Лудост или феномен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лудост или феномен?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2212 пъти
Жена ми от скоро се промени рязко като държание и мислене. А нещо странно ме провокира да пиша тук и да искам съвет.

Напоследък в семейството ни се струпаха доста проблеми от всякакво естество - здравно, финансово и др. Няма да се впускам в подробности, но ситуацията ни изглежда доста безнадеждна. Опитвам се като мъж да държа повдигнат духа, но е трудно. Жена ми винаги е имала склонност към меланхолия в такива моменти и често я виждам замислена.

Преди няколко седмици стана нещо странно. Както си беше замислена за пореден път, изведнъж стана много бодра, удохотворена и ентусиазирана. За момент все едно всичките и проблеми изчезнаха и пред нея се разкриха необятни възможности, такъв вид имаше. Едва ли не все едно е спечелила голяма сума пари и си е решила всички здравни проблеми за един миг.

Попитах я какво е станало, а тя отказваше да ми отговори. След настояване обеща да ми сподели, но предупреди да не се смея. Обясни ми, че както си мислела за проблемите, в отчаянието си усетила леко изтръпване в главата, леко замайване, след което все едно се гледала отстрани. А всички страхове, притеснения, тревоги останали в тялото, което гледала, т. е. в това тяло, от което "се отделила". От тогава имала чувството, че има две съзнания.

Стана ми странно. От тогава тя просто не е същия човек - винаги усмихната, лъчезарна. Хубаво е, че е усмихната, но е странна. Чувствала се "някак неуязвима от страховете си и независима от материалното". Дъщеря ни също забеляза промяната и започна да ми задава въпроси, на които не знам отговора. Особено ме притесни въпроса "мама добре ли е", защото честно казано и аз си го задавах непрекъснато. Още повече че на моменти говори несвързано, не я разбираме и се гледаме с дъщеря си, а погледът и понякога е малко нефокусиран.

Но ми се иска да вярвам, че по-скоро е израстнала духовно. Онзи ден се случи и нещо странно. Засякохме се с една комшийка в асансьора, а жена ми ни в клин, ни в ръкав и изтърси, че скоро ще има момиче (комшийката). А тя се стъписа и каза, че няма нищо подобно. Вчера от страх решила да си направи тест за бременност и се оказал позитивен. Та това от една страна ме кара да се успокоя, че все пак жена ми май не е мръднала, но от друга страна не знам как да подходя към нея, може би и се страхувам да не се изгуби връзката между нас след тази промяна в нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 99f4698da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена ти е мръднала може би, но може и да е временно. Дай и почивка и много грижи

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1586ac98cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, явно на жената проблемите и са дошли в повече и това е нейният начин да се справи със стреса. Явно е нещо временно, обаче определено има нужда от дълга почивка и спокойствие.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e3ca34bb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Значи когато човек се чувства наистина добре, справил се е със стреса, издигнал се е над нещата и започва да мисли само творчески и позитивно, другите започват да се питат: "мама добре ли е? " и "жена ти сигурно е мръднала". Т. е. това е нещо едва ли не супер-неестествено! Всички трябва да сме с увесени носове, меланхолични, в безкрайна депресия, свръхсериозни, смачкани от живота...

Жена ти е имала Прозрение, човече! Радвай се и се надявай и теб да те споходи един ден. Разбира се, че имаме съзнание, което е независимо от тялото ни. В действителност - твърде малко се познаваме нас самите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 580769010f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спешно отидете на психиатър. Все още има шанс за лечение на шизофренията когато е в начална фаза. Не го казвам на шега. Наистина го мисля и по-добре се вслушай в съвета ми.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1ee6839838
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Лудост? Щеше да е лудост, ако си беше останала в предишното състояние, да се тревожи. Ако искаш да не се изгуби връзката между вас, недей да мислиш, че е мръднала.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 090f70c3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Надвила е измамата наречена човешко тяло. Пожелавам го на всеки.
И ти ще го постигнеш, някога.
Защо това те накара да я помислиш за луда? Това е твоят проблем.

Всичко хубаво и на двама ви.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cbc0eb22b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен жена ви е достигнала по-високо ниво на духовно израстване, което разбира се за останалите хора си е един вид полудяване. Мисля, че не бива да се стресирате прекомерно, просължавайте да я наблюдавайте и не позволявайте да се отдалечи от вас, от семейството си за сметка на духовните си потребности. Може би наистина тя ще е един нов феномен, моля ви да продължавате да споделяте с нас развитието на ситуацията, не знам дали ще можем да ви помогнем, но със сигурност изпитваме нужда от информация за подобни феномени.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e6ccc6c2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това с бебето накрая ме пообнадежди. Иначе - лошото ми предположение е мозъчен проблем /инсултот тези, които не са кръвоизлив, а спазъм на съд примерно... А ако наистина има друг вид промяна, не ни е дадено да разберем...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 54dc595d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Трябва да вярваме в духовността и по-висшите сили. Знаем, че от 100% на човешкия мозък - при повечето хората са развити само 10%. Съвсем възможно е тя да е достигнала по-високо ниво, аз съм психолог и ти го казвам съвсем сериозно. Не бъди скептичен, а бъди до нея и я подкрепяй и с времето сам ще разберей какво й е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6d3047f2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Написах развитието на историята, но модераторите незнайно защо не са съгласни да го публикуват.

Ще им бъда благодарен, ако ми обяснят защо. Нищо обидно, неграмотно, измислено не съм писал.

С цели дни не се публикува пукнат коментар, а после се трият наред.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9b833beaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   мен ако питаш това е много позитивно развитие на нещата.
просто стреса е накарал съзнанието и в един момент да погледне проблемите отвън. и на мен ми се е случвало. веднъж толкова много се бях стресирал седмици наред заради една жена, че се в един момент от нищото се изпотих вдигнах температура и си мислех че ще полудея, след това ме обзе абосолютно спокойствие и спря да ми пука. точно както някой каза в горните коментари- имах просветеление. и така реших проблема си.
не е нормално постоянно да си угрижен и намусен, човешкия мозък в един момент взема контрола в собствените си ръце и тегли една майна на стреса за да се пречисти. нарича се катарзис.
жена ти е късметлийка

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2e6d9ccbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Звездите им го говорят (на модераторите)! Напоследък явно са хронично заети - да си бяха взели помощник, щом са толкова заети! Това да не ти е блога на Пешо Шантавия с по 2 посещения на седмица, че ще го зарязват така спокойно? Не казвам да седят по цял ден тук и да зарежат всичко (работа, семейство, други хобита), а просто да намерят някой с повече време за сайта, докато те си вършат задълженията!

Хора, как повечето от вас си обясняват, че жената е луда, но е познала бременността на съседката, която е била в толкова ранна фаза на същата, че дори не й е личело и тя още не е знаела за нея? Щом не знаем какво да кажем, значи е луда? Или прочетохте началото и удобно спряхте преди грандиозния финал? Да бяхте мълчали, щом не знаете отговора! А ако не можете да прочетете повече от 20 реда, защо изобщо сте тук? Ей, "гениите" са навсякъде! Сега чакам жената на човека да предскаже нечия болест и вие пак да я нарочите за луда. Аргументът ви тогава: "Тая трябва да е луда, че да конкурира успешно докторите без да има медицинско образование! А и сигурно и двата пъти е познала случайно!" Ако го кажете, веднага питам автора за адреса му, за да ми каже тази "луда" кои числа ще се паднат от тотото или кой лотариен билет ще ми донесе голяма печалба, а вие я гледайте с ужас и говорете, че е ненормална! Ако не това, поне ще проверя здравето си. Всъщност ми се вижда, че лудите май пишат повечето коментари в темата, а не са предмет на обсъждане в нея. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 56ad289d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Странно...Дано промяната у жена Ви наистина да е на към по- добро, но само времето ще покаже... Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker