бяхме отличници и приети с най-висок бал, децата спряха да се заяждат и изобщо от огромно значение е средата, в която учи. Имах възможност да започна да развивам интересите си, намерих си и приятелки - още си бях затворено дете, но нямаше нищо общо вече ситуацията с пълната изолация в началното училище. Промяната не става от раз, но става много по-добре, много, повярвай ми... Има още 2 години, докато кандидатства и се премести дъщерята, нека да устиска и междувременно да се съсредоточи върху подбора на добро училище, което да и позволи да се развива по-нататък.
И не и отнемайте интернета, това и е малкото спасение, дето и дава сили да издържи. И тя има нужда да получава разбиране и подкрепа от хора на своята възраст - не и отнемайте тази възможност. Нека се запознава с приятели със сходни интереси - нищо лошо няма в това.
И не се отчайвайте -ще се подобри подобри положението, когато смени средата с по-добра.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката : гледам, че явно всички си мислят, че е надута но всъщност с очите си съм ставала свидетел че е обратното. Децата в класа ? са повечето богаташи и заради това се надуват. Даже баща ? казва че трябва да е по-твърда понякога и като искат да я обиждат да им припомни, че е по-умна от тях. И аз смятам, че е много умно дете, като изключа че като малка баща ? я глезеше повече от колкото трябва но и я биеше постоянно ако сгреши. Детето ми е много свито, но според мен и това не е добре. Благодаря за всяко едно мнение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8d178cf94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе жена, луда ли си? ! Едничък лаптоп я е радвал и вие хоп - що да не и го вземем... Когато тя е търсела внимание и нежност, ти голямата работохоличка си била изморена... е сега не се оплаквай в сайтове, че дъщеря ти изпитва затруднение с общуването с вас! Учудвам се, че е добро дете.. по принцип децата с по-малко внимание от родителите се комплексират и стават крадци, наркомани и двойкаджии. Съвет: Престанете с мъжа ти да й казвате какво да прави, защото от цялата работа знаеш ли какво става - доволните сте вие, а не тя! Като не общува с момчета- Окей да не общува, щом така и е добре.. ако беше кварталната к*рва по щастлива ли щеше да си? Оставете я да се развива като личност, макар и с по-малко приятели. Като се изнесе от вас пак ли ще и казваш с кого, как и къде да общува? !

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b15c266c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо, не и взимайте лаптопа. Изглежда в него намира някаква утеха и опора. Ако се притеснявате, попитайте я с кой разговаря по интернет, какво прави там и т. н. Но спокойно и внимателно, не осъдително. Така хем тя ще почувства, че се интересувате от нея, хем вие ще сте по-спокойни. Все пак в Интернет има и хора опасни за деца на нейната възраст, но начина да я предпазите не е като и го вземете. Напротив, така може да я тласнете към друг вид опасно поведение.

На нейната възраст, много деца имат проблеми в училище. Може да е по-чувствителна, по-срамежлива, по-интровертна – все неща, които другите могат да видят като слабост и да се възползват от тях за да я тормозят. Ако е по-интровертна, е възможно социалните контакти за нея да не са толкова значими, колкото си мислите – затова не я насилвайте. А ако знае и усеща, че има подкрепата и разбирането ви, ще й е много по-лесно да преодолее неща като срамежливост и социална тревожност.

Обяснявайте й защо правите нещо – това, че сте й казали, че й взимате лаптопа защото „така сте си решили“ е много лошо. Това е еквивален на това да я наказвате безпричинно. Естествено е да е объркана и ядосана от действията ви. Може би при вуйчо си получава различно отношение и затова ви сравнява с неговото семейство. Вероятно чувства, че там получава разбиране и подкрепа. Затова говорете с нея, опитайте се да я разберете, изслушвайте я и не я насилвайте да прави нищо, което не желае или не се чувства уверена да прави. Само ще я притесните повече и ще предизвикате негативно отношение към вас.

За момиче на нейната възраст е много важно да има самостоятелна стая. Ако не може да й я осигурите, й осигурете време и някакво пространство, които да са само за нея. Това и вероятно е една от причините, поради които толкова се занимава с лаптопа, защото там намира такова място. Хубаво е че търсите решение и искате да и помогнете. Покажете й го като проявите интерес и разбиране към нея и личността и, уважавайте желанията й и не искайте да е нещо, което не е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 869d539747
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Докато четох историята ти все едно описа моя живот с разликите че аз съм момче и имам приятели в училище които са 2-3 същата работа. Ако аз бях на твое място щях да оставя дъщеря си на мира да кажеш на съпругът ти да спре да мързелува аз също съм на 12 години майка ми работи а баща ми е безработен. Според мен това е само възрастов период оста ви дъщеря си а със съпруга си поговори защото от части той е виновен ти работиш и затова нямаш време за нея кажи му да работи а ако ви крещи напуснете го защото той явно ти помага и не се грижи за дъщеря за да се затвори в себе си значи никои не и обръща никакво внимание.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7155245ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Защо повечето родители говорят за децата си все едно са още бебета и всячески гледат да ги опазят и не осъзнават, че им вредят много повече! Не харесвам родители, които треперят над децата си и не дават прах да падне над главите им! Бъдете по либерални! Оставете ги да се изявяват, дори и да сгрешат, нали за това са грешките -за да се учим от тях. Дръжте се с детето си като с голям човек. Дано след време не съм такъв родител! Ж. 22

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторката - до номер 1, никой от колегите ми не я познават, нито пък приятелите които нямам. Вече съм стара и без това прекалено натоварена.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e5c0605894
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много ви разбирам а дъщеря ви е много умно дете и знам че ще постигне всеки резултат стига да го иска
а тя какво прави след като научи уроците и пише домашни излиза ли с приятелки ако е самотна може да отидете двете на кафе или да излезе навън с приятели да се разсее
Сестра ми има същия проблем а е на 10
Момче на 21

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e5c0605894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Пак съм аз ако сте по свободна отиди с детето играйте на нещо освободи я от скуката
аз така правя със сестра ми не искам детето да страда

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 16, тя след като приключи с уроците сяда на лаптопа и там играе и си пише с приятелки. Благодаря на всички за съветите. Но никой не разбира на мен какво ми е. Нося тежки товари в раницата си - писма, списания и какво ли не. Пеш обикалям целия град и разнасям пратките. Гърба ми сякаш е потрошен. Слава богу поне тези дни дъщеря ми излиза да играе тенис, но и това ще мине и пак ще я вадим с бой от вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 269a21850c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Трудно е да се прецени какво ? е. Аз съм по същия начин много чувствителна. Отвън изглеждам страшно спокойна, но всъщност съвсем не е така. Мисля прекалено например за неща, които можеха да бъдат по-различни при други условия.

Имате ли проблеми в семейството, например карате ли се със съпруга си пред нея? Ако имате такъв проблем и се случва често, добре е да се стремите да не го правите пред нея. Това може да я притеснява и тормози. Възможно е да не го казва, но пък да ? тежи.

Явно е отлична ученичка. Но има 2 вида отличници. Едните са социални - имат много приятели, разбират се с всички и участват във всякакви мероприятия, а другите са по-затворени в себе си и постоянно учат, стремят се към знания и отл. оценки, не се вълнуват от това което се вълнуват връстниците им.
Обикновено отличниците на класа са подложени на лек тормоз. По време на контролни, изпити и т.н. от тях се иска винаги да подсказват. Досадно е, но се случва. Ако е отказала да подскаже, което ? е пълно право, е възможно да са я намразили.
Освен това може тя самата да е по-различна. Да не я влече това което влече останалите. Трудно е да се сприятелява с някого който не споделя нейните интереси. Изобщо човек се сприятеля трудно с хора които не си прилича поне по едно нещо.

Моят съвет е да не ? повишавате тон. Говорете с нея като приятели. В крайна сметка би ви разбрала и без да ? се карате. Това с апартамента ми звучи като нещо коментирано от вас (родителите) в нейно присъствие. Децата се влияят доста от родителите си, особена ако са чувствителни. Внимавайте как говорите пред нея, защото може да се засегне или нещо казано от вас да я подтикне към мислене върху това. А тъй като разполага с цял ден/цели дни, представете си колко време ще го върти в главата си, развивайки най-различни теории.

Опитайте се да я разберете, да разберете какво и тежи. Ако и тя е склонна може да се обърнете към психолог. Може да предпочете да си разкаже проблемите на напълно непозната човек, а това именно може да бъде психолог.

А за намирането на приятели, може да я запишете на фитнес където отиват младежи, или курсове по нещо например английски. Разбира се, всичко това не насила, защото няма да има ефект. Първоначално тя самата трябва да разбере, че сама трябва да помогне на себе си, като си науми да преодолее този проблем.

Другото което може да ? помогне е да посочите този сайт. В този сайт може да намери толкова много хорски проблеми. На тези години може да не подозира колко много мъка има на този свят, а този сайт може да ? покаже много от тях. А понякога мъката на хората дава сила на човека, който ги вижда. Показва нищожността на собствената мъка.

От --DarkLight-- :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dc568b4a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравейте,

Искрено ви пожелавам да намерите изход от ситуацията по някакъв начин. Наистина от все сърце - дано се наредят нещата. Просто не знам дали и преди е било така, но сега сякаш има много такива деца. Няма нужда да споменавам, че и аз съм бил така и още съм така. Някой хора в течение на времето се отварят, но други не. И си мисля, че при момичетата е малко по-различна ситуацията. Те някак си го преживяват по по дилекатен начин в смисъл, че не се хвърлят да бягат от реалността по най - различен начин. Чуствителни са по техен си начин. Поздравявам ви затова, че виждате проблема и му обръщате внимание, търсите съвети, помощ.. Някой родители си казват :"А, то ще отмине с времето от само себе си или тя сама ще се оправи".Не знам пробвайте да я предразположите тя да сподели със вас дали има проблем. Да не се затваря така и да си го държи. Разсейвайте я по-някакъв начин.
В краен случай я запишете в театрална група за деца или младежи :) - просто при такива състояния това има 100% ефект:) и тя ще се поотвори и отпусне. .Просто съвет :)

Дано се справи и ви пожелавам да имате силата за това.

Иван

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 901636c7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И това с лаптопа не мисля, че е лошо че сте го направили, но не мисля да е решение. Той е само отражение на случващото се.
Много добре написана история и не ми беше досадно да я прочета цялата.
Ако тука не намерите нужната ви помощ и подкрепа, потърсете приятели роднини за съвет.
По принцип мъжете искат да са твърди и заради това съпругът ри се държи така с нея.
Всички родителе принциппо хвалят децата си пред колеги и приятели, не съм срещнал някой да си плюе детето или нещо такова отрицателно да говори за него. Но със сигурност и при тя има някой неща, които ги притесняват.
Щом има добри оцинки това и многа добре - следете и оценките.
Не съм родител и не знам доколко може да съм компетентен със сигурност вие по-добре я разбирате.
Поздрави и успех.:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f7f910c420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Хаха!!! Сега схванах.Ти си онова 12 годишно момиче, авторка на историята ,,и защо да е късно''.По писаното ти личи, че си дете.Защо го правиш?

http://spodeli.net/7/story-72664.html

Моля, прочетете и коментар 12.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 064b9b4fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Няма лоши деца, има лоши родители. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 807d536eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   22 разби случая. Край на темата. Хорейшио победи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7c14621574
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   коментар номер 7 е от сестра ми написан

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7c14621574
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ама номер 18 с бой нищо не се решава дай тогава да взема лаптопа на сестра ми и после бой няма таквиз работи боя не се приема като решаване на даден проблем
Не съм психолог но влизам в ролята му

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5892d82abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Да знаете обаче дъщеря ви изобщо не е надута но може би не трябва баща и да се отнася така към нея всеки човек греши няма как престанете детето е изтормозено и затворено в себе си за да се оправи това според мен трябва да се отиде на психолог и за трима Ви. Тя е дете още дори не е тийнейджър не заслужава това никой не го заслужава просто детето ви има нужда от родители

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   От авторката : Не номер 22, не съм младеж на 12 години, а жена на 40. Човек вече не може да сподели нищо без да се каже, че е измислена история.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a8631c18f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   По принцип рядко пиша коментари, но тази история просто ме ожесточи!!!
Върнете лаптопа на детето-това е единственото нещо, което я прави щастлива!
Дъщеря Ви е във възраст, в която е жизнено важно да има лично пространство и стая. Направете компромис-отсъпете и' спалнята, а с мъжа Ви спете в хола например.
На Вас цялото Ви семейство е объркано и това се отразява негативно на детето Ви. Как да има самочувствие като само и' се крещи, натрапвате и че не е като другите и нямала приятели, нямате финансови възможности?
Нека мъжът Ви се хване той да е куриер, вместо Вас-това не е работа за жена. Или той да започне нещо, каквото и да е, дори и едни 500лв да носи на месец пак ще е по-добре, отколкото само да се седи вкъщи и да тормози детето…Да стане охрана на някакъв сторителен обект или нещо подобно..Каквото намери.
Оставете детето да се развива както то прецени. Не я потискайте, не я сравнявайте с другите хора! Помогнете и' да си намери някакво хоби-щом обича спорта може да кара колело или я запишете на нещо ( ако и мъжът работи ще имате пари!!!)

Ако сега не направите нещо ще стане твърде късно...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5dbf589ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   От 22.Глупости! Ти си една комплексарка.Представяш се за жена на 40.Често влизам тук.Няма как да ме направиш на глупак.Там пише 12 годишно момиче, има майка на 40 и баща на 57.
После коментар 12.Управител и пак животоспасяваща операция.
Сега тук ни пишеш от името на майка ти.Чудя се защо ви го написах.Ето ви другата история - http://spodeli.net/7/story-72664.html

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   От авторката : До номер 22/31 ето за това винаги съм смятала, че най-глупавия начин да искаш е съвет чрез тези сайтове! Аз пък влизам за първи път и последен. Следя историята на браузъра и дъщеря ми която посещава такива сайтове и за това и аз реших най-после да поискам съвет от това място. Помогна ми много, мили момко. Няма да си правя и труда да отварям тази история която ми изпрати ти и само ще благодаря на всички останали за съветите. Те са ми достатъчни и за това ще ти предоставя щастието да не влизам тук вече. Благодаря!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b7582764c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Аз съм бащата, видях че жена ми и дъщеря ми пишат тука и да не остана по-назад... Наистина съм младолик и тъй като жена ми все е смазана от бач с тия пратки и гърба и не я държи вече, а дъщерята все се звери в тоя лаптоп, дето ще и го счупя в тъпата глава накрая, аз съм най-самотния от цялата работа и ако има някоя по-младичка, че жената стана егати сбръча, може да ми пише, благодаря предварително!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5dbf589ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Абе момиче, то си личи, а ти пак... Тук има историй от преди 6 и повече години. Това си го писала преди месец и си мислиш, че е забравно. И ако си майка й, значи и тя може да го чете. Тогава защо пишете? Айде измисли друга лъжа ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b0ae3650c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Абе жена... като чета сякаш не дъщеря ти е на 12, а ти. Направо не мога да повярвам, аз съм на 27 нямам деца, но съм гимназиален учител и всеки ден им гледам драмите, та щом на мен ми звучиш инфантилно не знам. Явно детето е по-затворено и асоциално ама затова сте вие. Стегнете се с мъжа ти (който м/у др. никак не се държи адекватно щом само и вика), ако трябва вървете в училище, говорете с учителите ако имате съмнения, че я тормозят в училище. Ощe повече че влиза в деликатна възраст. Когато искате да си pogovorite с нея и тя ви пита дали сте изморени от работа и кажте, че не сте!! Ще настоявате.. Нямате ли приятели с деца на нейната възраст, ако имате - събирайте се по-често. Бих ви казала и да я запиштете на нещо, но все пактова опира до пари, но има неща за които не ви трябват толкова пари - разходка в парка например. Не рискувайте да изпуснете нещата и дъщеря ви колкот и умна да е да израстне като самотна, комплексирана и нещастна жена..
Желая ви много успех и пишете как се развиват нещата

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5dbf589ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Абе на тия двете истории автора много си прилича. Не знам дали наистина ти си писала и двете. А ако ти си майката, щерката по-добре пише от теб. Иначе коментара на 33 ми хареса :D

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e29017c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Да, мъжа ми и той се включи, защото не знае как дори да включи компютър. Виждала съм и по-неграмотни майки а аз още един път благодаря за съветите. Ще ми се да съм на 12,ама си пропилях годините.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a95f36b74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   От цялaтa история рaзбрaх, че мaйкaтa не обичa много дъщеря си. Дa и вземе лaптопa и дa не си нaпрaви трудa дa я зaрaдвa с нещо мaлко..... Жaл ми е зa детето. A коментaрът нa бaщaтa е много простaшки!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5ab1a769aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Знаете ли аз какво си мисля, и тази история, и другата, са писани от въпросната 40-годишна жена. В другата просто иска да се изтъкне, че тя е мъжът и не са твърде стари за да имат 12-годишно дете.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8b41fde161
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Здравейте! Аз също съм на 12 години и не намирам поведението на дъщеря Ви за уместно и нормално. Аз също имам отлични оценки и всяка година получавам награди, но никога не съм го изтъквала нито пред приятелите ми, нито пред родителите ми. От друга страна родителите ми никога не ме хвалят, защото знаят, че това прави лошо впечатление. За Бога, кой Ви каза, че трябва да използвате оценките в училище, за да накарате другите да се чувстват зле? Не Ви ли хрумва, че това СЪЩО е подло? Аз също живея в малък апартамент, но никога не съм обвинявала родителите си. В училище, въпреки че имам приятели, аз не обичам да дружа с тях, защото са интриганти и злобни. Мен никога не са ме заплашвали да ме бият или нещо подобно. А пък щом е толкова умна, защо мисли толкова банално, като самоубийство? Това е толкова глупаво, че не мога да повярвам на такова решение! Просто проблемът е в психиката на дъщеря Ви!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 723cbafd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Много се извинявам за грубия тон, който ще използвам но той е за коментара под номер 33 тоест към бащата.


Как може да се отнасяш така с дъщеря си та тя е на 12
Щял да и счупи лаптопа в тъпата й глава.
Първо така не се говори и 2ро тя ти е дъщеря и каквото си иска това ще прави.
Дай заради тая история да си чупиме главите
Е номер 33 се надявам да е прочел коментара и да се замисли малко.
с бой проблеми не се решават най много да и докараш психичен проблем
Момче на 21

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker