Параноя и комплекси, свързани с бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Параноя и комплекси, свързани с бебе
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1722 пъти
Здравейте, мили хора! На 21 и половина съм и съм омъжена от скоро. Аз съм много чувствителен и раним човек и изобщо много страхлив и неуверен всячески. Може би защото отраснах далеч от родителите си и имах трудно детство.
От известно време ме тормозят вътрешно едни неща. По принцип съм много притеснителна и често се вкарвам във филми и паранои-почти няма миг, в който да не се тревожа за нещо.. С мъжа ми сме решили да не бързаме още с децата, но на мен все ми се въртят някакви лоши неща в главата. Като цяло харесвам децата, но се страхувам дали ще обичам детето си и дали ще съм добър родител? Та все пак това е ново, непознато човече? Чувствам се много объркано и странно и докато се тормозя така не знам дали някога ще се реша да имаме деца. Другото нещо е, че понякога предпочитам бебето да е момче. Не, че не искам момиченце, но ме тревожи това, че имам някакъв странен комплекс по отношение на женските половите органи. Мисля, че не харесвам като цяло женските полови органи и затова отчасти не искам бебето ми да ги притежава. Знам, че звучи налудничаво, но мисля, че си има обяснение. Обяснявам го на това, че като бях много малка(може би в градината) си показвах интимните части пред моите братовчеди(от любопитство) и сега като си го спомня го намирам за мръсно, срамно и перверзно и от там май правя асоциацията и не харесвам женските органи. Знам, че пола е Божа работа. За мен няма значение какво ще е детето, стига да преодолея комплексите си, но не знам как. Не искам да имам такива комлекси, защото всъщност много по-важно е какъв човек ще възпитаме и отгледаме. Знам също, че още не съм готова да ставам майка. Кажете ми как да помогна на себе си и преодолея комплексите си? :( Моля, ви дайте някакви съвети? Срамувам се от тези неща, които мисля на моменти.
Срамувам се да споделя това пред други хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: af17c5963e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На първо време ти е рано за деца и е хубаво, докато не си преодолееш неврозата да нямаш. Иначе обезателно потърси психолог, защото имаш класическа форма на невроза, похвално е дори, че си мислила по темата и дори си открила разховничето. Много бързо ще се оправиш, но не може сама - трябва ти посредник между съзнание и подсъзнание, човек който е учил за това, знае методиката и може да я прилага. Самите психоланалитици не могат да се наричат така, ако не са правили психоанализа при свой колега - т.е. невъзможно е дори за специалисти да се самолекуват!
Ако имаш средства те съветвам направо да направиш психоанализа, но е скъп процес, 2 години трае и се изчистват всички проблеми. В случая обаче не виждам да имаш голям проблем, а и имаш късмет, че си спомняш - психотерапия ще ти е достатачна - тя е по-модерният метод и е от 3 до 6 месеца като се концентрираш връху самия проблем. КЛАСИЧЕСКИ ТИ Е ПРОБЛЕМЪТ, имат го много жени, но нелекувани стават практически чудовища и за съпруг и за деца с времето, а лечението е много лесно и леко.
При теб става дума за класическо разстройство, леко е дори, но ако не се лекуваш може да еволюира в страхови неврози всякакви, а и ако решиш точно сега да имаш дете могат да се отключат още симптоми и действително да станеш неподходящ, дори опасен родител особено за момиченце, а при момче да му внушиш страх от кастрация и да го повредиш също по непоправим начин. Инвстирай малко време и пари, няма да съжаляваш. Препоръчвам ти психолог-МЪЖ (НЕ ПСИХИЯТЪР, А ПСИХОАНАЛИТИК ИЛИ ПСИХОТЕРАПЕФТ-ПСИХОЛОГ). Не взимай таблетки, не си болна, а имаш МАЛЪК ПРОБЛЕМ, но имаш нужда от помощ. Тук не виждам как може да ти се помогне, ако не се обърнеш към СПЕЦИАЛИСТ.
Успех

П.П. Хубаво е, че си спомняш за преживяното с братовчедите, но не това е било проблема, защото почти всички деца имат сходни преживявания. При теб проблемът е в отхвърлянето от родителите на практика (може да е било представено по друг начин например като работа в чужбина, но да си се ПОЧУВСТВАЛА отхвърлена, което е важното). Травмиращо е било и преживяването, когато си открила, че другите са имали пенис а ти не, защото ако не си била просветена от малка в разликите между момиче и момче ти подсъзнателно си преживяла стрес - повечето деца решават, че са направили нещо лошо или са по-малко ценни и някой им е отрязал пениса. Възможно е дори момче да преживее голяма травма, разбирайки, че някой хора нямат пениси - те си мислят, че някой (майката) ще им отреже техния при непослушание (страх от кастрация). И при двата случая се развиват много тежки неврози, който обаче са добре проучени заради тежката симптоматика и честото им срещане и се лекуват успешно!
Това, между другото, е причината на Запад много рано да започват със сексуалното образование, разбира са в подходящ за възрастта вид. Когато малките момиченца знаят, че са като мама, а момченцата - като тати, че има различни полове и женските органи са скрити, когато им се покаже на подходящи рисунки какво имат и им се разкаже общо как се създават деца, от къде идват - проблеми като тези на Авторката няма. Важно е да се внужи на съответното дете, че е нормално, че е здраво и нищо срамно няма нито в половите му органи, нито в създаването на деца, нито в акането или в пишкането. Това е единственият начин да предпазим после детето и от развитие на разни нестандартни предпочитания (писинг например). Хомосексуалността, разбира се, не е сред тях - тя е форма на сексуалност и най-често е вродена. Говоря тук за истинските перверзии и за неврози по подобие на тези при Авторката - на 99% са заради отхвърляне от страна на родителите или единият от тях (обикновенно бащата, ако е напуснал дома) или/и липсата на всякакво обяснение за анатомията на човека - при Авторката и двете.
Отхвърлянето от родителите не е само ако са се разделили, често при привидно здрави и нормални семейства се нанасят огромни травми на децата, особено при консервативните/религиозните/отчуждените и тези с ниска култивация и култура, към които не причислявам селските семейства - на село децата не страдат от такива неврози и проблеми, защото са израстнали сред природата, сред животните и от малки знаят и за половете, и за правенето на бебета и са виждали как животните раждат, а и там хората приемат секса, създаването на деца като нещо нормално и говорят за това за разлика от града, където хората живеят отчуждено и рядко дори има детето достъп до бременни жени, родилки, които да обяснят за бебето си, а и да видят особено момиченцата, че като майки имат особено, ценно призвание. Проблемите идват чрез урбанизацията, но без да се обърне внимание на информирането на децата за тези елементарни неща, напротив -табуизирането на темата, а при разпадане на семействата се добавят много проблеми отгоре. От неврози страдат и предимно интелигентни, образовани хора, примитивните народи и хора не страдат от неврози.
АВТОРКЕ - ЛЕКУВАЙ СЕ, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ, ще преодолееш не само страховете си, но научиш много неща за себе си, за човешката психика като цяло и ще бъдеш много по-добър родител дори.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a89ee8c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък искам момиче.... Не искам момче защото ми става гнусно да си представя как от малко ангелче става миризлив, дебел, космат, брадат мъжага. Някакси момиченцата ми са по-сладки, а и като пораснат стават красиви поддържани дами.

Ж. -23г.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 037511be17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   №1 е дал много изчерпателен и верен коментар като насоки. Потърси помощта на психолог, но трябва да му съдействаш, което означава да споделяш всичко, без да изпитваш притеснения от това. Само така сеансите ще имат успех и смисъл. Проблемът ти всъщност изобщо не е толкова пренебрежим, защото ти пречи, но е прекрасно, че го осъзнаваш и си мислила откъде тръгва всичко.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7a869f757d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, само на 21 си. За къде бързаш? Човек трябва да стане родител, когато го желае и е готов за това психически. А от написаното от теб ясно личи, че ти не си. Така, че не го мисли за сега, ами се концентрирай върху други неща в живота, примерно намиране на хубава работа и самоосавършенстване, защото като се роди бебето няма да имаш време за себе си. За това не пропилявай най-хубавите години в живота си, ами ги използвай пълноценно. Ако имаш възможност запиши се на някакъв курс изобщо намери си занимания, които да са ти полезни за в бъдеще.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 95ddc0c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2, абе да ти кажа не всички стават "поддържани" и "дами ": D

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8bbbc60e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма нищо ненормално в мислите ти. 99% от жените искат момчета. И не мисля, че е заради половите органи, мисля, че ти просто търсиш причина и вероятно си се втренчила в някаква случка от миналото, която вероятно братовчедите ти изобщо не си спомнят. По принцип, жената иска най-доброто за детето си и тъй като свързват мъжа със сила и липса на женски проблеми, повечето жени искат да имат момче, за да не се мъчи. Което естествено е пълна глупост, защото както жените, така и мъжете имат проблеми, може да са различни, но не по-малко маловажни за тях. Едно е сигурно, изобщо не си готова за майка. Така, че не бързай. Когато с умиление си представяш, как вече си майка и се гушкаш с мъничкото си бебче, тогава сама ще осъзнаеш, че си узряла за дете. А дали момче или момиче, няма значение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8bbbc60e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До коментар 2. Защо пък трябва да стане гнусен, миризлив и дебел мъжага? Ти къде си видяла такъв мъж. Ако баща ти или съпруга ти е такъв, не означава, че всички мъже са такива. Все едно да напиша, че не искам момиче, защото щяла да се превърне в дебела, миризлива, целулитена лелка а мъжете са мускулести високи и красиви. Мнооого тъпо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f753f1c660
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Става миризлив, дебел, космат, брадат мъжага... като баща си :)

Номер 2, защо не си намериш някой строен, подържан, гладко избръснат мъж.... да те заплоди.
Ако се съгласи, разбира се :)

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bcaec012aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Коментарът на 1 е интересен, но да не забравяме че обяснения не се дават толкова лесно. Това са неща за които може да говорите пред специалист. Потърсете психолог/психоаналитик

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker