Лош баща ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лош баща ли съм?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3223 пъти
След няколко дни дъщеря ми има рожденден и ми се искаше да и направя скромно тържество с приятелчетата и от детската. Проблемът е, че в момента майка и учи редовно, понеже не желаем да е роб на работодатели и се налага да се издържаме само с моята заплата, която иначе не е лоша, но все пак трима чакаме на нея, а и разходите за университета си вървят, имаме и кредит. Пробвах с бизнес, но явно нямам подобни умения.

Чувствам се виновен, че лишавам семейството си. По цял ден мисля как да изкарвам повече пари, пробвах някои неща, но не стана. Толкова ли много искам, само в този ден тя да се чувства щастлива? А иначе е толкова жизнерадостно дете. Аз съм глава на семейство, трябва да съм силен, да бъда опора и да измисля решение, но уви. Няма как да споделя дори и с жена си как се чувствам, а аз се чувствам виновен. Много я обичам и смятам, че заслужава поне това.

Преживял съм много гадории и на улицата съм оставал дори, било ми е гадно, но не ме е боляло толкова в сърцето.

Сигурно си мислите, че само хленча, винаги съм силен и не ми е пукало, но това ме жегна наистина.

Явно съм лош баща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: f6f18cabdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че си лош баща, но майката трябва да работи щом сте взели решение за дете. Да си роб на работодателя? Що за логика? Нека запише задочно, но на първо място е детето, после идват вашите капризи, включително висшОто. Който е искал да се концентрира върху образование, той не е раждал деца, но да имаш детенце и да нямаш как една торта за рожденния ден да му вземеш е признак, че трябва да промените нещо. Имате детенце, но човек не може всичко да има в живота. Сега се радвайте на него, но направете други компромиси. Ти не си лош баща, но си неорганизираш и обещаваш непосилни не само за теб, а за повечето мъже неща.
Жена ти си е взела решение за дете, сега трябва също да поеме отговорност и временно да се лиши от някои неща. Говори с нея да прекъсне, да запише задочно или да намери решение да учи и работи, много хора сме учили и работили и сме поемали отговорност за живота и разходите си, и жена ти ще може, не е малка или болна, или инвалид!
Ж30

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 94b084596d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си лош баща, ама не разсъждаваш много правилно. Жената хубаво учи висше, ама нищо не пречи паралелно с това и да работи, толкова много хора го правят. И един детски рожден ден не е толкова много разходи, може и у вас да го направите, купувате балони (струват стотинки), правите сандвичи (също излиза евтино), купувате някакво безалкохолно. А тортата може и да е домашна, има толкова много рецепти в интернет. Общо всичко няма да ви излезе повече от 20-30 лева максимум. Нямате право да лишавате детето си от правото да си празнува рождения ден, малките деца обожават рождените си дни, а и нищо не ви коства.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ab11f4d0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си лош баща, даже е много мило че мислиш как да не разочароваш детето си. 100 /150 лв имаш ли? Значи 1 детска торта с любимият анимационен герой според броят парчета варира от 40 до 100 лв, балони за украса и шапки, чинийки няма да ти излязат повече от 3/5 лв и айде някакво сокче и това е за да го занесеш в детската градина. Друг вариант събираш дечурлигата и ги караш в някой детски център, ако имате такъв в градът, в който живееш. Самите детски центрове предлагат програми за такива събития определен брой деца за еди колко си часа престой-60-80 лв. Вариант 3 е парти у вас, освен торта може и сандвичи да направите с по-интересни фигурки. Важното е децата да се забавляват

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f34b7a2963
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пораженското мислене няма да Ви помогне, господине. Не се обвинявайте и не се отчайвайте. Важното е да сте живи и здрави, да се обичате и да обичате детето си. Ако склоните глава пред неволите на живота, на какво ще научите дъщеря си? Да се предава и да се самосъжалява, когато не й достигат пари ли? Или да се бори, да работи и да търси варианти да ги набави за семейството си. Сигурна съм, че второто. Знам, че е лесно да се коментира отстрани. Но моето мнение е, че трябва да се вземете в ръце, и Вие, и жена Ви. Не може само Вие, дори да сте глава на семейството, да се мъчите да го издържате. Жена Ви също трябва да помага. Нека да отложи следването си за един по-късен етап, когато сте стабилни финансово, или да мине в задочна или дистанционна форма на обучение и да си намери работа. Ако има желание, ще завърши образованието си рано или късно. Сега, по-належащо е да можете да се грижите за детето си и да не го лишавате от нищо. Това, че не изкарвате достатъчно пари, не Ви прави лош баща. Лош баща ще сте ако не направите нищо, за да го промените.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3e9c2dfd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисля че си лош баща, напротив, даже ти много загрижен. Майката според мен трябва да се размърда и да си намери работа, пак ще може да учи. Осъзнаваш ли колко е абсурдно трима човека да се издържат на твоята заплата и накрая ти да се чувстваш виновен и "лош баща"?

А за тържеството, защо не съберете малката и най-близките и приятелчета у вас (10-12 деца максимум)? Организирайте им игри, забавления, храна (пица, сандвичи, сладки), напитки, торта, музика. На колко години са децата? Щом са в детската градина, на не повече от 7. Изберете подходящи игри и занимания според възрастта им. С желание може да се получи и без много средства.

Успех и да ти е жива и здрава малката! :)

Пиши на колко са години и дали имате възможност да направите тържество у вас, за да дам още идеи, ако искате.

Бамби

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a654f8c854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора до 1

Взехме решение жена ми да не работи, а да учи, защото няколко години работи всевъзможни работи, като не и спазваха нищо - работно време, отпуски, празници, заплащане, нищо, зимата работи на минусови температури, за да пестят от ток, лятото на жега. Прибираше се през нощта след 12 часа работа всеки божи ден, няма събота, няма неделя, няма празници, а и даваха смешни пари. Пробва на няколко места, но същата работа. Ние дали с нейната заплата, дали без нея, все си мизерстваме, затова решихме да учи специалност, която и беше мечта, но нямаше как да я учи навремето, специалност с много перспектива и добро заплащане, има и кой да я уреди на хубава работа по специалността.

Затова взехме решение да се лишаваме 4 г., но после поне да имаме нормални доходи. Ако и тя взима колкото мен, ще е съвсем различно като стандарт. Естествено всяко нещо си има цена и си плащаме като попове в момента. Колкото до задочното тази специалност не се учи задочно по закон. Учи се от сутрин до вечер, защото до обяд има лекции, а след обяд практика.

Права си, че трябва нещо да се промени, и аз това казвам и работя по въпроса, но нещата не се случват с магическа пръчка. За прекъсване и дума не може да става, ако трябва на улицата ще живеем, но няма да я подложа повторно на онзи ад от работодателите и на всичкото отгоре да подлагаме детето на лишения въпреки това, а то дори и майка си да не вижда. След като завърши, ще е съвсем друго, макар че сега не ни е леко. А и ние сме хора, които винаги сме се борили за МЕЧТИТЕ си, в повечето случаи и сме ги постигали, макар и трудно и не веднага. Това и е мечта и няма връщане назад.

На мен ми е мечта да имам собствен бизнес и знам, че ще го постигна, но едва ли ще е скоро. Колкото до непосилните обещания, които съм "давал", нещо не го схванах това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 67265730f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не си лош баща! Просто си поредният нормален българин изправен пред дилемата дали да платя сметките или да купя голям подарък за рождения ден на детето. Знаеш ли има неща, които не се купуват с пари и обичта и грижата са част от тези неща. За това не се тревожи, не е казано да правиш голямо парти, просто покани приятелчетата, направи няколко сандвича, купи една торта, един или два сока, няколко балона и си готов! От там нататък децата много добре знаят как да си се забавляват! И повярвай ми, детето ти ще помни този рожден ден с много любов, защото е много по-важно да си прекара добре в приятелчетата отколкото да изръсиш сума ти пари за скъпи подаръци, украси, професионален клоун и т. н. Когато аз бях дете, понякога дори торта нямаше (просто магазините бяха празни и да се намери торта си беше трудно), но това не ми пречеше да си прекарам страхотно поредния рожден ден с много смях, забавления, гоненици и т. н. Така, че не се тревожи за това, щом имаш желание ще организираш най-прекрасния рожден ден! Обаче съм съгласна с номер 1, страхотно е, че жена ти учи, но няма ли начин да подпомага семейството поне малко? Примерно с почасова работа? Защото то май вече почти не остана студент, който паралелно с ученето и да не работи. Няма как ситуацията е такава. На никой не му е готино да търчи от лекции на работа и обратно, ама... има сметки за плащане и всички сме го правили, даже от първи курс.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5553397ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си лош баща, не всичко е пари. Давай подкрепа и обич на дъщеря си, това е най-важното.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d8b37ae51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не че нещо, но с това редовно дето го кара жена ти, сигурен ли си, че не ти слага рога. Почти съм сигурен, че ще се изкуши.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 15ed88769d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И сега какво, очакваш всички да ти ръкопляскат и да ти кажат браво не си лош баща???
Да реално погледнато не си, но според мен ти проблеми нямаш, сядай си на д-то и си бачкай, а не си губи времето из форумите да търсиш някакво признание!
Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b29e9f75e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, не си лош баща... щом мислиш как да направиш детето щастливо, ти няма как да си лош. Разбери го. А за бизнеса, сигурно си кадърен човек, но в България и особено в последните години, винаги ще се намери и конкуренция и слаба пазарна ниша за малкият бизнес. И там най-вероятно нямаш вина. Може би и твоите детски години са били свързани с лишения. Така че не се тормози, направи така, че детето да изкара страхотен рожден ден, като му обръщате внимание и си играете с него и забрави за материалната страна, колкото имаш, с толкова направи рожденния ден. Дано възпитате детето си в спокойна среда, далече от материалното и да го направите достоен човек, другото е вятър. Бъди силен, както си бил, след време ще имате две заплати вкъщи и може да ти е по-леко. И жена ти ще го оцени и детето. Успехи!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ed600b7111
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мислиш толкова много за семейството си, те са ти на първо място, как ще си лош баща? Точно обратното. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 98ddf5f2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не си лош баща! Факта, че чувстваш вина заради лишенията го показва. Ти си искал детето да има невероятен рожден ден и тн. Има родители които не им пика много за това.. най - важното за тях е детето да е здраво и облечено. А при теб не е така което те прави страхотен баща. Детето е още на детска градина. Те първа Ви предстои да можете да си позволявате повече неща, а детето да разбира и оценява повече :)
Успех и с усмивка! Вие сте страхотен татко!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5f9afc3aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Всички правим грешки. Важното е да се покаеш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 46c1025e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Приятел и аз не мисля, че си лош баща, но живота е такъв, че днеска има утре няма при някой, и неможем да отделим за едното камоли да остане за другото не съм баща, но имам баща и знам как се чустват бащите като са на подобна ситуация, им е гадно пожелавам ти хубава работа да печелиш много повече, че да позволиш на дъщеря си това, което искаш. Да ти е жива и здрава дъщеричката и ти и Жена ти, защото като си го имаме здравето всичко се постига напред и никога не сваляй глава.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dd21b7eb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако съвсем сте останали без една стотинка... смисъл стигнало се е до този момент :Имаме двайсе лева до края на месеца, рожденният ден ми могъл да се случи ако вземете пари на заем - майка, баща, братя, братовчеди, колега...
За скромно тържество не ти трябват повече от 50-60лв.
А 50лв. извинявай, но ще отидеш някъде на някоя баба да нацепиш дърва за зимата и пак ще ги намериш.
Всичко е до правилно разпределяне на финансите. Живяла съм с много малко на месец и знам как е.

И второ - говори с жена си, за бога. Тя е твоя партньор (в добро и лошо, нали) Защо трябва да поемаш товара... мислиш, че тя не усеща, че нещо те мъчи. Споделяй, говори с нея, не й натрапвай вина, а я премахни и от себе си, но... тя е твоя най-добър приятел. Дори само да й кажеш "Мила, искам да ме гушнеш малко и ей така да си помълчим прегърнати, че да посъбера малко сила. Мноого ми е уморено. Ти си глава на семейството, но я остави тя да бъде Жената - да е утеха, домакиня, майка, да е нежна, да подкрепя. Ти сякаш си я лишил от тази й роля. Недей, защото така ще си съсипеш връзката

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 858d81ff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мисля, че си страхотен баща и много достоен мъж!
Знаеш ли, според мен, може да направите един незабравим рожден ден на детето, дори и с една разходка в парка, със захарен памук, сладолед, балони и ей такива дребни глезотийки, много, много любов и усмихнати снимки. :)
Вместо тържество, изберете играчка на детето или нещо, което ще му е от полза. Например от тези книжки, които имат картинки за оцветяване и цветни моливи.
Смятам, че сега е моментът да научите детето, че има по-важни неща от големите подаръци, многото гости, а именно: сплотеното семейство. :)
Желая ви късмет и дано осъществите мечтите си!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 61032e81b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Уоу, лош баща ли? Ти си баща мечта! Моя баща никога дори не е помислял да ми прави рождения ден, та той едва се съгласява да ми купи подарък! С парите сме доста добре, но той дори не чу пука.
Ти си баща мечта, повярвай ми. Моя баща върши огромни глупости и от тях взима пари, хващали са го с наркотици и оръжия. Тогава изпаднах в шок, но това оправда много неща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f16d98357f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   А дъщеря ти на колко години става ако не е тайна?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 191ec6f15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Наистина ли всички свързват детското щастие с пари? Наистина ли рожденият ден за да е рожден ден трябва да е в в някой детски център? Толкова ли младите родители сте затъпели от идеи, или сте забравили какво е да си дете?
Защо да не може пикник на поляната в местния парк за рождения ден? Вие родителите да си организирате игри с идеи за забавление на децата ви? Какво ви трябва няколко одеала или покривки, домашни сандвичи и кекс- общо 10лв, домашен сок/фреш вместо сокчета-8-10лв за плодове, пвс чашки и чинийки-3-5лв, свещички за кекса-1лв и най-важното усмивки-0лв. Говорете с родителите на по близки деца, всеки да донесе игри федербал, топки, въженца за подскачане идр. От вас се изисква да въртите въжето, или да бъдете жури на играта дърпане на въже. Не е кой знае какво. Щастието не винаги е свързано с пари.
Аз организирах рожден ден на градския басейн за 10г син и какво никой нищо не каза и всички бяха доволни, е от малък град сме, но пък весело беше. Имаме много снимки, синът ми казва това е най-хубавият ми рожден ден, всичките ми приятели са много доволни, защото техните сами на басейна не ги пускат на работа са, ако някога ги заведат ходят по сами и рядко има с кого да играят, а благодарение на вас всички заедно играхме във водата.
Рожденият ден е ден в който двадесетина деца се събират играят и се смеят, не е състезание между родители кой ще купи по скъпа почерпка.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 68d8292473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Предполагам от това което описваш,че жена ти учи в медицински колеж....
Там наистина натоварването е голямо-теория сутрин,след обяд практика ,а и ученето не е леко.Няма форма на задочно обучение.

Ами дупе знае 2 и 200...Детския рожден ден може да мине и по-евтино по метода "Направи си сам".Може жена ти или някой близък да проготви домашна торта,вземи няколко франзели за сандвичи,нещо за мазане отгоре,сок за разреждане,балони и много веселие и игри...и рожденния ден ще мине.Не е задължително да има скъп подарък,а и изобщо не е задължително да има.Децата имат нужда от повече време и внимание.
А иначе ти може да търсиш варианти за повече доходи...В повечето случай се получава така,че когато ни се затваря една врата-друга се отваря.
И двамата бъдете благодарни,че сте живи и здрави и имате любов и доверие помежду си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: db9a85a013
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   И кво ся.. получи ли удовлетворение, че двайсетина непознати в сподели.нет ти казаха, че не си лош баща? Като толкова те интересува да беше гушнал детето си и да го питаш ТО какво мисли.. надали ти е важно какво мисля аз или Иванка от София, примерно. Пък има хиляди нематериялни начини да покажеш на едно дете, че е обичано и обгрижвано. Можеше времето, което си отделил в сайта за написване на историята да го посветиш на детето си, като излезете да поиграете на топка или просто на разходка. Повярвай една половинчасова игра навън ще го зарадва много повече от една двайсетачка! Не искам да съм груба, но вместо да се вайкаш и охкаш по сайтовете отивай при детето си и му докажи, че НЕ си лош баща!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 99046ac9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не само, че не си лош бааща, но си и добър съпруг. Ето това е двамата партньори да се подкрепят в мечтите си, да имат общи планове и цели и заедно да ги постигат! Очевидно си грижовен и всеотдаен баща и съпруг... Колкото до финансовата страна на нещата - щом ти пука, щом го мислиш и щом не си се предал, нещата ще се наредят ! А за рождения ден наистина може малко по-скромно, но интересно за детето - ако трябва вземи едни 100 лв на заем от близък и после ще ги върнеш , но действително със 100 лв перфектно детско парти вкъщи може да се направи, дори и за подарък ще ти останат- това са деца - нито трябва да купуваш алкохол, нито скъпи луканки и разни там мезета .... Малко фъстъци, сандвичи, сок и торта са напълно достатъчни, ако им се осигури музика или филмчета да се забавляват ...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a654f8c854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Благодаря за съветите, прави сте, че може и почти без пари да се направи хубав рожден ден. Някои ми отговориха по-твърдо, но това пак си е добър подход :) да ми отворите очите. Наистина не се бях замислял, че и пикник например е вариант.

А колкото до 22 - не, не съм получил удовлетворение, че няколко души ми писали, че ставам за баща, за мен е по-важно да го чуя от дъщеря си. Все пак им благодаря. И между другото написването на историята ми отне 5 мин и се радвам, че го направих, защото получих съвети и ми олекна, за което ви благодаря.

За дъщеря си имам време винаги и и давам прегръдки постоянно. Тя винаги е на първо място в живота ми. Последното нещо, за което съм писал тук, е за удовлетворение, признание и т. н. Писах за съвет. Доколкото разбирам, за това е този сайт.

Благодаря на коментиралите и на създателите и поддържащите сайта!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0ea9d40963
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   24, човек, пикник е невероятна идея! Стига да е хубаво времето - отидете на някоя голяма поляна, най-добре до рекичка! Вземете хвърчила за по левче и ги пускайте, а може и децата сами да направят от цветна хартия, пръчки и найлон! Дялкайте лодки и пускайте в реката! Пуснете балон-фенери в небето ако е вечер, пък и денем! Дори някой фойерверк можеш да им пуснеш - не е скъпо!
Отделно направете самоделна торта сладкиш - пак за левчета! Сандвичи с късметчета... примерно вземете известни поговорки, напишете всяка на хартиена лентичка, разрежете ги по средата и направете смешни комбинации, примерно: "Сговорна дружина - слепи ги ражда!" или "Гладна кокошка - планина повдига!", "Бистра водица - срам за майстора!". Ще се изпонапикаят от смях, от кеф, ще стане най-хубавия рожден ден, всички ще си го спомнят и след 10 години, и на никой няма да му пука, че не е струвал хиляди левове, а ти не си си продал колата, за да го организираш!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ac0bf9b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От цялата теза съм съгласен само с последната част:наистина хленчиш. И точно така се става престъпник. С манията, че жена ми заслужава повече, дъщеря ми заслужава повече и дай по цял ден и цяла нощ ще мисля как да изкарам пари. Нашите политици с тая теза крадат вече 25 години. Защото всеки си мисли че заслужава повече от другите и парите са му фикс идея.
Парите на всеки човек трябва да са му цел, но не трябва да стават мания. Не може постоянно да мислиш само за пари. Колкото-толкова. Рожден може да се направи и със 70-80лв. Както казаха торта, натурален сок и кола, сладки, сандвичи и готово. Останалото е децата да си играят, което е без пари.
Искрен съвет:Човече промени си мисленето! В момента ти е много грешно разбирането за света.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8fe3d5cf4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей!

Ако не е късно - не само пикник, но и по - специални игри можете да измислите, за да се запомни и хареса празника. Маски се продават за стотинки, личицата на децата и вие можете с водни боички да украсите ..... Има сайтове като Крокотак, които са пълни с идеи. Идеи за празнично аранжиране на храна също изобилстват в нета.

Последния РД на открито, на който присъствах включваше трима аниматори с костюми, които направиха следните неща:

1./разделиха децата на два отбора и определиха песничка за всеки отбор, за да им я пуснат и да определят кой отбор танцува по - добре. Награди - за всички /бонбонки/.

2./децата пак на два отбора трябваше да тичат до две масички и да вземат от масичките по едно бонбонче в пластмасова чинийка. Като го вземат - бегом обратно крепейки бонбончето. Слагат бонбоните на купчинка и предават чинийката на следващия състезател .... който отбор събере повече бонбонки, печели.

3./ танцуваха Лимбо рок, като се менеше височината на коланчето, под което минаваха и май при тази атракция най - много се забавляваха ...

4./ Наредиха ги в кръг хванати за ръчички да пеят песнички;

5./ Занесоха рожденничката под звуците на съответна песничка с вързани очички пред подаръка й.

Зависи колко е голямо детето, може и гривнички да нижат като спомен /мънистата са евтини/, да рисуват всички една или повече големи картини, да лепят лепенки на големи листове, да им направите карта за да търсят скрити изненади .... варианти много.

Всички тези неща и още куп други можете и сами да си организирате и да стане прекрасно. Детето ще запомни това, че сте играли, пяли, снимали сте се изрисувани заедно, а не каква цена сте платили.

Продължавайте да обичате детето си и да се грижите за него и майка му, аз също често се питам дали съм добър родител и се старая като Вас да ставам и по - добър :) Важното е детето да е обградено с любов и настроение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 718388136c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Сигурно рождения ден вече е минал, и се надявам да си направил каквото е заслужавало малкото ти съкровище, но аз ще ти кажа само едно: ЕВАЛА на такива мъже и бащи като тебе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker