Жилищен кредит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жилищен кредит
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2024 пъти
Здравейте на всички, ще мина направо към въпроса и се надявам хората, които са преминали през това да споделят опита си и познанието си по темата. Живеем в София от 10 години, под наем сме.. до сега не сме изтеглили кредит за жилище, защото баща ми работи без трудов договор и няма как само на майка ми на заплатата да ни отпуснат, а и баща ми е твърдо против кредити. Та с майка ми отидохме до банката, в която и превеждат заплатата и от там ни обясниха, че трябва да имаме най-малко доход от 1000лв, до тук добре аз ще започна работа след нова година и ще ги докараме на документи парите, но идва другия проблем... жената ни сподели, че могат да финансират жилището, което сме харесали максимално до 75%, а не да ни отпуснат цялата сума, при това жилището трябва да е тухлено демек от много по скъпите. И в случай, че ние нямаме останалата сума от парите те ще ни отпуснат кредитен заем, с който да доплатим жилището. Във всички банки ли изискват жилището да е тухла? Във всички банки ли финансират максимално до 75%? Случайно прочетох един пост, докато минавах. Строителна фирма правеше реклама, че финансират клиентите си на 100% за жилище. Има ли хора, финансирани от строителната фирма? Колко е вноската за едно жилище, като средно сме го закупили за около 30 000 euro? Аз съм ученичка в 12 клас и с майка ми сме решили да започна и аз работа, за да можем да си вземем апартамент, който да си е наш собствен. Но да изтеглим два кредита е просто немислимо и за това се обърнах към вас, които сте изтеглили кредити и знаете за какво става въпрос. До банката отидохме просто, за да се информираме за какво става въпрос има време докато започнем да напираме да изтегляме заеми и т. н. Ще съм ви много благодарна, ако и вие ми помогнете с информацията си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 09ba1ddccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, аз мисля, че не е редно да купувате имот, когато нямате НИКАКВИ спестени пари. Аз дори никога не бих взела кредит с над 50% финансиране, дори 75% е прекалено много!
Не гледай лъскавите реклами - имотът е отговорност, не е за хора като вас - има данъци, плаща се за нотариус и за посредник - над цената имаш още към 7-10% допълнителни разходи, а вие дори тези разходи не можете да покриете със свои пари.
Иначе точните вноски и план ще ти направи самата банка, но лихвата като е да кажем 10%, това не са 10 лв. на 100 лв., а МНОГО ПОВЕЧЕ. Става така, че 10 години само лихви ще плащате.
Ние иначе сме взимали кредит за жилища, но имаме 80% от сумата и за 2 години го изплатихме. Недейте вие да рискувате, защото ние също от подобни на вас хора купуваме в момента масово от хора като вас, които същност не са могли да си позволят жилището и са се набутали жестоко - плащали са с години и след продажбата на жилището още кредити имат да взимат, защото цената е паднала, но и да не е паднала ти като сложиш 10% допълнителн разходи - това на 30 хил. евро са ти 6000 лв. ей така - само данъци, нотариуси и тем подобни - тези пари веднага ти горят и дори да го продадеш после жилището за 30 хил. евро (което е малко вероятно, защото ще има нужда от ремонт, ако сте живяли в него), то губиш всичките си лихви, губиш тези 6 бона и си набутан отвсякъде.
Моя комшийка така имаше 250 хил. лв кредити, 100% финансиране и какво от това?
Купихме ? жилището за по-малко от половината цена, плащала е 10 години по 800-1000 лв. на месец и има още към 100 хил. лв. още да връща и нито жилище има, нито нищо-само кредити.

Никоя банка няма да финансира панелка, защото тези жилища ще се срутят след 20 г., а земята под тях е на общината - с две думи просто панелките са бита карта и който купува ги купува да живее някъде 20-30 г. и спекулира, че държавата ще ги обезщети, но истината е, че в договорите държавата си е вързала гащите навремето и само за 50 г. им е продала ПРАВОТО да живеят на нейната земя - след това никой не ти дължи нищо.
Знаеш как стоят у нас нещата - само един панелен блок да се срути (както е ставало в Англия например) и да погребе няколко стотин души ще почне правителството масово да ги бута и банката да не е луда да се набута - банка ти да губи няма да видиш и банкер да губи няма, а такива като вас са винаги губещите.

Съвет - ако искаш собствено жилище за 30 хил. евто ти трябват 15 000 евро кеш. Средно положение няма!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b0681f929a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съглaснa съм с коментaрa нa н1. Но!!!
Що зa егоист е мaйкa ти? ! Кaк ще те зaробвa с подобен кредит, когaто ти предстои дa излеш, дa зaпочнеш собствен живот? !
Този кредит ще се изплaщa около 20 год. 20 год!!!
И нa чие име ще бъде? ! Aми ти aко продължиш обучението си и имaш нуждa от кредит, зa дa инвестирaш в бъдещето, което някой ден ще ти донесе собствено жилище, a не дa плaщaш нa родителите си жилището? ! Тяхнaтa... те тaкa сa си зaстлaли.
Aми кaто се зaжениш... кaто имaш децa, ще трябвa дa продължaвaш дa плaщaш въпросния кредит. Ти си мaлкa и нaивнa, рaзбирaм, но що зa човек е мaйкa ти дa те " връзвa" тaкa? ! Послушaй ме и не бързaй дa се вкaрвaш в товa. Изчaкaй поне годинa- две, ще ти дойде друг aкъл. Нa прaктикa зaчекрвaш собственото си бъдеще, зaрaди минaли грешки нa родителите ти. Aз сaмaтa съм родител, и през ум не би ми минaло тaкa дa си " изрaботя" децaтa, че дa нямaт възможност дa си нaредят бъдещето, a нa мен покривa дa ми плaщaт. Ти ще излезеш от тaм, ще продължиш животa си, ще рaботиш кaто лудa дa плaщaш кредитa, без никaквa възможност зa теб сaмaтa... зa кaквото и дa е. Хубaво си помисли! Кaкъв ще бъде животa ти следвaщите 20 год.? !

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fd83f1a702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има един сайт моитепари. бг. Там има отговори на всичките ти въпроси. Задаваш си параметри и ти вади офертите на всичкки банки. Коя колко процента отпуска, дали за панел или тухла, какъв доход, каква вноска, каква лихва, първоначални такси всичко. Имай предвид на мен ми излезе над три бона нотариус, банкови такси и агенция още преди да схм купил апартамента. Агенцията освен това иска 10 процента от цената на жилището кеш като капаро още след огледа. Ако след това банката не ви одобри ги губите. Така че ърябва да сте говорили с банката предварително и да съе сигурни, че ще ви одобрят. Отделно за първоначален ремонт ще ви трябват доста, защото готовите жилища са адски скъпи. Т. е. трябва да имате поне 10 процента кеш плюс 3-4 най-малко за всякакви такси плюс поне 5-10 бона за елементарен първоначален ремонт, за да се настаните. И това ако банката иска само 10 процента кеш, а може и да няма банка съгласна на по-малко от 25.

А строителните фирми обикновено са мошеници. Аз примерно си купих апартамент в провинцията за 40, от които имах кеш 30. Изтеглих още 30, за да има за такси и ремонт. Сега е добре направен, но ми стъпи на 60, а с лихвите, които ще върна на 105.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6c4e0a5c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   авторке, подобен кредит е много, много рискован. по договор работи само майка ти, нямате никакви спестени пари, дори и ти да започнеш работа, нещата няма да се променят качествено. такъв кредит ще бъде най-малко за 15-20 години. помисли искаш ли да се ангажираш за такъв период - в 1 момент ще имаш приятел и ще искаш да живееш с него, после да имате деца. дали ще можеш да се ангажираш с такава отговорност за такъв дълъг период от време?
ние купихме имот (не жилище) с около 70% финансиране за 10 години, изплатихме го за 6, но доста пъти съжалих, защото мъжът ми, който получаваше добра заплата, остана без работа заради кризата, роди ни се второ дете и имаше период, в който ни беше доста трудно. слава богу, справихме се и го изплатихме, но втори път не бих се хванала с подобни условия.
за 30000 евро банката ще ти сметне вноската, но няма да е по-малка от 500-600 лева на месец независимо от срока на кредита. колкото е по-дълъг срокът, вноската пада, но се вдига общата сума, която връщате. така че много добре си помислете, това решение не ми изглежда добре премислено.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: be70297964
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Дали е добре 18г хлапе да се заробва с банков кредит за следващите 20г- със сигурност не е на добре, особено като е от женски пол. Това са техните мечти момиче за тяхно жилище става въпрос в никакъв случай не се заробвай от сега с кредити, като се омъжиш заедно със съпругът ти да теглите жилищен кредит е друго.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker