Родители ми не ме разбират - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родители ми не ме разбират
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1755 пъти
Здравейте, момиче съм на 17 години имам проблеми с родителите си и не знам как да постъпя и какво да направя... До преди 2 години бях доста мързелива, но това се оправи започнах да помагам в домакинството и в семейния бизнес. Имам брат на 22 години, който се държи повече от ужасно с мен постоянно ме обижда и ми повтаря, че не ставам за нищо.. Нашите не ме пускат по-късно от 22:00 навън, а аз дори излизам адски рядко... Разбирам тяхните грижи, разбирам, че се притесняват за мен все пък съм им дете! .. Но имам чувството, че те не ме разбират, което ме съсипва.. Отдалечих се от много хора, които знам, че могат да ми навредят.. Никога не съм бягала от вкъщи и не съм правила други глупости! Моите приятели и приятелки излизат до късно имат си сериозни приятели и техните знаят за това! Да, аз също имах сериозен приятел, но нещата с него не се получиха, а колкото до нашите и брат ми те се сприятелиха много с него, което ме дразни! Нямат ми никакво доверие, макар че правя всичко възможно за да ми имат. Майка ми брат ми и баща ми постоянно ми натякват един вид, че съм боклук, курва и каква ли още не... От това повярвайте ме боли много! Исках да започна работа наскоро не ми позволиха, тъй като съм била малка и съм била тъпа нямало да ми се получи! Постоянно плача, понякога честно казано искам да ме няма на този свят!? Моля, ако ме разбирате дайте ми съвет, какво да правя... Благодаря ви, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5864e99f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   С извинение ама ако бях на твое място щях коренно да се променя, да видят за какво става въпрос и хубаво да им натрия носа.
Момиче на 18 :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 926c3208e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Глупаво е, че родителите ти са те създали, а пък после те обиждат и най-вече че е явно, че те сравняват с брат ти. Отностно стоенето до късно, аз също съм момиче на 17 и на мен не би дават повече от 20:00, така че твоето си е перфе, не очаквай да те пускат цяла нощ, едно че си момиче и е опасно, второ ти не гледай твоите приятели, утре като надуят коремите с бебетата ще се радваш, че си си стояла у вас. За семейния бизнес е твърде рано да се говори да помагаш, родители ти искат да порастнеш изведнъж. На мнение съм, че трябва да се опълчиш и като брат ти започне да те обижда да му се развикаш и да го питаш да какъв по-точно се има и да поставиш въпроса пред родителите ти какво точно не ти е наред, кажи им че постоянно те изкарват боклук, аз ако бях на твое място щях да кажа... що за родители сте вие.. и да обърна къщата наопаки. Не оставяй собственото си семейство да те тъпче, ходи на олимпияди, печели награди, покажи им, че си умна, ако наистина си. Най-добре след 12 клас да се изсместиш самостоятелно, да учиш висше и да развиеш собствен бизнес и кариера и след време да им плуеш в лицето и да видят, че си стойностна, просто не плачи и не се чуди защо си се родила, а стисни зъби и им покажи на какво си способна, амбицирай се вместо да хленчиш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6a81932f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Слушай, ще ти кажа от личен опит! Ти не трябва да си това, което мислят другите за теб! И аз имам по-голям брат, който се отнася също толкова нарцистично колкото вероятно всички по-големи братя и сестри. Когато имам пари ми се слагат, за да им дам. Постоянно ме манипулират и се сърдят жестоко като им откажа нещо или че не приемам ТЯХНОТО МНЕНИЕ ЗА НАЙ-ПРАВИЛНОТО! Знай нещо - на всекиму се връща. Има една мъдрост - не се занимавай с хора, с които не ти е приятно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 281979705f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много объркана ситуация, замисли се как ти се държиш може проблема да е у теб защото това което си написала изобщо не е нормално, не бива да се държат така.. общувай повече с тях това е най важно. Ако нещата не се подобрят след време се изнеси, и работи бъди независима;но не спирай да контактуваш с тях. А колкото да брат ти по принцип почти всички са така карат се но кръвта вода не става

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 21eca357d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен послушай 1. Както казва тя, натрий им носовете хубаво! :D
Момиче 11

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: edf515f993
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Потърпи още малко и като станеш на 18, веднага се махай от там. Тогава сама ще си организираш живота и ще си го направи какъвто искаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c4158d8110
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Боже това си е наистина кофти... Аз бих им се разкрещяла!! Вси пак те са те създали! Следващият път когато ти кажат, че си боклук им отговори : Вие сте ме възпитали и създали така! Може пък и те от работа да са изнервени и изморени и само да търсят кой да го отнесе. А брат ти на 22 години във вас ли живее? Ако да ами то си е за смях! На 22 голям мъж при родителите. Натъкни му го да видим как ще ти отговори! Най - добре поговори с майка ти, тя би те разбрала. А дядо, баба нямаш ли? Разкажи им може да ти помогнат! Пиши какво се е случило.

im weirdo.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 05fb010005
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Надали има човек, който не те разбира, все пак всички сме били на 17г. Но когато порастем с още 17 върху първите 17 осъзнаваме, че действието на родителите ти е правилно.
Отделно от притеснението на родителите, законът позволява на лица под 18 да са навън без придружител от семейството си само до 22 часа, колко рискуват глоба други родители е без значение, колко се притесняват за живота и здравето на девойките си също си е тяхна работа.
За позволението да работиш на друго работно място, при наличието на собствен семеен бизнес пак са прави, макар неправилно, да са ти обяснили, защо не позволяват.
Все пак в момент, в който си довела сериозен приятел, те са положили усилия, не само да го приемат, но и да се сприятелят с него, вместо да се радваш, че полагат усилия ти се дразниш?
Огледай се само колко девойки има чиито родители не биха приели какъвто и да е сериозен приятел, дори момичета на по 20г имат такъв проблем, ти такива проблеми нямаш.
Седни и размисли за плюсовете и минусите на родителите си и си задай въпроса не си ли щастливка? разбира се, би трябвало да ти е ясно, че живот изпълнен само с плюсове никой няма, но е важно че ти имаш само толкова малко и толкова маловажни проблеми. Твоите родители са създали колкото е възможно по добър климат за твоето израстване и превръщане в млада дама.
Оставили са те до 15г възраст да си "мързелуваш" да си гледаш детството. Не се оплакваш от липса на средства, храна, дрехи и ако искаш да се трудиш има къде. Приемат за нормално да имаш сериозен приятел и дори те пускат до 22 часа. А можеше животът за теб да изглежда иначе доста по черен. Някой млади дами в България тихичко се радват, че този месец татко не е изпил заплатата на мама, и мама е платила тока, има ток в къщи!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d5ccea6794
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8, хайде моля те не използвай тези нотки на агресия срещу авторката макар и в такава деликатна форма!
Много ясно, че има хора с по - сериозни проблеми. Хайде сега да й се втълпи вина, че й е гадно.. за нещо..
Вместо да й напишем няколко подкрепящи, позитивни и съпричастни изречения... ама сакън.. нали така..

Особено пък това : "Някой млади дами в България тихичко се радват, че този месец татко не е изпил заплатата на мама, и мама е платила тока, има ток в къщи!!! " - е да, много ясно, че има хора, които живеят така, но за какво право трябва да й ги натякваш тези неща на момичето? !

С какво право й натякваш вина? Този подход е отвратителен, тотално прогрешен и страшно нездравословен, особено пък за един подрастващ човек!


Всеки човек има право да иска по - добро отношение към себе си, по - добър живот за себе си!!!

Сега към авторката:
Това за вечерния час е много гадно. Съпричастна съм ти на 100%. Но наистина трябва да го спазваш поне заради глобите.
Аз ще кажа за себе си преди десетина години като бях тинейдж ме пускаха до когато си искам, но защото с много усилие си бях изградила (с години) доверие към нашите, от малко градче съм, а и тогава май нямаше такива глоби, поне аз не помня де.. Но сега осъзнавам, че това е било излишно усилие от моя страна - след 18 има къде къде по - яки излизания!
А за контра ще ти кажа за една съученичка, която й бяха поставили вечерен час и след 18. Какво стана с нея ли - наду корема на 19 от мъж 10 години по - възрастен от нея.. , който дълго време беше безработен, е помагаха им родителите, роднините по български.. нали.... Дам, човек трябва да си опича акъла не още от тинейдж, а от дете направо! Няма вечерни, няма дневни часове, дни, години..

Ама ти слушай сега, след като си вече на 17 значи ти остават някакви си месеци до 18 => няма какво да си хабиш енергията да искаш до по - късно. Абсолютно безмислено е!
Вместо това почвай да мислиш в кой университет ще кандидатстваш! Далече от вашите!

Това за бившия, ами може би е от хората, които умеят да се харесват на разни родители и роднини и. т. н. Ама тук мнението ми е отново да не го мислиш и това. Няма смисъл да се хабиш емоционално и за това!

За работата - тук за разлика от номер8, смятам че е супер глупаво да те спират да си търсиш работа, различна от семейния ви бизнес! По - разсъдливите хора ще ме разберат защо го казвам! Но, отново ще се повторя - потърпи няколко месеца до 18! Или докато влезеш в университет в друг град!
Много мина - малко остана! Ще издържиш!

Брат ти наистина няма никакво право да се отнася така с теб!
Къде ще си позволява да те поучава и той? Не ти е родител все пак! Поговори с вашите за това.
И наистина, какво прави този 22 годишен мъж още при мама и тати? Точи се да поеме семейния бизнес, или какво? То разбира се, че ще го наследите и ти и той. Ама, докато настъпи това време той трябва да се научи да оцелява самостоятелно във външния свят - без подкрепата на семейството (семейния бизнес).


В заключение ще ти кажа да започнеш да се замисляш за какво си заслужава да се дразниш и за какво не си заслужава.. За какво и за кого да ти пука и за какво и за кого да не ти пука!

Учи, вземи си хубава профеисия!
А нека брат ти цял живот да се бъхти със семейния бизнес..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dab9bbc7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен учи не се изоставяй старай се да им покажеш ,че можеш че не си парцал излизай по често опитай се да сте в добри отношения с майка ти не обръщай внимание на брати не им позволявай да те тъпчат просто се промени

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker