Мъжът ми ме тормози психически - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми ме тормози психически
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3640 пъти
От 2 години съм със прогресиращо онко заболяване, в резултат на което останах инвалид от 9 месеца.
Имам 2 прекрасни деца на 6 и на 3 години. Животът ни до преди 2 години протичаше нормално. Със съпругът ми се разбирахме добре и се подкрепяхме. Заболях от фибросарком на крака. В последствие след операция се появиха разсейки и състоянието ми се влоши. Януари тази година разбрах, че фибросаркома е всъщност липосарком, който за отрицателно време обхвана крака ми и се наложи да ми ампутират крака. И моята най. голяма драм започва сега. Скъпият ми реши, че вече съм негодна и започна всячески да ме тормози и обижда. Трябвало да се съобразявам и съгласявам със всичко, което той кажел, че трябвало да бъда по-ниска от тревата и така нататък. след поредния скандал аз реших да го напусна и да си взема децата с мене. Сега обаче той, моят любим ми звъни по телефона и ме нарича изрод сакат и че съм не кадърна да си гледам децата. Не прекъснато ме заплашва, че ще ме пребие, ще ми начупи главата, отреже врата, като на яре и ще си вземе децата, че никой нищо нямало да му направи защото да съм се видела на какво приличам. Изроди като мене нямали място на земята а още по малко с деца.
Искам единствено да ме остави намира и да си гледам децата. Досега съм си ги гледала сама. А що се отнася до доходите вземам пенсия по болест и ТЕЛКа ми е с право на работа. Дайте ми съвет МОЛЯ ВИ какво да направя за да си задържа децата. Те са моят живот.
много ги обичам и не искам да се разделям с тях. Не знам какво да правя. Той при всяка възможност ме обижда, злепоставя и унижава пред децата. По-голямата не иска да ходи при него.
Моля Ви за помощ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 33f2762dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не намирам, че си инвалид, само сащото нямаш един крак - аз познавам такъв мъж, който ходи с протеза, работи нормално с машини дори и не му личи изобщо. Просто се постарай за подходяща работа и ще се справиш.
Интересно е обаче, че той те бил подкрепял в най-трудното, а сега те тормозил? Кое причини това и как така изведнъж се е променил?
Понякога психическото натоварване за близките на болния са огромни. Често болестта става тема номер едно, смисъл едва ли не на живота на болния и забравя едно благодаря да каже, когато всичко е минало на хората, които най-много са го подкрепяли, а и ти сигурна ли си, че мъжът ти не е превъртял покрай грижите около теб?
Не знам как е било при вас, човек в яда си всичко може да каже, но ти каза БЛАГОДАРЯ на мъжа си поне веднъж?
Поговори с него, независимо от това дали ще го напуснеш или не - какво го налара да се държи така с теб? Чуй неговата страна поне веднъж и го напусни, ако си решила, но поне ще си научила нещо за бъдещите си връзки.
На кого съдът ще препише децата не можем да знаем, но ако имаш поне елементарни условия да ги гледаш, на майката се дава това право по принцип, но ВНИМАНИЕ на 10 г. Детето може друго да реши, така че сама си дай реално сметка дали можеш да се грижиш за децата си сама.
Ж30

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6a5a72063f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не вярвам на тази история, сори

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 99e9e3aa31
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Това озлобление от страна и на двама ви няма да ви донесе нищо добро...
И няма дим без огън - т.е. мъжът ти едва ли е подивял така без причина... Понякога, когато човек страда или жизненият му път нататък е под съмнение, той започва да си мисли, че всяка негова постъпка, всяко негово действие или бездействие е оправдано. Това обаче на практика не е така и можеш много сериозно да нараниш или обидиш някого с поведението си, мислейки си че е оправдано заради страданията, които преживяваш в момента. Помисли си много добре дали и при теб не се е получило нещо такова?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7d8ec672f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, че мъжът ти вече не вижда в теб спътница до живот и затова си позволява такова отношение.
Вече не си му полезна, напротив, бреме си за него - издръжка и грижи, които той не желае да полага.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 601c1a2060
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря за коментарите, но само да подчертая, че неговото отношение към мене се промени от мига в който ми поставиха диагнозата. През времето когато прекарвах по болниците майка ми меше до мене, а децата естествено при него и свекървата. От по-голямото си дете знам, че тя (свекърва ми) се е опитвала да настрои децата срещу мене. Казвала им е, че вее няма да мога да ги гледам, защото съм болна и че за нищо не ставам.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0b045154a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   отиван в полицията веднага или се обаждай на накой телефон

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f6bc367550
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знаем какъв тип човек е мъжа ти, дали ти си провокирала такова отношение към себе си или не... Ако обаче го интересува предимно външния ти вид това говори много лошо за него. Съдбата ви е дала изпитание като семейство-сега ще се види кой колко струва като човек. Каквото и да е обаче, както и да ви се е променил живота във връзка с проблема ти, не му прави чест да те обижда и нарича с такива думи. И на теб не ти е лесно, но.... Ти имаш нужда от подкрепа, а не от още стрес. Той май не иска да ти я даде, защо така?
В какъв смисъл да си по-низка от тревата-в какъв контекст ти го казва и защо? Ако те обича едва ли ще те обижда и унижава. Какъв му е проблема всъщност? ... На колко години си, а той?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65dc3b6b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ти си представи какво е понесъл мъжът ти покрай твоето заболяване. Вероятно той както си е ходил на работа и изведнъж е трябвало да се грижи за децата, за жената, предполагам и разходите са се повишили... Предполагам, че болеста е изнервила и теб. Двама изнервени съпрузи, следват скандали. И като капак ти прибираш децата е как да разговаря с теб? Написала си „Дайте ми съвет МОЛЯ ВИ какво да направя за да си задържа децата. Те са моят живот.
много ги обичам и не искам да се разделям с тях. ”
А сега да ти кажа, че много вероятно, той изпитва същата обич към тях. Представям си как в изнервеноста си ти приказваш пред децата, че той е гад и т. н. както го описа и на нас. Е как да се обръща човек към личност, която не само че му отнема децата, но им вменява и омраза към него? Ти как би се държала с такъв човек? Разбирам и те съжалявам, но съжалявам и него. Никой не заслужава да му отнемат децата, нито майката, нито бащата. Трябва, като зрели хора да седнете и да се разберете. Ако не за себе си, поне го направете за децата, все пак колкото и да се мразите, те ще ви свързват до живот.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 38f4b73b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Какъвто и да е човека срещу теб, никой не заслужава такова отношени. Такива грозни думи и заплахи. Просто е отвратително. Всички я карате да търси вината в себе си. Със сигурност и тя има вина, но по никакъв начин не оправдавам арогантното и бездушно отношение. Нямаш ли някой познат. Баща, брат? Някой, който да го стосне за врата и да му покаже как се коли яре. Пълен нещастник и боклук. След като в лошото не е бил с теб не заслужава да бъде в доброто. Родители нямаш ли? Някъде където да се подслониш, където да се чувстваш защитена. Сега повече от всичко имаш нужда от спокойствие и мир. Пожелавам ти от сърце да се оправиш напълно и да си щастлива!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 601c1a2060
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не търся съжаление, а помощ. Защо ме обвинявате, че аз съм лошата?
1-во разходите по лечението ми ги поеха майка и брат ми, отделно му даваха и на него пари
2-ро той не се е грижил за децата през всичките тези години, а аз.
И как няма да си взема децата? Та те са ми деца. Лесно е да съдиш човек без да го познаваш. Не пожелавам на никой и 1/2 от това, което аз съм преживяла и съм се сблъсквала през живота си. Вече съжалявам, че потърсих съвет от непознати. Повече няма да го правя.
Да сте живи и здрави всички и лека вечер.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4110b66a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Миличката :( Авторке, недей се трогвай от глупостите на някои от пишещите. Личи си, че им липсва зрялост или просто може би нормален интелект. Явно никой от тях не може да прецени в какво положение си, никой не може да оцени колко е важно подкрепата на половинката в "добро и лошо, в болест и здраве, докато смъртта ни раздели.." Просто подмини, това са същества с много ниска вибрация на енергията имат да учат много още и със сигурност ще получат своите уроци.
Поведението на съпругът ти е нечовешко и недостойно! Ами ако той беше на твое място?!Както и да е...
Аз бих те посъветвала да говориш с децата си. Надявам се да са достатъчно големи, за да могат да преценят ситуацията разумно. Потърси консултация и от адвокат. Там би получила най-адекватно мнение. Не се отчайвай, миличка! Животът е труден, адски несправедлив, но ние сме тези, които трябва да го направляваме и да го живеем. Научила съм се да приемам всичко негативно като урок за себе си. Аз съм минала също през ада на не едно, а няколко тежки заболявания, с тази разлика,че съпругът ми ме подкрепяше. не зная какво бих правила без него.
На философите без мозък и сърца ще им кажа, че животът няма да ги пропусне и в даден момент ще получат и те своите уроци.
Ж 36г

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8cdadf8a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами вероятно твоя мъж е неспособен да се справи психически с това предизвикателство и за това се държи така. Щом като си е променил отношението веднага към теб още като е чул диагнозата-това говори много лошо за него. Нали за това хората са заедно-за да се подкрепят в трудни моменти... За хубав и лек живот и за хахо-хихи всеки може да се прави на добър, ама като му дойде зора до главата на човек тогава ще се види колко държи на теб и колко те обича. Очевидно е много простоват и елементарен човек -как може да те обижда така.
Щом мислиш, че не може да стоиш повече при него и да живееш в така по-добре се разделите. Децата ти са още много малки-имат нужда от майчино присъствие. Най-добре се посъветвай с адвокат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 46dd1b8274
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Не мога да повярвам, че 80% от коментарите са в полза на мъжа! Абе Вие нормални ли сте? !? Абсолютно съм в потрес и се радвам, че озарявам с присъствието си тази благодатна земя, но не и хора няколко пъти в годината! Срамота хора, жената е изпаднала в тежка ситуация, а тоя тъп бай Ганьо, освен един траверс в коловоза, друго не заслужава! Ама 2 пъти, че току виж му хареса и разбере какво обижда и гони от къщата си!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 601c1a2060
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Благодаря много за подкрепата, която получавам. Това и направих. Отидох при адвокат и задвижих нещата. Адвоката ме успокои, че децата трябва да са при мене и ще направи всичко необходимо. Направих записи на обидите и заплахите, които ми отправя и ако се наложи ще ги използвам. Още веднъж благодаря на всички, които ме подкрепиха и дадоха съвет. Бъдете здрави и се грижете за себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 042ae3153d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   И аз не мога да повярвам, че повечето обвиняват жената!!!
Мила, щом можеш да се справиш сама разведи се по негова вина и го съди освен за издръжка, ами и за лишаване от родителски права! Такъв не заслужава да ги гледа как растат! Пожелавам ти успех и сили и евала за куража, хубаво е че има кой да те подкрепи!
Аз също съм тормозена психически от моят "мил", но тъй като знае, че няма къде да идем и че няма кой да ни подаде ръка от ден на ден злобата му расте и то без да го провокирам...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ec86ccf80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И аз не мога да повярвам, че някой оправдава този изрод. Жена, останала без крак!!!! БЕЗ КРАК!!! И някой я нарича "изрод сакат", не някой, а собственият и съпруг и бащата на децата и, а вие тука седите и му викате "Браво" и "Още"? !? !? ! Сериозно ли, бе хора?? Тя била го провокирала с нещо? Е какво трябва да е това нещо, което да накара един мъж да се държи към болната си съпруга по този начин?? Това е жена, преживяла такъв стрес, че пилешките ви мозъчета ще експлоадират, ако се опитате да си го представите само!!
Авторке, опитай се да игнорираш тези хора. Евала, че в този момент не си се предала, не си паднала духом и не си изпаднала в дълбока депресия, а все още се бориш. Силно се надявам да не си от тези, които пускат тема и после остават четящите в неведение, защото много ми се иска да знам как се справяш. А и също така да кажеш, след ампутацията животът ти вън от опасност ли е? Мина ли най-лошото?
Пожелавам ти всичко най-хубаво. Дано не срещаш повече духовни уроди в живота си и дано децата ти останат при теб! Успех!
ЕднаЖенаКаза

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 38f4b73b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   И аз ще следя темата. Авторке пиши, дръж ни в течение какво се случва с теб. Бъди силна!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 601c1a2060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Отново благодаря на всички. Както вече казах ходих при адвокат и сме задвижили нещата. Пуснала съм документите за развод. Тази седмица трябва да се развият нещата. Междувременно се намесиха мои приятели и нещата малко поомекнаха. Посвиха сърмите на съпругът ми и сега държанието му е малко по -добро, но не знам до кога ще е така. Иначе със здравето.... -за сега нещата са в застой. Изследванията са добри и аз се чувствам така. След около 2 -3 месеца ще правя нови изследвания и тогава ще видя как е. Правя изследвания на 6 месеца. Децата са си при мене и се надявам така да остане и за напред. Те също са много по-спокойни и заекването на малката ми принцеса изчезна. Отново благодаря на всички Ви че има на кого да споделя. По някога е по-лесно да поговориш, споделиш и получиш съвет от хора, които не познаваш отколкото от близки.
Прекрасен и усмихнат ден на всички.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 38f4b73b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Радвам се че си спокойна. Пиши, дръж ни в течение какво се случва с теб. Много здраве ти желая.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cce74aca1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ще се побъркам като чета някои от коментарите. Не ви ли е срам да нападате жената? Почти се разплаках. Просто не мога да си намеря място. Това е изключително силна и волева жена, нима не можете да го проумеете? Как не се е сринала психически, след всичко което и се е случило, просто не знам. От девети до деветнадесети номер-с две ръце за вашите коментари!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d66e02b6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Подкрепям Номер 11, останалата жлъчка няма да коментирам, не дочитам докрай, защото и аз ще се разплача. Към авторката, моят съвет е именно да поговориш с децата наистина като приятел с тях, сигурна съм че най- малкото което е носят твоят ген и са отгледани от теб, няма начин да не разберат. Всички се осъзнаваме за родителите си, но за някои е късно, както и попадаме и от другата страна, за това им обясни именно това, да те разберат преди да е късно. Само тяхната любов ще те спаси в този ужасен момент и не се притеснявай директно да ги помолиш за любовта и подкрепата им. Кой каквото и да ти говори е глас в пустиня за майчиното сърце. Изрода няма да го коментирам, търси правна защита, полиция, безкомпромисно действай там. Успех, имаш цялата ми подкрепа, споделяй какво се случва с теб и децата тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker