Проблем с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с майка ми
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1563 пъти
Здравейте... искам да ви помоля за съвет.. на 18 съм живея само с майка ми. Когато бях на 6 се разведоха с баща ми и от тогава аз не съм го виждала и чувала (пак заради нея, но това е друга тема).
Въпроса ми е, че тя е много строга. Постоянно се караме и то за най-малкото.. Имам вечерен час (не се оплаквам де пак си стоя до късничко... но ми е кофти, компанията да излизат да се веселят а аз на два месеца един път да ме пусне. Със свестни хора се събирам (но тя постоянно се кара, мисли ги за наркомани, к*рви и така нататък). А приятелите ми не употребяват наркотици.. като излезем някъде пушим цигари и се веселим... това е, много рядко пием алкохол. Успеха ми не е падал до сега никога под 5, 50, шетам си в къщи.. Опитвам се всичко да й споделям, но тя не ме разбира и така ме отблъсква.. Само ме критикува..
Почти година имам вземане даване с едно момче (официално сме заедно от половин година), но тайно от майка ми, защото тя ми забрани да излизам с него. Обяснението й е, че пак го мисли за наркоман, к*рвар.. и то защото има доста татуировки, мотор и е с 5 години по-голям от мен. До сега обаче не ме е карал да правя нещо, ако аз не го искам и наистина сме щастливи заедно, въпреки разликата във възрастта.. сериозен е, но тя просто не го разбира и приема.
Моля ви за помощ... как тя да започне да ме приема за голяма, да спре да ми звъни постоянно, да ми има доверие и да не ми слага забрани за неща, които са нормални за възрастта ми.. обичам я, тя ми е майка, отгледала ме е.. но наистина се чувствам като в затвор и ми е болно, че трябва да крия приятелят ми от нея.. както и това да слушам как нарежда приятелите ми.. ще съм благодарна, на всеки които се опита да ми помогне със съвет. Благодаря предварително! :P :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: e0d0d49f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Нали знаеш - който плаща, той поръчва музиката. Ти си на 18 г., ако искаш свобода, ще трябва да си плащаш. Всяка свобода има своята цена. Аз навремето така направих - завърших си гимназия и веднага се сбогувах с нашите, а от тогава само по празници и по телефона се чуваме, когато АЗ се обадя. Така на твоите години действително имах свобода да излизам, където и до когато си искам да си ходя с когото си искам, НО имаше една „малка“ подробност - за първото нямах време, защото трябваше да работя три работи, за да си платя битовите разходи и квартирата, за второто също време нямах, защото и реших да уча висше в елитен универиситет (РЕДОВНО), което значеше още повече работа, а денят има само 24 часа. Така накрая се получи, че практически нямах личен живот, а като студентка живях в Студентски град без да посетя и едно парти дори през ваканциите, защото тогава тройно работих, за да компенсирам по-малкото работа през сесиите, а хората с родители, които ги издържаха и им се обаждаха празнуваха и си гледаха живота.
Свободата има своята цена. Не съжалявам де, но не можеш да поискаш от някого да поема отговорност за теб, да му живееш на гърба и да искаш свобода.
Колкото до баща ти - на 18 г. си, потърси контакт с него, майка ти нищо не може да ти стори, аз бих го направила - един баща има човек и освен ако не е алкохолик, наркоман, луд, престъпник... защо да няма човек контакт с него? Сега съм майка и съпруга, но никога не бих забранила контакта на децата ми с баща им, ако се разделим, защото аз обичам децата си и им мисля доброто, а да имат баща е добро. Не разбирам жените, които превръщат децата си в заложници на своите лични воини.... но както и да е - решението е ясно - събираш си торбичката и си водиш самостоятелен живот като пълнолетен, пълноправен гражданин и това никой не може да ти го вземе, дори майка ти.
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 62bd058902
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   При мен е напълно същото... имам чувство, че слушам себе си :х

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fe8d213d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ха ха момиче, майка ти е човек на място, това, че имаш истинска майка която те обича и прави всичко възможно да те опази от лошите неща в живота не я правят лоша. Честно, не го ли проумяваш? Всъщност, може и наистина да не можеш, само като прочетох, че се забавлявате като пушите цигари. Та ще ти го го кажа по най-прости я начин. Представи си, че имаш дъщеря, и тя ти казва, че иска да се шляе по нощите? Приятелят и някакъв дърт татуиран с мотор! Е, ти какви бо направила? Би казала дъще отивай скитай пуши, пий до зори, забавлявай се, приятеля ти е страхотен, нищо че прилича на дрогиран престъпник. Нищо, че няма моторджия да не е падал и да не се е трошил. Утре и да се изтрепете с тоя мотор, няма проблем и т. н... Ти това ли приемаш за нормално?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6613b5947d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: обмисляла съм го да се изнеса.. обаче аз още съм 12 клас и живея в малко градче... никой няма да ме вземе на работа при такива обстоятелства тука. Пробвала съм да я стресна няколко дена съм оставала при приятелките ми... но тогава става по-зле почват още по-големи скандали... този вариант отпада поне докато не завърша :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e0d0d49f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке, докато завършиш средно си стой, но след това никой не те задържа. И аз идвам от страшно малък град с 33% безработица, а си намерих работа, а като завърших имах няколко стотин лв., с които започнах в София на чисто и дори висше учих и така нататък

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6613b5947d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката до н.3 - не съм казала,че се забавляваме като пушим цигари...ще ме извиняваш но го изтъкнах като факт, че освен това друго не употребяваме както аз така и компанията ми..не искам да се шляя по улиците и това също не разбрах къде съм го написала ?? Но за момиче на моята възраст не мисля , че е нормално да се прибирам в 10 вечерта, докато другите ми приятели се събират по къщите си...и не мисля, че е нормално през целия ми живот да съм ходила 3 пъти на дискотека и то едвам изпросено... до това за приятеля ми, татуировките му са направени със смисъл и всяка една значи нещо от живота му, не е някакъв с черепи и такива...знам, че се пада от мотор и представи си до сега на мотора не съм се качвала..без да знаеш много не коментирай..искам съвет а не нападки... на 18 съм и искам с майка ми да се разбирам и да ми има доверие... когато аз, приятелят ми и компанията ми станат наркомани, к*рви и т,н, тогава бих разбрала и теб и майка ми ... и моля следващите коментирали да го имат в предвид това ! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8773fdced8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искаш съвет или се оплакваш само? Помисли малко, защо майка ти се държи така и няма да питаш за съвет. Не мисли само за себе си! Постави се на мястото и. Тя има само теб, страхува се, обича те, има нужда от теб. Имай търпение. Всичко е с времето си :) Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4f512840fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В другите теми говорят как не им става.. смешни зърна.. и измислени секс истории... А детето тук има нужда от съвет и илизае се оплаква? ! Евала!! Според мен е добре, че е описала всичко подробни, за да не става объркване, като с третия коментирал... И моя съвет е : просто й кажи, майко вече съм пълнолетна.. не ми казвай какво да оравя, а бъди до мен и не подкрепях в малкото време което имаме заедно... спри изведтно време да се прибираш точно във вечерния ти час.. Спри да й споделяш и ще видиж промяната! Успвх!!! :)))

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20db2803bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изкарай си средното и след това излез на квартира и си намери работа.. това е едиственото решение след като не искаш да ти се меси в живота. Аз също имам проблеми с родителите и зная какво е. Не и обръщай много внимание не си малка знаеш до някаква степен какво е добро и какво лошо кое трябва да правиш и кое не. Родителите след дадена вързаст 18,19г вместо да помагат започватт да пречат и да се намесват когато сам човек трябва да взима решения! Изчакай още малко и се изнеси така че е най-добре за теб!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5cd29bc5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто още не си пораснала, това ти е проблема. Не виждаш, че майка ти е отговорен човек. По принцип е нормално за възраста ти. Човек по принцип минава през няколко етапа в живота ти, когато е невръсно дете за него майката и бащата са най-умните и най-силните щом те казват така, значи наистина е така. След това идва тинейджърския период, ти си точно в него, през този период си мислят, че родителите им абсолютно нищо не разбират, изобщо не познават живота и расъждават по най-тъпия начин, следващия период е сред 25 години, когато осъзнават, колко прави и мъдри всъщност са били постъпките и съветите на родителите. Та като ти дойде акъла и отидеш на трета фаза, ще осъзнаеш какви глупости си написала, че и съвети си искала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker