Разрушен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разрушен живот
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1684 пъти
Разрушен живот
Ето моята история съвсем накратко. Дано не е много дълга, та да я прочете, тъй като имам въпрос в края.
Запознах ме се, бяхме гаджета, каза ми че е разведена и стерилна. Тогава тя нямаше здрави предни зъби, те бяха развалени, разядени и кафеникави. След година заяви че е бременна от мен, предложих й аборт, тя отказа под предлог, че ако аз не искам детето ще си го гледа сама като самотна майка. Тогава бях студент. То се роди. Обичах я. Бях щаслив баща и заживяхме тримата около 2 години. Дойде ден в който ми заяви че не иска да живее повече с мен. Взе детето и се премсти в друг град, където впоследствие имаше няколко авантюри с други, като от един по-дълго задържал се, беше забременяла и абортирала. Зарязах дипломната си работа за кято тъкмо бях взел темата. Беше ми невероятно много тежко и го й казвах. Молех я да се върне, но тя каза че светът се върти около нея.
След 6 месеца заминах за чужбина. Намерих добра и сигурна работа. Мина година и половина и аз й бях простил. Започнах да разговарям с нея по телефона да дойдат с детето при мен. Имаше и случаи, в които тя давеше зор да стане по-бързо. Наех голямо жилище, сключихме брак и те дойдоха. Отново бях щастлив и то много. След 2 дни ми каза, че не е искала да идва в чужбина. Направих се на нечул.
След 3 години се роди и второто дете. Щастие! Следващите 4 години се обичахме. Появи се Интернет. Тя влезе там и не излезе - чатове, форуми... въпреки моите молби, забележки и скандали. Зависимостта й към Интернет продължава и до днес - 15 години вече!!! Тя нямаше зелена карта и не можеше да работи, но много имигранти работеха на черно и с времето я получваха. Поработи на няколко нископлатени места, общо 3 години и една година майчинство, т. е. 4. Междувременно получи и картата. Аз работих 12 години на трисменен график, след това още 4 год. на 3 други места. Грижех се за издръжката на семейството ни.
И така до преди 7 години, когато влезе с остра психична криза в психодиспансера за 2 седмици. Диагнозата беше БАР. Предписаха й лекарства, които тя така и не прие. Не повярва на лекарите, че тя има такова заболяване. Моите усилия да я убедя да си поеме лечението, останаха напразни. Невъзможен беше нормален, смислен разговор с нея. След 1 година нова криза и нови 2 седмици в психиатричната клиника.
По-голямото дете отиде да следва в друг далечен град. Останах с 12 годишното ни дете да се боря срещу болестта й. Напуснах работа, минах на осигуряване за безработни. Чуствах се като с две деца, сам, без разбиране и подкрепа в чужда страна.
Реших да се върнем тримата в България. Върнахме се окончателно и проблемите с заболяването й се задълбочваха. Мобилизирах неини и мои близки и прятели да я убедим че нещо не е в ред с нея - без успех. Тя отвръща с твърдението, че аз не съм в ред. Непрестанни обиди към мен и моите роднини, лъжи, неадекватност и изневяра.
Интернет зависимостта й се прояви с пълна сила. Споделих нещата с нашият семеен лекар с надежда да получа съвет за лечение. Той каза че лице с БАР означава същество обелечено в човешка кожа. Отчайах се. Не вярвах вече че някога ще се осъзнае. Опитах и поседната заплаха, казвах й: " Или си пиеш лекарствата или си взимаш чантичката и си заминаваш ". След 3 месеца поиска развод и се изнесе с багажа си в далечен град. Отново душевно тежки, трудни месеци за мен... обичах я още. Обаждаше се през 2-3 седмици да иска пари и развод.
Водих дело в съда по закона за здравето - принудително лечение. Съдята реши че не е опасна за себе си и околните и прекрати процедурата след 3 заседания.
За децата вече не се интересува, не им помага, напротив - натоварва ги с неини раз ходи. Те също не искат да говорят с нея.
Дадох и развод. Тя каза че добре сме си поживяли. По-късно по телефона я питах, какви претенции има. Поиска една къща с голям двор плюс 200 000 - 250 000 лв.!!! От тогава нямам връзка с нея.
Това е. С коя/какво съм живял 28 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3c98999a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цинично ще прозвучи, ама пак добре си се отървал. Животът с психично болен в нашите условия е кошмар.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 88f3d09615
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много съжалвам за теб

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 32dca49f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ужас. С коя/ какво си живял знаеш най - добре ти. Щом си я обичал, имало е повод. Радвай се на това, че сте имали щастливи мигове и имаш добри здрави деца. За теб вече ще е по - лесно да продължиш, не чувстваш ли облекчение след развода?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b4e576e709
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Случват се и такива неща. Сам си си я избрал, както каза ти самия - без зъби.
Имаш деца и свобода сега.
Не се самосъжалявай. Има толкова много неща за правене в този живот, само да искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker