Огромен проблем в семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Огромен проблем в семейството
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2157 пъти
Здравейте хора!!!
В моето семейство има огромен проблем. По-малката ми сестра, която е на 18 години, преди 12 месеца забременя от някакъв циганин и когато разбрахме тя беше вече в четвъртия месец и нямаше как да се направи аборт. И така детето го дадохме за осиновяване и тя продължи да ходи на училище. Сега обаче разбрахме, че въпросният "татко" започнал да се интересува и напълнил главата на глупавата ми сестра с глупости и искат да си вземат детето(надявам се това да не се случи). Семейството ми е в шок, защото всичко може да се разчуе, а и защото момчето от което сестра ми има дете е изключително бедно и е наркоман на всичкото отгоре. Та въпроса ми е дали има някакъв шанс от "Агенция за закрила на детето" да не им върне детето, тъй като тя вече се е отказала от него, а и в акта за раждане пише баща-неизвестен.
Благодаря на всички, които могат да се изкажат по въпроса и ако някой също може да даде съвет как да я разубедим да не направи тази грешка, която ще съсипе живота и, а и този на цялото ми семейство ще му бъда изключително благодарна!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: dacabf9098
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да глупава е наистина, защото се е вързала на вашите акъли. Детето си е нейно и нищо не е виновно да го оставите в дом. Аз пък не знам откъде накъде и ти й се месиш, че и съвети искаш. Аз имам по-голям брат и никога не ми се е бъркал. Гледай си своя живот и остави момичето да живее както то иска.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cf90e6486d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако всичко това е истина и не сте гледали прекалено много "съдби накръстопът", ще ви отговоря така, рискувайки да не харесате коментара ми.
Първо, да, има начин да си вземат детето, за едно дете независимо, че е с отказ най-доброто място за израстване е в семейната му среда, ако вече не е осиновено. Тя има 18 и е пълнолетна може да си вземе детето.
Второ това е ваше дете племенниче и внуче, като го изхвърлихте на държавата и си измихте ръцете, какво доказахте? Или изхвърляйки част от вас се спасихте от хорски приказки?
Трето сестра ви няма вина, че забременява на 17 от неприятен за вас индивид, къде са били родителите ви 17г че да не я възпитат, както с кои да разговаря, така и да й дадат сексуално възпитание. Тя не е забременяла от този индивид без да разговаря с него, нали не е изнасилена? Обаче изглежда е прекарвала и достатъчно време с него докато е била на 16г, къде бяха родителите й тогава?
Четвърто чий живот ще съсипе малкото създание, ще съсипе животът, който сте й предначертали, как трябва тя да си го да изживее ли? Не мислите ли че изборът, как да си изживее собствения живот е неин, тя е пълнолетна?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 160c6159a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бaщaтa имa пълното прaво по зaкон дa си издири и вземе детето. Винaги може дa кaже че, не е бил уведомен. Aко пък тръгне дa ви съди че, сте скрили от него, знaейки кой е...
Нищо не можете дa нaпрaвите, тя е пълнолетнa - може дa вземa реления сaмa, a пък той... молете се дa не се присети дa ви съди!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 48b450b50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каква е тази ориенталщина. 100% сте от някой малък провинциален град. "Да не се разчуе"??? Това ли ви притеснява най-много. Накарали сте я да остави детето си, да се откаже от него, не ви е жал за дете ваша кръв, а сте се запритеснили да не би случайно да върнат детето при тях. Жалки сте... не бещата на детето, цялото ви семейство сте жалки и постъпвате уникално простовато и елементарно.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5b1326d3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Майката има право да се откаже от първоначално даденото съгласие за осиновяване до подаването на молба за основяване от кандидат осиновителите - справка семейния кодекс. В случай, че си иска детето, то няма да й бъде върнато просто ей така - оценка на родителски капацитет, подкрепяща среда, по преценка на социалните започва процес на реинтеграция. Детето в институция ли е, приемно семеиство, цнст? Знайте, че с даване на съгласие за осиновяване, детето вече е вписано в регистъра на деца за пълно осиновяване и може вече и да е осиновено дори.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 70b4a854b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен наистина ми прозвуча като някоя латинска сапунка, но ако истина е чудя как дете, което ако е осиновено вече, ще го върнат? Нали вече има емейтво. Представям и да осиновя детенце и след някакво време идват Иванчо и Марийка и ми казват "дай го" Нали ще ги удуша, барабар със социалните, ако го позволят. Ако е в дом (втрисам е при мисълта) може би може. Дано или е осиновено, или родителите да го вземат, за да не расте в интитуция. Всички знаем какво се случва там, нали. Едно комшийче по същия начин навремето е оставено в дом, след една година го взимат обратно, но травмите още са налице - ще стане на 20 г, още нощем е напикава. Дано детенцето не стояло в дом дълго.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b5c1fe8463
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дори и дa е осиновено детето, при положение че, не е имaло доброволен откaз ( подпис ) от стрaнa нa бaщaтa, детето се връщa пл зaкон нa родителя!!!
Нямaм думи зa вaс aвторке, но нямa безaтен обяд в този живот.... всичко се връщa/плaщa!!! Ще плaтите и вие!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 979acb201e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   7, детето е дадено за осиновяване, но не е сигурно, че е осиновено. ако е така, няма шанс да го вземат, то вече е дете на други хора и по закон нищо не го свързва с биологичните родители до 18 г., когато може само да решава с кого да живее.
щом в акта за раждане пише "баща - неизвестен", значи бащата трябва да води дело за бащинство. щом казваш, че е наркоман и от много бедно семейство, вероятно няма да има средствата за това.
а вие може да убедите сестра ти, че в неин интерес е да остави нещата в миналото и да продължи напред. циганинът явно се опитва да изкопчи нещо от нея покрай детето. кажете й, че трябва първо той да си намери работа и жилище, за да докаже на социалните, че е сериозен. това едва ли ще се получи, така че и тя ще види, че от него нищо не става.
Ж43

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker