Натякват ми, че нямам семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Натякват ми, че нямам семейство
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3504 пъти
На 28години съм. Жена. Живея в голям град. Имам връзка от години, но не се решавам на брак или деца.... Последните две години имам големи атаки от страна на родителите си. Трябвало вече да имам семейство и деца. Според тях вече съм била застаряваща, и момиченцата, които били на 21-2 години, щели да ме подритват. Щяла съм да стана една престаряла мома, която никой нямало да иска.
Може и да ви звучи несериозно, но не си се представям майка на този етап. С мъжа до мен се обичаме, но е несериозен понякога в поведението си. Прекалява с алкохола, избухлив е. И не мога да се престраша все още да отидем на по-горно стъпало.
Неприятно ми е, родителите ми, които обичам толкова много, да ме обиждат.
Според Вас прави ли са? Трябва ли да се насиля за семейство? Една жена на 28 много по-стара ли е от тази на 22-3? Да не би само аз да си мисля, че имам време, а всъщност да нямам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: f05004074f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако връзката ти не те удовлетворява, трябва да я прекратиш. Наистина е загуба на време да си с човек, с който не се виждаш в бъдещето.
Колкото и да ти е неприятно, мисля, че родителите ти са прави, макар че бих ги упрекнала за начина, по който ти поднасят мнението си(обиждайки те). Времето наистина лети бързо, а биологичният часовник трака и докато се мислиш за МЛАДА (не казвам, че не си), ще остарееш. Но едно е да си млада на 35 със семейство и деца и друго на 35 сама. След даден момент нещата стават необратими- било защото няма да намираш подходящ партньор, защото мъжете на около твоята възраст ще са или женени, или не по твой вкус или разведени с куп проблеми и деца в комплект, или неудачници. И без да искаш, а може би колкото и да искаш да не се случи, ще останеш сама. В по-добрия случай с човек до теб, но без деца. Помисли си, сега имаш един проблем-неудачна връзка. Тогава ще са много и неразрешими.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: be6b49e4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Алкохолният проблем е много сериозно нещо. Оправия от него няма. С напредването на времето, проблемът ще се влоши.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7f4211ddbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не родеителите ти, а ти сама трябва да взимаш решенията в живота си

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5a5fb34a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Ами и да, и не...

То на днешно време и 60-годишни раждат, ама това, въпреки че вече е практически възможно, си е подигравка с биологията и обществената структура, откъдето и да го погледнеш.

Какъв е проблемът при тебе? Щом досега не си се решила, след дългогодишна връзка с този човек, едва ли ще се решиш и за в бъдеще. От друга страна - дори да го зарежеш този, и да се хванеш с някой друг, "по-подходящ" - за това ще ти трябват поне още 3-4 години (1-2 примерно да постоиш сама и да си изчистиш главата, и още 2-3 да го опознаеш и да можеш да бъдеш сигурна в него...). Детето също няма да стане "от раз". Където пък вече идваш към горната приемлива граница за да е всичко гладко и нормално... Ами ако и с него не уцелиш?!

Та имат известно, и то не малко, основание вашите! Друг е въпросът, че както го описваш, го изразяват по идиотски начин...

Въобще една жена след 25 трябва сериозно да се замисли какво е решила да прави с живота си по принцип... То и тялото започва да се отпуска, и хубостта/младостта започчват да си отиват (а оттами шансът някой да я хареса), вероятността за успешни първи бременност и раждане започва да намалява (синдром на Даун и т.н.)... А след 30 вече алармата трябва да е много сериозна! Макар че всяко правило си има изключения, и макар че някои раждат за пръв път към 40-така, и всичко при тях е наред... Едва ли има човек, който да си мечтае когато стане пълнолетен, родителите му да са баба и дядо...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b22a2713f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Те не те обиждат, просто говорят малко по-агресивно с цел да разбереш, че няма време...
след 30 г. за деца? !?

ако човека до теб е несериозен, защо си мислиш, че след години ще стане? според мен не трябва да си губиш повече времето с него, освен ако не се промени след разговор в който у описваш това което си написала тук!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ef6fbfbf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че не родителите ти, а ти си взимаш решенията. Нормално е иначе за хора от село или малък град да мислят така, но в днешно време на 28 г. си е чиста загуба да възможности да ражда човек, а и днес медицината е развита и можеш и на 35 годинки да си родиш здраво дете, докато в мозъците на нашите родители са условията от 20 век. Затова не ги дразни - викай да и да, ще стане, ще направя и си гледай своя живот.
Аз съм на 30 г. и нямам деца, но пък имам образование, кариера, вече собствено жилище (без помощ от родители) и скоро ще стъкмим голяма сватба, която си плащаме сами и никой не може да ни се бърка с две думи. Решили сме да имаме две деца, едно след друго и не ме интересеува, какво ще ми кажат нашите. Моят годеник е с 20 г. по-голям, но никой не смее и да ми каже нещо, защото знае, че аз си вземем винаги сама решенията и прекъсвам контакт с хората, когато искат да ми се бъркат - включително и с родителите. Моите родители си знаят мястото вече и не ми се бъркат. Аз нямам проблем да живея и без тях, но те искат да гледали внуци, те искат да ми идват на гости, защото живея в много хубав, голям град в голяма къща с много културни и други събития, докато в техния град е умряла работа и само стари хора, защото ги водя на екскурзии в чужбина и изобщо с мен им е супер живота, докато моят с тях или без тях си е супер. С две думи - който иска да бъде част от живота ти, той трябва да се съобразява с теб, но това право върви и задължително с финансова независимост и с воденето на интересен и атрактивен за другите начин на живот, защото с право казват хората „който плаща, той поръчва музиката“ и ако не искаш вашите да ти поръчват музиката, не взимай никакви пари от тях - напротив обратното, а ако не престават да ти се бъркат въпреки това, ти се дистанцирай от тях под някакъв повод - много работа да кажем.
В София иначе средната възраст на родилките е 35 г. Отдавна никой не очаква да раждаме на 20 г., но в София се гледа много какво можеш да осигуриш на детето си и на семейството си, кариерата, образованието и само най-добрите могат да си позволят собствено жилище и добър начин на живот, но това и без това не са хората, които слушат родителите си... ако родителите ни знаеха по-добре от нас, защо са ни оставили такава калпава държава и защо сме живяли толкова калпаво?
Остави родителите ти да си живеят в миналото. Днес ти се конкурираш с жени с кариера и образование, които НЕ раждат на 28 г., но можеш да си живееш и като на село... слушай маминка тогава.
Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0fc8df98e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Абе, я не им се връзвай на приказките. Животът си е твой, ако искаш ще се омъжваш, ако искаш не. Не живеем в 19 век, че задължително да трябва да се омъжваме до 20. Днес има толкова много възможности, че е направо глупаво, ако не го искаш да сключваш брак. Ако си влюбена и двамата го искате-да, но да го направиш само заради родителите си е безумно. А и да ти кажа имам няколко приятелките, които бързаха да се омъжат и да раждат и сега всичките са самотни майки. Така, че прави си изводите сама дали е толкова хубаво на де омъжиш на 20 за първия мъж в живота си. Пишеш, че не си сигурно в човека до теб, че пие много, ами това още от сега си е предпоставка за куп проблеми в бъдеще, така че НЕДЕЙ! По-добре да се омъжиш на 30 за правилния човек, отколкото да го направиш само за да угодиш на вашите и после горчиво да съжаляваш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 621fddfd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Родителите ти не са прави, че на 28 вече не си така привлекателна, както 22 годишните. Може би наистина прекаляват, но разбери, че го правят за твое добро.
Не ти остава още много време да оправиш живота си. Истината е, че вече би трябвало да търсиш сериозна връзка с отговорен мъж, на който имаш доверие и можеш да разчиташ, да бъде добър баща на децата ти. Сегашният ти приятел дава ли ти такова чувство за сигурност? Този проблем с алкохола и избухливостта ми се струва, че много трудно може да бъде преудолян. Според лекарите подходяща възраст за раждане на дете е до 34 години, след 35 настъпват редица проблеми-увеличава се рискът за здравето на бебето и майката. Не си застарявваща сега, но в близките години може шансовете ти да намериш свестен мъж значително да намлеят. Не само заради външния ти вид, ами защото много мъже вече ще са заети в сериозна връзка. Надявам се, че ще започнеш да мислиш по-отрано как искаш да ти се развие живота, за да можеш да родиш до 34 г. Възраст от мъж, който те обича и ще бъде добър пример за децата ти. Пожелавам ти да си изградиш здраво и щастливо семейство. Нека водещ за теб не бъде страхът от старостта и това, че ще изпуснеш последния влак, а желанието да имаш сигурен и уреден дом и здрави деца! Не се насилвай да бързаш обаче мисли предварително! Време е не да раждаш, а поне да потърсиш връзка с мъж, който да ти дава любов и сигурност!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cfa8d539e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 28 г. все още си младо и зелено, само да се поддържаш, че в днешно време и на по 25 г. има момичета, които приличат на лелки. Успокой се, намери си някой сериозен и улегнал и тогава мисли за семейство и деца, до 35 г. имаш още толкова много време...
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 459deef5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   28г е идеалната (фииологично) за бременност. Но, това не означава, че някоя жена родила на 23г или друга на 33г на са наред. Няма такова нещо - когато и готов и иска деца - прави и ражда. Моя приятелка роди на 43 и е страхотна майка, правя се, с мъжа ? се подкрепят, друга моя бива ъученичка роди на 20 и сега е с две слънчица, скоро е върна от майчинство :) Та... постави ги вашите на мястото, че в крайна сметка това си е твоят живот, твоите мисли, възгледи, правилни решения и грешки и си живей живота, както смяташ за правилно! Мен повече ме притесни, че човекът, с когото си има проблем с алкохола, несериозен е, избухлив и явно не може да разчита на него. Имам въпрос - КАКВО, ЗА БОГА, ПРАВИШ С НЕГО?

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d66ff820cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О боже, не била привлекателна на 28 като 22 годишните. Изобщо не е така - хубавата жена си е хубава и на 22 и на 28 и на 30 и над 30, винаги ще се намери кой да я оцени във всяка една възраст. От прочетеното разбирам, че ти не искаш да се омъжваш, това е така защото вече връзката, чувствата ти към мъжа до теб са се изчерпали. Според мен е добре да се разделите и да потърсиш щастие с някой друг. Иначе 28 г не си престаряла. Аз съм на 29 - нямам приятели, нямам годеник, нямам висше образование, с кариера на продавач-консултант:-), живея сама, издържам се сама и знам че освен на себе си на друг не мога да разчитам. Родителите ми са бедни помагам им с колкото имам възможност на месец, не чувствам майка си толкова близка че да и споделям терзанията си, а тате преди години си каза че му е ясно, че мен никой няма да ме вземе, защото съм тъпачка и изобщо не повдигат въпроса за сватби, гаджета и т. н. като им ходя на гости. Просто си знаят от мен внуци да не чакат. Надявам се обаче, че ще ги изненадам един ден и ще си имам съпруг и дете и не защото така трябва, а защото съм искала да бъда съпруга точно на този мъж и той е искал точно мен за своя съпруга и детето ни е създадено с любов и с желание, а не защото така трябва или защото е станало гаф. Обаче от физиологична точка е добре по-рано да родиш дете. По-поносима е бременността и не винаги има усложнения. Сестра ми роди на 29 първото си дете, второто на 31. Първата бременност може да се каже че не я усети, но с второто дете беше тежко. И не само при нея, знам и случай с мои колежки, които също са раждали първите си деца преди 30, а второ след 30-те. Както и да е, не се сърди на родителите ти - те се притесняват за теб и казвайки ти тези думи нямат цел да те обидят, а някак са се заблудили, че ще те мотивират по този начин. Важна си ти и твоето щастие, помисли си кое би те направило щастлива и спокойна и направи своят избор

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f8cb78ac53
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ако искаш да имаш дете, действай сега. Не се знае дали ще имаш друг по-подходящ момент. Колкото до мъжете и проблемите, тях ще ги имаш цял живот - със или без деца. Родителите ти се опитват да ти кажат точно това, но просто са по-груби в изказа си, искат да те стреснат, виждайки, че ти нямаш воля и все още не си готова да бъдеш отговорна майка на дете. Всеки родител иска да се радва на поколение. Никой не иска родът му да свърши просто ей така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ca6a6fa6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   ТОВА,ЧЕ ПРЕКАЛЯВА С АЛКОХОЛА И Е ИЗБУХЛИВ Е МНОГО ЛОШО

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 36d28fe12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   по-стара е, с около шест години. за шест години можеш две деца да родиш.

време нямаш. мислиш си, че имаш, но нямаш. имаш още максимум една година да се назландисваш. след това ще си разкатаеш ******** от изследвания като т. нар. закъсняла първескиня. казвам ти го от опит. притесненията в късната бременност за УЖАСНИ. рисковете - УЖАСНИ. Можеш ли да рискуваш да имаш неизлечимо болно дете и да се грижиш до гроб за него и да си идеш от тоя свят с мисълта за него: кой ще се погрижи после?? Диагностиката е напреднала, но в онзи преиод, когато може да се види проблема, вече е късно за аборт. предизвикват контракции, раждаш като за живот, но раждаш за смъртта.

Така че те съветвам от много горчив опит - до 30 първото дете.

НО. да имаш дете е ИЗБОР, не задължение. ако искаш. ти и само ти го правиш и ти и само ти живееш с последствията. каквото и да избереш, все ще е правилно за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c2c87226b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Алкохола е проблем, който дърпа само надолу. Ако с този човек родиш деца ще се обречеш на лошо семейство. Брака променя хората, за жалост в повечето случаи към лошо, а деца до 40 можеш да имаш. Точно ти щом още не знаеш дали ти е време да имаш или не, значи още ти е рано, а и кой в казал, че е задължително да имаш?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ef6fbfbf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Номер 15, оле какви ужаси, какви паники правиш на момичето!
Моята свекърва е родила мъжа ми на 40 г. БЕЗ всякакви изследвания навремето, а ето го - здрав, прав и корав!
Стига внася паника у хората - в София раждаме средно на 35 г., а е и пълно с родилки над тази възраст! Отиди в добрите болници и ще видиш, че родилка под 30 г. няма!
ДНЕС ДЕЦАТА С ДАУН И ДРУГИ СИНДРОМИ изключително ги раждат само младите майки, защото над 35 г. КАСАТА ти плаща всички изследвания, а след 36 г. ти плащат супер добро обслужване в болницата - водиш се по българските стари стандарти рискова бременност ха-ха (при повишена продължителност на живота с 10 г. от писането на стандартите) и ти дават страшни лекари, сестри, отпуски и самостоятелна стая за най-дребното. В Провинцията пък обслужването на такива майки е още по-добро докато рисковете при младите ги подценяват и така си отиват момичета на по 24 годинки, докато „дъртите“ ни гледат най-добрите лекари, а и имаш с какво да си платиш (не, че се налага в момента, просто нямат работа в Провинцията особено)
Приятелка на майка забременя на 36 г. и само си остана с плашенето -роди си съвсем нормално, здраво и кораво момченце - в болницата на малкия град едва ли не едно отделение се занимаваше с нея, а в същия град моя съученичка на 20 г. роди практически на коридора на болницата, защото никакво внимание, а и никой не се беше занимавал да ? следи бременността - тя и не че я е следяла, кой да ти каже на тези годинки какво да правиш като си будала.
Хора, не се плодете навятъра, казвам ви - създайте първо условия за тези деца, намерете си качествени мъже да ги гледате и така нататък.
Моят гинеколог дори като му казах, че ще си правя децата на 30 г. ми вика - ами защо? Здрава си, имаш време, прави си кариерата, пътувай.... и така добре, че отложих с 2 годинки, после пък ги нацъках едно след другичко и ми се гледат лесничко, не като другите жени след 7-8 г. да се чудя дали имам за хляба или за второ дете - сега имам и пари, и жилище, и стабилен мъж до себе си и мога да предложа от пиле мляко на децата си да не говорим, че съм си плащала най-най-най модерните изследвания за разлика от разни млади майчици, които за едно видео нямат стотинчици и после пълнят домовете с Даун-деца.
Така, че по-добре гледай да си оправиш живота, не слушай другите, защото ТИ ЩЕ ГИ ГЛЕДАШ ТЕЗИ ДЕЦА, НЕ ТЕ

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5a5fb34a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   7, жесток материализъм и първенющина те гони! То бива, ама твоето чак отблъсйва. Сякаш човек не може да изрази мнението си и без да е финансов донор на някого?
Опитомила си вашите с парички и бебешки залагалки, а ги изнудваш с това, че няма да им даваш да виждат внучетата си?
За това - твоето се казва: "Пази Боже сляпо да прогледа!"!
Имай уважение към хората, защото не се знае и ти докъде ще я добута.. Животът е колело - днес си отгоре, отре си отдолу, и както се държиш сега с тях, единствено на такова отношение ще можеш да разчиташ утре спрямо теб... Така че забрави това "който плаща - той поръчва музиката", защото утре няма да можеш да плащаш и други ще ти я поръчват такава, каквато ти си им я поръчвала на тях...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 66dace4e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Напълно нормално е да родиш между 30 и 35, навременото комунистите са поущрявали бързото и многолюдното раждане, което теоретично няма нищо лошо, обаче като раждаш на по 20-23 си почти тенейджър още, нищо не си разбрал от живота, и не можеш да възпитаваш чавето достатъчно добре извода е - фитнесчета, гарджока, идиота, педераста, пожарникари мафиоти и така нататък.
Не че само това е причината, но не виждам след 5-10 години освен че си съзрял какво ще се промени като родиш. Всяка нормална жена може да ражда до 45.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 22e53d108b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   да се насилваш за семейство с даден човек е глупаво, още повече че желанието не е твое, а на родителите ти. в днешно време да се говори за стара мома на 28 е смешно, а да се вадят статистики на колко години е най-добре да родиш е безсмислено, това не е точна наука и няма гаранция за нищо.
проблемът ти е по-скоро липсата на ясна визия за бъдещето по отношение на семейство и деца -от години живееш с приятеля си, но не го намираш за подходящ и основателно, както описваш ситуацията. остави другите настрана, седни и си дай ясна сметка какво очакваш и какво искаш от живота. ако смяташ, че въпреки недостатъците си това е твоят човек, действай, ако не - не си губи времето в безперспективна връзка, защото животът наистина тече и може някой ден да се събудиш и наистина да е късно. това само ти можеш да го прецениш и ти ще носиш последствията и в двата случая.
успех каквото и да решиш.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c4bf40df5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   До Номер 17

1. рискът, за съжаление, не е само за даун.
2. много ли е приятно да търчиш по изследвания, вместо да си гледаш коремчето с кеф?
3. като я има диагностиката и тя покаже положителна проба, какво си мислиш, че става? аз съм го описала. ужасии са наистина.

Аз родих късно. Мога да дам на детето си много: частно училище, пързалки, катерушки да му купя за двора, екскурзии и т.н. Обаче на него му трябват рехабилитации.

И знаеш ли какво? Повечето засегнати семейства са над 30г. От десет, едно е под 30.

Разбира се, че повечето деца се раждат и остават без отклонения. Говорим за рискове. Който иска да ги поема, но нека е информиран, а не наивно да си мисли, че ще го отмине. Защото няма причина да те отмине!! Ние не пием с мъжа ми , не пушим, умерено спортуваме и гледаме да ядем добре. Образовани сме и с работа. Застраховки няма. Родих за 4-5 часа без усложнения. Само че никой не говори за мъката си. Всички виждате само нормалните деца. И аз бях така преди.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ac6bbe594a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Всяко поколение има възможности, ценности критерии за щастие. Статистиката сочи, че в общества където семейства се правят от по-млади хора, има по-нисък стандарт на живот. Как да се ожениш на 20 като ти едва влизаш в университет тогава, тогава ти е момента да се развиваш, да учиш, а не да преш чорапи и сменяш пелени. Ти още не знаеш коя си, какъв живот ще имаш за напред. Тогава ти е времето за купони, запознанства. След университет се почва работа - да си намериш мястото, да се докажеш, да попътуваш и да видиш свят, да се запознаеш с мъже, котио вече са си взели живота в ръце. Около 30 и малко над 30 е време да почнеш да планираш семейство и деца, но не на всяка цена. Те се правят като следствие от щастлива връзка, а не се прави връзка, за да имаш деца. Защото като се ожениш и родиш, защото ти е дошло времето, ще си следващата, която изневерява и се разкъсва между бащата на детето си и мъжа на живота си. Коло ще е щастливо едно такова дете, не знам. Идват депреции, скандали и какви ли не проблеми.
Ние не сме животни - да ядем, да спим и да се чифтосваме, ние сме хора с възмовности, цели и мечти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 89996d965b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Абе мила, ти чуваш ли се? Аз съм на 29, имам връзка от години, въобще не рипам за брак. Това за старата мома да ти говорят в днешно време и общество е направо иронично. Ти си решаваш какво искаш. Ти знаеш кога си готова. Не прави нищо, което не си сигурна, че искаш за настоящия момент. Те родителите ти първата им грижа би трябвало да бъде да те опознаят като човек и да те подкрепят във ВСЕКИ твой избор. И аз не искам деца сега. Нямам грам намерение да се насилвам за нищо. Хора, които се насилват имат кратковременни и нещастни семейства и деца- познавам такива няколко. Това, че 22-3 годишните изглеждали по- добре са глупости. Та наскоро се запознах с 1 момиче, мислех да е към 30, а то на 18. Щях да припадна. И стига глупости- гледай си живота, младостта, здравето, и външния вид. Поддържай се, обичай се и проявявай себеуважение- ти най- добре усещаш кое е добро за теб към даден момент. Ти или родителите ти ти казват кога си жадна и гладна? Ти и никой друг не бива да взима решенията ти! Желая ти много щастлив живот и човек който да се бори за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b7fc88be9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Родителите ти са с остарели разбирания, и смятат че на 25 вече си стара и трябва да имаш 2 деца поне. Аз съм разбрала, че при всеки е индивидуално всичко, като започнат да генерализират някой хора са смешни. Примерни много - тук казват, че до 30 трябва да родиш- ок ако нямаш мъж, нямаш нормални условия как да родиш и защо? Аз съм на 29 не се чувствам готова за деца. Да речем изгубила съм си 3 години с човек, с който после осъзнах, че няма как да сме заедно(да понякога толкова време трябва) и това какво значи, че е трябвало да остана с него и да родя ли? . Не знам как е при другите жени дето раждат до 30, лично на мен толкова различни неща ми изникват в живота като проблеми, връзки с неподходящи хора, възстановяване от болест, че и да съм искала е нямало как да стана майка. Тук повечето представят нещата така, че да родиш дете е все едно да отидеш до магазина и да си купиш хляб. Това не го разбирам. И още нещо естествено, че чисто физиологически е по-добре да родиш по-млад, но пак си зависи от човека. Една 22 годишна девойка пушеща и пиеща водеща нездравословен начин на живот, пак може да роди дете с увреждания. А една жена дори на 35 която се храни правилно, спортува, води здравословен живот, няма да има такива проблеми. Така че до авторката - да ти казват ваште, че си закъсняла е смешно. Разбирам да си на 38, но на 28 имаш време и да смениш мъжа и да забременееш. Не че тези неща стават по поръчка де- и за мъжа се дават съвети - намери си стабилен, все едно ги продават в магазина и ти само трябва да отидеш и да си го вземеш.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2771d770a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Класификация на женската възраст

18-23: Плюсове: младост, еротика, адреналин, будеща възхищение и копнежи
Минуси: Нежелание за уседналост, още не се е "наживяла", главата и още е пълна с големи планове и не отива да се върже за някого.

24-26: Часът на истината. Все още млада, но вече изучила се. Очаква се вече да проявява сериозност.

27-29: Залязваща звезда, но все още потенциална възможност. Все пак и аз не съм перфектен.

30-33 - Дъртофелница. Както и да изглежда, биологичният и пик е преминал. Многократно употребявана сексуално, но никой не е искал да я задържи или тя не се задържа при никого. Няма защо да бързам да се набутвам с тази категория, преди да съм поне на 45. Пълно е с паникьосани представителки чакащи последния влак.

34 ако има семейство, може и да е най-важният човек за някого.
Ако не, то е пълен провал.

40 - еротичен труп, от който не можем да се отървем заради социални отговорности.

45 - предверието на ада. Боядисани коси, развалени зъби, миоми, мамографски проблеми, сбабичосване. На този етап, ако мъжът е по-заможен си намира млада любовница, а ако не му се иска да стане отшелник.

50-60 - помощник на децата за гледане на внуците

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fbf59cad77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   до тоя дето дава класификацията-сигурно си на 20,като си на 40 пак ще се имаш за млад и прочие..Всичко си зависи от жената.и на 40 може да изглежда супер.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d5736eba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Аз съм на 26 години, нямам си приятел, но роднини и познати ми казват ,,айде няма ли да се омъжваш?,, :)) и как да стане като дори си нямам приятел :))) Ами така е БГ, една жена като мине 25 и сякаш е задължително да се омъжи, да има деца...то това е много хубаво, но не зависи само от нас, ние не диктуваме сами живота си. Нещата се случват, когато му дойде времето, а не когато на нас или на нашите близки им се иска да се случат :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker