Кръвни групи на родителите и детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кръвни групи на родителите и детето
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 7744 пъти
Майка ми е нулева кръвна група, баща ми също е 0, а аз сеоказа че съм АВ!! Това възможно ли е??? Май не, според това което си спомням че учихме по биология.. Моля ако в този сайт четат лекари да ми кажат, защото няма как да питам на живо- ами ако излезе че баща ми не ми е биологичен баща!?
Разбрах след като в университета имаше кампания за кръводаряване и аз се включих. Баща ми ми каза че е 0 (той обаче не знаеше защо го питам ) Реших да поровя из документите да не би да е нещо в грешка, но не е- изрових една папка в която имаше документи за кръвните групи на двамата - пише " 0 Rh+ " Изрових и изследванията на майка ми от една операция където помня че и пишеше кръвната група- правилно си спомнях- и там пишеше 0 Rh+
Тогава реших, че при мен са сбъркали като я мериха, но не са - ходих да се изследвам в лаборатория, където изследват това - същото: А1В Rh+ това пише...
Вече се плаша и си внушавам, че не приличам на баща си - наистина той е с почти черна коса а аз съм със светлокафява, той е с кафеви очи аз с пъстри, но по чертите на лицето си приличаме, никога не съм имала подобни съмнения.. Ужас, не знам какво да мисля...
Извинявам се много за грешките, но много бързах и съм изплашена....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8ddf606913
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Майка ми е нулева кръвна група, баща ми също е 0, а аз сеоказа че съм АВ!! Това възможно ли е??? “

НЕ. При двама родители с 0 , детето може да е единствено 0 . Дори 0 - не е възможно да бъдеш
Има изключително рядка генна мутация, при която се получава А, но АВ от двама с 0??? НЕВЪЗМОЖНО
Нещо се бъркаш с групите на хората и поне един от родителите ти ТРЯБВА да е АВ, ако другият е 0 кръвна груоа

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 48e0026781
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Невъзможно. Нулевата група се представя като 00
Взима се по един алел от всеки ген така че от 00 х 00 няма от къде да се вземе нито А нито Б.
Обаче няма как да имаш друг баща защото с каквато и група да е той, щом майка ти е 0 (00), при теб винаги ще дойде един алел 0 което означава че ще си и или 0 или А или Б


Групите са определят по следния начин. Взима се по един алел(една буква/цифра от всеки родител на произволен принцип. Но задължително една от всеки, не може само от майката или само от бащата)

Група А може да бъде - А0 или АА
Група Б може да бъде Б0 или ББ
Група 0 може да бъде САМО 00
Група АБ може да бъде САМО АБ

Ако следиш логиката ми - Ако си сигурна че майка ти ти е майка и тя е с 0 група, няма как ти да си АБ, ДОРИ и баща ти да не ти е баща, с каквато и група да е другият баща ти пак ще си или А или Б или 0, няма как АБ защото винаги ше взимаш една 0 от майка си.

Ако си сигурна че майка ти ти е майка то тогава или ти не си АБ или тя не е 0

Според мен провери хубаво какви групи са. Да си напълно сигурна преди да ги попиташ.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fefa84c7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Кръвните групи са 4 - А, В, АВ и 0. Те се определят от 3 алела - А, В и 0. За определяне на кръвната група на всеки човек са необходими 2 от тези 3 алела - единият унаследяваме от баща си, а другият - от майка си (В телесните клетки всеки ген е представен от по 2 алела, а в половите клетки – с по 1 алел. )

Ако се съберат алел А от единия родител и алел В от другия родител се ражда дете с кръвна група АВ. Ако се съберат алел А от единия родител и алел 0 от другия родител, то алелът А потиска алела 0 и се проявява кръвна група А. По същия начин - ако се съберат В и 0, то алелът В потиска алела 0 и се проявява кръвна група В.

Кръвна група 0 имат само тези хора, на които и двамата родители са от кръвна група 0.

Хората с кръвна група А са два вида – едните имат 2 алела А, а другите – 1 алел А и 1 алел 0.

Хората с кръвна група В са два вида – едните имат 2 алела В, а другите – 1 алел В и 1 алел 0.

Децата може да имат кръвната група на единия родител, но може и да не унаследят кръвната група на нито единия родител. Например ако единият родител е с кръвна група 0, а другият е с кръвна група АВ, то децата ще бъдат или с А група, или с В група.

Нито баща ти ти е биологичен родител, нито майка ти. Осиновена си, но какво от това, ако родителите ти те обичат?

Номер 1 бъркаш с това: "поне един от родителите ти ТРЯБВА да е АВ". Ако 1 от родителите е АB, а другият е 0, то детето може да е само или А, или B. При АB дете има вариант - родител 1 да е А, родител 2 да е B. Може и така - родител 1 да е А, родител 2 да е АB. Може и да е така - родител 1 да е B, родител 2 да е АB. Може и двамата родители да са AB и детето да вземе А от единия и B от другия родител.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ed8a3a45df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Или не си от баща си, или си осиновена.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 873a54e62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може групите на родителите ти да не са верни. Изследвай ги и тогава се шашкай. Но всъщност и дори да не са объркани, какво от това?

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a6325085cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И aз тaкa си потвърдих, че съм осиновенa. Кaзвaм потвърдих, зaщото имaх много " услужливи " съседи.
Виж, не изпaдaй в пaникa, не се шaшкaй, дaй си мaлко време дa aсимилирaш случвaщото се. Когaто си нaпълно спокойнa, без излишни емоции, нерви, упреци и подобни, поговори първо с мaйкa си нaсaме. Кaжи и спокойно и откровено, че знaеш и дa ти рaзкaже. Изслушaй първо спокойно, зaдaй си въпросите към вече рaзкaзaното и пaк си дaй време зa aсимилaция. Според кaквото ти рaзкaже мaйкaтa ти и след кaто си го помислилa и си спокойнa, можеш дa говориш и с бaщa си.
Aз директно зaявих нa мaйкa, че знaм и искaм истинaтa. Горкaтa си глътнa езикa, готвеше в моментa и изтървa лъжицaтa, с която рaзбърквaше. Рaзтрепери се цялaтa и взе дa мрънкa нещо, несвързaно ту отричaше, ту нaстоявaше дa и кaжa кой ми е нaговорил тези нещa. Прегърнaх я и и кaзaх, че не съм сърдитa, нито ядосaнa, не съм и пред " сaмоубийство ", сaмо съм объркaнa, мaлко шокирaнa още ( знaех от предният ден, но искaх първо дa се успокоя) и искaм дa знaм истинaтa зa себе си. Тa тaкa се успокои женaтa, поговорихме си, обясни ми всичко, дори знaеше зa единият ми биологичен създaтел кой е. С тaтко тaкa и не ми дaде сърце дa влизaме в подробности в тaзи темa. Бях си му " нa тaте нaрцисчето ".
Успокой се и мисли рaционaлно. Отгледaнa си, грижили сa се зa теб, досегa дори не си помислялa зa тaкъв вaриaнт, знaчи не си се чувствaлa по никaкъв нaчин " чуждa ". Те сa ти родителите, сaмо други сa те създaли.
Кръвтa прaви роднинството, но любовтa и приятелството- семейството!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9365d7d69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Глупости, възможно е! Учили сме в университета, че има такива случаи, макар и редки. Не слушай тези, които ти казват, че си осиновена и тем подобни глупости. Майка ми е нулева положителна, баща ми нулева отрицателна, а аз съм Б положителна. Всичко е възможно. Обикновено имаме кръвните групи на баби или дядовци между другото.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc4effbeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Моята майка е А, баща ми е В, а аз съм нулева. Казват, че и това е невъзможно, аз съм на 35 години вече и така и не знам. Питала съм родителите си, и поотделно, и заедно, всички отричат, даже на подбив ме взимат. Аз родителите си ги приемам за мои родители и си мисля, че ако е имало нещо, все са щели да ми кажат до сега.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 667ada67cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   от двама родители 0 група, детето може да е само нулева. съжалявам, но мисля, че има нещо скрито при вас, ако наистина изследванията са верни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3b6c9dccc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Май някой е гледал "Истински истории" онзи ден...

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e255046d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До №1 Прав си за повечето неща, но детето на родители със съответно единият АВ, а другият е 0 кръвна група. Може да е само и единствено А или В, при такава ситуация детето НЕ МОЖЕ да бъде АВ.
Кръвна група АВ се получава само в случаите:
1 Баща А Майка АВ
2 Баща АВ Майка А
3 Баща АВ Майка В
4 Баща В Майка АВ
5 Баща АВ Майка АВ
6 Баща А Майка В
7 Баща В Майка А

Ако единият от родителите има 0 група детето не може да е АВ в никакъв случай.
Знам че е тежко за автора да разбере, че ако майка му е 0 то той не е тяхно дете. И се извинявам, но науката е доказала, че няма как.
Дори в 20 век, преди да извадят ДНК пробите, в БГ съда доказваха предполагаемо 60% бащинство само по кръвна група. Говоря за годините 1970-80-90г и така караха бащите да поемат отговорност.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1b8d44d1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ти е метнала баща ти или са те осиновили, стресово е, но не е края на света. Най - важното е, че са те отгледали и възпитали добре. Все пак, питай ги, после ни кажи какво е ставало. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 27c80b19cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съжалявам, но не е възможно да си с различна кръвна група, ако си тяхно дете.

Наследствеността на кръвните групи при две нулеви е сто процента нулева. Ако бяха А и В, тогава можеше да си всякаква (А - 18, 75% шанс, В - 18, 75% шанс, АВ - 56, 25% шанс, 0 - 6, 25% шанс), но нулевите винаги имат нулеви деца.
Разпитай ги, винаги имаш право да знаеш кой си всъщност.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8ddf606913
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Да, съгласна съм - и двамата родители не са ти родители, ако поне единият е 0, а ти си АВ.
Мисля, че трябва да се излследвате всички отново.
Баби и дядовци какви групи имали няма значение, освен ако не ти се падат и родители :)
Aко си на 100% сигурен, че единият ти родител е 0, а ти си АВ, ако нямаш и други братя и сестри - питай кога и как са те осиновили.

„Моята майка е А, баща ми е В, а аз съм нулева. “

Майката същност е А0, а бащата е В0, така ти си нулева - нищо необичайно!
Само от АВ АВ не могат да се родят нулеви дечица!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 667ada67cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   номер 8, твоят случай е съвсем различен и да, напълно е възможно да си нулева група! тя затова е най-разпространена, защото може да се получи от почти всички конфигурации, както подробно обясниха по-горе.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c32fa46c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторката съм,
не издържах и показах всичко това на най-добрата си приятелка и тя ми каза същото... каквото сте ми написали повечето тук... ама тя не е лекар все пак! Каза ми да си видя акта за раждане, видяхме че е преиздаван и тя ми каза че оригинала е в общината и с него можело да разбера ако съм осиновена (ако там са ми други имената )
Сега ме е страх да отида да видя проклетия оригинал...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1489547e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 8 - При теб е напълно възможно да си 0, ако майка ти е А, а баща ти - B. Взима се по 1 алел от родител. Майка ти е A0, а баща ти B0 и ти си наследила двете нули.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e954a771a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Не се страхувай и отиди да видиш оригиналния си акт! Мисли само за ползите от това, че са те осиновили. Ами ако беше израснала в дом за деца? А и щом чак сега си се усъмнила дали твоите родители са ти биологичните, значи не си усещала кой знае какви липси и са се грижили подобаващо за теб. Те те обичат, ти ги обичаш, израснала си с мисълта, че те са ти майка и баща - такива ще си останат, те са твоите истински родители! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7de829d3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Доказано е, че от 1% до 3% са възможни всякакви комбинации между кръвните групи... баща ми е <в> маика ми е <а> аз съм <0->... А са си мои родители... потвърдено:-)
Понякога има мутации в групите...
Не се филмираите!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e255046d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19 Къде е доказано, че от 1% до 3% са възможни всякакви комбинации между кръвните групи? Тези от един до три процента у нас ги наричаме комшийско влияние над плода.
При теб е напълно възможно да си 0, ако майка ти е А, а баща ти - B. Взима се по 1 алел от родител. Майка ти е A0, а баща ти B0 и ти си наследила двете нули. Съвсем нормално наследство на групата има при теб!!!
При баща В и майка А има 6,25% вероятност детето да е нулева група!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5a32b60b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   :-)добре де N20, /от 19/ ти си по запознат/а от мен... пишех за възможна мутация... все пак първата група е <0>... и после се формират всички останали групи... пък и ако нямаше мутация и нас нямаше да ни има;-)
Не съм спец в тази област- признавам!
На? "... къде е доказано... "
Четох го някъде.... но къде не помня... sorry:-)
Ся няма се караме, де... ;-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f350fb9a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ще внеса малко смут в историята, но все пак биологията си е биология.
Може да не си осиновена, а да си объркана в родилното.
Родителите са хората, които са те отгледали!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker