Развод,пари,а любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Развод,пари,а любовта?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2384 пъти
Живея от година с мъж, който от няколко години не живее със съпругата си, но още не е разведен. Тя му иска не малка сума, за да се разведат, а мъжа с който живея още не и е платил, нито я е сплашил, нищо не прави. Знам, че сумата е не малка, но все пак кое според вас е по. важно? На мен много ми тежи, че е свързан с друга жена, макар и само по документи, и ако един мъж обича една жена, няма ли той да иска да е с нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: b121ed6a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи живее с тебе, посвещава ти цялото си време и внимание, парите, които изкарва, а ти си тръгнала да се тръшкаш за това, че по докъменти "принадлежал" на друга жена?!
Изобщо не си наред!
Ми аз бих постъпил по същия начин - отсвирвам я оная, ни пари, ни развод, нито искам да я чувам, нито да я виждам... Така и ще си остане с пръст в устата относно парите. А аз ще си ги харча с новата ми жена и въобще няма да ми дреме.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e08dba6bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Парите, миличка, са за жената, която му е родила деца.
А ти имаш много повече - любов и секс.
Не ти ли стига? :)

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7150d5e476
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво значи "сплашил"? Постави се на нейно място и се чуй какво говориш. Така ли искаш да постъпва мъжът ти - да сплашва жени? Като искаш да е само твой, за колко време ще е, при положение, че вече има един провален брак - никаква гаранция, че няма да постъпи така и с теб. И за какво ти е - за любов, за цял живот, за издръжка?
Съветът ми е - гледай себе си и преценявай малко по-зряло - става ли нещо от този мъж или неслучайно "нищо не прави".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 001b539134
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ЛюбоФта са я измислили комунистите-за да чук. т без пари. Иначе е хубаво нещо, но когато в семейното гнездо нахлуят през вратата класификации като пари, безработица и интереси любоФта обикновено изхвърчава през прозореца.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 501f9e2ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката съм-проблемът е, че тази алчна женица, съпругата, притежава дял от жилището, в което сега живеем аз и мъжа ми. Жилището е на мъжа ми от морална гледна точка, тя не е дала и лев за него, но нали по документи има дял и сега го тормози. А и нали се сещате, че ако не плати мъжа ми, онази ще може по всяко време да го изнудва. Да не говорим, че мъжа ми я е гледал и издържал, и децата също/Тя казва, че не иска дял от жилището, защото се срамува и знае, че не е нейно, а казва че искала обезщетение за годините брачен живот(в които е гледана и хранена, а тя си е харчила нейните пари за лични нужди и желания). Егати алчния боклук!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 10a2456b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   авторке, не си права. законът е ясен: всичко, придобито преди брака остава собственост поотделно, всичко, придобито по време на брака, е СИО, т.е. общо и се дели наполовина. не знам от какво съдиш, че жената не е дала и лев. дори мъжът да е издържал цялото семейство, това е било решение и на двамата, а не само нейно. тогава него го е устройвало по някакви причини, така че да не реве сега.
просто се постави на нейно място, ако можеш. не я защитавам, не я познавам, за да го правя, нито теб, просто медалът винаги има две страни.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2ac024447a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж- огледай се около теб и виж онези стари ергени, които и на 50 нямат никой около себе си- ни жена, ни деца, нищо. Прецени колко от тях имат собствено жилище, в което са инвестирали пари и време. Гарантирам ти,че са много малко.Повечето живеят в дома на родителите си, с родителите си.Техният живот е спрял дотам, защото, колкото и грубо да звучи, не е имало защо и за кого да пестят, за да купуват жилище, в което няма да има кой да живее. Ето това щеше да бъде твоят ''мъж'' сега, ако не беше срещнал една жена, която да му повярва, да му роди деца и т.н.Да, спечелил е пари за жилище-ОК, но кой гледаше децата му, кой им даде живот и им переше мръсните гащи.Не си била ти, нито твоят мъж. Ето това законът нарича семейна имуществена собственост.Принос-и материален, и нематериален.Ти правиш грешката да гледаш само материалния принос- той спечелил пари, жилището е НЕГОВО. Да, от морална гледна точка сигурно той има повече права, жилище се купува с пари, не само с акта за брак, но тук става дума и за нематериален принос, а за това нищо не казваш. Ако мислиш, че тя няма какво да дели с ''мъжа'' ти и нищо не й се полага- си го кажи направо, но бъди сигурна,че повече права от теб има тя в ситуацията, колкото и да не ти харесва. За да си на равна нога с нея роди две деца, дай си младините за да ги гледаш (ако си млада, че си егоистка разбрахме), слугувай на един мъж и един ден като те зареже заради някоя фръцла си тръгни само с голите парцали и двете деца.Ще го направиш ли?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e08dba6bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А каква е разликата между Алчният Боклук, Бившата и теб? :)
Един и същ мъж и едни и и същи претенции.......

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8afe384a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   е мила авторке не отваряи голяма уста че един ден и ти може да си в положението на алчния боклук. а да ти кажа тъи като те слушам ти маи си по алчна, имаи малко уважение за да те уважават. в случая "мъжът ти " е неиния мъж не твоя ти си в положението на натрапник. що да не иска обещетение като освен че е била гледана и хранена тя го е и търпяла че и деца му е родила и го е прала и му е готвила. хем си кацнала на готово хем и много претенции имаш. ако беше от любов с тоя мъж щеше да си щастлива ако децата и жена му са доволни, а пък и така можеш да се замислиш като му писне от тебе тои и на тебе нищо може да не даде и маи бива от сега да те сплаши. тебе требе да те е срам че капка акъл а да не говорим и за морал нямаш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 44925430fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката-да вметна,че не съм натрапница.Когато се запознах с мъжа ми,той вече не живееше с въпросната жена.Егоист съм,но всеки човек е,греша ли?А на вас може би не ви се е случвало да имате нещо,което си е само ваше,после някой да иска да ви го отнеме,не е справедливо,и когато,и ако ви се случи подобно нещо,тогава ще се зададете някои въпроси.Защото има жени и жени,заслужаващи,и нищо не заслужаващи!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 44925430fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пак е авторката-този мъж не е чужд,а мой.Това,че развода не е факт,не значи че принадлежи на друга.И по повод злостните коментари-не съм с този мъж,за да ми оставя каквото и да е.Дори не се замисляте като коментирате.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 44925430fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката няма претенции за нея самата, не видях да иска за себе си и да ламти за нещо. Освен, че иска развод, друго май не иска. Защо са тези обиди, че искала да отнеме чуждия мъж, който не е с жена си от преди това, не иска и нищо материално за себе си. А от опит знам, че когато си извоюваш нещо, не е редно друг да ти го вземе. Тази жена навярно също има нейни собствености, може би земя, познайте дали я дели с мъжа си. Нали така казвате, че е редно, всичко да се дели. Защо мъжа да дава половината от неговото, а това, което е на жената си остава само нейно, нещо да кажете????

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4462215640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Явно не струваш толкова, колкото иска жена му. Намали си цената, и бъди само любовница, ако не, разкарай го.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 73c97b0019
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И отново е авторката, още една вметка да направя, жилището е на мъжа ми още преди брака, документално нещата са оправени по-късно, т. е. по време на брака, стечение на обстоятелствата. Кажете ми защо съпругата е нагла и безочлива след като това жилище реално е придобито преди брака, дори преди познанството му с нея. Още ли смятате, че има права?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 73c97b0019
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Абе, вие луди ли сте, само некви женки ли пишат тук, които два лева не искат да изкарат, или не могат, само се женят, раждат деца и после чакат някой да има плаща и оставя жилище, защото видиш ли, те били родили деца на този мъж, ама тези деца са и на майката, и това че тя е искала да има деца, не значи, че някой трябва да и плаща за това. Знаете ли как се изкарват пари, как се купува кола, дом, едва ли знаете меркантилни женички. Жените искат обезщетение под някаква форма след брака, защо и мъжа да няма право на такова след брака, а? Нима да гледаш деца е по-трудно, отколкото да изкарваш пари за дом и добър стандарт, да не говорим, че мъжете по принцип помагат и с гледането на децата, не само да изкарат прехраната. Я се осъзнайте!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3dfef9183b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   предполагам скъпа авторке че ти си от заслужаващите защо тогава не вземеш и децата му да отглеждаш за мен този мъж здраво те пързаля ще се позабавлява с теб и ще се върне при жена си не позволявай да те използва така

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2cf68c263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ще кажа следното, всеки от нас много трябва да внимава какво прави в този живот, защото има кой да гледа. Когато някой иска нещо, което не е негово, за мен това е рекет, изнудване, в случая съпругата гарантирам, че няма да стане по-щастлива с тези пари, които не и се полагат, дори след време най-вероятно ще си плати под някаква форма за алчността. Всеки, който прави зло-получава същото. В предишните коментари има нещо много вярно-че не бива да се плаща на жените, защото раждат деца, въпрос на личен избор е да имаш или не, другото е търговия.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 36569a05b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Скъпа авторке,
първо - ти си невероятна злоба
второ - всяка имуществена собственост придобита по време на брака (ако не е чрез наследство или дарение на единия от двамата съпрузи) е обща собственост. Без значение кой работил, кой си клатил краката. Приема се, че в един брак и двамата имат принос към собствеността, пък бил той и не паричен.
Ако децата са под 18 години и няма друго семейно жилище и съпругата няма собствено жилище - доста е вероятно съдът да й присъди правото да обитава жилището заедно с децата до тяхната 18 годишнина.
Така че, тя не само има право на обезщетение, а при един евентуален развод твоят мъж може да не получи право да ползва апартамента, който така си забленувала.
трето - ти какво искаш, да изхвърли децата си и да живее с теб в това жилище ли?
четвърто - много е възможно той да не се развежда просто защото не иска да се жени за теб. В тази ситуация колкото и да бълва змии и гущери по бившата, то е възможно просто да я ползва за оправдание.
Пето - какво ти пречи сегашното стечение на обстоятелствата? Той нали обича теб, нали живее с теб? Ако иска да се ожени за теб - ще се ожени за теб без оправдания.

И да бълваш злоба и да не бълваш, по закон госпожата най-вероятно притежава половината жилище, а ти не притежаваш и една тухла от него.
Гледай си възлюбения и със здраве.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2cf68c263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   авторката-децата на мъжа ми отдавна са пораснали и поели по своя път, не живеят и с майката, живеят самостоятелно в чужбина. В този случай, при големи деца, на които бащата е дал нормален живот, възпитание и образование-какво иска майката?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cead6fe6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторке, като си написала тук историята си и искаш съвет, уважавай мнението на коментиращите тук, които са си дали труд да прочетат излиянията ти.. Всеки гледа от неговата си позиция, ти какво очакваш-всички да те подкрепят ли? Засрами се-всичко свеждаш до имоти и пари, а съпругата била алчна... Кой ти дава право да наричаш майката на децата на мъжът с който живееш боклук? Той, ако е истински мъж, сам ще се оправи с майката на децата си-няма да ти позволи да се вреш, дето не ти е местото.... И да ти кажа ли, и аз мисля като №9... че няма да е далече времето, когато ще ти в позицията на"алчния боклук"

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7c2e8ee330
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторкеее, сама си пишеш подкрепа, а? Номер 12 си ти! Жалка работа!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 937a06b916
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Абе тая авторката е еб*си алчното животно бе... То бива бива чак пък толкова... Какво те интересува чуждия имот и техните взаимоотношение? И откъде знаеш как е протичал семейният им живот преди теб и кой колко е дал? Нека да позная-любовника ти го сподели :))) колко елементарно. Тя жена му да не е хранениче, че така се изразяваш за нея? "хранена и гледана"... а дето си е посветила живота на този мъж и самия факт че му е родила деца, жертвала си е тялото за тях и се е лишавала от толкова неща няма значение нали??? Какво ще прави отсега нататък тая жена, като е отдала живота си на семейството си и изведнъж всичко което е градила рухва, заради теб??? Очевадно е, че нямаш деца и не си наясно колко внимание и грижи искат... не мисля че любовникът ти ги е отглеждал, освен финансово. И много ясно, че щом жена му ще ги ражда и отглежда, той ще си ги издържа... Толкова си елементарна, че чак ми е жал за теб...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2cf68c263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Авторката-там, където съм писала аз, съм посочила това. Не съм излъгала никого и за нищо. Благодаря за коментарите.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52f4524a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   24, да бе тези хора не разбраха един път завинаги, че има нещо, което се нарича хаш. Всички автори се убиват да се хвалят от името на други.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2cf68c263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Прочетох тази история, защото наскоро преживях не лек развод. Питам се-защо по презумпция жените все имат право, не говоря за тази история, а по принцип. Нима няма жени, които тормозят мъжете си психически, дори и физически, нима жените не изневеряват, нима не е пълно с меркантилни жени? В конкретния случай не мога да взема отношение, защото всяка история е част от нечий живот, а всеки живот има нюанси и няма как в няколко изречения да се каже всичко.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52f4524a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26 (авторката), погледни там, където пише "преди:... ". Отдолу пише "hash:... ". Осмисли какво означава това и после пак лъжи, че навсякъде, където си писала, си посочила, че си ти, АВТОРКА.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 52f4524a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Пак съм аз (31 и 27), авторке, 30 пак си ти и пак не си споменала, че си авторката. Имаш 2 хаша, явно пишеш от 2 компа.

2cf68c263f - коментари 18, 22, 26, 30
44925430fb - коментари 10, 11, 12

От 52f4524a4f

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker