Дъщеря ми и нейната реализация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми и нейната реализация?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1819 пъти
Здравейте, дъщеря ми е на 14 години и от 8-годишна тренира джудо. Доста и се отдава, има много медали, включително от международни състезания, а и изглежда и харесва спорта. Но въпросът е там, че напоследък тренировките и започнаха да стават много сериозни, готви се за състезания, ходи на лагери и т. н. и не и остава време за училище. Сега е 8 клас и е в ново училище от тази година, но все пропуска часове или цели дни, няма време за учене, а и като че ли няма и желание, защото все за тренировки говори.

Още преди 2 години постави въпроса за спортното- ЦСКА, но аз категорично отказах, защото смятам че там не се учи изобщо. Гордея се с дъщеря си и с успехите и, но да бъдем честни спорта е безмилостен и са малко тези, които успяват да изградят успешна кариера в него. А и колко добри състезатели приключват преждевременно спортната си кариера заради контузия. Също така професионалният спорт е до време. Вие как бихте реагирали ако това беше вашето дете.

Бихте ли го подкрепили, или бихте настоявали да си тренира за здраве, каквато беше първоначалната ни идея и да набляга на ученето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 43beaf24a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Мога да ти кажа,че спортното на ЦСКА е доста добро училище,защото съм учила там!Щом дъщеря ти е толкова добра и иска с това да се занимава..защо я спираш?Може пък тя да е от тези малко спортисти,които ще изградят успешна кариера.По твоята логика и от училище няма смисал защото аз самата познавам хора с по 2-3 висши образования,които не могат да си намерят работа или не разботят по специалността си :/ Нека прави това,което и се отдава и и харесва :) а не зависимо дали е спортно или не,ако детето со учи няма да има проблеми!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 690dc5544c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз не бих си губил времено с нерентабилни дейности.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 395bba5d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много ви е грешна преценката, за спортните училища! Въпрос на гледна точка и въпрос на възпитание! В което и да е училище, ако тя няма желание да учи, дори и в " най- елитно" да е, все тая! Аз завърших спортно училище и бях приета в 6 университета, за разлика от много други ученици в същото училище! Но благодаря на родителите си, за подкрепата и насърчаването, които ми даваха! Бях и при много стриктни треньори. Интересуваха се от оценките ми, от дисциплината! Според мен всичко може да се съчетава стига да има дисциплина! Аз тренирах, учех, излизах... И макар всички да повтаряха, че се пренатоварвам, на мен всичко това, ми доставяше удоволствие!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f19811db94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добрите спортисти винаги моат да станат треньори и т. н. - ако е добра и има образование в тази посока - определено има бъдеще. Или вие искате да е поредната "икономистка", "правистка" и т. н.? В България хората си ги изкарват тея Висше-та ей така, колкото да имат и както им падне. Оставете я да се реализира в нещо, което е добра, а и освен това й доставя удоволствие!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 67fd2ae77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не бих спирал детето си. Аз съм на този свят за да го ръководя, да му казвам какво БИ БИЛО добре и какво не, но не и да му кажа "Не! Няма да правиш това и това! ". Сама си прави изводите.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 98605d4bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В момента съм 10 клас. В моето училище има 3 момичета, които постоянно тренират, ходят по състезания в чужбина и съчетават уроците и тренировките и разбира се успеха не им спада под 5. Мисля че трябва да подкрепиш дъщеря си.
Д.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ed1836cdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аз на нейната възраст тренирах борба. Исках да постъпя в спортното. Нашите не бяха съгласни естествено. Още повече че аз бях и отличник, а по начало отличниците не стават борци. На инат се записах в спортното, покрих нормативите и ме приеха. Но като отидох да се записвам, видях как изглеждат борците и каква среда имат. За момент се представих като по-голям (на възраст) борец като тях. В този момент осъзнах, че не искам така да се развие живота ми занапред, не искам да изглеждам така агресивен и нискочел като тях.

Отписах се и на следващата година постъпих в МГ, а после в икономически университет. Сега съм благодарен на родителите си, че са ме спрели или по-скоро са се опитали да ми отворят очите. Истината е, че на тази възраст човек рядко има реална представа за живота и не разсъждава адекватно.

Така че опитай се да и обясниш. В България няма реализация в подобни спортове. От моите притятели, които постъпиха там, ни един не стана човек. Всички станаха мутри, охранители, а някои обикновени бачкатори. Дори четирима от тях станаха известни, няма да им споменавам имената, станаха европейски, а някои и световни шампиони. Но това не промени живота им към по-добро и определено не станаха богати. Единият отиде в Англия да бере ягоди и между другото да продава тревичка, другият се контузи жестоко още на 22 и отиде в Австрия да пази гробища, а другите двама станаха мутри, единият дори сега е инвалид заради собствената си самонадеяност, защото реши, че като е мутра, е хванал господа за шнура, а той също беше отличник.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ed1836cdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И да добавя, че нищо не и пречи да си тренира и да си ходи на състезания, а да си учи в нормално училище. МОже да се съчетава. В класа ми в МГ-то имах съученик национал по водна топка, който обаче в крайна сметка стана много добър програмист.

Така хем може да се развива и като спортистка, хем ше има и професия, на която ще може да разчита, ако не и потръгне в спорта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker