На квартира сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На квартира сам
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2490 пъти
Здравейте,
искам да попитам тези от вас, които са живели на квартира абсолютно самостоятелно как беше, бяхте ли доволни от този ваш етап от живота?
Последните 2 години прекарах в общежитие със собствена стая, баня и тоалетна, но кухните са общи за по 12 човека на кухня, има и общи помещения. Случих се точно в най-социалната зона на общежитието, което си имаше плюсове и минуси - като плюс е, че имаш социален живот без да се налага да излизаш от къщи, като минус - много шум, постоянно се разминават хора, понякога има твърде много събирания до късно, а и нямам чак толкова много общи интереси с главната социална групичка, която се подвизава в момента. Освен това постоянно идват и различни чужди хора, даже и съмнителни лица, които пушат трева. А понякога това, че някои хора правят дори от най-дребните ежедневни проблеми слон, ме дразни.
Догодина ще се наложи да се местя и наскоро съвсем случайно научих, че за същата цена или съвсем малко отгоре мога да живея и в стая със самостоятелен бокс. Което до голяма степен искам и макар да виждам много предимства в това + още по-голяма самостоятелност, си имам и малки опасения, че живеенето съвсем сам може да бъде депресиращо и някак си изолиращо.
Чувал съм, че хора на по-голяма възраст започват да имат това желание за повече уединение, нормално ли е на 21-22 години да имаш подобни желания?
Не искам да се сравнявам с другите, с отговорности няма как да ме изплашите, защото вече повече от 2 години се грижа сам за себе си, просто искам да чуя какъв е вашият опит да живеете съвсем сами на квартира

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 61d5800ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей, аз съм момче на почти 23 години, от 2 години живея сам в квартира и мога да ти кажа, че това е едно от най-хубавите ми решения в живота. Живея точно в такъв тип боксониера с балкон. Много е приятно.

Не бих заменил това почти за нищо, приятелката ми иска да живеем заедно, аз до такава степен си харесвам самостоятелността и моето си пространство, че ми е много трудно да се реша на тази крачка.

Не ми е самотно - в ерата на технологиите, дори като си сам можеш да говориш с хора и да се гледате и чувате, винаги можеш да излезеш, можеш да си поканиш приятел, можеш да отидеш на гости и като се прибереш да ти е тихо и спокойно за да си починеш. На моменти, ако си от хората, които разсъждават върху живота и т.н. като мен, може да ти е малко депресиращо, като няма какво да правиш и мислиш върху сериозни теми... точно това е причината да не спя в 3 и 20 през нощта хаха.

Успех ти желая, в моя живот това беше правилно решение.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 40c789b998
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Aз бях нa 16 год. кaто се изнесох нa квaртирa. В нaчaлото бях мaлко изплaшенa точно от товa , че ще бъдa сaмa. Сaмa ще спя ,( без родители нaоколо) сaмa ще вземaм решения , ( без контрол) сaмa ще се грижa зa себе си....Тaтко все си нaмирaше повод дa дойде уж случaйно ;)
Но скоро свикнaх и дори ми беше хубaво. Стaнaх по- отговорнa и дисциплинирaнa , нямaше кой дa ми " дърпa юздите" , тaкa че трябвaше сaмичкa дa се оргaнизирaм. Имaх всичкaтa свободa и спокойствие дa прaвя кaквото трябвa и искaм. Точно тогaвa , в първите сaмотни седмици , кaто още не знaех кaк дa зaпълвaм свободното време и скучaех ужaсно , открих че , имaм тaлaнт дa рисувaм , дa създaвaм от фaнтaзиятa си , през собсвените си ръце дрехи и бижутa ( сегa сa ми е основен бизнес;).
Положително е сaмостоятелното живеене. Ще имaш възможност и време дa откриеш и рaзвиеш себе си кaто личност , без дa си воден/ приобщaвaн от стaдото. Винaги можеш дa излезеш в компaния , дa се повеселиш , създaдеш приятелствa , но кaкто се кaзвa " моят дом е моятa крепост!"
Пък и след някое време , aко решиш че , не ти допaдa , би могъл дa се върнеш , но не мисля че , ще искaш след кaто свикнеш веднъж и видиш предимствaтa.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 79802b70f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей, автор(ке), би ли ми казал(а) колко плащаш на месец за една квартира?
Защото аз бих ти препоръчал та изтеглиш ипотечен кредит, тоест банката ти купува жилище, и след това ти се нанасяш в него и след това всеки месец започваш да изплащаш жилището. Това е все едно да си плащаш квартирата, но с разликата че след около 10-15 години това жилище ще е вече твое. Но дори и да изпаднеш в неплатежоспособност и банката си вземе обратно жилището, ти нищо не губиш, защото така или иначе си живял(а) все едно на квартира.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fce788ea08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж социалният ти живот не зависи от това къде и с кого живееш, а от собственият ти характер. Не виждам какво ти пречи да правиш каквото ти се иска!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ee7e8075a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз живях на общежитие. И като цяло също в мойта стая постояно се друсаха и поркаха до сутринта. Ама ми липсва, сега съм сам на квартира и съм като кучи

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ea31c20160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Какво е това общежитие с обща част за 12 човека :Д Иначе аз съм живял сам на квартира и си беше малко потискащо, но имай предвид че беше в една маза и това усилваше ефекта( мрачно, задушно и т.н.)Предполагам, че ако беше в едно уютно апартаментче щеше да ми е доста добре. Няма с кого да се съобразяваш, сам си си цар :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d6f89320ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Една година съм живяла в студентско общежитие в чужбина и мога да кажа, че беше най-щурата година от живота ми. Да има си плюсовете и минусите. В плюс е, че винаги нещо става наоколо-я някой прави купон, я просто с момичетата (бях с още две момичета в стаята) са решили да слушаме музика и да си говорим. Освен това е забавно да гледаш филм в телевизионното с още 10 човека. Обаче минусите са, че много трудно се учи за изпит, защото някой вече си е взел изпита и прави купон в съседната стая по този повод и изобщо шансът да останеш сама беше доста малък, а понякога човек просто има нужда да остане насаме с мислите си. Така, че аз си бях открила едно тайно местенце на един таван и като имах нужда да остана сама ходех там. Така, че аз бях на 20 и пак понякога исках да остана сама. Съвсем нормално си е. Не можеш 24 часа да си в центъра на купона. Та съветът ми е намери си такова място и когато имаш нужда ходи там. А иначе се радвай на купона, защото студентските години свършват бързо. И не е вярно, че след определена възраст хората предпочитат да са сами, просто отговорностите и задълженията ти стават повече и понякога вечер след работа си направо скапана и нямаш сили за нищо, но това не значи, че не бих се радвала да съм с приятели, просто и приятелите ми са уморено от работа и на никой не му се излиза от вкъщи в тоя студ.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d6f89320ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Една година съм живяла в студентско общежитие в чужбина и мога да кажа, че беше най-щурата година от живота ми. Да има си плюсовете и минусите. В плюс е, че винаги нещо става наоколо-я някой прави купон, я просто с момичетата (бях с още две момичета в стаята) са решили да слушаме музика и да си говорим. Освен това е забавно да гледаш филм в телевизионното с още 10 човека. Обаче минусите са, че много трудно се учи за изпит, защото някой вече си е взел изпита и прави купон в съседната стая по този повод и изобщо шансът да останеш сама беше доста малък, а понякога човек просто има нужда да остане насаме с мислите си. Така, че аз си бях открила едно тайно местенце на един таван и като имах нужда да остана сама ходех там. Така, че аз бях на 20 и пак понякога исках да остана сама. Съвсем нормално си е. Не можеш 24 часа да си в центъра на купона. Та съветът ми е намери си такова място и когато имаш нужда ходи там. А иначе се радвай на купона, защото студентските години свършват бързо. И не е вярно, че след определена възраст хората предпочитат да са сами, просто отговорностите и задълженията ти стават повече и понякога вечер след работа си направо скапана и нямаш сили за нищо, но това не значи, че не бих се радвала да съм с приятели, просто и приятелите ми са уморено от работа и на никой не му се излиза от вкъщи в тоя студ.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 13dec05c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей ;-) Аз съм студентка, като теб, и първите две години от следването си живях с още 3 момичета на квартира. Честно казано, дали защото съм малко по-затворен човек и обичам да се осамотявам понякога и държа на личното си пространство, за мен беше адски трудно да се спогаждам с тях. Нито е имало скандали, нито някакви безпочвени битови спорове, но ми беше тегаво, че не мога да правя това, което искам, когато искам, а винаги трябваше да се съобразявам със съквартирантките си. Най-тежко беше когато бяхме в сесия и трябваше да се учи здраво, а винаги се намираше някой, който да вдига шум целодневно. Може би защото съм едно дете и винаги съм имала "свобода" и уединение, за мен беше голямо предизвикателство и далеч не останах с хубави спомени от съвместния ни живот. След това, се изнесох да живея сама и не мога да ти опиша колко спокойно се чувствам. Мисля, че това е най-добрата стъпка, която съм предприемала някога. Първо, чувстваш се далеч по-самостоятелен и знаеш, че ако ти не се погрижиш за апартамента, за сметките, за храната и т.н., няма кой да го направи, а това определно ти помага в съзряването. Изключително много ми харесва тишината вкъщи, това, че мога да чистя или да не чистя, когато си поискам, че мога да ям каквото аз реша и да правя всичко, когато ми е кеф. Предполагам, че е въпрос на лични предпочитания, но това определено е правилният избор за мен. Е,да..става скучно понякога, имаш нужда да си поговориш с някого, но винаги можеш да си поканиш гости или да излезеш малко. Аз ти препоръчвам да опиташ, ако няма да те натовари финансово, защото иначе няма да знаеш как би ти се отразило ;-))

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker