Относно дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Относно дъщеря ми
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2435 пъти
Имам дъщеря на 14 години. Учи в елитно училище и има предимно 5 и 6. Притеснява ме факта, че досега не е имала приятелки. Т. е. разбира се е с 1-2 момичета от класа си, колкото да отидат до училищния стол или да си помогнат за някой урок, но това е всичко. През почивните дни или ваканциите излиза сама или с мен. Единственото й развлечение са филмите и това, че обича да се занимава с литература. Обича да си купува дрехи, когато излизаме заедно. Изобщо няма самочувствие, не е като другите и именно заради това не се разбира добре с тях. Не е лекомислена, винаги е постъпвала правилно, никога не ме е лъгала, споделя ми всичко, има си много цели и мечти, отговорно и позитивно момиче е. Твърди, че е твърде ниска за възрастта си, че изобщо не е красива, и че никой не оценява това, че е интелигентна. Казва, че ако не се облича хубаво, няма да прилича на нищо, а това всъщност не е така. Затворено момиче е, нямала си е приятел до сега, и смята, че момчетата изобщо не се интересуват от нея, а постоянно я обиждат и й се подиграват. Това наистина ме притеснява и се чудя какво мога да направя аз като родител. Моля, помогнете ми, като изразите мнението си.
Моля, историята ми да бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5079224b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз бях същата като дъщеряти мислех си, че никой не ме харесва само защото съм ниска... Е пак съм ниска за това не може да се направи нищо, но както казва майка ми "всеки влак си има пътник" сега съм на 21 години и си имам обожатели оказа се, че всички момчета който ми се подиграваха всъщност са ме харесвали :D бих те посъветвала "да я оставиш на мира " (не в буквален смисъл), а да не направиш същата грешка като майка да я разпитваш постоянно дали някое момче не я харесва или защо си няма приятели, по този начин ще я одалечиш от себе си и допълнително ще я комплексираш. Успокой, че тези години ще минат Тя ще си намери приятели и среда в която пасва. Не всички сме еднакви аз например никога не съм се разбирала със връстницитеа със по големите от мен.. Така, че те съветвам когато тя ти споделя Само тогава да я успокоиш а да не разпитваш всеки ден за мен беше голям стрес със години всеки ден още от вратата майка ми да ме разпитва и се отдалечих от нея и сега не и споделям нищо....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: af7973d050
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Какво искаш да кажеш, че си е нямала приятел досега?
Та дъщеря ти е практически дете, за бога. Какъв приятел да си има на 14. Отсега нататък ще си има.

А иначе, мисля, че няма повод за притеснение.
Това, че няма самочувствие, е от пубертета...моята дъщеря беше точно същата - не се харесваше, и постоянно се присвиваше и потискаше заради това...
Стана така, че постоянно и говорех колко е хубава, като си купи дреха и ми я покаже, винаги и казвах как и отива и добре и стои...говорех и колко и е хубава косата, очите, фигурата, какъв ценен и стойностен човек е вътрешно...разбира се, не го правех натрапчиво и да звучи като наставление, а така, неангажиращо.
Тя се усмихваше и казваше: "Така ли? Мислиш ли?"...
Аз: "Не го мисля, виждам го."

Тя заставаше пред някоя витрина, оглеждаше се в стъклото, и: "хмм, да."

Е, този период отмина. Колкото до тия дето обиждат дъщеря ти и и се подиграват, за какво и е тяхното приятелство. Това са просто долни хора по рождение, които даже родителите им не са си направили труда да възпитат...на никого не му трябва да го харесват те.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 90a003e377
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Когато преди десетина години бях на нейните години, бях в точно същото състояние. Тогава ми беше много гадно. С утихването на хормоните, началото на университета , първата любов, нещата някак се поуталожиха, започнах да се обичам. Винаги съм се чудила какво е породило тези чувства у мен на времето и установих, че точно критиките на майка ми, които винаги са били много градивни и премерени, са виновни. Правете комплименти на дъщеря си, вашето мнение за нея е най-важно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 39630fbd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   не се меси, човек прави това което му харесва,
как мислиш че изглежда отстрани,?
не се меши иначе още по зле,
пускай я по купони ако иска някаква промяна в себе си примерно да си направи омбре, някоя поефектна дрешка разрешии,
зашото да не стане че е от много обгрижване и строг режим на тва деридже, , ,




късмет

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 80aa42894b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Подкрепям номер 3, започнете да правите КОМПЛИМЕНТИ на дъщеря си. НЕ КРИТИКУВАЙТЕ външния вид или поведението й, НЕ я СРАВНЯВАЙТЕ с другите деца или със себе си на нейната възраст и не й давайте никого за пример. На тази възраст вие сте най-близкият и човек, влияе се страшно много от вашето мнение и е крайно уязвима спрямо всяка ваша забележка или критика. Затова - заменете градивната критика с комплименти, поощрявайте я за всичко и даже да имате съмнения, че ще се справи с нещо, не ги изразявайте гласно. Обръщайте внимание на начина, по които се изразява - ако сама е започнала да прави негативни твърдения за себе си, прекъсвайте я и ги заменяйте веднага с позитивни такива.
Ако няма ясно изразено подобрение до няколко месеца, обърнете се към психолог, защото проблемът е сериозен.
Ж 29, преминала през същото, през което сега преминава дъщеря Ви.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 660dae9cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дъщеря Ви преминава през трудна възраст и аз бях така. Все се тормозех защо нямам приятели, момчетата сякаш въобще не ме виждаха, дружах с хора, колкото да не изглеждам самотна в училище, излизах само с майка си за дрехи дори и когато станах на 18, през цялото останало време излизах сама, спортувах самостоятелно, гледах филми и четях книги. През лятото не се събирах с приятели, не хойках, дори майка ми и баща ми се притесняваха като вас защо не им "създавам проблеми" и защо съм толкова страняща от хората. Бях се отчаяла, че вечно ще съм вълк-единак и с ниско самочувствие.
Е това продължи само докато завърших, след това (като номер 3) университет, нови хора с които си допаднахме с интересите и първата тръпка. Нещата се промениха коренно за много кратко време, чак родителите ми се учудиха. Станах общителен човек, със самочувствие и ясен поглед към живота.
Просто трябва да изчакате дъщеря си сама да мине през този период, друг начин няма, не е повод за притеснение.

Ж24

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d07b43ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз съм на годините на дъщеря Ви и доскоро бях като нея. В миналото ми училище ме тормозеха, защото имах отлични оценки(стараех се много за изпитите), поведението ми беше просто по-различно -предпочитах да си чета някоя книжка или да гледам филми. Цяло лято бях вкъщи, излизах само с мама по моловете... :)
Реших, че в гимназията ще бъда по-общителна, и постепенно си намерих приятелки - много умни и мили момичета. Просто й трябва малко време...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 94762b03a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Проблем на възрастта. Аз по едно време, си въобразявах, че съм много по-глупава от съучениците си. После установих, че доста от тях ме надминават по глупост.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a8c900d6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Госпожо, аз съм преподавала в едно такова "елитно училище" и имам наблюдения върху децата и въобще атмосферата там. Не случайно посъветвах всичките си приятели да носочат децата си към по-обикновени училища. Повечето уж подбрани ученици имат надуто от богатите си родители самочувствие и съзнателно възпитано чувство на безнаказаност. Сред тях е модно да си арогантен, нахален и безотговорен. Бедна ви е фантазията какви са им ценностите на тази възраст! Дъщеря ви, за жалост, е напълно права, като мисли, че "никой не оценява това, че е интелигентна". Трябва да сте спокойна и щастлива, че момичето не може да се впише сред съучениците си. Нормално дете, с интереси, с литературни познания, с вкус - абсурд да намери приятели там и слава Богу! Вижте, че са успели даже да й създадат комплекси за ръста и облеклото.
Палачинката ще се обърне после в университета, помнете ми думата. Там вече младежите се измерват един друг по ум и възможности и лигльовците са презряна каста.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker